Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Tak się wkręciłam w czytanie i czekałam na dobre wiadomości od @Zaczarowan, że spaliłam zupę... Która chętna na szorowanie gara? :P

Hahahah kurde! To ja umyje 🙈🙈

Prezesoowa, damrade, Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Prezesoowa czy ja mogłabym do Ciebie napisać prywatna wiadomość? 🙈 w temacie PCOS i badań właśnie. Bo też nie chcę tutaj „zaśmiecać” swoją lista pytań, a wiem że Ty ogarnęłaś ten problem w dużej mierze suplami. ja błądzę we mgle 🥹

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Słyszałam o tym programie, to jest coś w rodzaju reality show? 😂😂
    Dokładnie tak. Same aferki i dramy 🤣🤣
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Elektro a co dobrego jadłaś?😁

Ja z odmóżdżaczy to oglądam love never lies i tego typu show na netflix.

A teraz w planach mam zjeść na kolację parówki, zwykły chlebek z masłem i dużo ketchupu! Czasami sobie pozwalam na takie jedzenie zwłaszcza w trakcie PMS 😅
    Zjadłam dzisiaj moje ulubione lindorki truskawkowe, trochę giotto i kawałek ciasta 😁 Doprawiłabym to kebabem najchętniej 😝 Parówki niestety uwielbiam i jem często, chociaż na pewno to syf 🙃

A love never lies oglądałam tylko 1 sezon i miałam dużo frajdy 🤣 muszę obejrzeć też drugi

Zaczarowan, Fermina, Prezesoowa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 27 lutego, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A.30 wrote:
    No właśnie sama się nad tym zastanawiałam i teraz na kontroli w niedzielę mój lekarz Powiedział, że teraz mam czekać na miesiaczke, która powinna się pojawić w ciągu 4-6 tygodni i dopiero później mamy zielone światło na dalsze starania , więc zrozumiałam to tak, że to krwawienie poronne nie traktuje się jako okres 🤔
    Mam kilka pytań, dodasz do przyjaciółek? Wyslalam zaproszenie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego, 20:15

A.30 lubi tę wiadomość

▪︎MTHFR C677T (hetero)
    ▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
    •Badanie nasienia-ok
    03.2024 💔
    07.2024💔
    ,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądałam Love never lies do jelitówki.🤣 Jakoś mi się ładnie komponowało z miską na kolanach.😂

Czy Wy macie jakieś sposoby na nauczenie się cierpliwości? To nigdy nie była moja domena a teraz owulacji jeszcze nie było a ja bym już chciała testy robić. 🙃 Czuję, że jajnik się odzywa więc powinna być na dniach ale to dla mnie i tak za dużo czekania. Nie mogę się na niczym skupić.

Zaczarowan, damrade, kopytko, Pati2804 lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Zjadłam dzisiaj moje ulubione lindorki truskawkowe, trochę giotto i kawałek ciasta 😁 Doprawiłabym to kebabem najchętniej 😝 Parówki niestety uwielbiam i jem często, chociaż na pewno to syf 🙃

A love never lies oglądałam tylko 1 sezon i miałam dużo frajdy 🤣 muszę obejrzeć też drugi

No polecam ten drugi sezon, jak będziesz w trakcie to podziel się wrażeniami 😂😂 z drugiej strony na podstawie obserwacji tych facetów (kobiet tez 😂) powiem ci, że niektórzy to naprawdę chyba są zagubieni i niezaopiekowani.. śmieje się, ale to przykre 🙈 mimo wszystko- Miłego oglądania

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    No polecam ten drugi sezon, jak będziesz w trakcie to podziel się wrażeniami 😂😂 z drugiej strony na podstawie obserwacji tych facetów (kobiet tez 😂) powiem ci, że niektórzy to naprawdę chyba są zagubieni i niezaopiekowani.. śmieje się, ale to przykre 🙈 mimo wszystko- Miłego oglądania
    Nigdy nie zrozumiem, co kieruje ludźmi, którzy w ogóle biorą udział w czymś takim… chociaż z drugiej strony mimo wszystko ktoś to ogląda, np. my 😅

Zaczarowan, Malinowysorbet, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 27 lutego, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj test, wiem że za wcześnie i w ogóle, ale to było silniejsze ode mnie. Oczywiście bardziej bielsze być nie mogło, teraz tylko jestem zła na siebie że test zmarnowałam 😐

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Elektro a co dobrego jadłaś?😁

Ja z odmóżdżaczy to oglądam love never lies i tego typu show na netflix.

