Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNalli wrote:No ja zrobiłam 10dpo, ale tylko dlatego, że miałam jechać na sportowe intensywne wydarzenie, a że ostatnie dni byłam non stop zmęczona plus parę innych rzeczy to zrobiłam. Ale przyznaję, że obawiałam się, że to kreska fabryczna😋
Chociaż z drugiej strony wiedziałam jak wygląda biel biel, a że nawet takiego cienia ostatnie miesiące nie widziałam to jednak woerzyłam, że to już jest jednak coś
Ale jak masz się załamać bielą, to lepiej dzień, dwa poczekać i wtedy już raczej sprawa jasna będzie.
Ale rozumiem niecierpliwość i ciekawość w 100%😊
Ja zrobiłam badania i pewnie od 12będę odświeżać stronkę..do tej pory może jednak trochę popracuję😋
Ja też postaram się jeszcze ze dwa dni wytrzymać, ale sama sobie nie ufam w tej kwestii 😂Nalli lubi tę wiadomość
-
Coconut wrote:Życzę Ci idealnych wyników 🤞🏼🤗
Ja też postaram się jeszcze ze dwa dni wytrzymać, ale sama sobie nie ufam w tej kwestii 😂
Rozumiem, najgorzej to kupić testy za wczasu, tak bardzo kuszą jak są w szafce, znam to🙃Coconut, Ovufen lubią tę wiadomość
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙
-
Nalli wrote:Rozumiem całkowicie Twoja frustrację, ale z tego co masz w stopce wynika, że dopiero zaczęliście się starać więc głowa do góry! Ja myślę że takie 3-4mce to sobie można w ogóle odpuścić jakieś liczenie, sprawdzanie itd..skoro komórka jajowa jest zdolna do zapłodnienia 24h, a plemniki mogą w najlepszych warunkach (ciekawe która z nas takie ma) przetrwać ponoć do 5dni..to i tak miesięcznie mamy jakieś 15% szans że się uda..ja to tak sobie liczyłam i chyba dlatego mówi się że 6mcy to jest standard, a tak generalnie 12. A do tego dochodzi multum innych czynników przecież.
Także zamiast wkręcać się w te na prawdę niefajna psychozę testowania wszystkiego od samego początku, dajcie sobie te kilka miesięcy na starania bez presji. Nie ma co się załamywać, stres nie pomaga w tych sprawach. Będzie dobrze, daj sobie kilka cykli na obserwację siebie i na serduszko wanie z radoscią bez oczekiwań na testy jeszcze przyjdzie czas, albo i nie i tego Ci życzę💛
Dziękuję za słowa wsparcia 🩵 Chyba potrzebowałam to przeczytać. Tak się cieszę, że trafiłam na to forum. Ja to jestem bardzo wrażliwą osobą, a nie lubię obarczać swoimi zmartwieniami osoby z otoczenia, dlatego tak cenię to miejsce 🫶
I chyba faktycznie nadchodzi 🐒, bo już nie radzę sobie z emocjami 😄
Nalli lubi tę wiadomość
-
CoffeeDream wrote:Co ja mogę powiedzieć... Po prostu smutno mi, bo nigdy nie myślałam, że przyjdzie mi z taką dokładnością wyliczać , kiedy najlepiej ❤️ . Myślałam, że z podejściem na luzie się uda, no ale wychodzi na to, że trzeba zacząć dokładniejsze obserwacje.
Miałam wielkie nadzieje co do tego cyklu 🙁 Druga sprawa, że mąż ma wyjazdy służbowe i też ciekawe jak będzie w kolejnym cyklu.
