Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
Odpowiedz

We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)

Oceń ten wątek:
  • Goldlemon Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaRo wrote:
    To i ja dorzucę swoje 2 grosze...
    Skoro " Wiedziałam że taka będzie reakcja...." to świadomie napisałam tego posta żeby ją wywołać🤷‍♀️ nic... ale to nic to nie wniósło do tego przesiąkniętego życzliwością wątku... tylko zamęt i negatywne odczucia ... po co?
    Zgadzam sie. Poza tym jak Justa pisze ze nie ma opcji. Otoz jest. Ja tak mialam, mogę o tym napisac prace naukowa :D

Siilike, Dastiny lubią tę wiadomość

Starania od marca 2018
    7u223e3k8pdpu5u1.png
  • justa33 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2020, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewciia wrote:
    Jak rzadko kiedy klne, to teraz muszę... Boże,.... Ja k ty pier****sz. Jakie tuż po? Dziewczyna miała cień 10 po, jaki to początek? .

Ewciia
    Proszę przeczytaj komentarz, a później dopiero przeklinaj. Odpowiedź, którą cytujesz była odpowiedzią na posta od PaulaSz... W poście napisała, że objawy mogą być zauważone tuż po zaplodnieniu... To nie była odpowiedz na posta Siilike.... Więc wyluzuj...

I myślę, że tu powinno się uciąć konwersację na ten temat. Część dziewczyn sie wypowiedziala, że mam rację, inne że nie i niech tak zostanie. Każdy ma swoje zdanie, a jak będziemy dalej ciągnąć ten temat to wrzesień bedzie do... Upy...

Lolipop lubi tę wiadomość

• Madeleine Znajoma

Wysłany: 11 września 2020, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim, jestem tutaj nowa.
    O dzidzie staramy się od początku roku jednak bez skutecznie. Mam nadzieję, że jednak w tym cyklu się udało, być może urlop i zmiana klimatu na nadmorski, redukcja ciągłego stresu coś wniesie do naszego życia. @ Powinnam dostać wczoraj jednak nadal jej nie ma.
    Ból głowy w tym tygodniu prawie codziennie niezbyt mocny ale jednak do tej pory głowa to mnie 5 razy do roku bolała. O dziwo jak zawsze przed @ nie bolą mnie piersi a jedynie sutki są bardzo wrażliwe, obolałe i twarde. Od kilku dni skurcze brzucha jak przy @ a 11 dpo przez 2 minuty mocniejsze kłócie w prawym jajnku.
    Jak myślicie warto testować czy lepiej poczekać jeszcze parę dni żeby znowu się nie zawieźć.
    Pozdrawiam i życzę szczęścia starającym i gratuluję tym którym się udało. ☺☺

szczesciara30, Olinka1329 lubią tę wiadomość

• justa33 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeleine wrote:
    O dzidzie staramy się od początku roku jednak bez skutecznie. Mam nadzieję, że jednak w tym cyklu się udało, być może urlop i zmiana klimatu na nadmorski, redukcja ciągłego stresu coś wniesie do naszego życia. @ Powinnam dostać wczoraj jednak nadal jej nie ma.
    Ból głowy w tym tygodniu prawie codziennie niezbyt mocny ale jednak do tej pory głowa to mnie 5 razy do roku bolała. O dziwo jak zawsze przed @ nie bolą mnie piersi a jedynie sutki są bardzo wrażliwe, obolałe i twarde. Od kilku dni skurcze brzucha jak przy @ a 11 dpo przez 2 minuty mocniejsze kłócie w prawym jajnku.
    Jak myślicie warto testować czy lepiej poczekać jeszcze parę dni żeby znowu się nie zawieźć.

