Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalli wrote:
    No ja zrobiłam 10dpo, ale tylko dlatego, że miałam jechać na sportowe intensywne wydarzenie, a że ostatnie dni byłam non stop zmęczona plus parę innych rzeczy to zrobiłam. Ale przyznaję, że obawiałam się, że to kreska fabryczna😋
    Chociaż z drugiej strony wiedziałam jak wygląda biel biel, a że nawet takiego cienia ostatnie miesiące nie widziałam to jednak woerzyłam, że to już jest jednak coś;)
    Ale jak masz się załamać bielą, to lepiej dzień, dwa poczekać i wtedy już raczej sprawa jasna będzie.
    Ale rozumiem niecierpliwość i ciekawość w 100%😊
    Ja zrobiłam badania i pewnie od 12będę odświeżać stronkę..do tej pory może jednak trochę popracuję😋
    Życzę Ci idealnych wyników 🤞🏼🤗
    Ja też postaram się jeszcze ze dwa dni wytrzymać, ale sama sobie nie ufam w tej kwestii 😂

Nalli lubi tę wiadomość

• Nalli Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconut wrote:
    Życzę Ci idealnych wyników 🤞🏼🤗
    Ja też postaram się jeszcze ze dwa dni wytrzymać, ale sama sobie nie ufam w tej kwestii 😂
    Dziękuję💛
    Rozumiem, najgorzej to kupić testy za wczasu, tak bardzo kuszą jak są w szafce, znam to🙃

Coconut, Ovufen lubią tę wiadomość

👱‍♀️33 👱‍♂️34
    Starania od 11.2022
    05.2023💔 11tc
    03.2024💔 8tc
    diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
    zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins

09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
    11.09 beta 63.7! prog 23.4
    13.09 beta149:)
    26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
    08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
    18.10 2.36 żelusia🐻
    31.10 4.7 CRL pimpusia
    13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
    20.11 8.5 cm 💙
    preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalli wrote:
    Rozumiem całkowicie Twoja frustrację, ale z tego co masz w stopce wynika, że dopiero zaczęliście się starać więc głowa do góry! Ja myślę że takie 3-4mce to sobie można w ogóle odpuścić jakieś liczenie, sprawdzanie itd..skoro komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia 24h, a plemniki mogą w najlepszych warunkach (ciekawe która z nas takie ma) przetrwać ponoć do 5dni..to i tak miesięcznie mamy jakieś 15% szans że się uda..ja to tak sobie liczyłam i chyba dlatego mówi się że 6mcy to jest standard, a tak generalnie 12. A do tego dochodzi multum innych czynników przecież.
    Także zamiast wkręcać się w te na prawdę niefajna psychozę testowania wszystkiego od samego początku, dajcie sobie te kilka miesięcy na starania bez presji. Nie ma co się załamywać, stres nie pomaga w tych sprawach. Będzie dobrze, daj sobie kilka cykli na obserwację siebie i na serduszko wanie z radoscią bez oczekiwań:) na testy jeszcze przyjdzie czas, albo i nie i tego Ci życzę💛

Dziękuję za słowa wsparcia 🩵 Chyba potrzebowałam to przeczytać. Tak się cieszę, że trafiłam na to forum. Ja to jestem bardzo wrażliwą osobą, a nie lubię obarczać swoimi zmartwieniami osoby z otoczenia, dlatego tak cenię to miejsce 🫶
    I chyba faktycznie nadchodzi 🐒, bo już nie radzę sobie z emocjami 😄

Nalli lubi tę wiadomość

20.11.2024. ⏸️ 15dpo (11cs)
    21.11.2024. Beta HCG (1546,00 mlU/ml), prog. (45,50 ng/ml)
    23.11.2024. Beta HCG (3418,0 mlU/ml)
    25.11.2024. Beta HCG (6133,0 mlU/ml), prog. (41,9 ng/ml)
    09.12.2024. Wizyta 🩺

🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
    Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Co ja mogę powiedzieć... Po prostu smutno mi, bo nigdy nie myślałam, że przyjdzie mi z taką dokładnością wyliczać , kiedy najlepiej ❤️ . Myślałam, że z podejściem na luzie się uda, no ale wychodzi na to, że trzeba zacząć dokładniejsze obserwacje.
    Miałam wielkie nadzieje co do tego cyklu 🙁 Druga sprawa, że mąż ma wyjazdy służbowe i też ciekawe jak będzie w kolejnym cyklu.

