Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beza27 wrote:
    Ja bym zaczęła od razu 😛 zawsze to więcej danych do obserwacji potem. Będziesz wiedzieć jaka tempka jest po owulacji i kiedy przed 🐵 spada, a jak nie spadnie to będziesz wiedzieć że czas zrobić test 😛
    W sumie racja, ale testy wychodzą negatywne więc liczę że 🐒 przybędzie niedługo 😅 tylko muszę aplikacje ogarnac i jak się zapisuje temp żeby później widzieć wykres.. 😬

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dropsik wspaniałe wyniki! Bardzo się cieszę :) Masz już umówioną wizytę? Jakie kolejne kroki?

@Anka piękne pączki <3 będę robić za tydzień, ale na widok Twoich zaśliniłam ekran :D

Dziewczyny - widziałam, że któraś z Was poruszyła temat leków przeciwbólowych. Nie dajmy się zwariować. Sama na początku unikałam wszystkiego poza paracetamolem, który absolutnie nie działa u mnie na ból, z którym nie radzę sobie bez leków. Dopytywałam lekarzy różnych specjalizacji i w zasadzie wszyscy mówili w odniesieniu do leków przeciwbólowych i antybiotyków, że dla organizmu większym problemem jest nasz ból o średnim/wysokim nasileniu lub nieleczona odpowiednio szybko infekcja niż leki zażywane zgodnie z przeznaczeniem w odpowiednich dawkach.

Dropsik, JoKoKoJo, Pati2804, Majuna, Sikoreczkaaa, Olo323, Zbuntowana lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziewczyny, doszedł moj termometr 😁 od kiedy zacząć mierzyć temperaturę pod językiem? Dopiero od nowego cyklu czy już od jutra zacząć? 🙂
    Od nowego cyklu bym mierzyła, bo teraz w sumie niewiele Ci powie temperatura.

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    @Dropsik wspaniałe wyniki! Bardzo się cieszę :) Masz już umówioną wizytę? Jakie kolejne kroki?

@Anka piękne pączki <3 będę robić za tydzień, ale na widok Twoich zaśliniłam ekran :D

Dziewczyny - widziałam, że któraś z Was poruszyła temat leków przeciwbólowych. Nie dajmy się zwariować. Sama na początku unikałam wszystkiego poza paracetamolem, który absolutnie nie działa u mnie na ból, z którym nie radzę sobie bez leków. Dopytywałam lekarzy różnych specjalizacji i w zasadzie wszyscy mówili w odniesieniu do leków przeciwbólowych i antybiotyków, że dla organizmu większym problemem jest nasz ból o średnim/wysokim nasileniu lub nieleczona odpowiednio szybko infekcja niż leki zażywane zgodnie z przeznaczeniem w odpowiednich dawkach.
    Do mojego gina mam termin na 27 albo 29 luty. Zapisałam się przez znany lekarz. Chcę wcześniej zobaczyć czy uda się wbić na NFZ w przychodni, żeby porobić badania na NFZ, ale z tego co pamiętam to ten lekarz na pierwszej wizycie nie dawał skierowania, bo "do ósmego tygodnia to 50 % się traci" 😑 Super, to chciałam usłyszeć wtedy 🤡 Więc sama nie wiem. Zobaczymy jakie są terminy na NFZ. Kiedyś szybko, bo ten ginekolog jest beznadziejny szczerze mówiąc. Chodziłam tylko dla badań xD

• kasia97 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olaura wrote:
    Ja to tu tylko zostawię...❤️🥹

IMG-3146.jpg

@Olaura coś zmieniłaś w tym cyklu? jakieś nowe suplementy / zalecenia? 🥰

👩‍🦰 26 / 7 cs ✨
    💊 Omega 3, wit B6 i B12, C, D, E, kwas foliowy, inozytol, olej z wiesiołka, magnez, cynk, jod

🙎‍♂️ 30
  • Nalli Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @ultramaryna, przyjmuje że już oficjalnie mogę po cichu świętować, poproszę o 2kreski!:)🥹❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 21:08

Coconut, Ovufen, Pati2804, kasia97, Dropsik, ultramaryna_, Olaura, Malamia, Olo323, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👱‍♀️33 👱‍♂️34
    Starania od 11.2022
    05.2023💔 11tc
    03.2024💔 8tc
    diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
    zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins

09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
    11.09 beta 63.7! prog 23.4
    13.09 beta149:)
    26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
    08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
    18.10 2.36 żelusia🐻
    31.10 4.7 CRL pimpusia
    13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
    20.11 8.5 cm 💙
    preg.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dropsik gratulacje!!

