Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po.. powiedziała, by nie badać bety, bo to bez sensu. Jest pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym o sr. 3 mm. Wcześniej nie miałam pęcherzyka żółtkowego, wiec to chyba nawet dobry znak? Mam zrobić badanie za tydzień i wtedy coś powinno być. A i z takich ciekawostek to na tarczy tego pęcherzyka, było widoczne coś pikające.. to nie serduszko jeszcze

https://ibb.co/wKW7w97

@Ine gratuluje kochana, dobrze że mogłaś zobaczyć swojego maluszka 🌞

@damrade przeoczyłam twój post, gratuluje! Niech rośnie! 🙏🥰

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 19:52

sernik_z_rodzynkami, Platynova55, Dropsik, elektro96, notsobadd, MummyYummy, Izet, Leśneintro, A.30, Suzie, damrade, Prezesoowa, Fermina, Malinowysorbet, Speranza :), Kasia111, _ine, PaulaG, Karos31, Pati2804, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Nati1237 Debiutantka

Wysłany: 27 lutego, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje❤️ wszystko będzie dobrze

Zaczarowan, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Nati1237 Debiutantka

Wysłany: 27 lutego, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak wyglądało u was plamienie implantacyjne? Mam taki śluz z brązowymi ,, kropkami,,
    I chciałam się zapytać odnoście tego ciałka żółtego mam je w lewym jajniku a endometrium 10mm. Co to oznacza

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati1237 wrote:
    Dziewczyny a jak wyglądało u was plamienie implantacyjne? Mam taki śluz z brązowymi ,, kropkami,,
    I chciałam się zapytać odnoście tego ciałka żółtego mam je w lewym jajniku a endometrium 10mm. Co to oznacza

Z tym śluzem to bywa różnie, moga to być nitki lekko zabarwione na brązowo, czerwono lub różowo..
    jak masz te ciałko zolte, to oznacza to, ze doszło do uwolnienia komórki jajowej czyli owulacji ;)

damrade lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Jestem już po.. powiedziała, by nie badać bety, bo to bez sensu. Jest pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym o sr. 3 mm. Wcześniej nie miałam pęcherzyka żółtkowego, wiec to chyba nawet dobry znak? Mam zrobić badanie za tydzień i wtedy coś powinno być. A i z takich ciekawostek to na tarczy tego pęcherzyka, było widoczne coś pikające.. to nie serduszko jeszcze

https://zapodaj.net/upload

Kamień z serca! Skoro obraz się zmienia to znaczy, że się rozwija tak na chłopski rozum. Ciężki tydzień przed Tobą, ale potem spodziewamy się dużej radości :)

Zaczarowan, damrade, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Kamień z serca! Skoro obraz się zmienia to znaczy, że się rozwija tak na chłopski rozum. Ciężki tydzień przed Tobą, ale potem spodziewamy się dużej radości :)

Tak, dziękuje ❤️

damrade, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję pięknych wyników ❤️

Ja dziś na smutki najadłam się słodyczy, a teraz czas na kolejną guilty pleasure - nadrabiam Farmę. Oglądacie ten odmóżdżacz ? 😊

CoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 27 lutego, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dziewczyny a ja mam takie głupie pytanie. Teraz to moje krwawienie ( na które nadal czekam...) to jest jak "okres" i od tego leci kolejny cykl? Czy to jest coś innego i po tym czekam na prawdziwy okres i od niego liczę?
    No właśnie sama się nad tym zastanawiałam i teraz na kontroli w niedzielę mój lekarz Powiedział, że teraz mam czekać na miesiaczke, która powinna się pojawić w ciągu 4-6 tygodni i dopiero później mamy zielone światło na dalsze starania , więc zrozumiałam to tak, że to krwawienie poronne nie traktuje się jako okres 🤔

• Izet Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

No i super kochana, ja byłam pewna, że tak będzie ❤️

Zaczarowan, Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

🙎🏼‍♀️36 l., 👱🏻‍♂️ 38l.

Bobo nr. 2

Starania od 01/2024
    19.02.24 ⏸
    05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
    15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
    05.04 (10+5) : wizyta
    15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
    26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
    28.05 : wizyta

preg.png

Synuś 👶🏼:

Starania od 09/2021
    03.08.22: ⏸
    09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

Cudowna wiadomość ♥️

Zaczarowan lubi tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:

Ja dziś na smutki najadłam się słodyczy, a teraz czas na kolejną guilty pleasure - nadrabiam Farmę. Oglądacie ten odmóżdżacz ? 😊

Słyszałam o tym programie, to jest coś w rodzaju reality show? 😂😂

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:

Nigdy o tej Farmie nie słyszałam, ale mam telewizora i telewizji to nie ogarniam takich rzeczy 😂

elektro96 lubi tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro a co dobrego jadłaś?😁

Ja z odmóżdżaczy to oglądam love never lies i tego typu show na netflix.

A teraz w planach mam zjeść na kolację parówki, zwykły chlebek z masłem i dużo ketchupu! Czasami sobie pozwalam na takie jedzenie zwłaszcza w trakcie PMS 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 19:45

Nadzieja to początek wszystkiego✨

11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️
    19.04 beta 122,90 🤞🏻
    22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
    26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
    10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
    🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    🔜03.12 KTG + wizyta
    🔜 17.12 KTG + wizyta
    🔜 poród 🥰

preg.png
  • damrade Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

Kochana dziękuję i szczerze to nie liczyłam na inną wiadomość od ciebie ❤️ skup się teraz na pasjach żeby szybciej zleciało do następnej wizyty.

Wydaję mi się że miałaś załączyć obrazek ale link nie działa?

