Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
Odpowiedz

We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)

Oceń ten wątek:
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki ugaśmy już te złowrogie emocje, to nie pomaga zagnieżdzeniu się zarodka :)

Po prostu jeśli komuś coś nie pasuje to niech to zignoruje. Wiecie jak to mówią... kozak w necie... :P

Lolipop, Nastkaa97, Siilike lubią tę wiadomość

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa33 wrote:
    Radzę poczytać lektury medyczne na ten temat, a nie pisać takie bzdury... Tuż po zapłodnieniu to czyste urojenia, czy Ci się podoba moja odpowiedź, czy nie. A przytakiwanie takim bzdurom jest wręcz śmieszne. Ale skoro uważasz, że objawy mogą być zauważone tuż po zapłodnieniu to widać, że nie masz o tym pojęcia.

Dziewczyny sorry, że znowu odpowiadam w ten sposób, ale dla mnie to czyste świrowanie i jak ktoś pisze takie brednie to powinien iść do psychologa...
    Kobieto po raz kolejny pokazujesz przykład ze piszesz komentarze ze złością i w złości. My tu od rana fajnie wyjaśniamy że możemy na siebie liczyć się wspierać a Ty znów nam wbijasz szpile. Ja tu nie chce na forum takiego kwasu z Twojej strony czy to Ci się podoba czy nie moim zdaniem nie wporzadku się zachowujesz pisząc takie rzeczy w kierunku nas. Zrozum że od rana piszemy że jesteśmy dla siebie wsparciem a Ty znów swoje. Daj już spokój serio..
    Wyniki badań hormonów mam we. Wtorek odebrać :)

Nastkaa97, Oliwia23, PaulaSza, Siilike, Szyszka90, Magda_Z, Olinka1329 lubią tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • justa33 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    Kobieto po raz kolejny pokazujesz przykład ze piszesz komentarze ze złością i w złości. My tu od rana fajnie wyjaśniamy że możemy na siebie liczyć się wspierać a Ty znów nam wbijasz szpile. Ja tu nie chce na forum takiego kwasu z Twojej strony czy to Ci się podoba czy nie moim zdaniem nie wporzadku się zachowujesz pisząc takie rzeczy w kierunku nas. Zrozum że od rana piszemy że jesteśmy dla siebie wsparciem a Ty znów swoje. Daj już spokój serio..

Rozumiem, że chodzi o wsparcie, ale chyba nie dla wszystkiego, w tym między innymi dla urojeń, w których próbujecie uświadamiać drugą osobę mimi, że to nierealne. Dla mnie to nie wsparcie tylko wkrecanie drugiej osoby w jej urojeniach, które nie mogą być realne, tylko po to by usłyszała to co chce usłyszeć, a później jak przyjdzie @ to dla takiej osoby to dopiero będzie cios...

erzulie lubi tę wiadomość

• Siilike Ekspertka

Wysłany: 11 września 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za miłe słowa, Dziewczynki! Jak tylko wszystko będzie ok i krechy będą wyraźniejsze to wyślę wszystkim moje wiruski 😘

PaulaSza, Lolipop, Nastkaa97, Szyszka90, Magda_Z, Oliwia23, szczesciara30, Olinka1329, Karenira lubią tę wiadomość

10.09.2020 (23 dc, 10 dpo) ⏸️
    15.09.2020 - beta hCG: 178
    17.09.2020 - beta hCG: 487

21.05.2021 ❤️👧🏼 L.
  • Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:

Życzę aby wyniki były jak najlepsze! ☺️☺️☺️

Kochane, wstałam rano.. Patrzę a tutaj taka fala nienawiści... Aż mnie w murowało w poduszkę 😡

Każda kobieta jest inna. Ja może w ciąży nie byłam, więc nie chce się wypowiadać na temat objawów bo jeszcze nie mogłam tego przeżyć, ale z opowieści koleżanek, ciotek lub po prostu gdzieś wyczytanych wiem, że każda kobieta reaguje na ciąże inaczej.. I inne mogą być objawy na różnym etapie ciąży. A to co opisała Siilike, jak się czuje to ja nie odebrałam tego jako wmawianie sobie czegoś czy doszukiwanie się objawów... Napisała to jak się czuje... Stan faktyczny, który może być związany z ciąża na wczesnym etapie. A czy gdzieś napisała "dziewczyny, to NA PEWNO CIĄŻA bo mam napady głodu, mdlosci itd"?.. NIE! No właśnie.. Więc osobiście nie moge tego traktować jako świrowanie czy wmawianie sobie czegoś bo myślę, że Siilike tego nie robi tylko po prostu obserwuje swój organizm i podzieliła się z nami tym co zaobserwowała u siebie. Kropka.

