We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasia_Tre wrote:Hej dziewczyny.
Wierzycie w sny? Sprawdzacie co one znacza?
Dzisiaj snilo mi sie, ze babcia poprosila mnie o dolozenie do ognia w piecu, juz zaczynalo przygasac, ale cos wrzucilam na zar (jakies weglane kamyczki) i ogien strasznie buchnal i juz pieknie sie palil potem.
Sprawdzam sennik, a tam "Gdy widzisz ogień w piecu albo kuchence, wróży Ci to dzieci albo dużo radości przez nie."
Zaznacze, ze nigdy u babci nie palilam w piecu. Ogolnie nigdy nie bylam za palenie odpowiedzialna, a obecnie w domu nawet takiego pieca nie mam 🤷
Dzisiaj zaczynam nowy cykl także mam nadzieję że będzie on szczęśliwyEkta lubi tę wiadomość
-
Kasia_Tre wrote:Hej dziewczyny.
Wierzycie w sny? Sprawdzacie co one znacza?
Trochę tak. Ja tuż przed rozpoczęciem starań miałam niesamowicie realistyczny sen, że jestem na USG i widzę na monitorze zwrócone do siebie bliźnięta. Zobaczymy, co z tego wyjdzie... 😁🤞🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2020, 14:36
Ekta lubi tę wiadomość
10.09.2020 (23 dc, 10 dpo) ⏸️
15.09.2020 - beta hCG: 178
17.09.2020 - beta hCG: 487
21.05.2021 ❤️👧🏼 L. -
Red555 i Siilike, ja akurat nie biore snow doslownie. Wiele razy snilo mi sie, ze jestem w ciazy, ale po prostu rozumiem to, ze zbyt czesto o tym mysle i przerzuca sie to na mysli podczas snu. Bardziej sprawdzam znaczenie "dziwnych" snow. Typu wypadajace zeby, wijace sie weze miedzy nogami czy teraz ten ogien w piecu.
Siilike lubi tę wiadomość
Starania o pierwsza dzidzie
5 cs po przerwie (8 ogolem, w tym jedna ciaza stracona) - udalo sie 🥰
7.12.2020 ⏸️
16dpo beta 1105
18dpo beta 2926, przyrost 164.8%
20dpo beta 6393, przyrost 118.5%
30.12.2020 👣💓
01.02.2021 💓 5.44cm🥰
👼🏼 06.06.2018 -10tc (8tc)
👩🏼34 lata
🧔🏼37 lat
🏠🇨🇦
-
agawera wrote:Cześć mam do was pytanie mam boleści jajników , podbrzusza i bolące piersi test wyszedł wczoraj negatywnie @ nie przyszła . Czy robiłybyscie betę ?
Termin miesiączki jest problemem nie zapisuje sobie zwykle nam pod koniec miesiąca
ja bym odczekała dni parę robiąc kolejny test ale to ja
mi bety nie były potrzebne bo testy nie pozostawiały żadnych wątpliwości
i odbiło mi 😆
zakupiłam sobie dziewczyny femometer i od dziś zaczynam mierzyć temp .
zobaczymy jak to u mnie w ogóle wygląda bo pomoc średnio pomoże 😂
wkurzyłam się tylko że nie zauważyłam że na tym termometrze nie widać temp a dopiero po załadowaniu w apke .no nic . ale działa super także zobaczymy
-
Kasia_Tre wrote:Red555 i Siilike, ja akurat nie biore snow doslownie. Wiele razy snilo mi sie, ze jestem w ciazy, ale po prostu rozumiem to, ze zbyt czesto o tym mysle i przerzuca sie to na mysli podczas snu. Bardziej sprawdzam znaczenie "dziwnych" snow. Typu wypadajace zeby, wijace sie weze miedzy nogami czy teraz ten ogien w piecu.
Kasiu, co do senników, to czasem też z nich korzystam i czasami mi się to sprawdza.
Jakoś parę dni temu śniło mi się, że chodzę po plaży i widzę huśtawki, na jednej z nich buja się dziecko. Przechodziłam obok i popchnęłam tę huśtawkę, żeby dziecku było fajniej. W tym momencie wstrząsnęło mną dziwne silne uczucie i obudziłam się. Teraz sprawdziłam znaczenie.
"Jeżeli w Twoim śnie pojawiają się huśtające się na niej dzieci, może to wskazywać na Twoją gotowość do powiększenia rodziny."Ekta lubi tę wiadomość
10.09.2020 (23 dc, 10 dpo) ⏸️
15.09.2020 - beta hCG: 178
17.09.2020 - beta hCG: 487
21.05.2021 ❤️👧🏼 L. -
nick nieaktualnyLolipop wrote:ja bym odczekała dni parę robiąc kolejny test ale to ja
mi bety nie były potrzebne bo testy nie pozostawiały żadnych wątpliwości
i odbiło mi 😆
zakupiłam sobie dziewczyny femometer i od dziś zaczynam mierzyć temp .
zobaczymy jak to u mnie w ogóle wygląda bo pomoc średnio pomoże 😂
wkurzyłam się tylko że nie zauważyłam że na tym termometrze nie widać temp a dopiero po załadowaniu w apke .no nic . ale działa super także zobaczymyBalbinka89 lubi tę wiadomość
-
Siilike wrote:Kasiu, co do senników, to czasem też z nich korzystam i czasami mi się to sprawdza.
Jakoś parę dni temu śniło mi się, że chodzę po plaży i widzę huśtawki, na jednej z nich buja się dziecko. Przechodziłam obok i popchnęłam tę huśtawkę, żeby dziecku było fajniej. W tym momencie wstrząsnęło mną dziwne silne uczucie i obudziłam się. Teraz sprawdziłam znaczenie.
