Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
damrade wrote:Jedyne co to zająć ręce robota, ja w oczekiwaniu przeprasowalam wszystko co się da. Nienawidzę tego robić ale nie trzymałam telefonu 24/7 i mniej googlowalam/sprawdzałam czy już są wyniki
Następne prasowanie za 8 miesięcy poproszę 😂🤣elektro96, CoffeeDream, damrade, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Malinowysorbet wrote:Dziewczyny a ja mam takie głupie pytanie. Teraz to moje krwawienie ( na które nadal czekam...) to jest jak "okres" i od tego leci kolejny cykl? Czy to jest coś innego i po tym czekam na prawdziwy okres i od niego liczę?
Malinowysorbet lubi tę wiadomość
-
Suzie, chyba taki nasz los 😂
Potem naszym dzieciaczkom pokażemy forum, żeby sobie poczytały jak matki walczyły by ich mieć 🥹Suzie, Leśneintro, elektro96, Pati2804, Prezesoowa, ultramaryna_, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Leśneintro wrote:Człowiek nie wchodzi kilka godzin i potem pół godziny nadrabiania
@zaczarowana uff, cieszę się, że wszystko dobrze!
Dziewczyny z kreskami i betami- gratuluję! Niech się rozwijają pięknie wasze ciąże 🩵
@prezesowa mam świetny sposób na przypalone gary-gotuje w nich wodę z proszkiem do prania. Przetestowane wiele razy, niejeden garnek już odratowala ta metoda
Dziewczyny, jak radzicie sobie w oczekiwaniu na testowanie? Co zrobić żeby nie zasiąść na chorobę psychiczną i nie wkręcać sobie kłucia w macicy, obolałych piersi, 'jakiegos takiego innego' samopoczucia, nie wkręcać sobie nadziei ale też nie wyobrażać sobie rozczarowania, gdy test będzie biały. Już widzę, że od potencjalnej owulacji to mój top temat w głowie i ryje mi to banie
Musisz sobie te dni oczekiwania zaplanować tak abyś nie miała w ogóle czasu o tym myśleć, wypady ze znajomymi, praca, coś do zrobienia w domu, ogródek, kwiaty , cokolwiek 😘 -
Liyss🧚🏻 wrote:Suzie, chyba taki nasz los 😂
Potem naszym dzieciaczkom pokażemy forum, żeby sobie poczytały jak matki walczyły by ich mieć 🥹
Ja nawet na jakiejś apce ciążowej wprowadziłam "ciążę" by zobaczyć co by się teraz działo 😂😂😂Pati2804, Liyss🧚🏻, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
3/12 - endokrynolog -
Fermina wrote:Uwielbiam Feminum od lat. Jest najprzyjemniejszy, jako jedyny nie zostawia wrażenia, że coś się do mnie lepi.
A ten feminum jest godny polecenia?Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Prezesoowa wrote:Uuu czyli już w nowym wątku marcowym?
Liczę na początek z przytupemelektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:W niedzielę testujemy:) trzymam się mocno postanowienia. Tylko że ja wieczorem jak rodzinka wyjedzie bo nie chce ryczeć przy nich:)
Najgorzej będzie Was zostawić kiedyś..🥺Suzie, Dropsik, Leśneintro, ultramaryna_, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Będzie z przytupem, tylko pytanie w którą stronę 🤣
Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
@Zaczarowan nadrabiałam i jak czytałam o Twoich wynikach, to pierwsze co to już myślałam, że przy takiej wartości to większe znaczenie ma USG. Także cieszę się, że dzisiaj byłaś jeszcze na wizycie. 😊
Kobietki, proszę o dobre myśli na jutro. Idę do Pani gin u której byłam ostatnio. Bardziej idę obgadać tylko podstawowe wyniki i będzie może USG. Wysępię jeszcze skierowanko na USG piersi. W piątek mamy wspólną wizytę z mężem już u speca, więc tam trzymajcie kciuki podwójnie. 😅 Mam nadzieję, że to będzie ten lekarz i już tam zostaniemy. Bardzo potrzebuję kogoś, kto przedstawi sensowny plan działania i doprowadzi nas do celu. 🤞🏻Majuna lubi tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Majuna kciuki ✊🏻
Też się zastanawiałam, że zawsze są chętni na show ale i dobrze, bo przynajmniej mamy co oglądać 😅
Jak być staraczką i nie zwariować? Hm, jedyne co mi przychodzi do głowy to nie nakręcać się, nie wmawiać sobie objawów i nie testować przed terminem @ 🙈 a tak poważnie, to ciężko mi sobie wyobrazić staraczkę, która nigdy czegoś takiego nie odwaliła 😅!Liyss🧚🏻, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Ryczeć ale ze szczęścia chyba 😘 słuchaj kochana, nawet jeśli wyjdzie biel to nie poddajemy się!!!!❤ jesteście takie super laski że każdy miesiąc z Wami leci mega szybko i miło ❤
Najgorzej będzie Was zostawić kiedyś..🥺
Taak! Chcę, żeby każdej się udało, ale jednocześnie ciągle mam myśli, że każda z nas na którymś z wątków już zostanie bez reszty 🥹Pati2804, Platynova55, elektro96, Prezesoowa, Izet, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
3/12 - endokrynolog -
Majlen wrote:O jakim żelu pisała PaulaG ?
