Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Dropsik idealnie nas podsumowałaś 😅 ale dzięki temu nie czuję, że odbiegam od normy jak większość z nas tak się zachowuje 😅
Prezesoowa lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️
19.04 beta 122,90 🤞🏻
22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 pierwsza wizyta 0,58 cm bobo z bijącym serduszkiem 🥹
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma już 6 cm 😍 🩷?
26.06 badania prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷?
10.07 wszystko dobrze u bobo🥹🩷?
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II badania prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III badania prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm 🥹
🔜 19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
🔜03.12 KTG + wizyta
🔜 17.12 KTG + wizyta
🔜 poród 🥰
-
Mi jeszcze doszedł wynik progesteronu 29, 6 przy becie 7,33
Będę ponawiać betę jutro.
Trzymam kciuki za testujace dziewczynyA.30, Suzie, notsobadd, Zaczarowan, Fermina, Prezesoowa, Pati2804, Kasia111, Gregorka, damrade, Chmurka21, ultramaryna_, Dropsik, MummyYummy, Liyss🧚🏻, ellevv, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩35🧔♂️34
starania od 07.24r.-3cs
Mutacja Mthr(C677)-homozygota
Mutacja Pa-1 heterozygota
Czynnik V R2-heterozygota
Na stanie trójeczka dzieci i jeden Aniołek ( 20tyg ciazy;() -
Dzień dobry!
Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
3/12 - endokrynolog -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Liliowa wrote:Mi jeszcze doszedł wynik progesteronu 29, 6 przy becie 7,33
Będę ponawiać betę jutro.
Trzymam kciuki za testujace dziewczyny
Super! Jest ok.Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
3/12 - endokrynolog -
Czekamy na ostatnie dwa dni testowania, dajcie czadu 🤞
Pati2804, ultramaryna_, MummyYummy, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
Rozpoczęcie starań 06.2022
💁♀️PCOS, owulacja przywrócona na stymulacji, oba jajowody drożne,
Lametta 5-9 dc 1x2, NAC 5-9 dc 3x1, Proovulin, Resweratrol (250 mg), omega 3 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), Wit D3, Wiesiołek 1- 12 dc 3x1, L-arginina 6-12 dc 3x2, Wit E 1-12 dc 3x1, Pregna start, selen 100 mcg, cynk 30 mg, wit C 1000 mg, zioła ojca Sroki, Ovitrelle x2
Trombofilia:
MTHFR_677C>T Układ homozygotyczny ❌️
PAI-1 4G Układ heterozygotyczny ❌️
14 cykl stymulowany (wczesniej prawie 2 lata)
💁♂️
L- karnityna 3x1 (1800 mg), L- arginina 3x2 (3000 mg), acetyl L-karnityna 2x1 (1000 mg), Q10 3x1 (600 mg), selen 100 mcg, wit E 1x1, likopen 1x1 (20 mg), NAC 2x1 (1000 mg), omega 3 2x1 (EPA 1000 mg, DHA 500 mg), smoothie + zmielone siemie lniane z dodatkiem oleju z czarnuszki
Morfologia nadal 1%, ale w normie w przeliczeniu na ejakulat,
DFI 15%, HBA 74%, MAR test 0% -
Dzień dobry
Dziewczyny ostatnie dwa dni, dajmy jeszcze szansę @Ultramarynce dopisać jakieś kreseczki i brzuszkiPati2804, damrade, ultramaryna_, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Dzień dobry dziewczyny, wczoraj było takie tempo że nie wiem czy wszystko nadrobiłam.
Gratuluję pięknych kresek i bet!!
Ja dziś już bardziej trzeźwiący umysł ale wczoraj to była jakaś masakra. Zadziwiający jest wpływ hormonów na tak wiele rzeczy uczuć i samopoczucia. To jest niesamowite.
Dziś na mniejszym wkurzeniu, bardziej smutna. Idę dziś na basen się wypływać. No i odliczanie do niedzieli już zaczynam. Dziś 8dpo. Więc w niedzielę będę 12dpo.
Z objawów mam wszystkie przedokresowe a każdy mogący kierować ku ciąży wykluczam tłumacząc sobie powód.Pati2804, Prezesoowa, Platynova55, damrade, ultramaryna_, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny 😘 owocnych ostatnich dni testowania w lutym 😁✊🍀
Mam nadzieję że jak będę Was dzisiaj nadrabiać wieczorem to posypią się kreseczki 🥰
Mnie kusiło już dzisiaj zacząć osikiwać testy (8dpo) ale powstrzymałam się pierwszy raz w tym miesiącu także walka ze sobą- czas start ! 🤣🙈
Zimozielona jak u Ciebie? 😘😁
Czy ktoś jeszcze testuje z nami 3.03 ? 😁🤪kopytko, damrade, ultramaryna_, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Zimozielona wrote:Dzień dobry dziewczyny, wczoraj było takie tempo że nie wiem czy wszystko nadrobiłam.
Gratuluję pięknych kresek i bet!!