To forum jest takie fajne ☺️ cieszę się że moge tutaj być i dzielić się z wami każdym dniem i doświadczeniem i że wy możecie dzielić się swoimi więc wydaje mi się że fajnie by było jakby tak zostało ☺️

Siilike - 👍🏼😘

Siilike, PaulaSza, Olinka1329 lubią tę wiadomość

16.05.2021r. KLARA ❤
    Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
    27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
    Styczeń 2023r. - cb 💔
  • Siilike Ekspertka

Wysłany: 11 września 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastkaa97 wrote:

To forum jest takie fajne ☺️ cieszę się że moge tutaj być i dzielić się z wami każdym dniem i doświadczeniem i że wy możecie dzielić się swoimi więc wydaje mi się że fajnie by było jakby tak zostało ☺️

Siilike - 👍🏼😘

Dokładnie tak! Właśnie to w tym forum jest super, że (z małymi wyjątkami) wspieramy się, dzielimy się doświadczeniami, bez zażenowania pytamy o rady i jesteśmy wyrozumiałe dla naszych buzujących hormonów. ❤️

Nastkaa97 lubi tę wiadomość

21.05.2021 ❤️👧🏼 L.
  • Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siilike wrote:
    Dokładnie tak! Właśnie to w tym forum jest super, że (z małymi wyjątkami) wspieramy się, dzielimy się doświadczeniami, bez zażenowania pytamy o rady i jesteśmy wyrozumiałe dla naszych buzujących hormonów. ❤️

I niech tak pozostanie!
    Miłego dnia laski! 😘

Ja mam dzisiaj wolne. Idę na pogaduchy z przyjaciółka, a potem coś się wymyśli ☺️

A poza tym to jajnik mnie od rana napierdziela.. Także jest plus... W nocy było ❤️ więc czekamy na efekty 😂😂😂😂😜

Siilike lubi tę wiadomość

16.05.2021r. KLARA ❤
    Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
    27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
    Styczeń 2023r. - cb 💔
  • erzulie Debiutantka

Wysłany: 11 września 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zgadzam z Justą. Taka jest prawda, że sobie pewne rzeczy wmawiamy. Przez pierwsze 3 cykle starań miałam poranna mdłości, a w 1cs starań zwymiotowałam. W pracy koleżanki nawet pytały czy nie jestem w ciąży, ale jakims cudem objawy znikały po negatywny teście ;) to nic innego jak zmawianie sobie. Tak samo jak w szkole bałam się klasówki to dzień przed miałam gorączkę - gdy postawiłam nie iść, bo jestem chora i przestawałam myśleć to wracała normalna temperatura.

justa33 lubi tę wiadomość

• Magda_Z Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erzulie wrote:
    A ja się zgadzam z Justą. Taka jest prawda, że sobie pewne rzeczy wmawiamy. Przez pierwsze 3 cykle starań miałam poranna mdłości, a w 1cs starań zwymiotowałam. W pracy koleżanki nawet pytały czy nie jestem w ciąży, ale jakims cudem objawy znikały po negatywny teście ;) to nic innego jak zmawianie sobie. Tak samo jak w szkole bałam się klasówki to dzień przed miałam gorączkę - gdy postawiłam nie iść, bo jestem chora i przestawałam myśleć to wracała normalna temperatura.

No właśnie o to moim zdaniem chodzi w tej dyskusji. Wydawało Ci się że wymiotowałaś? Wydawało Ci się że miałaś temperaturę?

Czy jeśli coś jest tylko w naszej głowie to znaczy że tego nie ma? Cytat z Harrego Pottera 😜

Tak bardzo chciałaś czuć objawy że je czułaś. To nie znaczy że ich nie było tylko że przyczyna była inna niż zakładałaś

Siilike, Gosia0623, Miśka 91 lubią tę wiadomość

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
  • erzulie Debiutantka

Wysłany: 11 września 2020, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_Z wrote:
    No właśnie o to moim zdaniem chodzi w tej dyskusji. Wydawało Ci się że wymiotowałaś? Wydawało Ci się że miałaś temperaturę?

