Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
Odpowiedz

We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)

Oceń ten wątek:
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro Was dziewczyny powpisuje na listę :) bo będę w równy mieć trochę czasu :D u mnie owulka i klocie jajników jak w zegarku z ciekawości zrobiłam test na owu ale blada druga kreska:D dziś już 16 dc. Kurde ja cykle jak w zegarku ale miałam ten torbiel i po laporoskopii właśnie z tego miałam mieć owulke :D zobaczymy co to będzie :D narazie się nie spinam:D

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Red555 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, można dołączyć? :)
    Lada moment przyjdzie @czuje to już każdym centymetrem mojego brzucha, wiec będzieny znowu próbować we Wrześniu.

Olinka1329, Lolipop lubią tę wiadomość

f2w3rjjg126tkf9t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem nowa na forum i z chęcią do Was dołączę :) sierpień nie był łaskawy. Narobił nadziei bladymi kreskami, przez jeden weekend się cieszyłam, w poniedziałek chciałam robić betę iii przyszedł okres :(
    Teraz będę testować dopiero jak okres się spóźni ze 3 dni, to wypadnie na 10 września 🤞🏻to dopiero drugi cykl starań, więc narazie na spokojnie podchodzę do tematu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2020, 22:38

Red555, Lolipop, Olinka1329 lubią tę wiadomość

• Red555 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2020, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluu obyś wytrzymała ze swoimi postanowieniami do daty 🙊 js oststnio testowałam już od 8dpo i ma co mi to było....

f2w3rjjg126tkf9t.png
  • Olinka1329 Przyjaciółka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red555 wrote:
    Bluu obyś wytrzymała ze swoimi postanowieniami do daty 🙊 js oststnio testowałam już od 8dpo i ma co mi to było....

Dokładnie to chciałam napisać :) szacun jeżeli wytrzymasz tak długo ;)
    Ja w zeszłym miesiącu miałam testować też po małpie, ale oczywiście już dwa dni wcześniej moje plany się zmieniły :D niestety plany @ też, bo przyszła te dwa dni wcześniej...

Jak tam u Was dzisiaj dziewczyny? Ja dzisiaj pracuję z domu, a to pewnie oznacza pracę aż do wieczora...

• Patka22 Ekspertka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Jestem nowa na forum, bardzo chciałabym dołączyć do Was, z mężem staramy się od kilku miesięcy o pierwsze dziecko. Zbliża mi się owulacja, myśle że 10.09 będę testować 😍

P. S. Super forum, fajna atmosfera, wszystkim życzę powodzenia ❤️

szczesciara30, Olinka1329, Magda_Z, Red555 lubią tę wiadomość

• Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja w tamtym miesiącu tez mialam blade kreski z betą niecałe 4 ;p wiec postaram sie teraz nie testowac przed terminem, u mnie dziś 16 dc, mam nadzieje ze owu byla 13-14 dc, wtedy są szanse :D wczoraj starań juz nie bylo, moze dzis sie jeszcze uda zobaczymy, ale chęci juz nie maaaaaaaaaaa niestety a jeszcze robota dzis do 21.

ogolnie dzis i wczoraj pobolewa mnie podbrzusze lekko i moze to znak ze owu jest ? ale mam nadzieje ze byla 2 dni temu a nie teraz, z uwagi na to ze wczoraj nic nie bylo ;/
    nie mierz temp, nie robie testow owu bo zle to na nas dziala ;)
    i to na tyle na dziś :D

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • erzulie Debiutantka

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę o wpisanie na 26.09.

My badanie nasienia zrobiliśmy w 3 cyklu starań ;) zawsze miałam poczucie, że u męża nie jest idealnie i miałam rację :/ to naprawdę nieskomplikowane badanie, mąż stwierdził, że nie wie dlaczego inni mają opry przed nim :D

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    no ja w tamtym miesiącu tez mialam blade kreski z betą niecałe 4 ;p wiec postaram sie teraz nie testowac przed terminem, u mnie dziś 16 dc, mam nadzieje ze owu byla 13-14 dc, wtedy są szanse :D wczoraj starań juz nie bylo, moze dzis sie jeszcze uda zobaczymy, ale chęci juz nie maaaaaaaaaaa niestety a jeszcze robota dzis do 21.

ogolnie dzis i wczoraj pobolewa mnie podbrzusze lekko i moze to znak ze owu jest ? ale mam nadzieje ze byla 2 dni temu a nie teraz, z uwagi na to ze wczoraj nic nie bylo ;/
    nie mierz temp, nie robie testow owu bo zle to na nas dziala ;)
    i to na tyle na dziś :D
    może przez płyn;)

ja ewentualnie sprawdzę testerem śliny ale z reguły czuję kiedy to ten dzień :)

u mnie wczoraj po południu lekkie brązowe plamienie ..późnym wieczorem już trochę krwi z czymś tam a teraz lecieć niechce ..niech ten kurek się już odkręca eh

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już chyba po owulce nawet jakby dziś była to niech się dzieje co chce :) już nie mam siły dziś się przytulać a sama gin mi mówiła że najlepiej co drugi dzień bo codziennie to plemniki nie są aż takie super?? A my od soboty codziennie Nie wiem czy to prawda ale dziś już odpuszczamy :D będę w praxy to Was wszystkich wpisuje. Dobrego dnia :)

Lolipop lubi tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erzulie wrote:
    Proszę o wpisanie na 26.09.