Ja dziś już bardziej trzeźwiący umysł ale wczoraj to była jakaś masakra. Zadziwiający jest wpływ hormonów na tak wiele rzeczy uczuć i samopoczucia. To jest niesamowite.
Dziś na mniejszym wkurzeniu, bardziej smutna. Idę dziś na basen się wypływać. No i odliczanie do niedzieli już zaczynam. Dziś 8dpo. Więc w niedzielę będę 12dpo.
Z objawów mam wszystkie przedokresowe a każdy mogący kierować ku ciąży wykluczam tłumacząc sobie powód.
Cieszę się że lepiej u Ciebie ❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 07:33
Prezesoowa, Zaczarowan, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, udzielałam się trochę w styczniowym wątku a w lutym się wyłączyłam, bo zaczynają na mnie strasznie ciężko psychicznie działać przedłużające się starania 😔
Mam do was pytanie. Miałam wczoraj pierwszy monitoring, ale poszłam dopiero po owulacji żeby potwierdzić, że była. Pani Dr potwierdziła że miałam owulację z prawego jajnika, wg testów owulacyjnych była w sobotę. Dopiero dziś (4dpo) skoczyła mi jednak temperatura, a i ten skok bardzo nijaki. Do tej pory po owulacji miałam 36,2, dziś 36,5. Czytałam, że może to być spowodowane niskim progesteronem. Myślicie, że jest się czym martwić? Czy powinnam i czy jest sens go badać 4dpo? -
@Pati @Zimozielona podziwiam Was za cierpliwość i trzymam kciuki za Wasze testy
U mnie nadchodzi królowa, ale o dziwo na razie nic mnie nie boli ani nic mi nie dolega, czuję takie osłabienie jedynie, ale to zawsze mam przed okresem. Ciekawe czy da mi przeżyć w spokoju, czy jednak wredna się teraz zgrywa, żeby mi dowalić w dwóch pierwszych dniach poprzednio to brzuch mnie nawalał jeszcze zanim pojawiły się plamienia przepowiadającePati2804, ultramaryna_, MummyYummy, damrade lubią tę wiadomość
luśka wrote:Cześć dziewczyny, udzielałam się trochę w styczniowym wątku a w lutym się wyłączyłam, bo zaczynają na mnie strasznie ciężko psychicznie działać przedłużające się starania 😔
Mam do was pytanie. Miałam wczoraj pierwszy monitoring, ale poszłam dopiero po owulacji żeby potwierdzić, że była. Pani Dr potwierdziła że miałam owulację z prawego jajnika, wg testów owulacyjnych była w sobotę. Dopiero dziś (4dpo) skoczyła mi jednak temperatura, a i ten skok bardzo nijaki. Do tej pory po owulacji miałam 36,2, dziś 36,5. Czytałam, że może to być spowodowane niskim progesteronem. Myślicie, że jest się czym martwić? Czy powinnam i czy jest sens go badać 4dpo?
Hej hej w 4 dpo nie ma sensu, tylko pieniądze zmarnujesz. Lepiej zbadać w 7 dpo, to wypada Ci w sobotę, masz jakiś lab otwarty w soboty w okolicy?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Pati2804 wrote:Ja szlam do toalety rano, zatrzymałam się i myślę i już mnie korciło zabrać test ze sobą 🤣 ale rozum dzisiaj wygrał z sercem i nie wzięłam testu 🤪
Cieszę się że lepiej u Ciebie ❤Pati2804, damrade lubią tę wiadomość
-
Majuna wrote:@damrade @Liliowa @ine_ świetne wieści, gratuluję dziewczyny!
@Zaczarowan nadrabiałam i jak czytałam o Twoich wynikach, to pierwsze co to już myślałam, że przy takiej wartości to większe znaczenie ma USG. Także cieszę się, że dzisiaj byłaś jeszcze na wizycie. 😊
Kobietki, proszę o dobre myśli na jutro. Idę do Pani gin u której byłam ostatnio. Bardziej idę obgadać tylko podstawowe wyniki i będzie może USG. Wysępię jeszcze skierowanko na USG piersi. W piątek mamy wspólną wizytę z mężem już u speca, więc tam trzymajcie kciuki podwójnie. 😅 Mam nadzieję, że to będzie ten lekarz i już tam zostaniemy. Bardzo potrzebuję kogoś, kto przedstawi sensowny plan działania i doprowadzi nas do celu. 🤞🏻
Kciuki za wizytę dziś i w piątek teżZbuntowana lubi tę wiadomość
Dzień dobry! Trzymam kciuki za wszystkie testy i bety!❤ Odliczam dni do marca bo 1.03 owulacja i potem już "tylko" czekać na możliwość testowania Dzieci cudem są zdrowe, chodzą do przedszkola więc ten tydzień powinien mi zlecieć raz dwa a wlecze się okropnie, ale postanowiłam się dziś wziąć za porządki, muszę zrobić ćwiczenia na kręgosłup, wieczorem mam terapię a potem balet i jakoś minie ta środa. Dobrego dnia!
Pati2804, ultramaryna_, damrade, MummyYummy lubią tę wiadomość