Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Zaczarowan wrote:O kurczę, dzięki! Poprawie, wstawiłam zdj usg 😂
https://ibb.co/wKW7w97Zaczarowan lubi tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
11.2023 usunięcie nadnercza prawego - guz chromochłonny 🦞
od 01.2024 staramy się o drugie 👶🏼
02.2024 - podwójna owulacja: po jednym pęcherzyku w prawym i lewym 🥚🤞🏼
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
08.03 pierwsza wizyta - pęcherzyk 0.66 cm
25.03 zarodek 1.63 cm i ❤️
02.05 badania prenatalne
-
Platynova55 wrote:Serio dziewczyny Wy to zawsze człowieka zrozumiecie! ❤️
Oj rozumiem.... aż za bardzo... ja zero cierpliwości. Już wiem że nam nie wyszło za to kumpel od mojego meza taki bliski z pracy wczoraj sie pochwalił że jego dziewczyna jest w ciąży... i tak to bedzie się kulało...Platynova55, damrade lubią tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
[/url] -
Kasia111 wrote:@liliowa @damrade @ine ❤️❤️❤️ super!! gratuluję 😍
@zaczarowan będzie dobrze! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 mocne kciuki za kropeczka, super, że lekarka Cię trochę uspokoiła, zrób koniecznie coś miłego dla siebie
Ja też po wizycie, jest pęcherzyk z zarodkiem 0,27cm, ale gin miał akurat gabinet ze słabym aparatem USG, więc nie miał szans wypatrzyć serduszka, ale powiedział, że na ten moment 5+3 wszystko ok 🤞🏻☺️
Jak Wy macie wizyty to jestem zawsze jestem pozytywnie podekscytowana i wierzę, że będzie dobrze, a przed moją wizytą stresowałam się gorzej niż przed dentystą 😅🫣
Następną wizytę mam za tydzień w czwartek, mam nadzieję, że USG będzie lepsze i będzie serduszko ❤️
Gin polecił mi pueria uno, widzę że to ma dwie tabletki, może ktoś to bierze? Powinnam je brać razem czy w jakimś odstępie? Na opakowaniu nie ma nic na temat czasu brania 🤔
Ja biore te Pueria UNO, przed praca dwie na raz 😂 chętnie się dowiem, jak robię coś źle 🙈
damrade lubi tę wiadomość
-
Fermina wrote:Oglądałam Love never lies do jelitówki.🤣 Jakoś mi się ładnie komponowało z miską na kolanach.😂
Czy Wy macie jakieś sposoby na nauczenie się cierpliwości? To nigdy nie była moja domena a teraz owulacji jeszcze nie było a ja bym już chciała testy robić. 🙃 Czuję, że jajnik się odzywa więc powinna być na dniach ale to dla mnie i tak za dużo czekania. Nie mogę się na niczym skupić.
Następne prasowanie za 8 miesięcy poproszę 😂🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 20:37
Fermina, kopytko, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
02.05 badania prenatalne
-
damrade wrote:Jedyne co to zająć ręce robota, ja w oczekiwaniu przeprasowalam wszystko co się da. Nienawidzę tego robić ale nie trzymałam telefonu 24/7 i mniej googlowalam/sprawdzałam czy już są wyniki
To chyba się za strych zabiorę. Okna są do umycia. O wiekm! Ogródek założę! 😁 Może jakoś przetrwam. Nienawidzę czekać.damrade, PaulaG, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Platynova55 - wszystkie jesteśmy takie same 🤣😂 kiedyś w trakcie spóźnień okresu wydawałam conajmniej 100zl miesięcznie na wszystkie testy/bety. Później troszkę zmądrzałam i czekałam na promo/zamawiałam online i nie robiłam bety.😭 wstyd się przyznać komuś z otoczenia!
Platynova55, Prezesoowa, Pati2804, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
02.05 badania prenatalne
-
Jejku, ile tu dziś emocji! Totalny rollercoaster 🙈
elektro96, Prezesoowa, damrade, Platynova55, Suzie, Zaczarowan, Pati2804, ultramaryna_, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
damrade wrote:Platynova55 - wszystkie jesteśmy takie same 🤣😂 kiedyś w trakcie spóźnień okresu wydawałam conajmniej 100zl miesięcznie na wszystkie testy/bety. Później troszkę zmądrzałam i czekałam na promo/zamawiałam online i nie robiłam bety.😭 wstyd się przyznać komuś z otoczenia!
Osz kurde. Ja to jednak cienki kaliber, nigdy bety nie robiłam, bo w sumie skoro testy nie wychodziły to nie widziałam powodu 😂 a👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Fermina wrote:Oglądałam Love never lies do jelitówki.🤣 Jakoś mi się ładnie komponowało z miską na kolanach.😂
Czy Wy macie jakieś sposoby na nauczenie się cierpliwości? To nigdy nie była moja domena a teraz owulacji jeszcze nie było a ja bym już chciała testy robić. 🙃 Czuję, że jajnik się odzywa więc powinna być na dniach ale to dla mnie i tak za dużo czekania. Nie mogę się na niczym skupić.
też się chętnie dowiem! u mnie brak owulacji w cyklu, prawie dwa tygodnie do @, a ja dziś zrobiłam test hcg NIE WIEM PO CO NIE PYTAJCIE😂 to chore😂
pisałyście o fertistim-zakupiony! dzięki za radę dziewczyny❤️
damrade, Chmurka21, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👩🏻27
👧🏻❤️6 -
Człowiek nie wchodzi kilka godzin i potem pół godziny nadrabiania
@zaczarowana uff, cieszę się, że wszystko dobrze!
