Wczesne objawy ciąży
-
Hej kobietki:) jestem tu nowa i mam do Was moje drogie pytanie..
Wiem że tych tematów było już sporo, ale wolę zostać potraktowana osobiście.
Mam 20 lat i staramy się z narzeczonym o dzidziusia
Owulke mialam (prawdopodobnie) 14 grudnia.
Do zbliżenia doszło 11 oraz 13 grudnia.
Od 12.12 czuję lekkie klucia w prawym jajniku utrzymujące się do dzisiaj. Pojawiają się i znikają. czy bóle były objawem owulacji? I jeśli tak, to dlaczego jajnik nadal mnie boli? Czy może byc tak, że wystąpiła owulacja, jajnik mnie pobolewal, a teraz pobolewa, bo mogło dojść do zapłodnienia? Wiem, ze nie jesteście wrozkami, ale do @ pozostało 10 dni więc za wcześnie na test, a myśli nie daja mi spokoju:)
Pozdrawiam cieplutkokaka470 lubi tę wiadomość
-
Ból w okolicach dni spodziewanej owulacji może oświadczyć o owulacji, ale nie musi. Czasem ból jest a do owu wcale nie dochodzi. Co do bólów w późniejszym czasie to u mnie zawsze wskazywały raczej na zbliżającą się miesiączkę.02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
Zresztą co kobieta to inne objawy. Najlepiej by było pójść na wizytę gin ekologiczną tuż przed spodziewaną owulacją.02.2016 - start z Gameta Gdynia (zaniżona rezerwa 0.94 + hashimoto)
05.2016 - hsg, drożne
21.10.2016 - pierwsza IUI - nieudana
26.01.2017 - druga IUI - nieudana
28.04.2017 - Chińczyk + dieta
07.2018 - pierwsze IVI 1 zarodek 8aa
03.2019 - drugie IVI 3 zarodki 4aa, 2x3aa, jest Igi ❤
02.2021 - krio cykl sztuczny (-)
03.2021 - krio cykl sztuczny (?) -
Ja np od ok. 2 mies. w dniu kiedy mam owulacje zawsze pobolewają mnie jajniki i mam białą wydzielinę z pochwy.Nie wiem czemu to się zmieniło zazwyczaj podczas owulki nic nie czułam teraz jakoś co owulacja mam bóle,czasami myślę że zaskoczyło już a to zupełnie o co innego chodzi :p staram się odpuścić w zeszłym miesiącu postanowiłam że jak będzie to będzie ale w tym miesiącu organizm płata mi figle napisałam osobny wątek bo już sama nie wiem co mam robić :d... ... ...
-
nick nieaktualnylucillexoxo wrote:Hej kobietki:) jestem tu nowa i mam do Was moje drogie pytanie..
Wiem że tych tematów było już sporo, ale wolę zostać potraktowana osobiście.
Mam 20 lat i staramy się z narzeczonym o dzidziusia
Owulke mialam (prawdopodobnie) 14 grudnia.
Do zbliżenia doszło 11 oraz 13 grudnia.
Od 12.12 czuję lekkie klucia w prawym jajniku utrzymujące się do dzisiaj. Pojawiają się i znikają. czy bóle były objawem owulacji? I jeśli tak, to dlaczego jajnik nadal mnie boli? Czy może byc tak, że wystąpiła owulacja, jajnik mnie pobolewal, a teraz pobolewa, bo mogło dojść do zapłodnienia? Wiem, ze nie jesteście wrozkami, ale do @ pozostało 10 dni więc za wcześnie na test, a myśli nie daja mi spokoju:)
Pozdrawiam cieplutko -
lucillexoxo wrote:Dziękuję za odpowiedź. Ja nigdy nie mialam bóli przedmiesiaczkowych, tylko w 1 dniu trwania okresu. Zastanawiają mnie te bóle w prawym jajniku mam nadzieję, że zobaczę na tescie wymarzone 2 kreski
Wg mnie to ból okoloowulacyjny. -
@lucillexoxo no i jak? Wyjaśniło się coś?
Warto by byłoby pociągnąć ten wątek dalej, można się czegoś dowiedzieć.
Będziemy mieć Synka - czekamy ♥️
Olek - 05.11.2020 👦🏼
HSG - Udało się udrożnić oba jajowody!
To nie problem jest problemem, problemem jest Twoje podejście do problemu. -
Ja dopiero 11 stycznia. mam nadzieję, że nic się na nim nie popsuje.
Chociaż jak to każda z nas chciałabym już zrobić i już wiedzieć. Też zastanawiam się tą rosnącą tempką, ale nie dobieram sobie zbytnio do głowy.
A Ty na jakim etapie jesteś?
Olek - 05.11.2020 👦🏼
A no ja zawsze liczę 14 dni od owu. Generalnie to moje cykle trwają koło 40 dni jak nie lepiej. aaa bo jest taka jeszcze opcja ze ovufriend mi wyznaczył chyba źle owulke, bo mi się wydaje że miałam ja 27-28 dc.
Dziś czuje bóle okresowe.
A czemu do maja aż? :o
Olek - 05.11.2020 👦🏼