We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
MamaRo wrote:To i ja dorzucę swoje 2 grosze...
Skoro " Wiedziałam że taka będzie reakcja...." to świadomie napisałam tego posta żeby ją wywołać🤷♀️ nic... ale to nic to nie wniósło do tego przesiąkniętego życzliwością wątku... tylko zamęt i negatywne odczucia ... po co?
Siilike, Dastiny lubią tę wiadomość
Starania od marca 2018
-
Ewciia wrote:Jak rzadko kiedy klne, to teraz muszę... Boże,.... Ja k ty pier****sz. Jakie tuż po? Dziewczyna miała cień 10 po, jaki to początek? .
Ewciia
Proszę przeczytaj komentarz, a później dopiero przeklinaj. Odpowiedź, którą cytujesz była odpowiedzią na posta od PaulaSz... W poście napisała, że objawy mogą być zauważone tuż po zaplodnieniu... To nie była odpowiedz na posta Siilike.... Więc wyluzuj...
I myślę, że tu powinno się uciąć konwersację na ten temat. Część dziewczyn sie wypowiedziala, że mam rację, inne że nie i niech tak zostanie. Każdy ma swoje zdanie, a jak będziemy dalej ciągnąć ten temat to wrzesień bedzie do... Upy...
Lolipop lubi tę wiadomość
-
Hej wszystkim, jestem tutaj nowa.
O dzidzie staramy się od początku roku jednak bez skutecznie. Mam nadzieję, że jednak w tym cyklu się udało, być może urlop i zmiana klimatu na nadmorski, redukcja ciągłego stresu coś wniesie do naszego życia. @ Powinnam dostać wczoraj jednak nadal jej nie ma.
Ból głowy w tym tygodniu prawie codziennie niezbyt mocny ale jednak do tej pory głowa to mnie 5 razy do roku bolała. O dziwo jak zawsze przed @ nie bolą mnie piersi a jedynie sutki są bardzo wrażliwe, obolałe i twarde. Od kilku dni skurcze brzucha jak przy @ a 11 dpo przez 2 minuty mocniejsze kłócie w prawym jajnku.
Jak myślicie warto testować czy lepiej poczekać jeszcze parę dni żeby znowu się nie zawieźć.
Pozdrawiam i życzę szczęścia starającym i gratuluję tym którym się udało. ☺☺szczesciara30, Olinka1329 lubią tę wiadomość
-
Madeleine wrote:Hej wszystkim, jestem tutaj nowa.
O dzidzie staramy się od początku roku jednak bez skutecznie. Mam nadzieję, że jednak w tym cyklu się udało, być może urlop i zmiana klimatu na nadmorski, redukcja ciągłego stresu coś wniesie do naszego życia. @ Powinnam dostać wczoraj jednak nadal jej nie ma.
Ból głowy w tym tygodniu prawie codziennie niezbyt mocny ale jednak do tej pory głowa to mnie 5 razy do roku bolała. O dziwo jak zawsze przed @ nie bolą mnie piersi a jedynie sutki są bardzo wrażliwe, obolałe i twarde. Od kilku dni skurcze brzucha jak przy @ a 11 dpo przez 2 minuty mocniejsze kłócie w prawym jajnku.
Jak myślicie warto testować czy lepiej poczekać jeszcze parę dni żeby znowu się nie zawieźć.
Pozdrawiam i życzę szczęścia starającym i gratuluję tym którym się udało. ☺☺
Jeżeli @ miała być wczoraj to test powinien Ci już pokazać prawie 100%-towy wynik Rób i pisz, czy jest druga kreskaMadeleine lubi tę wiadomość
-
wszystko wygląda obiecujaco!justa33, Madeleine lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny właśnie przyszła 🐒 już od rana modliłam się żeby w końcu przyszła bo wiedziałam, że tym razem aię nie udało i chciałam żeby nowy cykl i nowe szanse się zaczęły 🤷🏻♀️ lekarz mówił, że przez 3 miesiące na spokojnie ale skoro kilka z Was pisało o badaniach między 3-5 dc to coraz bardziej przekonuje się żeby iść w poniedziałek do przychodni.
-
Hmm, a to nie jest normalne w 1 fazie cyklu? Staram się znaleźć jakieś wykresy ale na żadnym nie na prolaktyng jak się zachowuje w trakcie cyklu...
Edit, to odnośnie postu gurretenshi 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 13:39
-
Pozdrawiam i życzę szczęścia starającym i gratuluję tym którym się udało. ☺☺36 lat
28.08.2020 ⏸️ Chłopiec
26.04.2021 3070g, 52cm -
Cześć Madeleine, ja też się staram od początku roku 🙂 i też mam nadzieję że ten cykl będzie tym szczęśliwym. U mnie dopiero 9dpo więc jeszcze cierpliwie czekam, ale skoro u Ciebie już po terminie 🐒 to można testować (choć doskonale rozumiem stres). Trzymam mocno za Ciebie kciuki!
-
justa33 wrote:Ewciia
Proszę przeczytaj komentarz, a później dopiero przeklinaj. Odpowiedź, którą cytujesz była odpowiedzią na posta od PaulaSz... W poście napisała, że objawy mogą być zauważone tuż po zaplodnieniu... To nie była odpowiedz na posta Siilike.... Więc wyluzuj...
