Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱
Odpowiedz

Walentynki słodkie jak miód 🍯 za dziewięć miesięcy przywitamy nasz cud 👶🤱

Oceń ten wątek:
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterfly23 wrote:
    Testeo lubią oszukiwać i słabo się wybarwiają. Przy becie 200 pokazuje cień cienia 🙈

W sensie, że wychodzą pozytywne oszukańce, tak? Kurczę, to już sama nie wiem... Mam w domu jeszcze Vitam, też widziałam, że polecane to na forum 🙂 To chyba jak z bobo testami - raz słychać , że często wychodzą fałszywie pozytywne, a innym razem, że nigdy nie zawodzą 🤭

Z Rossmana ogólnie też sobie chwalę właśnie Facelle (chyba tak to się pisze 😅), ale przypadkiem nie było ostatnio na forum sytuacji, że któraś z nas się na nich przejechała? Czy już coś mieszam 🤔🙈

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    @Anka32 dziękuję, no nic zobaczymy co z tego się wykluje

Po prostu napisałam bo potrzebowałam 🫣 chciałam ulżyć myślą a że nie mam z kim bym mogła porozmawiać o takich sprawach to trochę was pomęczę haha 😘

Spoko, od tego jesteśmy 🙂🫂

ellevv, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• Alesiamum Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karalajnaaa wrote:
    Cześć dziewczyny 😊
    Na forum nie jestem tak całkiem nowa, bo przypatruje się temu co piszecie od lata, ale jakoś nigdy się nie wypowiadałam. Od czerwca staramy się z narzeczonym o dzidzię i wtedy mi się wydawało to wszystko takie proste. Oboje pracujemy, mamy stabilną sytuację życiową, zrobiliśmy szereg badań, które w obu przypadkach pokazują, jakie mamy świetne wyniki. Zarówno ja, jak i mój ukochany zdrowo się odżywiamy, regularnie ćwiczymy i byłam pewna, że to kwestia chwili aż uda nam się zajść w upragnioną ciążę.
    Kiedy jednak z co miesiąc test pokazywał paskudną jedną kreskę to frustracja i niemoc zaczęły narastać... aż w końcu przyszedł grudzień i 9 dni przed wigilią test pokazał upragnione ⏸️. Niestety radość nie trwała długo, bo 5 dni później przyszło krwawienie, diagnoza - ciąża biochemiczna. To było, jak strzał z liścia... Ale wiadomo trzeba się było pozbierać i żyć dalej.
    Czytając forum, zawsze myślałam, że "mnie to nie dotyczy", a jednak szybko zeszłam na ziemię.

W każdym razie próbujemy dalej. Dla niektórych 8 miesięcy starań to może być mało, bo wiem, że są osoby starające się latami. Dla mnie jednak to już dość długi czas, zwłaszcza, że niedługo stuknie mi 35 lat.

W walentynki mam dostać @, więc jeśli jakimś cudem się spóźni, to 15 lutego będę testować.

Życzę wszystkim wam i sobie pięknych ⏸️ i cudownych zdrowych ciąż ❤️

Przutlam mocno🫂

Karalajnaaa lubi tę wiadomość

👶 02.2016 moje największe szczęście ♥️
    07.2023 - walczymy o rodzeństwo
    🧑 36 🧒38

22.07.2024 IUI ❌
    17.08.2024 IUI ❌
    09.10.2024 punkcja
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karalajnaaa wrote:
    Cześć dziewczyny 😊
    Na forum nie jestem tak całkiem nowa, bo przypatruje się temu co piszecie od lata, ale jakoś nigdy się nie wypowiadałam. Od czerwca staramy się z narzeczonym o dzidzię i wtedy mi się wydawało to wszystko takie proste. Oboje pracujemy, mamy stabilną sytuację życiową, zrobiliśmy szereg badań, które w obu przypadkach pokazują, jakie mamy świetne wyniki. Zarówno ja, jak i mój ukochany zdrowo się odżywiamy, regularnie ćwiczymy i byłam pewna, że to kwestia chwili aż uda nam się zajść w upragnioną ciążę.
    Kiedy jednak z co miesiąc test pokazywał paskudną jedną kreskę to frustracja i niemoc zaczęły narastać... aż w końcu przyszedł grudzień i 9 dni przed wigilią test pokazał upragnione ⏸️. Niestety radość nie trwała długo, bo 5 dni później przyszło krwawienie, diagnoza - ciąża biochemiczna. To było, jak strzał z liścia... Ale wiadomo trzeba się było pozbierać i żyć dalej.
    Czytając forum, zawsze myślałam, że "mnie to nie dotyczy", a jednak szybko zeszłam na ziemię.