Dropsik lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovufen wrote:
    Dziewczyny A jak u Was z winem przy staraniach? Idziemy dziś do znajomych i myślę, czy wypić lampkę wina czy lepiej nie. Co myślicie?

Ja właśnie jestem w trakcie winkowania.
    Wasze zdrowie dziewczyny :D

Ovufen, Prezesoowa, Pati2804, Malinowysorbet, ultramaryna_, Olo323 lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    U mnie w końcu jest wynik. 518 😍 było 171.

Cudownie 🩷

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi
    3/12 - endokrynolog
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalli wrote:
    @ultramaryna, przyjmuje że już oficjalnie mogę po cichu świętować, poproszę o 2kreski!:)🥹❤️
    Gratulacje !!! 🩷

Nalli lubi tę wiadomość

• koktajlowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne bety 😊

💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta

PAI homo
    ANA typ homogenny 1:640
    IBS

09.10.2024
    beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
    11.10.2024
    beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
    14.10.2024
    beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
    16.10.2024
    beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
    24.10.2024 wizyta
    06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
    14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
    27.11.2024 wizyta nfz
    09.12.2024 wizyta
    13.12.2024 prenatalne

04.2024 cb (7cs)
    10.2023 wznowienie starań
    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)
    08.2018 rozpoczęcie starań
    01.2016 córka 💙

preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja właśnie jestem w trakcie winkowania.
    Wasze zdrowie dziewczyny :D
    Zdrówko 😁 ja dzisiaj zrezygnowałam z wina, pije desperadosa red 🍺 zdrowie dziewczyny , za Wasze kropeczki i za Was 🥰 no i za pozostałe oczywiście, żebyśmy nie musiały czekac długo na 🤰

Ovufen, Prezesoowa, Dropsik, ultramaryna_, Nalli, Sikoreczkaaa, Olaura, Olo323, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Do mojego gina mam termin na 27 albo 29 luty. Zapisałam się przez znany lekarz. Chcę wcześniej zobaczyć czy uda się wbić na NFZ w przychodni, żeby porobić badania na NFZ, ale z tego co pamiętam to ten lekarz na pierwszej wizycie nie dawał skierowania, bo "do ósmego tygodnia to 50 % się traci" 😑 Super, to chciałam usłyszeć wtedy 🤡 Więc sama nie wiem. Zobaczymy jakie są terminy na NFZ. Kiedyś szybko, bo ten ginekolog jest beznadziejny szczerze mówiąc. Chodziłam tylko dla badań xD

Co za dzban. A da się tak prowadzić ciążę u dwóch ginów: prywatnie i na NFZ?
    Mam zaufanie do mojego lekarza, ale on przyjmuje prywatnie i pracuje w szpitalu, ale ceny ma kosmiczne. Jakby się nam udało to jeśli jest taka możliwość to pewnie z samych badań bym skorzystała na NFZ bardzo chętnie :P

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahhh, ja też już po winku. 🍷 piłam do obiadu, ale uwaga, na obiad były pyzy z mięsem, więc to niezbyt ekskluzywnie wyglądało 🤣🤣🤣

Ovufen, Pati2804, ultramaryna_, elektro96, NiedoszlaWielodzietna, Olo323 lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mam zaufanie do mojego lekarza, ale on przyjmuje prywatnie i pracuje w szpitalu, ale ceny ma kosmiczne. Jakby się nam udało to jeśli jest taka możliwość to pewnie z samych badań bym skorzystała na NFZ bardzo chętnie :P
    A ciekawe czy rodzinny lekarz moglby pomóc w tym temacie 🤔

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Ovufen Koleżanka

Wysłany: 3 lutego, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja uciekam, bo się zbieramy dziękuję Wam tu za dzisiaj💗😍

Chociaż humor trochę spadł, bo teściowa dzwoniła i wypytywała czy może już czy może już i ile razy w ciągu 10min usłyszałam, że to tak jest jak się chce to nigdy nie ma to niezliczyłam. Ale zaraz po tej rozmowie się poryczałam i kurde myślę sobie co za babsko !
    Koszmar.

