Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
Beza27 wrote:Ja bym zaczęła od razu 😛 zawsze to więcej danych do obserwacji potem. Będziesz wiedzieć jaka tempka jest po owulacji i kiedy przed 🐵 spada, a jak nie spadnie to będziesz wiedzieć że czas zrobić test 😛
-
@Dropsik wspaniałe wyniki! Bardzo się cieszę Masz już umówioną wizytę? Jakie kolejne kroki?
@Anka piękne pączki będę robić za tydzień, ale na widok Twoich zaśliniłam ekran
Dziewczyny - widziałam, że któraś z Was poruszyła temat leków przeciwbólowych. Nie dajmy się zwariować. Sama na początku unikałam wszystkiego poza paracetamolem, który absolutnie nie działa u mnie na ból, z którym nie radzę sobie bez leków. Dopytywałam lekarzy różnych specjalizacji i w zasadzie wszyscy mówili w odniesieniu do leków przeciwbólowych i antybiotyków, że dla organizmu większym problemem jest nasz ból o średnim/wysokim nasileniu lub nieleczona odpowiednio szybko infekcja niż leki zażywane zgodnie z przeznaczeniem w odpowiednich dawkach.
Dropsik, JoKoKoJo, Pati2804, Majuna, Sikoreczkaaa, Olo323, Zbuntowana lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Pati2804 wrote:Dziewczyny, doszedł moj termometr 😁 od kiedy zacząć mierzyć temperaturę pod językiem? Dopiero od nowego cyklu czy już od jutra zacząć? 🙂
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:@Dropsik wspaniałe wyniki! Bardzo się cieszę Masz już umówioną wizytę? Jakie kolejne kroki?
@Anka piękne pączki będę robić za tydzień, ale na widok Twoich zaśliniłam ekran
Dziewczyny - widziałam, że któraś z Was poruszyła temat leków przeciwbólowych. Nie dajmy się zwariować. Sama na początku unikałam wszystkiego poza paracetamolem, który absolutnie nie działa u mnie na ból, z którym nie radzę sobie bez leków. Dopytywałam lekarzy różnych specjalizacji i w zasadzie wszyscy mówili w odniesieniu do leków przeciwbólowych i antybiotyków, że dla organizmu większym problemem jest nasz ból o średnim/wysokim nasileniu lub nieleczona odpowiednio szybko infekcja niż leki zażywane zgodnie z przeznaczeniem w odpowiednich dawkach. -
@ultramaryna, przyjmuje że już oficjalnie mogę po cichu świętować, poproszę o 2kreski!🥹❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego, 21:08
Coconut, Ovufen, Pati2804, kasia97, Dropsik, ultramaryna_, Olaura, Malamia, Olo323, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙
-
Ovufen wrote:Dziewczyny A jak u Was z winem przy staraniach? Idziemy dziś do znajomych i myślę, czy wypić lampkę wina czy lepiej nie. Co myślicie?
Ja właśnie jestem w trakcie winkowania.
Wasze zdrowie dziewczynyOvufen, Prezesoowa, Pati2804, Malinowysorbet, ultramaryna_, Olo323 lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
Dropsik wrote:U mnie w końcu jest wynik. 518 😍 było 171.
Cudownie 🩷Dropsik lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi
3/12 - endokrynolog -
nick nieaktualny
-
Piękne bety 😊
Dropsik lubi tę wiadomość
💊Acard, Neoparin, Luteina, Pregna, Bonjesta
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz
09.12.2024 wizyta
13.12.2024 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
Suzie wrote:Ja właśnie jestem w trakcie winkowania.
Wasze zdrowie dziewczynyOvufen, Prezesoowa, Dropsik, ultramaryna_, Nalli, Sikoreczkaaa, Olaura, Olo323, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:Do mojego gina mam termin na 27 albo 29 luty. Zapisałam się przez znany lekarz. Chcę wcześniej zobaczyć czy uda się wbić na NFZ w przychodni, żeby porobić badania na NFZ, ale z tego co pamiętam to ten lekarz na pierwszej wizycie nie dawał skierowania, bo "do ósmego tygodnia to 50 % się traci" 😑 Super, to chciałam usłyszeć wtedy 🤡 Więc sama nie wiem. Zobaczymy jakie są terminy na NFZ. Kiedyś szybko, bo ten ginekolog jest beznadziejny szczerze mówiąc. Chodziłam tylko dla badań xD
Co za dzban. A da się tak prowadzić ciążę u dwóch ginów: prywatnie i na NFZ?