W każdym razie próbujemy dalej. Dla niektórych 8 miesięcy starań to może być mało, bo wiem, że są osoby starające się latami. Dla mnie jednak to już dość długi czas, zwłaszcza, że niedługo stuknie mi 35 lat.

W walentynki mam dostać @, więc jeśli jakimś cudem się spóźni, to 15 lutego będę testować.

Życzę wszystkim wam i sobie pięknych ⏸️ i cudownych zdrowych ciąż ❤️

Witaj 🤗

8 miesiecych dla jednych to będzie długo a dla innych krótko, wiem, źe dla Staraczki każdy kolejny miesiąc to o miesiąc za długo, sama też tak mam 🥹
    Życzę Ci prezentu na Walentynki w postaci wymarzonych ⏸️❤️

Karalajnaaa, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

• Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ellevv wrote:
    Widzę że poniedziałek u niektórych też taki sobie. Ja ani usnąć nie mogłam i cały czas się budziłam a jak już to też jakieś dziwne sny np. że w trakcie mycia zębów plułam taką świeżą krwią..

A na dodatek jeszcze wczoraj mi się smutno zrobiło przed snem. Wczoraj doszło do 💗 a ja słyszę że mój szuka gumki a ja takie "🤨" i pytam się po co, przecież rozmawialiśmy i mieliśmy się starać a ten mi mówi że on jednak jest niezdecydowany i dlatego. A ja mówię to daj znać jak już się zdecydujesz bo nie chcę na Tobie znowu presji wywoływać.. ja rozumiem i tak dalej ale on raz mówi tak potem nie a potem że on nie wie.
    Ja też w tym momencie nie wiem czy mam dzwonić do ginekologa w przyszłym miesiącu czy nie. Po prostu czuję się chwilowo w takim zapytaniu bo boję się jak zacznę temat to że będę presję wywoływać

Przytulam Cię :* porozmawiajcie na spokojnie, niech mąż da znać, kiedy będzie gotowy :)

Hej @Karalajnaaa, trzymam kciuki, żebyście mieli prezent na Walentynki w postaci II :)

ellevv, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

When life knocks you down, stand the fuck up and say "you hit like a bitch".
  • Nalli Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam, beta 88, prog 22.4 więc super ale! ale kurde TSH mam wysokie 3,43!! Musze to szybko zbić, bo będzie nieciekawie...napisałam już do mojej gin, czekam na info..

Dropsik, Prezesoowa, alauda, Lola93, Ovufen, notsobadd, ellevv, Anka32, Pati2804, Gregorka, Tajlandia22, ultramaryna_, koktajlowa, Beza27, Zaczarowan, Malamia, Liyss🧚🏻, AnitaK lubią tę wiadomość

👱‍♀️33 👱‍♂️34
    Starania od 11.2022
    05.2023💔 11tc
    03.2024💔 8tc
    diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS
    zalecenie: Encorton, Acard & heparyna, euthyrox, Duphaston, besins

09.09.24 ⏸️ Beta 20.7 🌱 zostań z nami Dzidziolku!
    11.09 beta 63.7! prog 23.4
    13.09 beta149:)
    26.09 0.33CRL i ❤️126/min💪
    08.10 1.29 CRL I ❤️171/min
    18.10 2.36 żelusia🐻
    31.10 4.7 CRL pimpusia
    13.11 6.8 CRL 🧬zdrowego dzdziusia
    20.11 8.5 cm 💙
    preg.png
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalli wrote:
    Mam, beta 88, prog 22.4 więc super ale! ale kurde TSH mam wysokie 3,43!! Musze to szybko zbić, bo będzie nieciekawie...napisałam już do mojej gin, czekam na info..

Super!! A co do TSH - brałaś już euthyrox/letrox?

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sosenka93 wrote:
    Hej dziewczyny. Smażę naleśniki i Was nadrabiam.

@Sara30 jesteś niesamowita ♥️ Twoja opowieść rozłożyła mnie na łopatki.

Tak naprawdę nigdy nie ma odpowiedniego momentu. To fakt.