Jeżeli @ miała być wczoraj to test powinien Ci już pokazać prawie 100%-towy wynik :) Rób i pisz, czy jest druga kreska :)

Madeleine lubi tę wiadomość

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeleine wrote:
    testuj kobieto i daj nacieszyć oko! 😆
    wszystko wygląda obiecujaco!

justa33, Madeleine lubią tę wiadomość

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • guerretenshi Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Robiłam wczoraj badania z prolaktyna z 27 zjechała mi do 0.5 🤣🤣 to raczej niezbyt dobrze nie?

13.01 pierwsze USG :)
    f2w3yx8dnbdwnm3w.png
    f2wlj44jcmeu4i3p.png
  • Patka22 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2020, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie przyszła 🐒 już od rana modliłam się żeby w końcu przyszła bo wiedziałam, że tym razem aię nie udało i chciałam żeby nowy cykl i nowe szanse się zaczęły 🤷🏻‍♀️ lekarz mówił, że przez 3 miesiące na spokojnie ale skoro kilka z Was pisało o badaniach między 3-5 dc to coraz bardziej przekonuje się żeby iść w poniedziałek do przychodni.

• Olinka1329 Przyjaciółka

Wysłany: 11 września 2020, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, a to nie jest normalne w 1 fazie cyklu? Staram się znaleźć jakieś wykresy ale na żadnym nie na prolaktyng jak się zachowuje w trakcie cyklu...

Edit, to odnośnie postu gurretenshi 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 13:39

• Patka22 Ekspertka

Wysłany: 11 września 2020, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka90 wrote:
    Kochane a w którym dniu po ovu włącza się detektor oznak ciąży?

4 dni po ovu 🥰

Szyszka90 lubi tę wiadomość

• Karenira Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeleine wrote:
    Skoro jesteś dzień po terminie @ to już warto testować. Tylko upewnij się, że wybierzesz czuły test, najlepiej 10 a nie 25. Pytanie jeszcze czy wiesz kiedy miałaś owulację, znasz swoje cykle i @ na pewno powinna być wczoraj? Bo wiesz, jeśli np. w tym cyklu akurat przesunęła Ci się owulacja, to @ przesunie się tak samo.

36 lat
    28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
    26.04.2021 3070g, 52cm
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madeleine wrote:

Cześć Madeleine, ja też się staram od początku roku 🙂 i też mam nadzieję że ten cykl będzie tym szczęśliwym. U mnie dopiero 9dpo więc jeszcze cierpliwie czekam, ale skoro u Ciebie już po terminie 🐒 to można testować (choć doskonale rozumiem stres). Trzymam mocno za Ciebie kciuki!

relgtv73ymxx11gn.png

• Ewciia Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa33 wrote:
    Ewciia
    Proszę przeczytaj komentarz, a później dopiero przeklinaj. Odpowiedź, którą cytujesz była odpowiedzią na posta od PaulaSz... W poście napisała, że objawy mogą być zauważone tuż po zaplodnieniu... To nie była odpowiedz na posta Siilike.... Więc wyluzuj...

... a jak będziemy dalej ciągnąć ten temat to wrzesień bedzie do... Upy...

Wyluzowac to powinnaś ty, bo przyszłas tu tylko zamęt wprowadzić. Moje jedno przekleństwo nikomu przykrości nie sprawiło a twoja wypowiedź tak.

Wrzesień będzie do dupy przez ciebie, bo ty temat zaczęłaś. I lepiej żebyś ty już zamilkła.

Witam nowa koleżankę, jak bym testowała obowiązkowo!