Dziewczyny z kreskami i betami- gratuluję! Niech się rozwijają pięknie wasze ciąże 🩵
@prezesowa mam świetny sposób na przypalone gary-gotuje w nich wodę z proszkiem do prania. Przetestowane wiele razy, niejeden garnek już odratowala ta metoda
Dziewczyny, jak radzicie sobie w oczekiwaniu na testowanie? Co zrobić żeby nie zasiąść na chorobę psychiczną i nie wkręcać sobie kłucia w macicy, obolałych piersi, 'jakiegos takiego innego' samopoczucia, nie wkręcać sobie nadziei ale też nie wyobrażać sobie rozczarowania, gdy test będzie biały. Już widzę, że od potencjalnej owulacji to mój top temat w głowie i ryje mi to banieSuzie, kopytko, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Fermina wrote:To chyba się za strych zabiorę. Okna są do umycia. O wiekm! Ogródek założę! 😁 Może jakoś przetrwam. Nienawidzę czekać.
Fermina, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
02.05 badania prenatalne
-
Ja dziś byłam w Rossku po testy, których zamierzam użyć w czwartek/piątek, ale szczerze to czekałabym nawet do @ i żyła w tej nieświadomości. Z tym, że mam urodziny i pytanie czy będę mogła trochę poswietowac 😜
Ale od wczoraj za sprawą progesteronu źle mi na jelitach, mam wzdęcia. 🙄damrade, Chmurka21, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Chmurka21 wrote:Osz kurde. Ja to jednak cienki kaliber, nigdy bety nie robiłam, bo w sumie skoro testy nie wychodziły to nie widziałam powodu 😂 a
Platynova55, Prezesoowa, Pati2804, Chmurka21, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏻28
👨🏼31
👦🏼 12.2019 syn
26.02 ⏸️
27.02 beta 18.13
29.02 beta 71.04
04.03 beta 428
06.03 beta 1191.42
02.05 badania prenatalne
-
Chmurka21 wrote:Osz kurde. Ja to jednak cienki kaliber, nigdy bety nie robiłam, bo w sumie skoro testy nie wychodziły to nie widziałam powodu 😂 a
Mam podobnie, ale ja też niedawno zaczęłam w sumie tę przygodę 😜Chmurka21 lubi tę wiadomość
-
Leśneintro wrote:Człowiek nie wchodzi kilka godzin i potem pół godziny nadrabiania
@zaczarowana uff, cieszę się, że wszystko dobrze!
Dziewczyny z kreskami i betami- gratuluję! Niech się rozwijają pięknie wasze ciąże 🩵
@prezesowa mam świetny sposób na przypalone gary-gotuje w nich wodę z proszkiem do prania. Przetestowane wiele razy, niejeden garnek już odratowala ta metoda
Dziewczyny, jak radzicie sobie w oczekiwaniu na testowanie? Co zrobić żeby nie zasiąść na chorobę psychiczną i nie wkręcać sobie kłucia w macicy, obolałych piersi, 'jakiegos takiego innego' samopoczucia, nie wkręcać sobie nadziei ale też nie wyobrażać sobie rozczarowania, gdy test będzie biały. Już widzę, że od potencjalnej owulacji to mój top temat w głowie i ryje mi to banie
Najlepiej to chyba nie liczyć dni po owulacji, nie sprawdzać, zignorować ten fakt, ale to raczej nierealne w naszym przypadku 🙂damrade, Pati2804 lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️ -
CoffeeDream wrote:Jejku, ile tu dziś emocji! Totalny rollercoaster 🙈
Ja nie nadążam, jestem w trakcie nadrabiania 😂CoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
3/12 - endokrynolog -
A mój okresowy ból brzucha minął... po treningu. A raczej w trakcie. Ja już siebie nie różu 😂 ale za to piersi mega nabrzmiałe i spuchnięte, mam nadzieję, że będzie ten okres max jutro, bo oszaleję...👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
I cieszę się z Waszych pozytywnych wizyt u lekarza 🥹
Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
3/12 - endokrynolog -
damrade wrote:Jak weszła mi ostra faza po ponad roku i okres się spóźniał to googlowalam coś w stylu: negatywny test, a jednak ciąża i leciałam na betę 🤪🤪 mówię wstyd powiedzieć…
damrade lubi tę wiadomość
-
elektro96 wrote:No dobrze, ugięłam się i zatestowalam… niestety bielsze nie będzie… 11dpo
Łezki się polały, nie ukrywam. Duże nadzieje pokładałam w tym cyklu… wszystko było tak jak powinno…
1,5 roku minęło i co miesiąc oglądam biel… Jeśli kiedykolwiek zobaczę dwie kreski, to będzie dla mnie prawdziwy cud…