My też dopiero na początku i staramy się na luzie podchodzić bez wyliczeń, jedyne co robię to obserwuje swój organizm. Wiem, że może być różnie, ale chcemy dać sobie te parę miesięcy luzu, a dopiero potem się martwić. Rozumiem Twoja frustrację, bo ciągle nam powtarzano, żeby się zabezpieczyć, żeby nie było wpadki w szkole czy na studiach, a kiedy już się człowiek nie pilnuje to się okazuje, że to nie jest takie proste. :(

Nalli, Anka32, CoffeeDream, elektro96, Ovufen lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
    3/12 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei chyba zaczynam czuć jajnik 🥲

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)

🩸5/11
    🥚20/11

📆 Kalendarz wizyt
    28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
    3/12 - endokrynolog
  • Nalli Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    My też dopiero na początku i staramy się na luzie podchodzić bez wyliczeń, jedyne co robię to obserwuje swój organizm. Wiem, że może być różnie, ale chcemy dać sobie te parę miesięcy luzu, a dopiero potem się martwić. Rozumiem Twoja frustrację, bo ciągle nam powtarzano, żeby się zabezpieczyć, żeby nie było wpadki w szkole czy na studiach, a kiedy już się człowiek nie pilnuje to się okazuje, że to nie jest takie proste. :(
    To samo się zastanawiałam, jak to możliwe że jest tyle dzieci z 'wpadek' 😋 przecież no jak to możliwe, że jeden raz bez względu na czas w cyklu, bez supli, bez sprawdzania kurde gdzie jest moja szyjka macicy😂 można zajść w ciążę? To chyba pozostanie bez odpowiedzi, zagwostka kosmosu normalnie😅

Anka32, CoffeeDream, notsobadd, elektro96, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

👱‍♀️33 👱‍♂️34
    Starania od 11.2022
    05.2023💔 11tc
    03.2024💔 8tc
    diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
    zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins

09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
    11.09 beta 63.7! prog 23.4
    13.09 beta149:)
    26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
    08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
    18.10 2.36 żelusia🐻
    31.10 4.7 CRL pimpusia
    13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
    20.11 8.5 cm 💙
    preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Z tego co kojarzę to dopiero Wasz drugi cykl starań. Wcale nie musisz dokładnie wyliczać, możecie mieć podejście, że <3 co drugi dzień albo po prostu wtedy, kiedy macie ochotę. Na luzie też się uda :)

Jak poczytasz forum to jest tu cała masa dziewczyn, które zaszły w ciążę po jednym jedynym stosunku w miesiącu i to nie do końca wyliczonym co do minuty :)

Każda z nas ma prawo do gorszego dnia i pozwól sobie trochę poprzeżywać, byle nie za bardzo ;) będą lepsze i gorsze chwile, najważniejsze to się nie poddawać. Musisz też sama w to uwierzyć :) :*

Zdecydowanie masz rację 🫶 Kobiety chyba tak już mają, że chciałyby teraz i już... No, ale niestety. Natura rządzi się swoimi prawami.
    Potestuje chyba z ciekawości w kolejnym cyklu, ale nie będę się spinać.

Pati2804 lubi tę wiadomość

09.12.2024. Wizyta 🩺

preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:

Otóż to... do tej pory cały czas uważaliśmy, bo cały czas też z jakichś względów odkładaliśmy to.
    A teraz... Chcemy i nic. Trzeba próbować dalej 🙈

09.12.2024. Wizyta 🩺

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalli wrote:
    To samo się zastanawiałam, jak to możliwe że jest tyle dzieci z 'wpadek' 😋 przecież no jak to możliwe, że jeden raz bez względu na czas w cyklu, bez supli, bez sprawdzania kurde gdzie jest moja szyjka macicy😂 można zajść w ciążę? To chyba pozostanie bez odpowiedzi, zagwostka kosmosu normalnie😅

Też mnie to nurtuje :D
    Moja Siostra jest obecnie w 3 ciąży (rodzi w kwietniu ❤️) Kazda z jej ciąży była wpadką a ja tu suple, testy owulacyjne i co? 😅😂
    Niektórzy chyba mają po prostu bardziej wyboistą drogę do pokonania :)

Nalli, Zbuntowana, KejtKa, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny.

Miłego dnia.

Ania widzę, że ładnie się tempka w górę pnie:)

ultramaryna_, Pati2804, AnitaK lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Dzień dobry Dziewczyny.

Miłego dnia.

