We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj podobnie. Coś za szybko zaczął puszczać, było 35.81 A za chwilę drugi raz, już dłużej mierzył i było 36.16... z tym że ja kupiłam nowy w sierpniu...
No nic chyba nie mam już co liczyć na owulacje w tym miesiącu... w pon lub wt jak testy nie będą ciemniec to idę z badań ten progesteron i umawiam się na wizytę do gina -
Majaaa wrote:Czesc dziewczyny, mnie tez oczywiście można wpisać malpe.
Wykonałam pierwszą serie badan i jestem załamana. Mam totalne zaburzenia hormonalne, a najbardziej przeraza mnie podwyższone dhea so4....Nie chce czytać juz co mowi internet, ale na szczęście odszukałam jakies stare wpisy na ovufriend i wiele dziewczyn tez ma podwyższone, zbijają lekami i podobno wraca do normy, ale jednak problemu z nadmerczami się nie spodziewałam...
Tlumacze to sobie tez moja tarczyca, a raczej jej brakiem, bo tak jak moze kilka z was wie z poprzednich wątków, jestem po nowotworze tarczycy....
W każdym razie, pojawilo się sporo pytań. Wizyta u lekarza w poniedzialek....
Moja historia jest podobna, jestem po usunięciu tarczycy w 2016 r. w zeszłym roku miałam też usuniętego mięśniaka. Na badania idę w poniedziałek i też się denerwuję co z tego wyjdzie...
Trzymaj się, lekarz napewno zaproponuje jakieś leczenie i wszystko się ułoży. Postaraj się nie nakręcić na zapas. Może wyniki nie są aż takie złe jak Ci się wydaje. Trzymam kciuki żeby wyszło się ułożyło po Twojej myślistarania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
07.2024 - ciąża pozamaciczna
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
Magda_Z wrote:Moja historia jest podobna, jestem po usunięciu tarczycy w 2016 r. w zeszłym roku miałam też usuniętego mięśniaka. Na badania idę w poniedziałek i też się denerwuję co z tego wyjdzie...
Trzymaj się, lekarz napewno zaproponuje jakieś leczenie i wszystko się ułoży. Postaraj się nie nakręcić na zapas. Może wyniki nie są aż takie złe jak Ci się wydaje. Trzymam kciuki żeby wyszło się ułożyło po Twojej myśli
Nie wiem czy kiedykolwiek po tym wszystkim przestane się stresować badaniami. A mięśniaka gdzie miałaś?
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Szyszka90 wrote:Eve i Maja przykro mi 😔
U mnie w tym cyklu raczej też nic z tego😔 dzisiaj mocny spadek temperatury, jakiś ten wykres temperatur poszalał w tym cyklu. Chyba mam jakiś zepsuty termometr. Mierzyłam dzisiaj o 6.30 jak zawsze i pokazało mi 35.5 a zmierzyłam za chwilę ponownie i było 35:/
oh moze zagnieżdżenie???
u mnie dziś taki spadek ale wybudzalam się w nocy dziś często.. hmm i miałam sen że się udało ..z rana obudziło mnie klucie prawej piersi ..ok 11 znow wbijanie szpili i tak pomyślałam ..może tym razem się uda ??
takie klucie miałam w ostatniej ciąży ale od 9dpo także podchodzę z rezerwą😂
-
Japoneczka z Porcelany wrote:A czemu nie testujesz rano po przebudzeniu?
Dopiero wczoraj popołudniu kupiłam testy bo mi się skończyły i z ciekawości chciałam zrobić. Poczekam dzisiaj jesli nie dostanę @ to jutro z rana zrobię ponownie test. Mąż powiedział, żeby poczekać jeszcze z tydzień i jak nie będzie to wtedy test jednak jakoś ciężko mi wytrzymać kolejny tydzień w niepewności ☺ -
Madeleine wrote:Dopiero wczoraj popołudniu kupiłam testy bo mi się skończyły i z ciekawości chciałam zrobić. Poczekam dzisiaj jesli nie dostanę @ to jutro z rana zrobię ponownie test. Mąż powiedział, żeby poczekać jeszcze z tydzień i jak nie będzie to wtedy test jednak jakoś ciężko mi wytrzymać kolejny tydzień w niepewności ☺
-
Lolipop wrote:oh moze zagnieżdżenie???
u mnie dziś taki spadek ale wybudzalam się w nocy dziś często.. hmm i miałam sen że się udało ..z rana obudziło mnie klucie prawej piersi ..ok 11 znow wbijanie szpili i tak pomyślałam ..może tym razem się uda ??
takie klucie miałam w ostatniej ciąży ale od 9dpo także podchodzę z rezerwą😂
Zagnieżdżenie w 6 dpo? Czy to możliwe,tak szybko? Ja spalam dziś wyśmienicie, jak kamień całą noc więc myślę że przez sen pomiar nie mógłbyc zaburzonyStarania od 03.2020
09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.
ONA
Hormony OK
Wymazy OK
ON
Mofrologia 3%
HBA 21%
fDNA 11%
-
Majaaa wrote:Nie wiem czy kiedykolwiek po tym wszystkim przestane się stresować badaniami. A mięśniaka gdzie miałaś?
Mięśniak macicy, jakoś złośliwie usytuowany i udało się usunąć dopiero na drugiej histeroskopii przez co musieliśmy o 9 miesięcy odłożyć plany ciążowe, zielone światło dostałam dopiero od stycznia tego roku.
