We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sny?
W 18tc śniło mi się, że będę mieć córkę, imię również mi powiedziała jakie ma mieć (ale też inne, mniej przyjemne rzeczy). Rano powiedziałam mężowi. Był szczęśliwy ponieważ od stu lat w jego rodzinie nie została spłodzona dziewczynka, byliśmy pewni, że będzie syn. Kiedy lekarz potwierdził, że będzie córka nie byliśmy zaskoczeni, mąż prawie płakał ze szczęścia.
Także tak. Wierzę. W swoje.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 11:44
Nastkaa97, Siilike, Magda_Z lubią tę wiadomość
-
Witam Was wszystkie, jestem tu nowa i chce isc wykonac badania, bo staramy sie juz 3 miesiac i narazie bez skutku. Przeczytalam w pierwszym poscie, iz trzeba wykonac takie badania.
I ETAP
3 dc:
Estradiol
LH
FSH
Prolaktyna
Testosteron
Ja mam obecnie 3 dzien cyklu i nie zdaze juz ich wykonac dzisiaj. Czy moge wykonac jutro lub pojutrze? -
Lori7 wrote:Witam Was wszystkie, jestem tu nowa i chce isc wykonac badania, bo staramy sie juz 3 miesiac i narazie bez skutku. Przeczytalam w pierwszym poscie, iz trzeba wykonac takie badania.
I ETAP
3 dc:
Estradiol
LH
FSH
Prolaktyna
Testosteron
Ja mam obecnie 3 dzien cyklu i nie zdaze juz ich wykonac dzisiaj. Czy moge wykonac jutro lub pojutrze?💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg
👩🏼
✅ TSH 1,170 μIU/ml,
✅ FT3 3,40 pg/ml,
✅ FT4 1,18 ng/dl,
✅ Toxoplazma gondi IgM 0.2 COI,
✅ Toxoplazma gondi IgG <0.1IU/ml,
✅ OB 4.0 mm/h,
✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
✅ Morfologia -> leukocyty 4,90.
✅Progesteron,
✅Cytologia (grupa II),
✅Prolaktyna 10,00
✅FHS 9,63
✅LH 7,54
✅Estradiol 75,10,
✅Testosteron 30,50.
🧔🏼:
✅FSH 5,05
✅ LH 7,59
✅Testosteron 570
✅TSH 1,569
✅Prolaktyna 11,86.
❌Morfologia 1%
💊kwas foliowy
,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz" -
https://naforum.zapodaj.net/f3348fe6588a.jpg.html
Cześć! To mój pierwszy post. Piszę do Was dziewczyny o poradę, a mianowicie chodzi o nie jasny wynik testu ciążowego. Niby druga kreseczka pojawiła się o czasie. Test zrobiony w 30 dc, cykle różnie 26-31. Dzień wcześniej pojawiła się na bieliźnie taka mała kropelka żywej krwi i trochę ciemno żółta plamka. Mogło to być plamienie implantacyjne? Z objawów to jeszcze dużooo śluzu mlecznego, którego nigdy nie miałam przed okresem w takiej ilości i ciężkie piersi. Test owulacyjny pozytywny w 18 dc. -
Kate28 wrote:Hej Sama wykonałam badania w 4dc ponieważ był weekend... Ogólnie rzecz biorąc najlepiej jest wykonać w pierwszej fazie cyklu między 3 a 5 dc.
Dziekuje za odpowiedz. Wybiore sie wiec pojutrze, to bedzie 5 dc.Kate28 lubi tę wiadomość
-
Nika8787 wrote:https://naforum.zapodaj.net/f3348fe6588a.jpg.html
Cześć! To mój pierwszy post. Piszę do Was dziewczyny o poradę, a mianowicie chodzi o nie jasny wynik testu ciążowego. Niby druga kreseczka pojawiła się o czasie. Test zrobiony w 30 dc, cykle różnie 26-31. Dzień wcześniej pojawiła się na bieliźnie taka mała kropelka żywej krwi i trochę ciemno żółta plamka. Mogło to być plamienie implantacyjne? Z objawów to jeszcze dużooo śluzu mlecznego, którego nigdy nie miałam przed okresem w takiej ilości i ciężkie piersi. Test owulacyjny pozytywny w 18 dc.💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg
👩🏼
✅ TSH 1,170 μIU/ml,
✅ FT3 3,40 pg/ml,
✅ FT4 1,18 ng/dl,
✅ OB 4.0 mm/h,
✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
✅Progesteron,
✅Cytologia (grupa II),
✅Prolaktyna 10,00
✅FHS 9,63
✅LH 7,54
✅Estradiol 75,10,
✅Testosteron 30,50.
🧔🏼:
✅FSH 5,05
✅ LH 7,59
✅Testosteron 570
✅TSH 1,569
✅Prolaktyna 11,86.
❌Morfologia 1%
💊kwas foliowy
,,Ciężko jest czekać na coś, co może się nigdy nie przydarzyć. Ale jeszcze ciężej jest z tego zrezygnować, kiedy wiesz, że to jedyna rzecz, której pragniesz" -
Nika8787 wrote:Dziękuję za odpowiedź 🙂 a podpowie ktoś co dalej? Następne testy? Badanie krwi? Lekarz?Jestem totalnie zielona, nie mam praktyki w staraniach o dzieci bo żadnego jeszcze nie mam😊💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg
👩🏼
✅ TSH 1,170 μIU/ml,
✅ FT3 3,40 pg/ml,
✅ FT4 1,18 ng/dl,
✅ OB 4.0 mm/h,
✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
✅Progesteron,
✅Cytologia (grupa II),
✅Prolaktyna 10,00
✅FHS 9,63
✅LH 7,54
✅Estradiol 75,10,
✅Testosteron 30,50.