Ania widzę, że ładnie się tempka w górę pnie:)

Dzisiaj to chyba zasługa chorego Małża i córy 😂
    Zwłaszcza, że odkąd wstałam to mam jeszcze katar 😅

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Dzisiaj to chyba zasługa chorego Małża i córy 😂
    Zwłaszcza, że odkąd wstałam to mam jeszcze katar 😅
    kurczę, żeby Cię nie rozłożyło, zdrowia dla całej Rodzinki

ja ostatnio właśnie tylko katar miałam, jak mąż chory był

Anka32 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    kurczę, żeby Cię nie rozłożyło, zdrowia dla całej Rodzinki

ja ostatnio właśnie tylko katar miałam, jak mąż chory był

Dziękuję 🤗❤️

Olalee lubi tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka32 wrote:
    Też mnie to nurtuje :D
    Moja Siostra jest obecnie w 3 ciąży (rodzi w kwietniu ❤️) Kazda z jej ciąży była wpadką a ja tu suple, testy owulacyjne i co? 😅😂
    Niektórzy chyba mają po prostu bardziej wyboistą drogę do pokonania :)

No właśnie pytanie jakim trybem to idzie :P

Już kiedyś przytaczałam historię mojej bratowej, której lekarz powiedział, że ciąża u niej to będzie cud, a zaszła w ciążę i to bliźniaczą w pierwszym cyklu starań, ciąża bez żadnych komplikacji i jeszcze urodziła naturalnie. Nie planowali więcej dzieci, byli w trakcie budowy. Bratowa w pierwszy dzień powrotu do pracy po macierzyńskim zrobiła test ciążowy i pozytywny :D mój brat się śmiał, że nawet już na nią nie popatrzy, bo ona to chyba od tego w ciążę zachodzi :P

Anka32, Olalee, CoffeeDream, Nalli, ultramaryna_, KejtKa, elektro96, Gregorka, ellevv, Liyss🧚🏻, Pati2804, Malamia, Mikea lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Już kiedyś przytaczałam historię mojej bratowej, której lekarz powiedział, że ciąża u niej to będzie cud, a zaszła w ciążę i to bliźniaczą w pierwszym cyklu starań, ciąża bez żadnych komplikacji i jeszcze urodziła naturalnie. Nie planowali więcej dzieci, byli w trakcie budowy. Bratowa w pierwszy dzień powrotu do pracy po macierzyńskim zrobiła test ciążowy i pozytywny :D mój brat się śmiał, że nawet już na nią nie popatrzy, bo ona to chyba od tego w ciążę zachodzi :P

😂😂😂
    Szczęściary :D

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Lola93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Kochane, przyszedł czas, że chcemy zbadać nasienie męża. Czy macie do polecenia sprawdzone kliniki do tego typu badań? Interesuje mnie Śląsk a najlepiej Katowice. Bardzo proszę o rekomendacje sprawdzonych miejsc chyba, że ro totalnie obojętne gdzie się wykona to badanie?
    🥹
    Bardzo polecam Angelius w Kato:)

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny przepraszam ale was z weekendu chyba nie nadrobię widziałam piekna bedete i kreseczki gratuluję...Ściskam mocno za biele... piękne paczki Aniu... a jak tam dziś ktoś testuje...

ultramaryna_ lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Klavel Aga Ekspertka

Wysłany: 5 lutego, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć,

Jestem na tym wątku nowa. Wytłumaczcie mi o co chodzi z tym zapisywaniem się na daty? i co to znaczy to przesyłanie wirusków ? ;)

korzystając z sytuacji, ze do was dołączyłam - jeżeli poroniłam (ciąża biochemiczna), właśnie przestałam krwawić, to owulację będę miała za 2 tygodnie, czy dopiero po kolejnym okresie?

pozdrawiam
    Aga

06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
    07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
    29.01.2024 - ciąża biochemiczna
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

To faktycznie 🫣 Gładko im poszło 😄

Prezesoowa, Sparky lubią tę wiadomość

09.12.2024. Wizyta 🩺

preg.png
  • Lola93 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poproszę o kciuki dzisiaj, idę na monitoring zobaczyć jak reagują jajniki na stymulację :)
    I również swoją energię wysyłam wam i wsparcie 💪🏼

CoffeeDream, Klavel Aga, Prezesoowa, Olalee, ultramaryna_, Alesiamum, KejtKa, Dropsik, elektro96, Alysa, koktajlowa, Gregorka, Liyss🧚🏻, Pati2804, Malamia, AnitaK, Mikea lubią tę wiadomość

‹‹ 80 81 82 83 84 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