👩🏻28
    👨🏼31

👦🏼 12.2019 syn

11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞

od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼

02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼

26.02 ⏸️
    27.02 beta 18.13
    29.02 beta 71.04
    04.03 beta 428
    06.03 beta 1191.42
    08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
    25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
    02.05 badania prenatalne
    preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    Ok mamy to!!😍

Beta - 18,13
    Progesteron - 25,07
    Tsh - 1,158
    Witamina D - 30,70

Czyli dwa dni temu beta była poniżej dyszki, więc stąd test negatywny rano 😅 ale szacun dla facelle ze wczoraj popołudniu był bladzioszkowy cień ☺️

Teraz już moją energię kieruję na resztę staraczek które jeszcze sikają/betę robią w lutym ❤️ kciuki za was i dzięki za wsparcie!

Super ekstra! Gratulacje <3 bardzo bardzo się cieszę :))
    notsobadd wrote:
    Ja właśnie wyszłam z monitoringu, miałam dobre przeczucia cykl bezowulacyjny. Jajniki typowo PCOSowo wypchane pęcherzykami, żadnego dominującego, endo 5 mm, nic się już nie zadzieje. Dostałam na przyszły cykl Clostilbegyt 4-8 dc i monitoring, teraz mam wziąć dupka, bo pewnie będę czekać w nieskończoność na okres. Któraś z Was brała ten Clo….?
    Strasznie mnie to zdołowało, chyba już tracę nadzieję, że kiedykolwiek coś z tego będzie. Nawet nie chce mi się wracać do domu, bo mam płacz na końcu nosa i jest mi w ch… przykro, że muszę powiedzieć mężowi, że znowu na 100% nic z tego 🥺

Kochana, a od czego się u Ciebie zaczęło PCOS? W sensie jaka jest przyczyna? androgeny? cukier? czy jakaś inna? Jakie robiłaś badania? PCOS bardzo ładnie można wyprowadzić suplami (jestem tego przykładem), ale trzeba do tego zrobić kilka z podstawowych badań. Jakie badania robiłaś w ciągu ostatnich 3-4 miesięcy?
    Być może wrzucałaś, ale wybacz mam pamięć jak złota rybka i nie pamiętam :(
    Zaczarowan wrote:
    Dostałam wyniki…. Jest źle.

Beta w sb (co prawda w innym labie) wynosiła 13698, beta z dzisiaj wynosi niecałe 20 tysięcy..

Umowilam się dzisiaj do ginekologa.. strasznie mi przykro :(

Daj znać co powie gin. Rozumiem Twój strach i ból, ale popatrz - gdyby beta rosła cały czas tak samo i przyrosty były takie same od pierwszej bety do teraz to beta powinna wynosić ponad 500 tysięcy, a to nie jest możliwe prawda? To normalne, że jej przyrost spada, ale ważne, że w ogólnym rozrachunku rośnie. Trzymam za Ciebie kciuki i przesyłam całą siłę, którą mam :*

Zaczarowan, damrade lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Elektro a co dobrego jadłaś?😁

Ja z odmóżdżaczy to oglądam love never lies i tego typu show na netflix.

A teraz w planach mam zjeść na kolację parówki, zwykły chlebek z masłem i dużo ketchupu! Czasami sobie pozwalam na takie jedzenie zwłaszcza w trakcie PMS 😅

Love Never lies Boże oglądałam to 😂😂 takie cyrki tam się działy

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    damrade wrote:
    Kochana dziękuję i szczerze to nie liczyłam na inną wiadomość od ciebie ❤️ skup się teraz na pasjach żeby szybciej zleciało do następnej wizyty.

Wydaję mi się że miałaś załączyć obrazek ale link nie działa?

O kurczę, dzięki! Poprawie, wstawiłam zdj usg 😂

Prezesoowa, damrade, MummyYummy lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Biorę od grudnia, liczę na to, że w końcu też coś pomoze, ale dzisiaj chyba po prostu poczułam, że długa droga jeszcze przede mną. Dzięki za dobre słowo 😘

Ja biorę inozytol od sierpnia, a większej dawce takiej jak fertisim to też od grudnia i najwyraźniej działa, bo owulki coraz lepsze :)
    Suzie wrote:
    Negatyw, mam nadzieję, że test wywoła okres. Mam też nadzieję, że znowu mi się cykl nie rozwala, bo już było tak dobrze... :(

Przytulam Cię mocno :*

@_ine gratulacje <3 rośnijcie zdrowo :)
    aśś wrote:
    Nie bada sie juz bety, bo to wtedy jest niemiarodajne. Beta bardzo zwalnia z przyrostami i mozna sobie tylko narobic szumu w glowie. W grudniu byla dzieczyna bodajze madzialsm, ktora tez takie miala przyrosty zmniejszone, lekarka kazala odstawic leki bo juz po ciazy, a teraz jest juz w 3 albo 4 miesiącu... wiec wierze ze wszystko u Ciebie bedzie w porzadku 🙂 nie poddawaj sie !

To chyba niestety nie najlepszy przykład, bo historia tej dziewczyny ostatecznie nie zakończyła się dobrze :(
    Zaczarowan wrote:

Najlepsza wiadomość! Szkoda tylko Twojego stresu.. Dziś zrób coś dobrego dla siebie, odpocznij i się zrelaksuj, maleństwu też się należy :)

Zaczarowan, _ine, damrade, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

Dobry znak! Zdecydowanie! Będzie dobrze. :)

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak się wkręciłam w czytanie i czekałam na dobre wiadomości od @Zaczarowan, że spaliłam zupę... Która chętna na szorowanie gara? :P

Zaczarowan, elektro96, CoffeeDream, damrade, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

‹‹ 363 364 365 366 367 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