Mam zaufanie do mojego lekarza, ale on przyjmuje prywatnie i pracuje w szpitalu, ale ceny ma kosmiczne. Jakby się nam udało to jeśli jest taka możliwość to pewnie z samych badań bym skorzystała na NFZ bardzo chętnieWhen life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
Ahhh, ja też już po winku. 🍷 piłam do obiadu, ale uwaga, na obiad były pyzy z mięsem, więc to niezbyt ekskluzywnie wyglądało 🤣🤣🤣
Ovufen, Pati2804, ultramaryna_, elektro96, NiedoszlaWielodzietna, Olo323 lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
Prezesoowa wrote:Co za dzban. A da się tak prowadzić ciążę u dwóch ginów: prywatnie i na NFZ?
Mam zaufanie do mojego lekarza, ale on przyjmuje prywatnie i pracuje w szpitalu, ale ceny ma kosmiczne. Jakby się nam udało to jeśli jest taka możliwość to pewnie z samych badań bym skorzystała na NFZ bardzo chętnie -
Dziewczyny, ja uciekam, bo się zbieramy dziękuję Wam tu za dzisiaj💗😍
Chociaż humor trochę spadł, bo teściowa dzwoniła i wypytywała czy może już czy może już i ile razy w ciągu 10min usłyszałam, że to tak jest jak się chce to nigdy nie ma to niezliczyłam. Ale zaraz po tej rozmowie się poryczałam i kurde myślę sobie co za babsko !
Koszmar.
Ale wiecie...
Mega się cieszę, że Was "poznałam", jakos tak od wczoraj spokoj czuje w sobie wiekszy, Wasza zasluga 💗🤣
Miłego wieczoru i oby owocnego dla których dziś przypada magiczny dzień i kciuki za te, ktorym jutro rano wypada dzień testowy❤️🤞😍🥰💗
Do jutra 💗 buziaki 😊🤗Pati2804, Anka32, ultramaryna_, Prezesoowa, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Majuna wrote:Ahhh, ja też już po winku. 🍷 piłam do obiadu, ale uwaga, na obiad były pyzy z mięsem, więc to niezbyt ekskluzywnie wyglądało 🤣🤣🤣
Ovufen lubi tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Co za dzban. A da się tak prowadzić ciążę u dwóch ginów: prywatnie i na NFZ?
Mam zaufanie do mojego lekarza, ale on przyjmuje prywatnie i pracuje w szpitalu, ale ceny ma kosmiczne. Jakby się nam udało to jeśli jest taka możliwość to pewnie z samych badań bym skorzystała na NFZ bardzo chętnie
W szpitalu podawałam tylko kartę ciąży od prywatnego lekarza i to jego podawałam wszędzie jako prowadzącego.Pati2804, aszin, Olo323 lubią tę wiadomość
-
Ovufen wrote:Dziewczyny, ja uciekam, bo się zbieramy dziękuję Wam tu za dzisiaj💗😍
Chociaż humor trochę spadł, bo teściowa dzwoniła i wypytywała czy może już czy może już i ile razy w ciągu 10min usłyszałam, że to tak jest jak się chce to nigdy nie ma to niezliczyłam. Ale zaraz po tej rozmowie się poryczałam i kurde myślę sobie co za babsko !
Koszmar.
Ale wiecie...
Mega się cieszę, że Was "poznałam", jakos tak od wczoraj spokoj czuje w sobie wiekszy, Wasza zasluga 💗🤣
Miłego wieczoru i oby owocnego dla których dziś przypada magiczny dzień i kciuki za te, ktorym jutro rano wypada dzień testowy❤️🤞😍🥰💗
Do jutra 💗 buziaki 😊🤗
Ja też czuje sie lepiej jak wiem że mogę tutaj byc razem z Wami 🥰 nawet mimo bieli ..😘 -
Liliowa wrote:Gratuluje dropsik Tajlandia, trzymam kciuki za bety.
Chciałabym do was dołączyć bo jednak raczej mój cykl spisuje na straty. Miałam bladziutka kreskę na tescie ,ale dzisiaj rano już jest prawie całkowicie biało na tescie.
Czy któraś z Was przechodzila ciąże biochemiczne? Bo zaczyna mi się wydawać że chyba coś jest nie tak z zagnieżdżeniem u mnie po ostatniej cesarce. Może to zrosty?
Myślę, że to nie jest przypadek tak samo jak i Ty, dwa z rzędu to musi być jakaś przyczyna. Miałaś łyżeczkowanie po cesarce? A może implantacja była w okolicach blizny? Na pewno musisz skontaktować się z dobrym lekarzem 🫂Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
🩺 3.12.