Czy jeśli coś jest tylko w naszej głowie to znaczy że tego nie ma? Cytat z Harrego Pottera 😜

Tak bardzo chciałaś czuć objawy że je czułaś. To nie znaczy że ich nie było tylko że przyczyna była inna niż zakładałaś
    No gdyby nie uporczywe myśli, to by tego było. Porem sobie uświadomiłam, że tak wczesne objawy nie są możliwe i od tej pory spokój, więc uważam, że nie należy potrzymywac innych w tej wierze i jednak sprowadzić na ziemię.

• Siilike Ekspertka

Wysłany: 11 września 2020, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    erzulie wrote:
    No gdyby nie uporczywe myśli, to by tego było. Porem sobie uświadomiłam, że tak wczesne objawy nie są możliwe i od tej pory spokój, więc uważam, że nie należy potrzymywac innych w tej wierze i jednak sprowadzić na ziemię.

Sprowadzać na ziemię? A z jakiegoż to powodu? Czy prosiłam o coś takiego?

Czy do obcych ludzi, którzy nie pytają Cię o opinię też podchodzisz i mówisz "Źle pani w tym różu. Nie ma za co."?

Napisałam po prostu jak się czuję, podzieliłam się doświadczeniem jak czuję się w danym momencie cyklu na prośbę Dziewczyn i nie oczekiwałam wydawania opinii na ten temat. Nigdzie też nie napisałam, że to objawy ciążowe.

Sama uważam, że jest to ciekawe jak czujemy się w danym momencie cyklu.

Proponuję nie ciągnąć i nie odświeżać już tej bezsensownej dyskusji. 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 10:22

Szyszka90, Magda_Z, PaulaSza, Nastkaa97 lubią tę wiadomość

21.05.2021 ❤️👧🏼 L.
  • Karenira Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siilike wrote:
    Było sikane na tani test z allegro i drogi test z apteki.

Na moje oko, na żywo bardziej coś widać niż wczoraj. 🤔

cb0e72b98382.jpg
    Też widzę :) Mam nadzieję, że będzie ciemnieć :)

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Ewciia Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa33 wrote:
    Ale skoro uważasz, że objawy mogą być zauważone tuż po zapłodnieniu to widać, że nie masz o tym pojęcia.

Jak rzadko kiedy klne, to teraz muszę... Boże,.... Ja k ty pier****sz. Jakie tuż po? Dziewczyna miała cień 10 po, jaki to początek? Ja 10 - 11dni po też uroilam sobie moja betę prawie 200? Nigdy w życiu nie zasnęłam w dzień a wtedy tak, mąż nawet widział że bardo szybko zaszły we mnie zmiany i od początku były przeczucia o bliźniaki.. Wtedy było po 11 latach związku i on nawet widział, że coś jest nie tak, mimo moich różnych cykli, zmian boleści, wiedział że tym razem jest inaczej niż zawsze. Bo czasem właśnie te objawy których doszukuja się dziewczyny, są objawami danego cyklu, i jak nie ma tych objawów, to wtedy może być oznaką ciąży. Po to się doszukują. A też po to, żeby tylko utrzymać między sobą tu kontakt.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 10:32

Magda_Z, Nastkaa97, Siilike, PaulaSza lubią tę wiadomość

Córka 07.08.2014
    Córka 05.04.2016
    Córka 28.03.2019

23.10.2020 pozytywny test.
    30.10.2020 spadek bety.
    1.11. 2020 krwawienie.
  • Oliwia23 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nikogo nie musi tu " sprowadzac na ziemię" ani nic z tych rzeczy. Jesteśmy dorosłymi kobietami. Większość z nas stara się już X cykli i ostatnie co byśmy chciały przeczytać to opinie na temat objawów, którymi się podzieliłyśmy z przyjaciółkami z forum. Każdy cykl jest inny każda z nas jest inna i dobrze, że się obserwujemy i zauważamy objawy czy to owulacyjne, ciążowe czy okresowe. Każda z nas ma swoją historię i swoje przeżyła a na forum jest po to żeby dostać wsparcie, poradę i dobre słowo.