Smażę i cicho zastanawiam się jaki dzień cyklu przypadnie gdy małż wróci, czy będzie sens testować w marcu. Cholernie źle jest mieć nieregularne cykle.
    Czy któraś z Was też się z tym mierzy?
    Ja jestem na etapie sprawdzania jak to z tym moim cyklem jest, ostatnia miesiączka przyszła po 31 dniach a teraz mam 29 dc i właśnie zauważyłam delikatne plamienie więc zobaczymy. No i owu raz mam w 19/20 dc a raz w 16 dc.. porażka :| planuje robić testy owu i mierzyć temperature żeby jej nie przegapić w tym cyklu co będzie :D

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Pati2804 Jak tam Ty? Dostałaś @? Będziesz testować jutro? Z tego co pamiętam jedziemy na podobnym wózku:)
    Hej :) ja odcięłam się na niedzielę i powoli nadrabiam :D ja nie testuje bo dzisiaj rano jak mierzyłam temp to widziałam że spadła a po drugie zaczynam plamić właśnie :) także czekam na nowy cykl i wjeżdżam z buta.. haha :D

Prezesoowa, Gregorka lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hejka!

Standardowo przytulam za wszystkie 🐒 i paskudne biele 🫂

Witam też nowe Dziewczyny 🙂 Kibicuję mocno ♥️

@Prezesoowa, przekopałam strony, żeby sprawdzić, czy masz już wyniki i bardzo się cieszę z tak dobrych wieści ♥️♥️♥️

@Truśka przybijam piątkę z oczekiwaniem na długie starania i poczuciem, że to już trochę trwa, mimo tego, że działasz od niedawna. U nas to samo 🙄 I wiem, że to jest głupie, ale my to już mentalnie bardziej na etapie wybierania wózków, imion i remontu pod maluszka, a tu nawet nie wiadomo, kiedy ten mały ktoś pojawi się pod sercem.

@Pati, super, że na USG piersi wszystko ok! Kiedy teraz masz kontrolę? W standardowych sytuacjach jest chyba co roku, prawda? Ja chodzę do swojej pani doktor co pół roku, ale to z uwagi na torbiele w jednej piersi i gruczalowłokniaka w drugiej. Na szczęście łagodne 🙂 Koniecznie daj znać, jak tak sytuacja, bo mignęło mi, że testujesz 😊

@ultramaryna, u mnie to samo z imionami drzemek 😅 Już specjalnie nastawiam budzik wcześniej - jak mam wstać o 6, to na 5:30 🤭

@Dropsiku, moje gratulacje 😍 Dajesz nadzieję, że AH wcale nie musi mocno namieszać, a wręcz przeciwnie ♥️

@Liyss, ja też mam tak w drugiej połowie cyklu, że po owulacji gorzej z samopoczuciem o do okresu te objawy się nasilają, łączę się w bólu 😁

Współczuję Wam długich cykli, Dziewczyny. Ja od narodzin drugiej córki, a właściwie od kiedy wróciła 🐒,zawsze miałam 26 dni. Ten ostatni trwał 39 dni i ja podziękuję za takie cuda.

Próbowałam Was nadrobić, ale to niemożliwe 🤣 Zaczynałam od 20 strony i tak szłam, szłam i szłam, aż doszłam do 50, a tam jeszcze prawie 30 😱 Mam nadzieję, że znów będę na bieżąco.

U mnie koniec miesiąca pod względem zawodowym to czyste szaleństwo, bo muszę zdać wszystkie projekty i przygotować rozliczenia, także nie miałam jak do Was zajrzeć. A że aktualnie trwają ferie, to jednak z dwójką dzieci na pokładzie ten "koniec" miesiąca mi się przedłużył 🤭

Zaczęłam już testować, choć to dopiero 7 dc, ale mam takie myśli, że skoro w poprzednim cykli owulacja była tak późno, to może w tym postanowi przyjść zdecydowanie wcześniej. Zobaczymy.
    Hejka :) kontrola następna za rok dokładnie bo jest wszystko dobrze a nie testuje bo zaczynam plamić i brzuch pobolewa :P
    Kciuki za wyłapanie owulacji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego, 14:51

MummyYummy lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje pięknych przyrostów!

Zapisałam się do gina na 15.02 na NFZ i 20tego do immunologa. Trochę mnie zmiotło, bo koszt pierwszej wizyty 400🥴 a dwa lata temu płaciłam 220/250 🙃 Następne wizyty 300. Ehh... Ale nie będę narzekać, bo w takiej sprawie idę, że to przyjemność.
    Tylko mi szkoda tych ludzi co się diagnozują immunologicznie, bo to kolejny duży koszt dla nich, a w większości to właśnie są pacjenci kliniki i tej pani doktor.