Miiniala, Siilike, Nastkaa97 lubią tę wiadomość

Córka 07.08.2014
    Córka 05.04.2016
    Córka 28.03.2019

23.10.2020 pozytywny test.
    30.10.2020 spadek bety.
    1.11. 2020 krwawienie.
  • Japoneczka z Porcelany Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siilike.. tez widze kreski :) a ja nie przytakuje jak nie widze :) trzymam mocno kciuki. Co do objawow.. Ja chyba 6dpo odrzucilo mnie od mojego ulubione go wina.. w tym cyklu tylko raz przytulilismy sie z powodzeniem.. Dzien przed i w dniu @ zobaczylam cienie.. biochem.
    Nie jestem osoba, ktora na sile doszukuje sie objawow, ale u mnie sie one pojawily. W cienie na tescie w 5dpo tez nie wierze, bo nie ma mozliwosci zeby jajko mialo turbospeeda :) I sie tak szybko zagniezdzilo ;) co innego po transferze czy IVF :)

A zlych fluidow tu nie potrzebujemy ;) sprowadzac na ziemii to mozna kobiety, ktore maja objawy dzien po czy po 3 dpo mowia o zagniezdzeniu :)

Siilike, Olinka1329, Nastkaa97 lubią tę wiadomość

26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
    🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
    👩 34🧔🏻‍♂️ 40
    💊 Euthyrox N 25

grudzień ❤️‍🩹
  • EveB Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, która mądrzejsza niech już nic nie pisze na drażliwy temat, bo i po co. Najlepszym sposobem na uciecie "dyskusji" jest przyznanie komuś racji. 😉 się narobiło jak mnie nie było. 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 14:52

Olinka1329, justa33 lubią tę wiadomość

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
    5t5d - 3,6 mm szkraba i bijące <3
  • Inkusia30 Znajoma

Wysłany: 11 września 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mam problem badania były pobierane jednocześnie biocenoza i cytologia
    biocenozA —-wyszły mi lekkocyty srednio liczne pałeczki kw mlekowego brak grzybów drożdżakow bakterie pojedyncze w preparacie.skala 3 pkt według Nugenta - stan prawidłowy

Cytologia - II grupa stan zapalny Candida cechy stanu zapalnego i regeneracji

Nie wiem co myśleć 2 różne wyniki

• EveB Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytologia a czystość pochwyć to 2 różne rzeczy.
    Cytologia to profilaktyka szyjki macicy. Na logikę ocenia się komorki syzjki. Biocenoza to czy nie wieziesz kogoś na pokładzie. Pałeczki z Twojego wyniku to te dobre i potrzebne bakterie.

Jeśli chodzi o cyto to powtórkę trzeba by wykonać po przeleczeniu Cię.

Tak działali moi lekarze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 15:05

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
  • Inkusia30 Znajoma

Wysłany: 11 września 2020, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EveB wrote:
    Cytologia to profilaktyka szyjki macicy. Na logikę ocenia się komorki syzjki. Biocenoza to czy nie wieziesz kogoś na pokładzie. Pałeczki z Twojego wyniku to te dobre.

Tylko czemu w biocenozie nie wyszła Candida ???

• EveB Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inkusia30 wrote:
    EveB wrote:
    Cytologia to profilaktyka szyjki macicy. Na logikę ocenia się komorki syzjki. Biocenoza to czy nie wieziesz kogoś na pokładzie. Pałeczki z Twojego wyniku to te dobre.

Tylko czemu w biocenozie nie wyszła Candida ???

Może trzeba y powtórzyć badania. Laby nie są nieomylne. A może próbkę pobrano z innego miejsca? Idź do lekarza z wynikiem na pewno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 15:09

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
  • EveB Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie prog. 2,18
    Beta 29.2

Czekam na info od lekarki co powie jaki jest plan działania. Mam nadzieję że zabiegu nie trzeba będzie wykonywać.

Edit. Czekać 7 dni na poronienie samoistne, jeśli nie będzie wtedy wykonać beta hch i crp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 15:26

Olinka1329 lubi tę wiadomość

yuudcsqv7xkfmp76.png
    relgvcqgesxgqtm6.png
    5 Cykl starań
    8dpo - II
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 11 września 2020, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry morfologia ok tylko p- lcr podwyższone a reszta super. Glukoza też super. Tsh 1,72. Prolaktyna 25.

w57vrjjgs1ia7rw6.png
‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