Coś mi dzisiaj wykres na owu świruje. Mam 1 dzień cyklu a on mi zaznaczył jako potencjalnie płodny i owulację na 8 dc gdzie ja mam cykle 32 dni i owu jest 17-18 dc. Mam nadzieję że się naprawi... 🧐🤔starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
07.2024 - ciąża pozamaciczna
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
Magda, rozumiem, wierze, ze w końcu będzie u nas dobrze.
Dziewczyny, maz w środę ma badanie nasienia, mowi się, że 3-5 wstrzemięźliwości, a może być dłużej? Mamy ciche dni....
Wszystko nie tak...Magda_Z lubi tę wiadomość
Naturalny Cud - 2015 rok ❤
Starania o rodzeństwo
Słabe nasienie
AMH 1,24
Kir AA
W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.
Decyzja o AZ💚
Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
Wierzę, że będzie dobrze...
Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia. -
Dziewczyny co myślicie o wynikach badań? Po drodze CB i 2 nieudanie IUI
https://zapodaj.net/639647c157be7.jpg.html
https://zapodaj.net/44f1f4db2a484.jpg.htmlOna 29 lat
On 30 lat
Starania od 07.2018
26.08.2019 CB
01.08.2020 1 IUI
01.09.2020 2 IUI
29.09.2020 3 IUI
13.11.2020 wizyta startowa IVF
20.11.2020 początek stymulacji
02.12.2020 punkcja
07.12.2020 transfer 5.3.2
15.12.2020 8dpt beta 40,2, progesteron 17,70
17.12.2020 10dpt 82,3 beta
19.12.2020 12dpt 195,8 beta
21.12.2020 14dpt 489,4 beta
31.12.2020 Jest ♥️
04.09.2021 19:37 👧 -
Szyszka90 wrote:Zagnieżdżenie w 6 dpo? Czy to możliwe,tak szybko? Ja spalam dziś wyśmienicie, jak kamień całą noc więc myślę że przez sen pomiar nie mógłbyc zaburzony
a dzień wcześniej żadnych zmian?
czekam też na rozwój sytuacji co do jutrzejszej temperatury -
Majaaa wrote:Magda, rozumiem, wierze, ze w końcu będzie u nas dobrze.
Dziewczyny, maz w środę ma badanie nasienia, mowi się, że 3-5 wstrzemięźliwości, a może być dłużej? Mamy ciche dni....
Wszystko nie tak...Majaaa lubi tę wiadomość
-
Siilike--gratulacje! 😘
Kobitkom do których zawitała 🐵- przykro mi ! Trzymam kciuki za następny cykl! Będzie w końcu zielono! 😘😘😘
Miłego weekendu kochane! 😘
Ja dzisiaj miałam nieprzespana noc, przypadkowo zostaliśmy na noc u rodzinki, kompletnie nie przygotowana więc nie miałam ze sobą termometru. Kimnęłam się na 2h i zmierzyłam, wpisałam ale ignorowałam, nie wiem jaki to będzie miało wpływ. Ale nadal czuję, że jest plodno... A to 30dc 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ już mnie ten cykl męczy... Chciałabym aby zakończył się ... Oczywiscie marze aby na zielono, ale jak przyjdzie 🐵 to trudno... Będą nowe możliwości i mam nadzieje, ze normalny cykl 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 16:56
Siilike lubi tę wiadomość
16.05.2021r. KLARA ❤
Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
Domassek1991 wrote:Dziewczyny co myślicie o wynikach badań? Po drodze CB i 2 nieudanie IUI
https://zapodaj.net/639647c157be7.jpg.html
https://zapodaj.net/44f1f4db2a484.jpg.html
Czyli te pierwsze wyniki są przed A te drugie po? Ja mogę tylko powiedzieć że stosunek lh do fsh jest gorszy w drugim badaniu i estradiolu niżej to chyba też gorzej... ale ja nie jestem lekarzem ani diagnosta. -
Olinka1329 wrote:Czyli te pierwsze wyniki są przed A te drugie po? Ja mogę tylko powiedzieć że stosunek lh do fsh jest gorszy w drugim badaniu i estradiolu niżej to chyba też gorzej... ale ja nie jestem lekarzem ani diagnosta.
mi w ciążach się woda lala od tego okresu czułam się typowo plodno ale to były duże ilości bo mi z reguły robi się fakt ..bardziej mokro przed okresem -
Hej Dziewczyny,
Aktualnie odpoczywam od forum, ale chciałam Wam tylko dać znać, ze wczoraj miałam robione HSG.
Oba jajowody drożne, kształt macicy prawidłowy, wszystko w porządku )
Dla tych, które się zastanawiają, ale się boja - badanie nie należy do przyjemnych, ale zdecydowanie da się przeżyć! Ból jest z rodzaju rozpierajacych i czuć napięcie w podbrzuszu, ale trwa to jakieś 3-5 minut w sumie. Miałam jedynie podany ketonal dożylnie. Cieszę się, ze już mam to z głowy i wszystko jest dobrze. Czuje się spokojniejszaMagda_Z, awE, Olinka1329, Japoneczka z Porcelany lubią tę wiadomość
-
Ja testuje w środę, trochę mam nerwy, ale staram się być cierpliwa. Czekam na jakiś znak że tym razem się udało, dziś jest 11dpo, no ale tłumaczę sobie że to za wcześnie.
Ktoś pytał o metformine, ja przyjmuje od kilku miesięcy, na razie wyrównała mi cykle (mniej więcej). Zaczęło się od tego, że mój cykl chyba majowo-czerwcowy trwał ponad 60 dni, potem na USG wyszło pcos. Badania krwi ok, tylko podwyższona glukoza, po tygodniu z metformina w końcu przyszedł okres. Niedługo mam konsultacje i zobaczymy co dalej.
Olinka1329 lubi tę wiadomość