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Weekend, weekend i po weekendzie 😅 W poniedziałek nie ma oficjalnie testujących, ale z tego co widzę, to na osikanca @Zimozielonej możemy liczyć 🤞 😘
    Jutro na pewno trzymamy kciuki za @Tajlandia22 i niech jej beta jeszcze mocniej wystrzeli w kosmos! 👏 🥰
    No i kciuki za wizytę @Pati2804 🤞🍀 Niech przyniesie same dobre wieści 😘

@Smerfetkaa szalona 🥰🤩 Takie zdecydowanie lubię! Wpisuję 🤞🍀
    Dziękuję za kciuki :) z badań na zespół antyfosfolipidowy wynika ze wszystko jest dobrze, teraz czas na sprawdzenie genetyki.. mam całą listę badań do zrobienia :P
    tu mam rozpiske z cenami bo własnie sprawdzałam gdzie moge zrobić jakie badania i za ile
    oczywiście ana 2 i 3 jak ana 1 wyjdzie źle.
    może komuś się przyda ;)

1) PPJ (ANA1) met. IIF, test przesiewowy KOD 600 - 91zł
    2) PPJ (ANA2) met. IIF typ świecenia miano (dsDNA, AMA) KOD 601 - 125zł
    3) PPJ (ANA3) met. immunoblot (16 antygenów) KOD 602 - 168zł
    4) e-Pakiet ryzyko poronień, rozszerzony - badania genetyczne KOD 7408- 495zł
    5) Czynnik krzepnięcia VIII, aktywność KOD 227 - 170zł
    6) Czynnik von Willebranda - aktywność KOD 3373 - 100 zł
    7) Białko C, aktywność kod 237 - 86zł
    8) Białko S, aktywność kod 3371 - 86zł
    9) Antytrombina III, aktywność kod 235 - 76zł
    razem 1397 zł

ultramaryna_, Dropsik, MonReve96 lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Nalli Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Super!! A co do TSH - brałaś już euthyrox/letrox?
    No właśnie brałam, bo mi podskoczyło w ostatnim czasie. 100mg pt-ndz i pon-czw 75..nie mam pojęcia ile mozna tego przyjmować w ciąży żeby to szybko obniżyć. Moja endo-gin dzis od 16 w gabinecie, recepcjonistka mnie zapewniłam, że się skontaktuje ze mną więc będę czekać..
    Na ten moment staram się nie panikować bo przecież stres podwyższa TSH, ale no martwie się żeby z tej radości nie było zaraz dramatu..
    Któraś z Was to przechodziła? Jak szybko mozna to TSH obniżyć Euthyroxem? w jakich ilościach?

👱‍♀️33 👱‍♂️34
    Starania od 11.2022
    05.2023💔 11tc
    03.2024💔 8tc
    diagnoza: zespół anyfosfolipidowy, PAI-1 homo, dodatnie ANA4, niedoczynność tarczycy i ŁZS

18.10 2.36 żelusia🐻
    31.10 4.7 CRL pimpusia
    20.11 8.5 cm 💙
    preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalli wrote:
    Faktycznie coś jest na rzeczy, ja miałam też realistyczne sny..ale może lepiej nie będę opowiadać bo wstyd😅 ale kiedyś czytałam, że te 'dziwne' sny to sprawka właśnie hormonów ciążowych więc nie powinnam czuć się winna, prawda?😁
    Wczoraj zasnęłam przed 22 a zaraz jadę do laba zrobić jeszcze betę i inne badania.

Trzymam kciuki za dzisiejsze testy i dobrego dnia i tygodnia w sumie!
    Trzymam kciuki za dobre wyniki :*

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia22 wrote:
    Dzień dobry! Właśnie czekam aż otworzą punkt pobrań. Jestem tak piekielnie głodna, że chyba padnę 😅 niby wiem, że beta nie musi być na czczo, ale posiadanie męża diagnosty czasami nie ułatwia sprawy 😂
    Kciuki za wynik :*

Tajlandia22 lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alysa wrote:
    Dzień dobry dziewczyny. Ja dziś w pracy więc bede się starać częściej odzywać.
    Ja dalej czekam na swoją królewnę @
    Witam w klubie oczekujących na małpe :P niech już przybędzie i da rozpocząć nowy cykl :D

