Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Chochlik12 wrote:Ale dzisiaj był piękny dzień! Nie wiem, czy u Was - ale na Śląsku cały dzień słonecznie 🌞
Byliśmy z małżem na długim spacerku (by troszkę zadbać o naszą kondycję), później na zakupach (szukałam zakwasu z buraka z Waszych poleceń, ale niestety nie znalazłam w Kaufie), a później razem zrobiliśmy zapiekankę z bakłażanem 😍
Mega lubię takie dni, czuję że przychodzi wiosna i aż żyć się chce. 😄
Na Śląsku dziś przyjemnie potwierdzam! Również spacer i również poczułam wiosnę i chęć do życia!🥰
Ola28.28, Chochlik12, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
ultramaryna_ wrote:@Malinowysorbet kciuki, aby wszystko było ok 🤞🫂
@MummyYummy jak sytuacja u Ciebie? 😘 🐵 zawitała ?
@Mikea trochę za późno padł ten temat, właśnie mam 1dc i trochę lipton czekać teraz na zamówienie… 😅 Wyślę męża do apteki po sam niepokalanek, może się uda dostać, a zamówienie będzie na kolejny cykl 🙂❤️
Witam się w 1dc! 🙋♀️ Przyszła o dzień wcześniej 🐵, lepiej tak niż w drugą stronę 🙂
Ooo, Ty już? No to fakt, lepiej, że szybciej, można zacząć działać 💪 A jak Ci z tym psychicznie?
A dziękuję, że pytasz, Kochana ♥️ No ja nadal czekam 🙄 Najbardziej to mnie wkurza, że jakoś nie posuwa.soe to w żadną stronę - ani nie mam jakichś ciążowych objawów, nawet cycki przestały boleć, ani jakoś tak nie czuję się okresowo. Nie wysypało mnie jeszcze, brzuch też nie boli, może lekko puchnę. Mam z tyłu głowy, że to zasługa wiesiołka 💪 Jednocześnie obawiam się, że jeszcze będę musiała poczekać, wiem, kiedy była owulacja, także pytanie, czy to nadal nie kwestia zawirowań po AH 🙈 -
Chochlik12 wrote:Ale dzisiaj był piękny dzień! Nie wiem, czy u Was - ale na Śląsku cały dzień słonecznie 🌞
Byliśmy z małżem na długim spacerku (by troszkę zadbać o naszą kondycję), później na zakupach (szukałam zakwasu z buraka z Waszych poleceń, ale niestety nie znalazłam w Kaufie), a później razem zrobiliśmy zapiekankę z bakłażanem 😍
Mega lubię takie dni, czuję że przychodzi wiosna i aż żyć się chce. 😄
No i mam już pomysł na jutrzejszy obiad!! 😋
Chochlik12, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡 -
Słuchajcie hit! 🤣 Rozmawiałam właśnie z internista. Śmiał mi się w twarz, że się w ogóle przejmuje wynikiem bety. Sprawdził normę na dany tydzień i mówi że to przecież jest w normie i że kto w ogóle zlecił mi to badanie. Jego zdaniem badanie Beta hcg nie jest w ogóle wyznacznikiem prawidłowej ciąży i nie robi sie tego badania 💪Poratulować medicover takich specjalistów...
Zbuntowana lubi tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Malinowysorbet wrote:Słuchajcie hit! 🤣 Rozmawiałam właśnie z internista. Śmiał mi się w twarz, że się w ogóle przejmuje wynikiem bety. Sprawdził normę na dany tydzień i mówi że to przecież jest w normie i że kto w ogóle zlecił mi to badanie. Jego zdaniem badanie Beta hcg nie jest w ogóle wyznacznikiem prawidłowej ciąży i nie robi sie tego badania 💪Poratulować medicover takich specjalistów...
Tego się nawet nie da skomentować... 😱🤨😲🤯Zbuntowana lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
@NiedoszlaWielodzietna Od dietetyka miałam 1600 kcal ale kompletnie nie umiem wrócić do tej diety. Jedynie częściowo bo nie wszystko mi smakuje. Zobaczę czy coś ruszy. Bo już schudłam ale w zeszłym roku połowa kg wróciła 🫣 Policz z kalkulatora jakiegoś z neta. Bo to w zależności od wagi/wzrostu.
Jeżeli nie ruszy to rozważę innego dietetyka.
Dzięki dziewczyny. W lato chciałabym się już czuć lżejsza 🙂
@Liyss Ale biura podróży chyba nie mają ubezpieczenia od całkowitej rezygnacji? 🤔
💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Liyss🧚🏻 wrote:Koktajlowa trzymam ✊🏻 za liczenie kcal. Ja teraz liczę małżowi i żmudne to zajęcie… a co do wakacji rezerwuj! Często takimi rzeczami przyciąga się ciąże 😁
Ja ostatnio postanowiłam normalnie żyć i planować. Mam już w planie 2 wyjazdy. W tym 1 bilety lotnicze kupione 🥹
No i racja, a ja czekam nie wiadomo na co... Zła jestem, bo M. też już potrzebuje wakacji.Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:No i racja, a ja czekam nie wiadomo na co... Zła jestem, bo M. też już potrzebuje wakacji.