My też dopiero na początku i staramy się na luzie podchodzić bez wyliczeń, jedyne co robię to obserwuje swój organizm. Wiem, że może być różnie, ale chcemy dać sobie te parę miesięcy luzu, a dopiero potem się martwić. Rozumiem Twoja frustrację, bo ciągle nam powtarzano, żeby się zabezpieczyć, żeby nie było wpadki w szkole czy na studiach, a kiedy już się człowiek nie pilnuje to się okazuje, że to nie jest takie proste.Nalli, Anka32, CoffeeDream, elektro96, Ovufen lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
3/12 - endokrynolog -
Ja z kolei chyba zaczynam czuć jajnik 🥲👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą (pęcherzyk 23mm w lewym jajniki, bliski pęknięcia)
🩸5/11
🥚20/11
📆 Kalendarz wizyt
28/11 - badanie krwi na kontrolę u endokrynologa
3/12 - endokrynolog -
Suzie wrote:My też dopiero na początku i staramy się na luzie podchodzić bez wyliczeń, jedyne co robię to obserwuje swój organizm. Wiem, że może być różnie, ale chcemy dać sobie te parę miesięcy luzu, a dopiero potem się martwić. Rozumiem Twoja frustrację, bo ciągle nam powtarzano, żeby się zabezpieczyć, żeby nie było wpadki w szkole czy na studiach, a kiedy już się człowiek nie pilnuje to się okazuje, że to nie jest takie proste.
Anka32, CoffeeDream, notsobadd, elektro96, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość
👱♀️33 👱♂️34
Starania od 11.2022
05.2023💔 11tc
03.2024💔 8tc
diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins
09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
11.09 beta 63.7! prog 23.4
13.09 beta149:)
26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
18.10 2.36 żelusia🐻
31.10 4.7 CRL pimpusia
13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
20.11 8.5 cm 💙
-
Prezesoowa wrote:Z tego co kojarzę to dopiero Wasz drugi cykl starań. Wcale nie musisz dokładnie wyliczać, możecie mieć podejście, że co drugi dzień albo po prostu wtedy, kiedy macie ochotę. Na luzie też się uda
Jak poczytasz forum to jest tu cała masa dziewczyn, które zaszły w ciążę po jednym jedynym stosunku w miesiącu i to nie do końca wyliczonym co do minuty
Każda z nas ma prawo do gorszego dnia i pozwól sobie trochę poprzeżywać, byle nie za bardzo będą lepsze i gorsze chwile, najważniejsze to się nie poddawać. Musisz też sama w to uwierzyć :*
Zdecydowanie masz rację 🫶 Kobiety chyba tak już mają, że chciałyby teraz i już... No, ale niestety. Natura rządzi się swoimi prawami.
Potestuje chyba z ciekawości w kolejnym cyklu, ale nie będę się spinać.Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:My też dopiero na początku i staramy się na luzie podchodzić bez wyliczeń, jedyne co robię to obserwuje swój organizm. Wiem, że może być różnie, ale chcemy dać sobie te parę miesięcy luzu, a dopiero potem się martwić. Rozumiem Twoja frustrację, bo ciągle nam powtarzano, żeby się zabezpieczyć, żeby nie było wpadki w szkole czy na studiach, a kiedy już się człowiek nie pilnuje to się okazuje, że to nie jest takie proste.
Otóż to... do tej pory cały czas uważaliśmy, bo cały czas też z jakichś względów odkładaliśmy to.
A teraz... Chcemy i nic. Trzeba próbować dalej 🙈 -
nick nieaktualnyNalli wrote:To samo się zastanawiałam, jak to możliwe że jest tyle dzieci z 'wpadek' 😋 przecież no jak to możliwe, że jeden raz bez względu na czas w cyklu, bez supli, bez sprawdzania kurde gdzie jest moja szyjka macicy😂 można zajść w ciążę? To chyba pozostanie bez odpowiedzi, zagwostka kosmosu normalnie😅
Też mnie to nurtuje
Moja Siostra jest obecnie w 3 ciąży (rodzi w kwietniu ❤️) Kazda z jej ciąży była wpadką a ja tu suple, testy owulacyjne i co? 😅😂
Niektórzy chyba mają po prostu bardziej wyboistą drogę do pokonaniaNalli, Zbuntowana, KejtKa, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnka32 wrote:Dzisiaj to chyba zasługa chorego Małża i córy 😂