... a jak będziemy dalej ciągnąć ten temat to wrzesień bedzie do... Upy...
Wyluzowac to powinnaś ty, bo przyszłas tu tylko zamęt wprowadzić. Moje jedno przekleństwo nikomu przykrości nie sprawiło a twoja wypowiedź tak.
Wrzesień będzie do dupy przez ciebie, bo ty temat zaczęłaś. I lepiej żebyś ty już zamilkła.
Witam nowa koleżankę, jak bym testowała obowiązkowo!
Miiniala, Siilike, Nastkaa97 lubią tę wiadomość
Córka 07.08.2014
Córka 05.04.2016
Córka 28.03.2019
23.10.2020 pozytywny test.
30.10.2020 spadek bety.
1.11. 2020 krwawienie. -
Siilike.. tez widze kreski a ja nie przytakuje jak nie widze trzymam mocno kciuki. Co do objawow.. Ja chyba 6dpo odrzucilo mnie od mojego ulubione go wina.. w tym cyklu tylko raz przytulilismy sie z powodzeniem.. Dzien przed i w dniu @ zobaczylam cienie.. biochem.
Nie jestem osoba, ktora na sile doszukuje sie objawow, ale u mnie sie one pojawily. W cienie na tescie w 5dpo tez nie wierze, bo nie ma mozliwosci zeby jajko mialo turbospeeda I sie tak szybko zagniezdzilo co innego po transferze czy IVF
A zlych fluidow tu nie potrzebujemy sprowadzac na ziemii to mozna kobiety, ktore maja objawy dzien po czy po 3 dpo mowia o zagniezdzeniuSiilike, Olinka1329, Nastkaa97 lubią tę wiadomość
26dc (pecherzyk 20mm niepekniety)
🧪Glukoza 95,00 mg/dl 🧪TSH 3,98 µIU/ml❌➡️ 1,3 µIU/ml ➡️0.91µIU/ml 🧪FT3 3,65 pg/ml 🧪FT4 0,94 ng/dl 🧪LH 11,24 mIU/ml 🧪Estradiol 107,70 pg/ml 🧪Progesteron 2,08 ng/ml🧪Prolaktyna 22,84 ng/ml🧪DHEA 11,32 ng/ml❌🧪Androstendion 5,71 ng/ml❌🧪Testosteron 61,95 ng/dl🧪anty-TPO 0,30 IU/ml🧪anty-TG < 3.00 IU/ml🧪PAI-1 4G Układ homozygotyczny-nieprawidłowy ❌
👩 34🧔🏻♂️ 40
💊 Euthyrox N 25
grudzień ❤️🩹 -
Dziewczyny, która mądrzejsza niech już nic nie pisze na drażliwy temat, bo i po co. Najlepszym sposobem na uciecie "dyskusji" jest przyznanie komuś racji. 😉 się narobiło jak mnie nie było. 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 14:52
Olinka1329, justa33 lubią tę wiadomość
-
Hejka mam problem badania były pobierane jednocześnie biocenoza i cytologia
biocenozA —-wyszły mi lekkocyty srednio liczne pałeczki kw mlekowego brak grzybów drożdżakow bakterie pojedyncze w preparacie.skala 3 pkt według Nugenta - stan prawidłowy
Cytologia - II grupa stan zapalny Candida cechy stanu zapalnego i regeneracji
Nie wiem co myśleć 2 różne wyniki
-
Cytologia a czystość pochwyć to 2 różne rzeczy.
Cytologia to profilaktyka szyjki macicy. Na logikę ocenia się komorki syzjki. Biocenoza to czy nie wieziesz kogoś na pokładzie. Pałeczki z Twojego wyniku to te dobre i potrzebne bakterie.
Jeśli chodzi o cyto to powtórkę trzeba by wykonać po przeleczeniu Cię.
Tak działali moi lekarze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 15:05
-
EveB wrote:Cytologia a czystość pochwyć to 2 różne rzeczy.
Cytologia to profilaktyka szyjki macicy. Na logikę ocenia się komorki syzjki. Biocenoza to czy nie wieziesz kogoś na pokładzie. Pałeczki z Twojego wyniku to te dobre.
Tylko czemu w biocenozie nie wyszła Candida ??? -
Inkusia30 wrote:EveB wrote:Cytologia a czystość pochwyć to 2 różne rzeczy.
Cytologia to profilaktyka szyjki macicy. Na logikę ocenia się komorki syzjki. Biocenoza to czy nie wieziesz kogoś na pokładzie. Pałeczki z Twojego wyniku to te dobre.
Tylko czemu w biocenozie nie wyszła Candida ???
Może trzeba y powtórzyć badania. Laby nie są nieomylne. A może próbkę pobrano z innego miejsca? Idź do lekarza z wynikiem na pewno.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 15:09
-
U mnie prog. 2,18
Beta 29.2
Czekam na info od lekarki co powie jaki jest plan działania. Mam nadzieję że zabiegu nie trzeba będzie wykonywać.
Edit. Czekać 7 dni na poronienie samoistne, jeśli nie będzie wtedy wykonać beta hch i crp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września 2020, 15:26
Olinka1329 lubi tę wiadomość