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Robaczeekkk Przyjaciółka

Wysłany: 5 lutego, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wracam właśnie od gin. W 9 dc były dwa pecherzyki (w lewym 11mm i w prawym 10mm) dzisiaj 14dc w lewym pęcherzyk 21mm a w prawym tylko kilka małych.. co o tym myśleć ? 🤔 wizyta była w pospiechu i nie zapytałam 🤦🏻‍♀️

Starania 5 lat
    🙎🏻‍♀️28
    🙎🏼38
    Wyniki M super✅
    Lewy jajowód nie drożny ❗️
    22.11.23-laparoskopia

Wszystko jest iluzją , jest i magia!! I zdarza się raz na milion 🍀
  • Prezesoowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalli wrote:
    No właśnie brałam, bo mi podskoczyło w ostatnim czasie. 100mg pt-ndz i pon-czw 75..nie mam pojęcia ile mozna tego przyjmować w ciąży żeby to szybko obniżyć. Moja endo-gin dzis od 16 w gabinecie, recepcjonistka mnie zapewniłam, że się skontaktuje ze mną więc będę czekać..
    Na ten moment staram się nie panikować bo przecież stres podwyższa TSH, ale no martwie się żeby z tej radości nie było zaraz dramatu..
    Któraś z Was to przechodziła? Jak szybko mozna to TSH obniżyć Euthyroxem? w jakich ilościach?

Poczekaj spokojnie na info od lekarza :) ważne, żeby obniżyć bezpiecznie i stabilnie, duże wahanie TSH też nie jest dobre, bo przy zbyt dużym zwiększeniu dawki można się wprowadzić w nadczynność tarczycy, a to też niedobrze w ciąży. Mój gin mówił, ze jak zobaczę dwie kreski to mam do wizyty u niego brać 1,5 standardowej dawki, ale zakładam, że to rozwiązanie tymczasowe, bo wydaje mi się, ze to by była już przesada :P

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Dzień dobry wszystkim i życzę jak najlepszych wyników 🌸oraz... Smacznej kawusi 😊☕

Ja to już raczej pożegnałam się z II kreseczkami i robieniem testu.
    W tym miesiącu mierzyłam temperaturę ciała (tak, pod pachą i tak, wiem, że robi się to w pochwie, ale to mój 2 cykl i to czysty eksperyment i ciekawość 😁). No i był ładny skok temperatury, cały czas rosło, aż tu nagle wczoraj 4 dni przed okresem temperatura zaczęła spadać. A z tego co wiem, to jednak przed okresem zaliczany jest spadek.
    Trochę zawód, bo trochę było ❤️ w tym miesiącu. Oczywiście nie wiem, kiedy dokładnie była owulacja, ale znam już swój organizm i zawsze mam bóle (które być może oznaczają właśnie owulację 🙄). A w tym miesiącu ból mnie złapał w nocy i aż się przebudziłam.
    Mam już testy owulacyjne, kupię jeszcze dokładny termometr owulacyjny i będę działać w następnym cyklu.
    Ja też żegnam się z tym cyklem i mam nadzieję że ten co nadejdzie będzie lepszy :) jesteśmy z tego co widzę na podobnym etapie cyklu więc idziemy razem naprzód ! :* powodzenia i trzymam kciukasy za ten co będzie, oby był tym ostatnim szczęśliwym ! :*

CoffeeDream, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Nalli Autorytet

Wysłany: 5 lutego, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Poczekaj spokojnie na info od lekarza :) ważne, żeby obniżyć bezpiecznie i stabilnie, duże wahanie TSH też nie jest dobre, bo przy zbyt dużym zwiększeniu dawki można się wprowadzić w nadczynność tarczycy, a to też niedobrze w ciąży. Mój gin mówił, ze jak zobaczę dwie kreski to mam do wizyty u niego brać 1,5 standardowej dawki, ale zakładam, że to rozwiązanie tymczasowe, bo wydaje mi się, ze to by była już przesada :P
    Poczekam, w poprzedniej ciąży TSH miałam lepsze niż bez ciąży..
    Mam nadzieję, że to się uda szybko opanować, bo boje się, że zaszkodzę tym Kropkowi 🥺

👱‍♀️33 👱‍♂️34
    Starania od 11.2022
    05.2023💔 11tc
    03.2024💔 8tc

18.10 2.36 żelusia🐻
    31.10 4.7 CRL pimpusia
    20.11 8.5 cm 💙
    preg.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