"Jeżeli w Twoim śnie pojawiają się huśtające się na niej dzieci, może to wskazywać na Twoją gotowość do powiększenia rodziny."Siilike lubi tę wiadomość
Starania o pierwsza dzidzie
5 cs po przerwie (8 ogolem, w tym jedna ciaza stracona) - udalo sie 🥰
7.12.2020 ⏸️
16dpo beta 1105
18dpo beta 2926, przyrost 164.8%
20dpo beta 6393, przyrost 118.5%
30.12.2020 👣💓
01.02.2021 💓 5.44cm🥰
👼🏼 06.06.2018 -10tc (8tc)
👩🏼34 lata
🧔🏼37 lat
🏠🇨🇦
-
Hej dziewczyny, troszkę mnie nie było.. Nie miałam głowy aby tutaj wpadać, moja mama trafiła do szpitala... Tyle stresu i nerwów.. Ale na szczęście to nic aż tak poważnego, więc już emocje opadły. Owulacja sie na pewno u mnie przesunęła.. 17 dc a ja dopiero w sumie mam śluz kremowy... I szyjka chyba poszła do góry i zrobiła się bardziej miękka... Także owu przede mną i 11 września na pewno nie będę testować. Mam nadzieję że wgl będę testowac. Pozdrawiam Was!
A co do snów.. Generalnie nie wierzę w nie, ale kilkuktornie zdarzało mi się że coś mi się spełniło... Przeważnie były to nie miłe rzeczy 😔
A moja babcia zawsze mi mówiła że sny odbiera się odwrotnie i też parę razy mi się to sprawdziło.. Jak zdawałam prawo jazdy, przed pierwszym i drugim egzaminem śniło mi się że zdałam a w rzeczywistości nie zdałam, natomairt przed trzecim śniło mi się że nie zdałam, a wtedy zdałam. Nie wiem ile w tym jest prawdy ale tak było ☺️ i w pierwszym cyklu starań miałam tak że śniły mi się testy ciążowe że robię i widzę wynik pozytywny.. No a kazdy był negatywny w rzeczywistości . Hahaha 😂😂 może coś w tym jest.16.05.2021r. KLARA ❤
Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
Pcosik wrote:Ja z tego korzystam i jestem mega zadowolona. Bo nie raz zdarzyło mi się zasnąć mierząc temperaturę i po przebudzeniu wystarczyło zamknąć termometr i wziąć telefon do ręki. Wszystko się pięknie zczytuje;)
-
nick nieaktualnyLolipop wrote:o bardzo dziękuję za tą informacje bo zastanawialam sie jak w razie takiej ewentualności będzie z pomiarem . a powiedz .wcześniej musi być telefon połączony telefonem ( wciskam w aplikacji ta ikonkę z aby się temp zapisała?
Nie sprawdzałam jak to jest gdy np 2 dni nie zsynchronizujesz, czy Ci pomiar nie znika (mnie co pomiar zżera ciekawość jaka temp). Ale wydaje mi się, ze wszystko zapamiętuje. -
Dziewczyny apropo snów przypomnialyscie mi pewna rzecz która całkowicie wyleciała mi z głowy. Mój lekarz napomknął mi że jeśli się ma problemy z progesteronem (czyli ja) można to wyłapać też patrząc na sen. Wiadomo że nie będą to obserwacje dokładne tak jak z krwi ale podobno do owulacji sen jest płytki i krótszy, ciężko zasnąć i szybko się budzimy ale za to mamy lepsze sny a jak progesteron rośnie to śpimy dłużej nie mamy problemu z zaśnięciem. Może dlatego przed @ nie można zasnąć? Progesteron spada nagle i ciężko spać hmmm
-
hejka po weekendzie, weekend niby odpoczynek a ja jestem nieżywa, 2 latka mojej córki 2 imprezy, ona codziennie pobudka o 5 ,a dzis praca do 21 .00 :[
u mnie ok 7 dni po, wiec czekamy czekamy jeszcze ok tydzien do okresu, oby nie !!!guerretenshi lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Dziewczyny mam totalny mętlik. Normalnie błagam Was o poradę.. mój obecny cykl, testy owulacyjny tydzień temu pozytywny, brak skoku tempratury do dziś i pytanie czy warto jeszcze w tym cyklu udać się do ginekologa żeby zerknal na usg co tam się dzieje? czy cykl stracony ? obecnie mam 22 dzień cyklu przy przeważnie 30-32 dniowych 😔
-
szczesciara30 wrote:Dobry dobry!! już jutro zaczynamy nasz upragniony wrzesień! aaa jaram się jak pochodnia
ja poki co pelna nadziei jestem ze sie udalo...Nastkaa97, Siilike lubią tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Cześć. Przycupnę tu na chwilę. Na testowanie się nie wpisuję, bo jestem tydzień po poronieniu samoistnym i nawet nie wiem czy owulacja wystąpi od razu, czy po kolejnej @. Na razie się obserwuję i uzbrajam w cierpliwość.
Trzymam kciuki ✊ ✊ ✊ za pozytywne testy ciążowe16.05.2022 - jest ❤️ 5+5
06.05.2022 beta - 607 , 04.05.2022 beta - 176
30.04.2022 - ⏸️ ☘️
Miłoszek ❤️30.04.2021 (31+5) 🖤 17.05.2021 💔
Czekamy na synka z ZD ❤️
13.10.2020 - 🍀⏸️ (22 dc)
21.08.2020 - puste jajo 8tc 💔
2000 - syn, 2002 - syn, 2014 - syn