Zwłaszcza, że odkąd wstałam to mam jeszcze katar 😅
ja ostatnio właśnie tylko katar miałam, jak mąż chory byłAnka32 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anka32 wrote:Też mnie to nurtuje
Moja Siostra jest obecnie w 3 ciąży (rodzi w kwietniu ❤️) Kazda z jej ciąży była wpadką a ja tu suple, testy owulacyjne i co? 😅😂
Niektórzy chyba mają po prostu bardziej wyboistą drogę do pokonania
No właśnie pytanie jakim trybem to idzie
Już kiedyś przytaczałam historię mojej bratowej, której lekarz powiedział, że ciąża u niej to będzie cud, a zaszła w ciążę i to bliźniaczą w pierwszym cyklu starań, ciąża bez żadnych komplikacji i jeszcze urodziła naturalnie. Nie planowali więcej dzieci, byli w trakcie budowy. Bratowa w pierwszy dzień powrotu do pracy po macierzyńskim zrobiła test ciążowy i pozytywny mój brat się śmiał, że nawet już na nią nie popatrzy, bo ona to chyba od tego w ciążę zachodziAnka32, Olalee, CoffeeDream, Nalli, ultramaryna_, KejtKa, elektro96, Gregorka, ellevv, Liyss🧚🏻, Pati2804, Malamia, Mikea lubią tę wiadomość
When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch". -
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:No właśnie pytanie jakim trybem to idzie
Już kiedyś przytaczałam historię mojej bratowej, której lekarz powiedział, że ciąża u niej to będzie cud, a zaszła w ciążę i to bliźniaczą w pierwszym cyklu starań, ciąża bez żadnych komplikacji i jeszcze urodziła naturalnie. Nie planowali więcej dzieci, byli w trakcie budowy. Bratowa w pierwszy dzień powrotu do pracy po macierzyńskim zrobiła test ciążowy i pozytywny mój brat się śmiał, że nawet już na nią nie popatrzy, bo ona to chyba od tego w ciążę zachodzi
😂😂😂
SzczęściaryPrezesoowa lubi tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:Kochane, przyszedł czas, że chcemy zbadać nasienie męża. Czy macie do polecenia sprawdzone kliniki do tego typu badań? Interesuje mnie Śląsk a najlepiej Katowice. Bardzo proszę o rekomendacje sprawdzonych miejsc chyba, że ro totalnie obojętne gdzie się wykona to badanie?
🥹Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny przepraszam ale was z weekendu chyba nie nadrobię widziałam piekna bedete i kreseczki gratuluję...Ściskam mocno za biele... piękne paczki Aniu... a jak tam dziś ktoś testuje...
ultramaryna_ lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
Cześć,
Jestem na tym wątku nowa. Wytłumaczcie mi o co chodzi z tym zapisywaniem się na daty? i co to znaczy to przesyłanie wirusków ?
korzystając z sytuacji, ze do was dołączyłam - jeżeli poroniłam (ciąża biochemiczna), właśnie przestałam krwawić, to owulację będę miała za 2 tygodnie, czy dopiero po kolejnym okresie?
pozdrawiam
Aga06-08.01.2023 - poronienie zatrzymane
07.10.2023 - operacja przegrody macicy (prywatnie)
29.01.2024 - ciąża biochemiczna -
Prezesoowa wrote:No właśnie pytanie jakim trybem to idzie
Już kiedyś przytaczałam historię mojej bratowej, której lekarz powiedział, że ciąża u niej to będzie cud, a zaszła w ciążę i to bliźniaczą w pierwszym cyklu starań, ciąża bez żadnych komplikacji i jeszcze urodziła naturalnie. Nie planowali więcej dzieci, byli w trakcie budowy. Bratowa w pierwszy dzień powrotu do pracy po macierzyńskim zrobiła test ciążowy i pozytywny mój brat się śmiał, że nawet już na nią nie popatrzy, bo ona to chyba od tego w ciążę zachodzi
To faktycznie 🫣 Gładko im poszło 😄Prezesoowa, Sparky lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny poproszę o kciuki dzisiaj, idę na monitoring zobaczyć jak reagują jajniki na stymulację
I również swoją energię wysyłam wam i wsparcie 💪🏼CoffeeDream, Klavel Aga, Prezesoowa, Olalee, ultramaryna_, Alesiamum, KejtKa, Dropsik, elektro96, Alysa, koktajlowa, Gregorka, Liyss🧚🏻, Pati2804, Malamia, AnitaK, Mikea lubią tę wiadomość