My badanie nasienia zrobiliśmy w 3 cyklu starań ;) zawsze miałam poczucie, że u męża nie jest idealnie i miałam rację :/ to naprawdę nieskomplikowane badanie, mąż stwierdził, że nie wie dlaczego inni mają opry przed nim :D
    jak dla mnie kiedy kobieta zaczyna robić sobie wszystkie badania to badanie nasienia powinno być jedno z pierwszych zanim sama zacznie się głębiej diagnozowac

Klaudia🌸 lubi tę wiadomość

• Magda_Z Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)

Ja mam dzisiaj dobry dzień, pomimo wczorajszego lekkiego załamania wieczorem. Jak zobaczyłam tą bladą kreskę z wczoraj na teście to jakoś mi emocje puściły. Miałam dzisiaj nie testować rano, ale mąż w delegacji i nie wiedziałam czy go ściągać na siłę do domu na wieczór :D No i miła niespodzianka - ładniutka kreseczka testowa się objawiła, tak mnie to ucieszyło, że aż pomyślałam że Wam wrzucę fotkę :D :D

Wiem, że niby jeszcze nie jest pozytywny wynik testu (chociaż sama nie wiem, bo na żywo obie kreski wyglądają prawie tak samo), wydaje mi się że wieczorem już będzie i owu powinna być jutro zgodnie z planem z resztą.

156946a6c830.jpg

Co do przytulania codziennie - sama nie wiem, też czytałam że zaleca się co 2-3 dzień, ale z drugiej strony jak owulacja trwa czasem tylko kilkanaście godzin to chyba ciężko byłoby w nią trafić. Ja w tym cyklu spróbuję codziennie w okolicach owulacji. Mocno wierzę że się uda, równo za 9 miesięcy mamy rocznicę ślubu więc prezent byłby jak znalazł na bawełnianą :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 10:45

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
  • Red555 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj jestem e biurze cały dzień, czekam na okres i głowa mnie boli kosmicznie...

Do tego jutro muszę skompletować wyprawkę dla córki do żłobka. Bo w końcu się dostała po 2,5 roku oczekiwania do trgo konkretnego :)

Życzę Wam miłego dnia

f2w3rjjg126tkf9t.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doberek. U mnie wczoraj testy owu prawie na równi więc myślę ze za 2 dni owu będzie. Ale już działamy w razie czego :)
    Ogólnie mam jakieś takie dziwne spokojne podejście że to będzie ten miesiąc. Ze w końcu mam to wszystko pod kontrolą i nic złego się nie wydarzy. Ja tam nie wierzę w siebie że wytrzymam do 11 września, więc od 7 będę testować 🤣🤣

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co luzik ale pewnie za tydzien bede swirować :D generalnie to juz bardzo chce być w ciąży i 5cs juz mi sie ciut dłużyyyyyyyyyyyy

Patka22, Red555 lubią tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Red555 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja we wrześniu będę 2 cykl próbować. Niby to dopiero początek, ale do tej pory udawało się zawsze za pierwszym razem stąd moje zdziwienie.... Może po prostu jestem już stara

f2w3rjjg126tkf9t.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Red555 wrote:
    Ja we wrześniu będę 2 cykl próbować. Niby to dopiero początek, ale do tej pory udawało się zawsze za pierwszym razem stąd moje zdziwienie.... Może po prostu jestem już stara
    ja też dwójka w 1cs .. z trzecim troszkę się zderzyłam ze ścianą ale spodziewałam się tego gdzieś tam głęboko powodu pewnie częstszych cykli bezowulacyjnych że względu na wiek czy zaburzenia hormonalne przez świństwo typu prochy 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 13:07

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_Z wrote:
    Dzień dobry dziewczynki :)

Ja mam dzisiaj dobry dzień, pomimo wczorajszego lekkiego załamania wieczorem. Jak zobaczyłam tą bladą kreskę z wczoraj na teście to jakoś mi emocje puściły. Miałam dzisiaj nie testować rano, ale mąż w delegacji i nie wiedziałam czy go ściągać na siłę do domu na wieczór :D No i miła niespodzianka - ładniutka kreseczka testowa się objawiła, tak mnie to ucieszyło, że aż pomyślałam że Wam wrzucę fotkę :D :D

Wiem, że niby jeszcze nie jest pozytywny wynik testu (chociaż sama nie wiem, bo na żywo obie kreski wyglądają prawie tak samo), wydaje mi się że wieczorem już będzie i owu powinna być jutro zgodnie z planem z resztą.

156946a6c830.jpg

Co do przytulania codziennie - sama nie wiem, też czytałam że zaleca się co 2-3 dzień, ale z drugiej strony jak owulacja trwa czasem tylko kilkanaście godzin to chyba ciężko byłoby w nią trafić. Ja w tym cyklu spróbuję codziennie w okolicach owulacji. Mocno wierzę że się uda, równo za 9 miesięcy mamy rocznicę ślubu więc prezent byłby jak znalazł na bawełnianą :D

swietnie. nam z 3 udalo się zajść jak seksik był tylko w dzień testu i dwa dni po :)
    wcześniej to i seksy cały miesiąc codziennie z co drugi dzień nic nie dały ale wiadomo że to wszystko musi się zgrać 😄🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 13:21

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wpisałam wszystkie ale prosze sprawdzić czy się zgadza :)

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    Dziewczyny wpisałam wszystkie ale prosze sprawdzić czy się zgadza :)
    wpisz mnie proszę na 20 wrześni, najwyżej zmienię :)

‹‹ 12 13 14 15 16 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