Mój chce lecieć bardzo daleko, podróż samolotem to jakieś 17 h. Jak kupimy bilety teraz, to stracimy dużo kasy gdyby trzeba było odwołać ten urlop jednak. Czekam więc do testowania 29 lutego i na okres żeby kupić te bilety. Szkoda że nie można szybciej wiedziećZbuntowana lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
CoffeeDream, NiedoszlaWielodzietna, Liyss🧚🏻, MummyYummy, Zaczarowan, Mikea, Olo323, KejtKa, Chochlik12, Gregorka, Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Malinowysorbet wrote:Słuchajcie hit! 🤣 Rozmawiałam właśnie z internista. Śmiał mi się w twarz, że się w ogóle przejmuje wynikiem bety. Sprawdził normę na dany tydzień i mówi że to przecież jest w normie i że kto w ogóle zlecił mi to badanie. Jego zdaniem badanie Beta hcg nie jest w ogóle wyznacznikiem prawidłowej ciąży i nie robi sie tego badania 💪Poratulować medicover takich specjalistów...
No kpina jakaś... I jak ktoś taki może nazywać się lekarzem 🙄Speranza :) lubi tę wiadomość
-
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
-
CoffeeDream wrote:No kpina jakaś... I jak ktoś taki może nazywać się lekarzem 🙄
Przecież to się nawet na skargę nadaje jakaś. Jak Medicover może z takimi specami współpracować w ogóle?CoffeeDream lubi tę wiadomość
Speranza :) wrote:Mój chce lecieć bardzo daleko, podróż samolotem to jakieś 17 h. Jak kupimy bilety teraz, to stracimy dużo kasy gdyby trzeba było odwołać ten urlop jednak. Czekam więc do testowania 29 lutego i na okres żeby kupić te bilety. Szkoda że nie można szybciej wiedzieć
A to jeśli taka wyprawa to faktycznie szkoda by było, gdyby zaszła potrzeba rezygnacji.Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Malinowysorbet wrote:Dziewczyny...zrobiłam jeszcze raz betę bez proga i wyszła 346,53 mlU/ml. To wynik po 3 dniach od ostatniego. Jest poniżej normy. Czy to oznacza koniec? 😭 nie mam żadnych plamien, czy dziwnych bóli...😔
Odpowiedź da Ci dopiero jak powtórzysz badanie i sprawdzisz wynik. Ja bym pewnie nawet jutro gdzieś zrobiła, bo będziesz widziała czy spada czy lekko rośnie czy co się dzieje. Ten przyrost wygląda źle i nie będę Ci ściemniaćZbuntowana lubi tę wiadomość
-
@elektro wygląda mega Co to?
@koktajlowa - ja akurat mam niby BMI prawidłowe ale raczej w górnej granicy normy. Chcę trochę zrzucić kg bo wiem, że przy takiej wadze czułam się najlepiej. Na razie wykupiłam pudła na dwa tygodnie i zobaczę czy coś leci w dół. Przy staraniach też jednak nie chce drastycznie obniżać liczby kcal… kupiłam na razie 1800, wszystkie kalkulatory mi tyle pokazują, zakładając aktywność fizyczna…(a ćwiczę regularnie)
Co do biletów to ja na maj kupiłam za ocean. Też 17h lotu. Po cichu mam nadzieję, ze pojadę. I wiecie co, nawet jak ta 🙉 przyszła to nie było tak źle bo miałam coś innego na co czekam.
@ultramaryna przytulam mocno. Trzymaj się i zbieraj energię na kolejny cyklWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 19:55
Dropsik, Olo323, Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
Mega lubię takie dni, czuję że przychodzi wiosna i aż żyć się chce. 😄CoffeeDream, Speranza :), Olo323, Chochlik12, Gregorka, Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.
-
koktajlowa wrote:@Liyss Ale biura podróży chyba nie mają ubezpieczenia od całkowitej rezygnacji? 🤔
Jak się orientowałam to są ubezpieczenia, ale jeśli chodzi o rezygnację z powodu ciąży to trzeba mieć wystawiony papierek od lekarza, że ciąża jest zagrożona i lot jest niemożliwy. Więc ciekawe jak to w praktyce by wyglądało i czy lekarz ewentualnie byłby chętny takie zaświadczenie wystawić nawet gdyby wszystko bylo ok.
-
koktajlowa Kochana nie wiem czy są takie ubezpieczenia od całkowitej rezygnacji ale można takie wakacje sprzedać i przepisać na inne osoby. Nawet funkcjonują takie grupy na fejsie, gdzie ludzie sprzedają takie wczasy jak musieli zrezygnować.
Ja kupiłam same loty, najwyżej stracę kasę ale chętnie bym straciła byleby być w ciąży 🥹
Elektro, co tam dobrego w tej sałatce? Wyglada bosko poproszę o przepis 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 19:54
Zbuntowana lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