wczesna owulacja
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kobietki pytanko czy Of jest wiarygodne? Bo okres miałam od 4 do 8 grudnia a Of pokazało mi że miałam owulacje 15 grudnia czy fo nie za wcześnie bo mam wyznaczoną owulacje na wykresie,że powinnam mieć między 20 a. 24 a cykle mam 32 dni. Pomóżcie co myśleć wydaje mi się, że to nie możliwe,żeby wystąpiła tak wcześnie powinna wystąpić kolo 18 dnia cyklu.
-
nick nieaktualnyMandi, wszystko może się zdarzyć. Nie udostępniasz swojego wykresu i ciężko tak w ciemno bez temperatury i innych objawów ocenić jak to jest u Ciebie z owulacją. Chociaż znając ovu, kiedy będziesz wprowadzać nowe dane, może ono zmienić zdanie co do terminu ovulacji.
-
nick nieaktualnydziewczyny, ja wlasnie w obecnym cyklu nie wiem jak u mnie jest - jakby ktoras chciala zerknac i doradzic... jajniki bolaly wczesniej mocno, a wczoraj juz jakby cos ucichly - sluz byl ok, testy owu tez - duzo przemawia za tym, ze owu byla, ale ciezko mi byloby w to uwierzyc, ze u mnie tak szybko by to nastapilo... jakis tam skok tez sie odnotowal - ale tempka coz, nieraz potrafi byc malo wiarygodna... zobacze co przyniosa kolejne dni, szyjka byla jedynie na sredniej wysokosci i taka srednio - twarda... czy jak jest owu zawsze szyjka jest wysoko i miekka? pozdrawiam
-
nick nieaktualny
-
Anna255 wrote:dziewczyny, ja wlasnie w obecnym cyklu nie wiem jak u mnie jest - jakby ktoras chciala zerknac i doradzic... jajniki bolaly wczesniej mocno, a wczoraj juz jakby cos ucichly - sluz byl ok, testy owu tez - duzo przemawia za tym, ze owu byla, ale ciezko mi byloby w to uwierzyc, ze u mnie tak szybko by to nastapilo... jakis tam skok tez sie odnotowal - ale tempka coz, nieraz potrafi byc malo wiarygodna... zobacze co przyniosa kolejne dni, szyjka byla jedynie na sredniej wysokosci i taka srednio - twarda... czy jak jest owu zawsze szyjka jest wysoko i miekka? pozdrawiam
Może od leków Ci się skrócił cykl. Któraś już pisała, że jej się przy dongu szybciej owulacja rozbujała A widzę, że jeszcze clo sobie fundowałaś - masz przy tym monitoring, czy ot tak sobie łykasz?
Szkoda, że nie mierzyłaś codziennie tempki, może by było więcej widać. Teraz spróbuj mierzyć regularnie i będzie więcej wiadomo za kilka dniAnna255 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjak dla mnie to trochę masz za duży rozstrzał pomiędzy godziną mierzenia temperatury. Owulacja może była, a może będzie. Z takiego wykresu na dwoje babka wróżyła. Poczytaj trochę o prawidłowej obserwacji:
http://iner.pl/metoda-rotzera/
I może nie bierz już wiesiołka tak na wszelki wielki wypadek.Anna255 lubi tę wiadomość
-
No niestety problem jest z ta temperaturą bo nie zawsze mam jak ją mierzyć...;/.
A myślisz,że na jaki czas mam go przestać brać Feśka ?Nie no nic nie szkodzi, jest go bardzo mało i jest koloru kremowego od kilku dni w sumie jest taki sam kremowy i wodnisty ;/ nie wydaje mi się ,że mogła to owulacja wystąpić zaraz zrobie test owulacyjny i zobacze co wyjdzie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMandi, na moje oko owulacji mogło nie być. Zauważ, że wyższe temperatury to te mierzone później, a niższe to mierzone wcześniej - tak to działa, że im później mierzysz, tym tempka wyższa. Rozcieńczony i kremowy śluz niekoniecznie jest płodny, dotknij papieru toaletowego (sorry za dosłowność ) i zobaczysz, czy jest lepki czy nie. Jeśli lepki, kremowy albo białawy to jest to śluz słabej jakości, nawet, jeśli jest rzadki. Ovufriend określa wodnisty jako płodny, chodzi tu o rzadki, przezroczysty śluz dający odczucie "wilgotno/mokro" i raczej śliski (lubrykujący), niż lepki. Niektóre kobiety w ogóle nie mają takiego śluzu, o jaki tu chodzi (ja np. mam bardzo rzadko). Klasyczny śluz płodny występujący u większości kobiet przed owulacją i w jej okresie to bardzo mocno rozciągliwy, przejrzysty śluz wyglądający jak białko jaja. Jeśli u Ciebie zwykle taki śluz występuje, to myślę, że w tym cyklu jeszcze wystąpi i po nim będzie owulacja. Z drugiej strony szyjka macicy w 12 dc była wysoko i miękka - to z kolei by wskazywało na okres dużej płodności.
Przy takim wykresie jedyna rada jest taka, żeby serduszkować dalej i po czasie zobaczysz, czy owulacja była czy dopiero będzie.