A teraz w planach mam zjeść na kolację parówki, zwykły chlebek z masłem i dużo ketchupu! Czasami sobie pozwalam na takie jedzenie zwłaszcza w trakcie PMS 😅
    Ja oglądałam miłość jest ślepa. Taki szit, ale oglądałam na odmóżdżenie 🙈

elektro96, Liyss🧚🏻, Pati2804 lubią tę wiadomość

▪︎MTHFR C677T (hetero)
    ▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
    •Badanie nasienia-ok
    03.2024 💔
    07.2024💔
    ,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    @Prezesoowa czy ja mogłabym do Ciebie napisać prywatna wiadomość? 🙈 w temacie PCOS i badań właśnie. Bo też nie chcę tutaj „zaśmiecać” swoją lista pytań, a wiem że Ty ogarnęłaś ten problem w dużej mierze suplami. ja błądzę we mgle 🥹

Jasne, wysłałam Ci zaproszenie do przyjaciółek :)

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Ja nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj test, wiem że za wcześnie i w ogóle, ale to było silniejsze ode mnie. Oczywiście bardziej bielsze być nie mogło, teraz tylko jestem zła na siebie że test zmarnowałam 😐

Jeżeli Ci chociaż chwilowo ulżyło to było warto :)

Ja się już nie mogę doczekać na testowanie w marcu, a to jeszcze tyle czasu :) no i mam nadzieję, że nic się nie wykolei :P

Platynova55, damrade, MummyYummy lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Przytulam ❤️ który to dpo? Może faktycznie za wcześnie

27 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 27 lutego, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Mam kilka pytań, dodasz do przyjaciółek? Wyslalam zaproszenie :)
    Wysłałam Ci zaproszenie 😉

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:

Rozumiem, co czujesz.. nie bądź na siebie zła. Najwidoczniej potrzebowałas tego 🫂

Platynova55, Prezesoowa, damrade, Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Kasia111 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @liliowa @damrade @ine ❤️❤️❤️ super!! gratuluję 😍

@zaczarowan będzie dobrze! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 mocne kciuki za kropeczka, super, że lekarka Cię trochę uspokoiła, zrób koniecznie coś miłego dla siebie

Ja też po wizycie, jest pęcherzyk z zarodkiem 0,27cm, ale gin miał akurat gabinet ze słabym aparatem USG, więc nie miał szans wypatrzyć serduszka, ale powiedział, że na ten moment 5+3 wszystko ok 🤞🏻☺️

Jak Wy macie wizyty to jestem zawsze jestem pozytywnie podekscytowana i wierzę, że będzie dobrze, a przed moją wizytą stresowałam się gorzej niż przed dentystą 😅🫣
    Następną wizytę mam za tydzień w czwartek, mam nadzieję, że USG będzie lepsze i będzie serduszko ❤️

Gin polecił mi pueria uno, widzę że to ma dwie tabletki, może ktoś to bierze? Powinnam je brać razem czy w jakimś odstępie? Na opakowaniu nie ma nic na temat czasu brania 🤔

Platynova55, _ine, Zaczarowan, Prezesoowa, Fermina, damrade, Liyss🧚🏻, Pati2804, Dropsik, sernik_z_rodzynkami, ellevv, ultramaryna_, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Przytulam ❤️ który to dpo? Może faktycznie za wcześnie
    8 albo 9 dpo, wiem że to wcześnie, ale w niedzielę czułam jakieś dziwne kłucie w podbrzuszu i sobie nawkręcałam nie wiadomo co 😏 pewnie koło piątku powtórzę znowu a potem grzecznie poczekam na okres. Cierpliwość nie jest moją mocną stroną zdecydowanie

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:

Kochana! Ja wczoraj również 8-9dpo, a zmarnowałam 2 testy, bo przecież jeden biały mnie nie usatysfakcjonował 😂 ja miałam z kolei jakieś z d.. przeczucia.
    Przytulam za te nerwy, ale wiedz, ze nie jesteś sama!

Platynova55, ultramaryna_, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    8 albo 9 dpo, wiem że to wcześnie, ale w niedzielę czułam jakieś dziwne kłucie w podbrzuszu i sobie nawkręcałam nie wiadomo co 😏 pewnie koło piątku powtórzę znowu a potem grzecznie poczekam na okres. Cierpliwość nie jest moją mocną stroną zdecydowanie
    Dobre podejście ❤️ Ja już raczej odpuszczam i poczekam na okres

Platynova55, Chmurka21 lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 27 lutego, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:

Łączę się w bólu. Ja sobie obiecałam ze poczekam do terminu @ i co? Termin na sobotę a ja już po dwóch testach i biel też...

Platynova55, Chmurka21 lubią tę wiadomość

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
    28cs - 05.2018 👱‍♂️🥰
    1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰
    6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
    Cukrzyca ciążowa na insulinie, clexane, aspiryna.. ciąża wysokiego ryzyka.
    Wizyty: 24.10 ginekolog Polska, 25.10 prenatalne II trym, 4.11 scan 20/22 tc, 20.11 (echo), 19.12, 16.01, 13.02 i wywołanie 😳
    preg.png[/url]
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 27 lutego, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka21 wrote:
    Kochana! Ja wczoraj również 8-9dpo, a zmarnowałam 2 testy, bo przecież jeden biały mnie nie usatysfakcjonował 😂 ja miałam z kolei jakieś z d.. przeczucia.
    Przytulam za te nerwy, ale wiedz, ze nie jesteś sama!
    Serio dziewczyny Wy to zawsze człowieka zrozumiecie! ❤️

Chmurka21, damrade lubią tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post