Nie wiem czemu nastały czasy, że kobieta kobiecie "żmiją".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 10:51

Magda_Z, EveB, Siilike lubią tę wiadomość

👱‍♀️27 lat
    💔6 tc 08.2020
    💔8 tc 03.2021

👶Mikołaj 22.11.2022 💙
  • Patka22 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2020, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ochłońmy, nie przeczytałam pół wiadomości bo to forum miało glownie wspierać, motywować i dzielić się doświadczeniem i raczej nie chce już do tego wracać :( każda z nas pragnie dzidziusia i wiadomo, że niektóre objawy sobie wyszukujemy, ale nie warte są te kłótnie, ten stres tym bardziej dobrze na nas nie wpływa 🤭 i też każda z nas ma inne cykle, znam dziewczyny które przed każda miesiączka wymiotują i nie jest to objaw ciąży, a to forum i aplikacja pomaga nam poznawać swoje ciało, zapisywac objawy i z każdym cyklem stajemy się bogatsi w doświadczenie.
    Ja ten cykl mam inny niż moje poprzednie i tez myślałam że coś jest na rzeczy, ale jednak nic z tego i przykro byłoby mi gdyby któraś z Was „sprowadzałaby mnie na ziemie” tylko przez to że zapytałabym się publicznie czy któraś z Was tak miała, tym bardziej że jestem na początku drogi i mam wiele pytań które dla kogoś są oczywiste a dla mnie obce 😢

Dlatego wspierajmy się, czasem możemy coś delikatnie zasugerować ale chyba wymienianie doświadczenia, motywacja i dobra rada to główne cele tego forum 🥰
    miłego dnia, wracam do pracy 💋

Magda_Z, PaulaSza, Siilike lubią tę wiadomość

• Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane a w którym dniu po ovu włącza się detektor oznak ciąży?

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Goldlemon Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciagu 2 lat zaszlam w ciążę 3 razy i w każdym z tych 3 cykli wiedziałam od razu ze sie udalo. Mialam 1 charakterystyczny objaw pojawiający sie za kazdym razem, wiem kiedy dzidzia sie implantuje, pierwszy cień i to widoczny gołym okiem wyszedl mi 8dpo potwierdzonej monitoringiem. I napewno ktos mi powie ze to nie możliwe, a jednak tak było

Siilike, Karenira lubią tę wiadomość

Starania od marca 2018
    7u223e3k8pdpu5u1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 września 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie liczą się nasze indywidualne odczucia i obserwacje, a nie jakaś wiedza medyczna zaczerpnięta z jakiejś inteligentnej książki, jeszcze może napisana przez faceta :P ile ludzi, tyle opinii. Naukowcy co chwile coś odkrywają, a potem temu zaprzeczają, więc ja tu jestem ostrożna. Dla mnie największą wartość mają nasze doświadczenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 11:47

Siilike, koki91, Nastkaa97 lubią tę wiadomość

• Kasia_Tre Ekspertka

Wysłany: 11 września 2020, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siilike wrote:
    Było sikane na tani test z allegro i drogi test z apteki.

Na moje oko, na żywo bardziej coś widać niż wczoraj. 🤔

cb0e72b98382.jpg
    Moje gratulacje, dzisiaj widze ⏸️😍

Starania o pierwsza dzidzie

5 cs po przerwie (8 ogolem, w tym jedna ciaza stracona) - udalo sie 🥰
    7.12.2020 ⏸️
    16dpo beta 1105
    18dpo beta 2926, przyrost 164.8%
    20dpo beta 6393, przyrost 118.5%
    30.12.2020 👣💓
    01.02.2021 💓 5.44cm🥰

👼🏼 06.06.2018 -10tc (8tc) :(

👩🏼34 lata
    🧔🏼37 lat
    🏠🇨🇦

nzjdflw1of0frln6.png
  • MamaRo Ekspertka

Wysłany: 11 września 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa33 wrote:
    Wiedziałam, że taka będzie reakcja, ale te opisane objawy w nadziei, że to ciąża bo wyszedł cień cienia, gdzie nie ma opcji przy takim stezeniu hormonu, który nawet nie pokazuje drugiej kreski to wmawianie sobie wszystkich możliwych objawów, które są paradoksem na tym etapie... Ja poprostu jestem szczera. Od takiego wmawiania sobie można dostać do głowy, jak przyjdzie @ Ale skoro na tym forum o to chodzi, żeby sobie wmawiać takie rzeczy i pisać innym... To super, ze masz takie objawy 10pov i cień cienia to na pewno już ciąża bo objawy przecież już masz takie jakbyś była w dużo wyższej ciąży...
    Ja wolę szczerość...
    To i ja dorzucę swoje 2 grosze...
    Skoro " Wiedziałam że taka będzie reakcja...." to świadomie napisałam tego posta żeby ją wywołać🤷‍♀️ nic... ale to nic to nie wniósło do tego przesiąkniętego życzliwością wątku... tylko zamęt i negatywne odczucia ... po co?

Olinka1329 lubi tę wiadomość

‹‹ 62 63 64 65 66 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