Ale wiecie...
    Mega się cieszę, że Was "poznałam", jakos tak od wczoraj spokoj czuje w sobie wiekszy, Wasza zasluga 💗🤣
    Miłego wieczoru i oby owocnego dla których dziś przypada magiczny dzień i kciuki za te, ktorym jutro rano wypada dzień testowy❤️🤞😍🥰💗

Do jutra 💗 buziaki 😊🤗

Pati2804, Anka32, ultramaryna_, Prezesoowa, Olo323 lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Ahhh, ja też już po winku. 🍷 piłam do obiadu, ale uwaga, na obiad były pyzy z mięsem, więc to niezbyt ekskluzywnie wyglądało 🤣🤣🤣
    Haha 😜 a jakie piłaś? 😀 Ja najbardziej lubię carlo rossi moscato białe 🤤 moje ulubione 😁

Ovufen lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Pewnie :) ja temu na NFZ nie mówiłam, że chodzę gdzieś indziej. Ale mój prywatny lekarz wiedział, bo mówiłam mu. Mój lekarz na NFZ nawet nie widział, że biorę heparynę całą ciążę 😂 nie zauważył nigdy siniaków a ja go nie wtajemniczałam po tym, jak pokazałam wyniki z testdna o Pai Homo a ten do mnie, że to nieważny wynik, bo z lutego 😂 w ogóle nie kumał co to i jak to działa 🤡 Więc taki to typ 🙃
    W szpitalu podawałam tylko kartę ciąży od prywatnego lekarza i to jego podawałam wszędzie jako prowadzącego.

Pati2804, aszin, Olo323 lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovufen wrote:
    Dziewczyny, ja uciekam, bo się zbieramy dziękuję Wam tu za dzisiaj💗😍

Chociaż humor trochę spadł, bo teściowa dzwoniła i wypytywała czy może już czy może już i ile razy w ciągu 10min usłyszałam, że to tak jest jak się chce to nigdy nie ma to niezliczyłam. Ale zaraz po tej rozmowie się poryczałam i kurde myślę sobie co za babsko !
    Koszmar.

Ale wiecie...
    Mega się cieszę, że Was "poznałam", jakos tak od wczoraj spokoj czuje w sobie wiekszy, Wasza zasluga 💗🤣
    Miłego wieczoru i oby owocnego dla których dziś przypada magiczny dzień i kciuki za te, ktorym jutro rano wypada dzień testowy❤️🤞😍🥰💗

Do jutra 💗 buziaki 😊🤗
    ❤ spokojnego wieczoru życzę, juz bez myślenia o teściowej 😜😘
    Ja też czuje sie lepiej jak wiem że mogę tutaj byc razem z Wami 🥰 nawet mimo bieli ..😘

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 3 lutego, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliowa wrote:
    Gratuluje dropsik Tajlandia, trzymam kciuki za bety.
    Chciałabym do was dołączyć bo jednak raczej mój cykl spisuje na straty. Miałam bladziutka kreskę na tescie ,ale dzisiaj rano już jest prawie całkowicie biało na tescie.
    Czy któraś z Was przechodzila ciąże biochemiczne? Bo zaczyna mi się wydawać że chyba coś jest nie tak z zagnieżdżeniem u mnie po ostatniej cesarce. Może to zrosty?
    Cześć, przykro mi bardzo, że i Ciebie to spotkało 🥲 Pamiętam Ciebie z poprzednich wątków 🫂
    Myślę, że to nie jest przypadek tak samo jak i Ty, dwa z rzędu to musi być jakaś przyczyna. Miałaś łyżeczkowanie po cesarce? A może implantacja była w okolicach blizny? Na pewno musisz skontaktować się z dobrym lekarzem 🫂

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
    💊 Euthyrox, Clexane
    6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
    28.06. 3cm 🐨 (9+6)
    23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
    20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
    17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
    14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
    12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
    23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
    🩺 3.12.

preg.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