Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Ale dzisiaj był piękny dzień! Nie wiem, czy u Was - ale na Śląsku cały dzień słonecznie 🌞
    Byliśmy z małżem na długim spacerku (by troszkę zadbać o naszą kondycję), później na zakupach (szukałam zakwasu z buraka z Waszych poleceń, ale niestety nie znalazłam w Kaufie), a później razem zrobiliśmy zapiekankę z bakłażanem 😍

Mega lubię takie dni, czuję że przychodzi wiosna i aż żyć się chce. 😄

Na Śląsku dziś przyjemnie potwierdzam! Również spacer i również poczułam wiosnę i chęć do życia!🥰

Ola28.28, Chochlik12, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    @Malinowysorbet kciuki, aby wszystko było ok 🤞🫂

@MummyYummy jak sytuacja u Ciebie? 😘 🐵 zawitała ?

@Mikea trochę za późno padł ten temat, właśnie mam 1dc i trochę lipton czekać teraz na zamówienie… 😅 Wyślę męża do apteki po sam niepokalanek, może się uda dostać, a zamówienie będzie na kolejny cykl 🙂❤️

Witam się w 1dc! 🙋‍♀️ Przyszła o dzień wcześniej 🐵, lepiej tak niż w drugą stronę 🙂

Ooo, Ty już? No to fakt, lepiej, że szybciej, można zacząć działać 💪 A jak Ci z tym psychicznie?

A dziękuję, że pytasz, Kochana ♥️ No ja nadal czekam 🙄 Najbardziej to mnie wkurza, że jakoś nie posuwa.soe to w żadną stronę - ani nie mam jakichś ciążowych objawów, nawet cycki przestały boleć, ani jakoś tak nie czuję się okresowo. Nie wysypało mnie jeszcze, brzuch też nie boli, może lekko puchnę. Mam z tyłu głowy, że to zasługa wiesiołka 💪 Jednocześnie obawiam się, że jeszcze będę musiała poczekać, wiem, kiedy była owulacja, także pytanie, czy to nadal nie kwestia zawirowań po AH 🙈

preg.png
  • Smerfetkaa Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Ale dzisiaj był piękny dzień! Nie wiem, czy u Was - ale na Śląsku cały dzień słonecznie 🌞
    Byliśmy z małżem na długim spacerku (by troszkę zadbać o naszą kondycję), później na zakupach (szukałam zakwasu z buraka z Waszych poleceń, ale niestety nie znalazłam w Kaufie), a później razem zrobiliśmy zapiekankę z bakłażanem 😍

No i mam już pomysł na jutrzejszy obiad!! 😋

Chochlik12, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Idź do przodu z uniesioną głową, bo jesteś warta KAŻDEGO marzenia, które kiełkuje w Twojej głowie! 🧡
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie hit! 🤣 Rozmawiałam właśnie z internista. Śmiał mi się w twarz, że się w ogóle przejmuje wynikiem bety. Sprawdził normę na dany tydzień i mówi że to przecież jest w normie i że kto w ogóle zlecił mi to badanie. Jego zdaniem badanie Beta hcg nie jest w ogóle wyznacznikiem prawidłowej ciąży i nie robi sie tego badania 💪Poratulować medicover takich specjalistów...

Zbuntowana lubi tę wiadomość

▪︎MTHFR C677T (hetero)
    ▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
    •Badanie nasienia-ok
    03.2024 💔
    07.2024💔
    ,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Słuchajcie hit! 🤣 Rozmawiałam właśnie z internista. Śmiał mi się w twarz, że się w ogóle przejmuje wynikiem bety. Sprawdził normę na dany tydzień i mówi że to przecież jest w normie i że kto w ogóle zlecił mi to badanie. Jego zdaniem badanie Beta hcg nie jest w ogóle wyznacznikiem prawidłowej ciąży i nie robi sie tego badania 💪Poratulować medicover takich specjalistów...

Tego się nawet nie da skomentować... 😱🤨😲🤯

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetkaa wrote:
    Ja piję tak pół szklanki dziennie max nie więcej :)

No ja też chyba przystanę na pół szklanki :)

• koktajlowa Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @NiedoszlaWielodzietna Od dietetyka miałam 1600 kcal ale kompletnie nie umiem wrócić do tej diety. Jedynie częściowo bo nie wszystko mi smakuje. Zobaczę czy coś ruszy. Bo już schudłam ale w zeszłym roku połowa kg wróciła 🫣 Policz z kalkulatora jakiegoś z neta. Bo to w zależności od wagi/wzrostu.
    Jeżeli nie ruszy to rozważę innego dietetyka.

Dzięki dziewczyny. W lato chciałabym się już czuć lżejsza 🙂

@Liyss Ale biura podróży chyba nie mają ubezpieczenia od całkowitej rezygnacji? 🤔

💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta

PAI homo
    ANA typ homogenny 1:640
    IBS

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
    09.12.2024 wizyta
    13.12.2024 prenatalne

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Koktajlowa trzymam ✊🏻 za liczenie kcal. Ja teraz liczę małżowi i żmudne to zajęcie… a co do wakacji rezerwuj! Często takimi rzeczami przyciąga się ciąże 😁
    Ja ostatnio postanowiłam normalnie żyć i planować. Mam już w planie 2 wyjazdy. W tym 1 bilety lotnicze kupione 🥹

No i racja, a ja czekam nie wiadomo na co... Zła jestem, bo M. też już potrzebuje wakacji.

Wysłany: 24 lutego, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    No i racja, a ja czekam nie wiadomo na co... Zła jestem, bo M. też już potrzebuje wakacji.

Mój chce lecieć bardzo daleko, podróż samolotem to jakieś 17 h. Jak kupimy bilety teraz, to stracimy dużo kasy gdyby trzeba było odwołać ten urlop jednak. Czekam więc do testowania 29 lutego i na okres żeby kupić te bilety. Szkoda że nie można szybciej wiedzieć

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-5372.jpg
    Zapraszam na kolację ❤️

CoffeeDream, NiedoszlaWielodzietna, Liyss🧚🏻, MummyYummy, Zaczarowan, Mikea, Olo323, KejtKa, Chochlik12, Gregorka, Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 24 lutego, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:

No kpina jakaś... I jak ktoś taki może nazywać się lekarzem 🙄

Speranza :) lubi tę wiadomość

Wysłany: 24 lutego, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    IMG-5372.jpg
    Zapraszam na kolację ❤️

O mniam :) :) wygląda pysznie!!!

Wysłany: 24 lutego, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    No kpina jakaś... I jak ktoś taki może nazywać się lekarzem 🙄

Przecież to się nawet na skargę nadaje jakaś. Jak Medicover może z takimi specami współpracować w ogóle?

CoffeeDream lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Mój chce lecieć bardzo daleko, podróż samolotem to jakieś 17 h. Jak kupimy bilety teraz, to stracimy dużo kasy gdyby trzeba było odwołać ten urlop jednak. Czekam więc do testowania 29 lutego i na okres żeby kupić te bilety. Szkoda że nie można szybciej wiedzieć

A to jeśli taka wyprawa to faktycznie szkoda by było, gdyby zaszła potrzeba rezygnacji.

• CoffeeDream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    IMG-5372.jpg
    Zapraszam na kolację ❤️
    Wygląda smacznie 😍

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dziewczyny...zrobiłam jeszcze raz betę bez proga i wyszła 346,53 mlU/ml. To wynik po 3 dniach od ostatniego. Jest poniżej normy. Czy to oznacza koniec? 😭 nie mam żadnych plamien, czy dziwnych bóli...😔
    Współczuję Ci tego stresu :(
    Odpowiedź da Ci dopiero jak powtórzysz badanie i sprawdzisz wynik. Ja bym pewnie nawet jutro gdzieś zrobiła, bo będziesz widziała czy spada czy lekko rośnie czy co się dzieje. Ten przyrost wygląda źle i nie będę Ci ściemniać :(

• NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @elektro wygląda mega :) Co to?

@koktajlowa - ja akurat mam niby BMI prawidłowe ale raczej w górnej granicy normy. Chcę trochę zrzucić kg bo wiem, że przy takiej wadze czułam się najlepiej. Na razie wykupiłam pudła na dwa tygodnie i zobaczę czy coś leci w dół. Przy staraniach też jednak nie chce drastycznie obniżać liczby kcal… kupiłam na razie 1800, wszystkie kalkulatory mi tyle pokazują, zakładając aktywność fizyczna…(a ćwiczę regularnie)

Co do biletów to ja na maj kupiłam za ocean. Też 17h lotu. Po cichu mam nadzieję, ze pojadę. I wiecie co, nawet jak ta 🙉 przyszła to nie było tak źle bo miałam coś innego na co czekam.

@ultramaryna przytulam mocno. Trzymaj się i zbieraj energię na kolejny cykl :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 19:55

Dropsik, Olo323, Liyss🧚🏻, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • ultramaryna_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:

U nas też pięknie, krokusy powychodziły i poszliśmy je podziwiać 🙂 Wiosna tuż tuż 🥰 Uwielbiam tę wczesną wiosnę, gdy jeszcze nie ma upałów 🥰

CoffeeDream, Speranza :), Olo323, Chochlik12, Gregorka, Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa wrote:
    @Liyss Ale biura podróży chyba nie mają ubezpieczenia od całkowitej rezygnacji? 🤔

Jak się orientowałam to są ubezpieczenia, ale jeśli chodzi o rezygnację z powodu ciąży to trzeba mieć wystawiony papierek od lekarza, że ciąża jest zagrożona i lot jest niemożliwy. Więc ciekawe jak to w praktyce by wyglądało i czy lekarz ewentualnie byłby chętny takie zaświadczenie wystawić nawet gdyby wszystko bylo ok.

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 24 lutego, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    koktajlowa Kochana nie wiem czy są takie ubezpieczenia od całkowitej rezygnacji ale można takie wakacje sprzedać i przepisać na inne osoby. Nawet funkcjonują takie grupy na fejsie, gdzie ludzie sprzedają takie wczasy jak musieli zrezygnować.

Ja kupiłam same loty, najwyżej stracę kasę ale chętnie bym straciła byleby być w ciąży 🥹

Elektro, co tam dobrego w tej sałatce? Wyglada bosko poproszę o przepis 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 19:54

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
‹‹ 322 323 324 325 326 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