A ten feminum jest godny polecenia?
Feminum jest typowo na suchość podczas stosunku, wg mnie najlepszy ale raczej nie wspomaga zapłodnienia, za to na pewno dobrze działa na florę bakteryjną pochwy bo jest z kwasem mlekowym. -
Nadrobiłam, uff 😂😘
Ale się działo dzisiaj 🙈 cieszę się z wyników bet, usg I pozytywnych testów 😘 ❤
U mnie dzisiaj lepiej , az tak mnie nóg nie bolą i plecy już po pracy 😅
Ale muszę Wam coś powiedzieć, albo mnie wyśmiejecie i przypomnicie mi to w niedzielę albo zawnioskuje do twórców tej apki żeby wpisali nowy objaw ciążowy 🤣
W pierwszej ciąży bardzo wczesnym objawem było u mnie.... kichanie 🙈😅 i dzisiaj kicham cały dzień, nawet teraz co godzinę 😁
Teraz możecie się śmiać ze mnie hahahaFermina, Suzie, notsobadd, Leśneintro, elektro96, Dropsik, Malinowysorbet, Nieprzejrzysta, Chmurka21, damrade, PaulaG, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, ellevv, ultramaryna_, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Nadrobiłam, uff 😂😘
Ale muszę Wam coś powiedzieć, albo mnie wyśmiejecie i przypomnicie mi to w niedzielę albo zawnioskuje do twórców tej apki żeby wpisali nowy objaw ciążowy 🤣
W pierwszej ciąży bardzo wczesnym objawem było u mnie.... kichanie 🙈😅 i dzisiaj kicham cały dzień, nawet teraz co godzinę 😁
Teraz możecie się śmiać ze mnie hahaha
kochanie? Alergia na betaHCG, tego jeszcze nie było 😂😂😂Majuna, Leśneintro, Pati2804, Chmurka21, Prezesoowa, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Pati2804 wrote:Nadrobiłam, uff 😂😘
Teraz możecie się śmiać ze mnie hahahaPati2804 lubi tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Kochane u mnie tak jak pisałam wczoraj pojawiła się 🐒 i wiecie co decyzja żeby nie testować była strzałem w dziesiątkę bo to pierwszy cykl bez testowania i mimo że w poprzednich wiedziałam że nic nie będzie to i tak jak głupia idiotka się łudziłam i sikalam na patyki po czym załamka i depresja na tydzień a teraz wiedziałam że się nie udało kolejny raz i mówię nie testuje bez sensu i psychicznie 50%lepiej.
Przyszła 🐒 zaczynam nowy cykl i depresji nie ma chociaż do męża już dziś powiedziałam że chyba nam się nigdy nie uda i Amelia to taki nasz dar z nieba 😍
I od 1 marca zaczynam urlop i w końcu uda mi się zrobić badania z pierwszego etapu bo do tej pory nie mogłam się wstrzelić w termin🙂
Co prawda niby to będzie 4dc ale 🐒 przyszła dziś wieczorem więc i tak zrobię w piątek rano 🙂
Trzymam kciuki za testujące jeszcze w tym miesiącu🤞✊
Widzimy się w wątku marcowym 🙂Pati2804, CoffeeDream, Chmurka21, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩28
👨31
💒2018
🤱🧑🍼2019 Amelia
Starania wrzesień 2023 -
notsobadd wrote:kochanie? Alergia na betaHCG, tego jeszcze nie było 😂😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 22:08
notsobadd, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Malinowysorbet wrote:Eeej śmiejesz się a chyba serio są takie objawy 🤪 ja co prawda w tym cyklu byłam przeziebiona więc i tak kichałam ale kichałam 🤪
Malinowysorbet, damrade, MummyYummy lubią tę wiadomość