Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem już po.. powiedziała, by nie badać bety, bo to bez sensu. Jest pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym o sr. 3 mm. Wcześniej nie miałam pęcherzyka żółtkowego, wiec to chyba nawet dobry znak? Mam zrobić badanie za tydzień i wtedy coś powinno być. A i z takich ciekawostek to na tarczy tego pęcherzyka, było widoczne coś pikające.. to nie serduszko jeszcze
https://ibb.co/wKW7w97
@Ine gratuluje kochana, dobrze że mogłaś zobaczyć swojego maluszka 🌞
@damrade przeoczyłam twój post, gratuluje! Niech rośnie! 🙏🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 19:52
sernik_z_rodzynkami, Platynova55, Dropsik, elektro96, notsobadd, MummyYummy, Izet, Leśneintro, A.30, Suzie, damrade, Prezesoowa, Fermina, Malinowysorbet, Speranza :), Kasia111, _ine, PaulaG, Karos31, Pati2804, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
-
Nati1237 wrote:Dziewczyny a jak wyglądało u was plamienie implantacyjne? Mam taki śluz z brązowymi ,, kropkami,,
I chciałam się zapytać odnoście tego ciałka żółtego mam je w lewym jajniku a endometrium 10mm. Co to oznacza
Z tym śluzem to bywa różnie, moga to być nitki lekko zabarwione na brązowo, czerwono lub różowo..
jak masz te ciałko zolte, to oznacza to, ze doszło do uwolnienia komórki jajowej czyli owulacjidamrade lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Jestem już po.. powiedziała, by nie badać bety, bo to bez sensu. Jest pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym o sr. 3 mm. Wcześniej nie miałam pęcherzyka żółtkowego, wiec to chyba nawet dobry znak? Mam zrobić badanie za tydzień i wtedy coś powinno być. A i z takich ciekawostek to na tarczy tego pęcherzyka, było widoczne coś pikające.. to nie serduszko jeszcze
https://zapodaj.net/upload
@damrade przeoczyłam twój post, gratuluje! Niech rośnie! 🙏🥰Zaczarowan, damrade, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Kamień z serca! Skoro obraz się zmienia to znaczy, że się rozwija tak na chłopski rozum. Ciężki tydzień przed Tobą, ale potem spodziewamy się dużej radości
Tak, dziękuje ❤️damrade, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Gratuluję pięknych wyników ❤️
Ja dziś na smutki najadłam się słodyczy, a teraz czas na kolejną guilty pleasure - nadrabiam Farmę. Oglądacie ten odmóżdżacz ? 😊CoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
nick nieaktualnyMalinowysorbet wrote:Dziewczyny a ja mam takie głupie pytanie. Teraz to moje krwawienie ( na które nadal czekam...) to jest jak "okres" i od tego leci kolejny cykl? Czy to jest coś innego i po tym czekam na prawdziwy okres i od niego liczę?
-
Zaczarowan wrote:Jestem już po.. powiedziała, by nie badać bety, bo to bez sensu. Jest pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym o sr. 3 mm. Wcześniej nie miałam pęcherzyka żółtkowego, wiec to chyba nawet dobry znak? Mam zrobić badanie za tydzień i wtedy coś powinno być. A i z takich ciekawostek to na tarczy tego pęcherzyka, było widoczne coś pikające.. to nie serduszko jeszcze
@damrade przeoczyłam twój post, gratuluje! Niech rośnie! 🙏🥰
No i super kochana, ja byłam pewna, że tak będzie ❤️
Zaczarowan, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
nick nieaktualnyZaczarowan wrote:Jestem już po.. powiedziała, by nie badać bety, bo to bez sensu. Jest pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym o sr. 3 mm. Wcześniej nie miałam pęcherzyka żółtkowego, wiec to chyba nawet dobry znak? Mam zrobić badanie za tydzień i wtedy coś powinno być. A i z takich ciekawostek to na tarczy tego pęcherzyka, było widoczne coś pikające.. to nie serduszko jeszcze
@damrade przeoczyłam twój post, gratuluje! Niech rośnie! 🙏🥰Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Gratuluję pięknych wyników ❤️
Ja dziś na smutki najadłam się słodyczy, a teraz czas na kolejną guilty pleasure - nadrabiam Farmę. Oglądacie ten odmóżdżacz ? 😊
Słyszałam o tym programie, to jest coś w rodzaju reality show? 😂😂 -
elektro96 wrote:Gratuluję pięknych wyników ❤️
Ja dziś na smutki najadłam się słodyczy, a teraz czas na kolejną guilty pleasure - nadrabiam Farmę. Oglądacie ten odmóżdżacz ? 😊elektro96 lubi tę wiadomość
-
Elektro a co dobrego jadłaś?😁
Ja z odmóżdżaczy to oglądam love never lies i tego typu show na netflix.
A teraz w planach mam zjeść na kolację parówki, zwykły chlebek z masłem i dużo ketchupu! Czasami sobie pozwalam na takie jedzenie zwłaszcza w trakcie PMS 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 19:45
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Wydaję mi się że miałaś załączyć obrazek ale link nie działa?Zaczarowan lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
damrade wrote:Ok mamy to!!😍
Beta - 18,13
Progesteron - 25,07
Tsh - 1,158
Witamina D - 30,70
Czyli dwa dni temu beta była poniżej dyszki, więc stąd test negatywny rano 😅 ale szacun dla facelle ze wczoraj popołudniu był bladzioszkowy cień ☺️
Teraz już moją energię kieruję na resztę staraczek które jeszcze sikają/betę robią w lutym ❤️ kciuki za was i dzięki za wsparcie!
