Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
luśka wrote:Cześć dziewczyny, udzielałam się trochę w styczniowym wątku a w lutym się wyłączyłam, bo zaczynają na mnie strasznie ciężko psychicznie działać przedłużające się starania 😔
Mam do was pytanie. Miałam wczoraj pierwszy monitoring, ale poszłam dopiero po owulacji żeby potwierdzić, że była. Pani Dr potwierdziła że miałam owulację z prawego jajnika, wg testów owulacyjnych była w sobotę. Dopiero dziś (4dpo) skoczyła mi jednak temperatura, a i ten skok bardzo nijaki. Do tej pory po owulacji miałam 36,2, dziś 36,5. Czytałam, że może to być spowodowane niskim progesteronem. Myślicie, że jest się czym martwić? Czy powinnam i czy jest sens go badać 4dpo?
Hej, temperaturę mierzysz termometrem z dwoma miejscami po przecinku?20.11.2024. ⏸️ 11cs
21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
09.12.2024. Wizyta 🩺
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
Hej Wszystkim 🌸 Oby to był owocny dzień pod względem testów 🩵 Trzymam też kciuki za badania!
Miłego dnia 🌞Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 08:00
Prezesoowa, Pati2804, Chmurka21, ultramaryna_, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
20.11.2024. ⏸️ 11cs
09.12.2024. Wizyta 🩺
CoffeeDream wrote:Hej, temperaturę mierzysz termometrem z dwoma miejscami po przecinku?
Hej, tak, miałam wczoraj 36,22 a dziś równo 36,5. Termometr ten sam co zawsze, miejsce też to samo, a w poprzednich cyklach zawsze miałam od razu po owu wyraźny skok 🤷♀️ -
witam się z rana!🤚🏼 popijam kawę i czytam
forum-jakże by inaczej:) już chyba się uzależniłam od tego miejsca😒
kciuki za testy i bety✊🏼♥️
miłego dnia!Prezesoowa, Pati2804, A.30, ultramaryna_, MummyYummy, damrade, ellevv, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏻27
👧🏻❤️6 -
kopytko wrote:witam się z rana!🤚🏼 popijam kawę i czytam
forum-jakże by inaczej:) już chyba się uzależniłam od tego miejsca😒
kciuki za testy i bety✊🏼♥️
miłego dnia!
Taak to wciągakopytko, Zbuntowana lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
luśka wrote:Hej, tak, miałam wczoraj 36,22 a dziś równo 36,5. Termometr ten sam co zawsze, miejsce też to samo, a w poprzednich cyklach zawsze miałam od razu po owu wyraźny skok 🤷♀️
Wg mnie to też nie ma co mierzyć 4dpo. A po owulacji temperatura spada, ale później powoli wzrasta za sprawą progesteronu. Obserwuj jeszcze i ewentualnie 7dpo zbadaj, bo wcześniej to pieniądze w błoto tak jak @Prezesoowa wspomniała. 😉Prezesoowa lubi tę wiadomość
20.11.2024. ⏸️ 11cs
09.12.2024. Wizyta 🩺
luśka wrote:Hej, tak, miałam wczoraj 36,22 a dziś równo 36,5. Termometr ten sam co zawsze, miejsce też to samo, a w poprzednich cyklach zawsze miałam od razu po owu wyraźny skok 🤷♀️
-
Prezesoowa wrote:@Pati @Zimozielona podziwiam Was za cierpliwość i trzymam kciuki za Wasze testy
U mnie nadchodzi królowa, ale o dziwo na razie nic mnie nie boli ani nic mi nie dolega, czuję takie osłabienie jedynie, ale to zawsze mam przed okresem. Ciekawe czy da mi przeżyć w spokoju, czy jednak wredna się teraz zgrywa, żeby mi dowalić w dwóch pierwszych dniach poprzednio to brzuch mnie nawalał jeszcze zanim pojawiły się plamienia przepowiadające
Ja to na początku cyklu założyłam sobie ze nie zatestuje szybciej niż 10 Marca czyli 4 dni po dacie miesiączki ale chyba to niemożliwe w moim przypadku 🤪 -
Hejka 🤗❤️
Wczoraj mialam wizytę u siostry pani doktor, profesjonalna babeczka,widac,ze bardzo lubi moja sis🤗🩷 nie bagatelizowala co jej mówiłam i pochwaliła jak dużo mam badań, plan jest😄😁
7 marca mam histeroskopie i droznosnosc, mam pytanko czy ktoras miala robiona w miejscowym znieczuleniu? (Robie to prywatnie,wiec wychodzi to zawsze taniej,a bolu się nie jakoś nie obawiam)więc marzec będę musiała pewnie odpuścić,a od kolejnego juz starac😊 Oczywiście chętnie będę uczestniczyć z Wami w testowaniu🤗⏸️