🧔🏼:
✅FSH 5,05
✅ LH 7,59
✅Testosteron 570
✅TSH 1,569
✅Prolaktyna 11,86.
❌Morfologia 1%
💊kwas foliowy
Kate28 wrote:Ile dni jesteś juz po planowej @? Bierzesz kwas foliowy? Zawsze możesz powtórzyć test z moczu, jeżeli należysz do tych bardziej niecierpliwych to możesz zrobić bete i mieć 100 % pewność.
Powinnam mieć okres wczoraj. Może jutro rano ponownie z moczu zrobię. Hmm a kwasu foliowego nie biorę 🤔 Chyba czas wybrać się do apteki 🙂 -
Nika8787 wrote:Powinnam mieć okres wczoraj. Może jutro rano ponownie z moczu zrobię. Hmm a kwasu foliowego nie biorę 🤔 Chyba czas wybrać się do apteki 🙂
Nika8787 lubi tę wiadomość
💔 Aniołek - 05.11.2018 - 7tyg
👩🏼
✅ TSH 1,170 μIU/ml,
✅ FT3 3,40 pg/ml,
✅ FT4 1,18 ng/dl,
✅ OB 4.0 mm/h,
✅ Glukoza 4,81 mmol/l,
✅Progesteron,
✅Cytologia (grupa II),
✅Prolaktyna 10,00
✅FHS 9,63
✅LH 7,54
✅Estradiol 75,10,
✅Testosteron 30,50.
🧔🏼:
✅FSH 5,05
✅ LH 7,59
✅Testosteron 570
✅TSH 1,569
✅Prolaktyna 11,86.
❌Morfologia 1%
💊kwas foliowy
Nika8787 wrote:https://naforum.zapodaj.net/f3348fe6588a.jpg.html
Cześć! To mój pierwszy post. Piszę do Was dziewczyny o poradę, a mianowicie chodzi o nie jasny wynik testu ciążowego. Niby druga kreseczka pojawiła się o czasie. Test zrobiony w 30 dc, cykle różnie 26-31. Dzień wcześniej pojawiła się na bieliźnie taka mała kropelka żywej krwi i trochę ciemno żółta plamka. Mogło to być plamienie implantacyjne? Z objawów to jeszcze dużooo śluzu mlecznego, którego nigdy nie miałam przed okresem w takiej ilości i ciężkie piersi. Test owulacyjny pozytywny w 18 dc.
Ja przy 1 szczęśliwym cyklu też miałam jasna kreseczkę a beta tego dnia wynosiła 60.
A po kwas foliowy szybko do apteki!!Nika8787 lubi tę wiadomość
-
Nika, gratulacje
Do gina proponuję pójść za jakieś 2 tygodnie, wcześniej może jeszcze nic nie widzieć.Nika8787 lubi tę wiadomość
-
Jutro z rana będę trzymała kciuki za testujące 😁
A wy trzymajcie kciuki za mnie... jutro mój najmłodszy idzie pierwszy raz do żłobka 🙆😭Lolipop, Siilike, redka, Ekta lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLori7 wrote:Witam Was wszystkie, jestem tu nowa i chce isc wykonac badania, bo staramy sie juz 3 miesiac i narazie bez skutku. Przeczytalam w pierwszym poscie, iz trzeba wykonac takie badania.
I ETAP
3 dc:
Estradiol
LH
FSH
Prolaktyna
Testosteron
Ja mam obecnie 3 dzien cyklu i nie zdaze juz ich wykonac dzisiaj. Czy moge wykonac jutro lub pojutrze? -
Agness86 wrote:Jutro z rana będę trzymała kciuki za testujące 😁
A wy trzymajcie kciuki za mnie... jutro mój najmłodszy idzie pierwszy raz do żłobka 🙆😭
U mnie dziś znów ciemniejszy test owu 🤣🤣 miało być tak pięknie a tu znów człowiek niczego nie rozumie -
Nika8787 wrote:Powinnam mieć okres wczoraj. Może jutro rano ponownie z moczu zrobię. Hmm a kwasu foliowego nie biorę 🤔 Chyba czas wybrać się do apteki 🙂
i najlepiej na początku tej samej firmy
Gratulacje wychodzi że ten test zrobiłaś jakoś w 12dpo
i polecam pierwszą wizytę w ok 6/7tyg aby widzieć już serduszko . no chyba że coś cię zaniepokoji wcześniejWiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 17:59
-
Lolipop wrote:zrób jutro z moczu i pojutrze i popojutrze ..przynajmniej ja robiłam dotad dokąd miałam mega bordowa kreche aż biła w oczy , jakoś do 18dpo:) to też jest 100% potwierdzenie ciąży:)
i najlepiej na początku tej samej firmy
Gratulacje wychodzi że ten test zrobiłaś jakoś w 12dpo
i polecam pierwszą wizytę w ok 6/7tyg aby widzieć już serduszko . no chyba że coś cię zaniepokoji wcześniej
Dziękuje za radę, tak też zrobię. Rano kolejny test i oby kreseczka była mocniejsza 🙃Lolipop lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki😊
Ja dzisiaj pierwszy dzień urlopu i 6 dpo. Już mnie kusi żeby zrobić jakiś test. Na testowanie wpisałam się ma 13.09 jak wrócę do domu ale profilaktycznie testy spakowałam 😜 Okres powinien się zacząć za tydzień i mocno trzymam kciuki żeby nie przyszedł.awE, Lolipop, Siilike lubią tę wiadomość
starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
07.2024 - ciąża pozamaciczna
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