Super ekstra! Gratulacje bardzo bardzo się cieszę )
notsobadd wrote:Ja właśnie wyszłam z monitoringu, miałam dobre przeczucia cykl bezowulacyjny. Jajniki typowo PCOSowo wypchane pęcherzykami, żadnego dominującego, endo 5 mm, nic się już nie zadzieje. Dostałam na przyszły cykl Clostilbegyt 4-8 dc i monitoring, teraz mam wziąć dupka, bo pewnie będę czekać w nieskończoność na okres. Któraś z Was brała ten Clo….?
Strasznie mnie to zdołowało, chyba już tracę nadzieję, że kiedykolwiek coś z tego będzie. Nawet nie chce mi się wracać do domu, bo mam płacz na końcu nosa i jest mi w ch… przykro, że muszę powiedzieć mężowi, że znowu na 100% nic z tego 🥺
Kochana, a od czego się u Ciebie zaczęło PCOS? W sensie jaka jest przyczyna? androgeny? cukier? czy jakaś inna? Jakie robiłaś badania? PCOS bardzo ładnie można wyprowadzić suplami (jestem tego przykładem), ale trzeba do tego zrobić kilka z podstawowych badań. Jakie badania robiłaś w ciągu ostatnich 3-4 miesięcy?
Być może wrzucałaś, ale wybacz mam pamięć jak złota rybka i nie pamiętam
Zaczarowan wrote:Dostałam wyniki…. Jest źle.
Beta w sb (co prawda w innym labie) wynosiła 13698, beta z dzisiaj wynosi niecałe 20 tysięcy..
Umowilam się dzisiaj do ginekologa.. strasznie mi przykro
Daj znać co powie gin. Rozumiem Twój strach i ból, ale popatrz - gdyby beta rosła cały czas tak samo i przyrosty były takie same od pierwszej bety do teraz to beta powinna wynosić ponad 500 tysięcy, a to nie jest możliwe prawda? To normalne, że jej przyrost spada, ale ważne, że w ogólnym rozrachunku rośnie. Trzymam za Ciebie kciuki i przesyłam całą siłę, którą mam :*Zaczarowan, damrade lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Liyss🧚🏻 wrote:Elektro a co dobrego jadłaś?😁
Ja z odmóżdżaczy to oglądam love never lies i tego typu show na netflix.
A teraz w planach mam zjeść na kolację parówki, zwykły chlebek z masłem i dużo ketchupu! Czasami sobie pozwalam na takie jedzenie zwłaszcza w trakcie PMS 😅
Love Never lies Boże oglądałam to 😂😂 takie cyrki tam się działyLiyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
damrade wrote:Kochana dziękuję i szczerze to nie liczyłam na inną wiadomość od ciebie ❤️ skup się teraz na pasjach żeby szybciej zleciało do następnej wizyty.
Wydaję mi się że miałaś załączyć obrazek ale link nie działa?
O kurczę, dzięki! Poprawie, wstawiłam zdj usg 😂
https://ibb.co/wKW7w97Prezesoowa, damrade, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Biorę od grudnia, liczę na to, że w końcu też coś pomoze, ale dzisiaj chyba po prostu poczułam, że długa droga jeszcze przede mną. Dzięki za dobre słowo 😘
Ja biorę inozytol od sierpnia, a większej dawce takiej jak fertisim to też od grudnia i najwyraźniej działa, bo owulki coraz lepsze
Suzie wrote:Negatyw, mam nadzieję, że test wywoła okres. Mam też nadzieję, że znowu mi się cykl nie rozwala, bo już było tak dobrze...
Przytulam Cię mocno :*
@_ine gratulacje rośnijcie zdrowo
aśś wrote:Nie bada sie juz bety, bo to wtedy jest niemiarodajne. Beta bardzo zwalnia z przyrostami i mozna sobie tylko narobic szumu w glowie. W grudniu byla dzieczyna bodajze madzialsm, ktora tez takie miala przyrosty zmniejszone, lekarka kazala odstawic leki bo juz po ciazy, a teraz jest juz w 3 albo 4 miesiącu... wiec wierze ze wszystko u Ciebie bedzie w porzadku 🙂 nie poddawaj sie !
To chyba niestety nie najlepszy przykład, bo historia tej dziewczyny ostatecznie nie zakończyła się dobrze
Najlepsza wiadomość! Szkoda tylko Twojego stresu.. Dziś zrób coś dobrego dla siebie, odpocznij i się zrelaksuj, maleństwu też się należy
Zaczarowan, _ine, damrade, Pati2804 lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Dobry znak! Zdecydowanie! Będzie dobrze.Zaczarowan lubi tę wiadomość
-
Tak się wkręciłam w czytanie i czekałam na dobre wiadomości od @Zaczarowan, że spaliłam zupę... Która chętna na szorowanie gara?
Zaczarowan, elektro96, CoffeeDream, damrade, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".