Wczoraj był bardzo owocny dzień 💛💚💙🩵🧡💜
Miłego dzionka 🤗🥰Pati2804, CoffeeDream, ultramaryna_, MummyYummy, damrade lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Oby małpa była dla Ciebie łaskawa 😘
Ja to na początku cyklu założyłam sobie ze nie zatestuje szybciej niż 10 Marca czyli 4 dni po dacie miesiączki ale chyba to niemożliwe w moim przypadku 🤪
Nie co się aż tak też chyba przetrzymywać, no i nas oczywiście też niePati2804 lubi tę wiadomość
Prezesoowa wrote:Nie co się aż tak też chyba przetrzymywać, no i nas oczywiście też nie
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Gregorka wrote:Hejka 🤗❤️
Wczoraj mialam wizytę u siostry pani doktor, profesjonalna babeczka,widac,ze bardzo lubi moja sis🤗🩷 nie bagatelizowala co jej mówiłam i pochwaliła jak dużo mam badań, plan jest😄😁
7 marca mam histeroskopie i droznosnosc, mam pytanko czy ktoras miala robiona w miejscowym znieczuleniu? (Robie to prywatnie,wiec wychodzi to zawsze taniej,a bolu się nie jakoś nie obawiam)więc marzec będę musiała pewnie odpuścić,a od kolejnego juz starac😊 Oczywiście chętnie będę uczestniczyć z Wami w testowaniu🤗⏸️
Miłego dzionka 🤗🥰
Bardzo się cieszę, że jesteś zadowolona z wizyty
Nie miałam robionych tych badań, ale czytałam, że odczucia co do bólu są bardzo indywidualne, więc ciężko się na coś nastawiać. Na pewno możesz się nastawić na to, że będziemy tam razem z Tobą myślami i naszym wsparciem, a zwłaszcza, żeby wszystko poszło gładko i wyniki były zadowalająceGregorka, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
A ja już wiem, że w marcu będę wolnym strzelcem. Nie wyrobię się z testowaniem w marcu, dopiero w kwietniu. Poza tym będę szła na kolejne badania, bo znowu mi się coś rozjechało.👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Pati2804 wrote:W sumie to mam tyle testów że mogłabym od dzisiaj zacząć i codziennie testować 🤣
hahaha ja mam tylko jeden smutny i czeka, bo mam nadzieję, że to będzie właśnie ten
Chociaż kusi zrobienie zapasówPati2804 lubi tę wiadomość
Suzie wrote:A ja już wiem, że w marcu będę wolnym strzelcem. Nie wyrobię się z testowaniem w marcu, dopiero w kwietniu. Poza tym będę szła na kolejne badania, bo znowu mi się coś rozjechało.
Dalej się nic nie rozkręciło w jedną ani w drugą stronę?When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Cześć dziewczyny! Pięknego dnia życzę, szczególnie dla tych, które dziś testują i robią bety
Ja już czekam na marzec i organizuje sobie czas tak, żeby mi szybko dni mijały, bo do testowania jeszcze 10 dni. Ale tak jak pisałyście wczoraj-żal będzie zostawić tu nasze🤰🏻 i pójść dalejPrezesoowa, Suzie, CoffeeDream, ultramaryna_, Pati2804, MummyYummy, damrade lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Dalej się nic nie rozkręciło w jedną ani w drugą stronę?
Ból podbrzucha minął po ćwiczeniach, piersi mi wybuchną zaraz i to tyle ze zmian.👩29👨30
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Gregorka wrote:Hejka 🤗❤️
Miłego dzionka 🤗🥰
Odnośnie drożności to szczerze mówiąc… ja ogólnie jestem panikarą, bardzo delikatna na bol itp. miałam robione te badanie i nie było potrzeby stosowania znieczulenia. Oczywiście, badanie nie należy do przyjemnych, ale naprawdę jest to do przeżycia Trzymam kciuki! Nie wiem czy to ma znaczenie, ale w styczniu miałam HSG, a w lutym miałam pozytywny test
Gregorka lubi tę wiadomość
-
Leśneintro wrote:@suzie a Ty twardo już nie planujesz już testować?
Testowałam wczoraj i dzisiaj, cały czas biało, więc już nie będę, bo to nie ma już sensu niestety.👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog