Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
Odpowiedz

We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)

Oceń ten wątek:
  • Magda_Z Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)

Ja już po badaniach. Ja jestem ciężki przypadek bo każda igła mnie masakrycznie stresuje, przeżywam zawsze już od poprzedniego dnia przed pobraniem krwi. Pobranie tylko na leżąco bo inaczej mdleję - nic na to nie poradzę, tak już mam od lat :(
    Wczoraj to się nawet popłakałam wieczorem kilka razy - chyba ze stresu przed wynikami i z takiej bezsilności że muszę te badania robić bo nam nie wychodzi :(

Teraz trzymam kciuki żeby wyniki coś dały - zrobiłam tyle badań, że aż się pielęgniarka śmiała że nieźle uzbierałam. Wzięłam jakiś pakiet hormonalny z diagnostyki, do tego morfologię, ob, insulinę, glukozę i cholersterol bo miałam skierowanie od lekarza :P
    Paulinaaa wrote:
    hejka, to ja zaczynam 6 cykl starań, od tego miesiaca bedziemy uzywac tego żelu do plemnikow ;p mam w paczkomacie do odbioru ;p dzis 9dc... zobaczymy, po ostatnim nieudanym troche sie podlamalam ale juz sie podnioslam ;) za jakies 2-3 dni mysle ze zaczniemy dzialac

Mówisz o Conceive Plus? My stosowaliśmy w poprzednim miesiącu FertilSafe Plus ale podobno mają inne składy i właśnie się zastanawiam nad zamówieniem tego oryginalnego Conceive Plus bo tyle się o nim naczytałam że pomaga przy problemach ze śluzem

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak zamowilam ten fertilsafe bo na stronie napisali " dawniej concevie plus" wiec myslalam ze to inna nazwa, a jak szukalam tego conceive to nie moglam znalezc na szybko wiec myslalam ze wycofali, wiec zmartwilas mnie ze to inny sklad. z corka zaszlam przy II cyklu z conceive, wiec mam nadzieje ze jednak dzialaja tak samo;/

Nastkaa97 lubi tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Magda_Z Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    tak zamowilam ten fertilsafe bo na stronie napisali " dawniej concevie plus" wiec myslalam ze to inna nazwa, a jak szukalam tego conceive to nie moglam znalezc na szybko wiec myslalam ze wycofali, wiec zmartwilas mnie ze to inny sklad. z corka zaszlam przy II cyklu z conceive, wiec mam nadzieje ze jednak dzialaja tak samo;/

Na tym wątku dziewczyny gdzieś porównywały skład i podobno jest inny https://ovufriend.pl/forum/temperatury-wykresy-plodnosc/conceive-plus-zel-lubrykant,1597.html

tutaj znalazłam jeszcze porównanie składów:
    sklad conceive-Water,hypromeliose,sodium chloride,methylparaben,glycerol,sodium phosphate,potassium chloride,sodium dihydrogen phosphate.magnesium chloride,calcium chloride

babystart-aqua,hydroxyethylcellulose,phenoxyethanol.maris sal.ethylhexylglycerin.magnesium chloride

Tutaj https://www.conceiveplus.pl/sklep/ znalazłam sklep gdzie jest dostępny ten żel i zastanawiam się właśnie czy zamawiać i czy aplikatory różnią się składem od tubki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 12:18

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Dziewczyny, ja powinnam testować w dniu @, dopiero w czwartek-piatek, ale wiadomo jak jest... Dzisiaj 10-11dpo, mam kilka dziwnych objawów, pewnie urojone. Oba testy czułość 10, ten paskowy, nie dawałam mu szans bo to jakiś gratis do testów owu a na nim ewidentnie widać kreskę, nawet mąż zauważył, więc coś jest na rzeczy, na żywo ciemniejsza niż na zdjęciu ale niestety na pinku nic a nic nie wyszło... Co myślicie o tym, wiem że trochę za wcześnie na test

https://zapodaj.net/7f043a96af2c0.jpg.html
    to że jeden nie wyszedł nie znaczy że ciąży nie ma . ja mocno trzymam kciuki aby kreseczka ciemniała bo ja widzę !

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • justa33 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    ..my seksy codzien od pozytywnego testu i się nie przegapi🤭 a teraz czekamy i będzie co ma być

mnie dziś to tu zaboli to tam zakluje i piersi zakuly co fakt się nie zdarzało ale i tak już jestem sceptycznie nastawiona 😆

My w sierpniu 2 razy dziennie 😂 no i brak efektów... W tym miesiącu stawiamy na co 2 dzień... 😄 Może jakość nasienia będzie lepsza dzięki temu 🤔 owulacja ma przyjść ok 19 września więc czekamy...

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    Od razu mówię, ja tu nic nie widzę 😂 ale sama lubię jak wklejacie nawet wizirki :)
    645160ee4296.jpg
    ja widzę ale chyba chce to widzieć , tak czy inaczej wykres wygląda obiecujaco:)

• justa33 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    hejka, to ja zaczynam 6 cykl starań, od tego miesiaca bedziemy uzywac tego żelu do plemnikow ;p mam w paczkomacie do odbioru ;p dzis 9dc... zobaczymy, po ostatnim nieudanym troche sie podlamalam ale juz sie podnioslam ;) za jakies 2-3 dni mysle ze zaczniemy dzialac

To czekamy na relacje co do żelu😀

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa33 wrote:
    My w sierpniu 2 razy dziennie 😂 no i brak efektów... W tym miesiącu stawiamy na co 2 dzień... 😄 Może jakość nasienia będzie lepsza dzięki temu 🤔 owulacja ma przyjść ok 19 września więc czekamy...
    trzymam kciuki !
    jak to jest że częsty sex to wbrew pozorom już z antykoncepcja by wychodziło 😂

ja użyłam w tym.cyklu co zaszłam w.ciaze ten conceive ale nie wiem czy to jego zasługa bo tak naprawdę nie narzekałam.na brak śluzu ale człek już mówił..dobra, wypróbuję .co mi szkodzi 😆
    w tym cyklu który jest moim 3 cyklem staran śluzu jakos mizernie i przydałby się taki żel właśnie

dziś wpadłam na zakupki I obkupilam dzieciaki na następne lato też .takie fajne przecenki że szkoda było nie skorzystać!

i mógłby mi test ciążowy wyjść na plus to miałabym prezent dla męża bo nie wiem kompletnie co mu sprawić 🙈 a urodzinki tuż tuż bo 20 wrześnian..w dzień mojego testowania 😄..torta napewno upiekę jak to ja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 12:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miiniala wrote:
    Na pinku niestety nic nie widzę. A testy dołączone do owulacyjnych w gratisie nie zawiodły mnie ani w poprzedniej ciąży ani w tej. Inne testy
    kupione w aptece potwierdziły ciążę, no i facelle z Rossmana mnie nie zawiodł. Nie polecam tylko Bobo testu.

hej dziewczyny ja od jutra się testuje :) kupiłam 3 testy firmy Pepino po 3 zł
    ciekawe czy są dobre :)
    Miiniala dlaczego nie polecasz Bobo testu?

Lolipop lubi tę wiadomość

• justa33 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    trzymam kciuki !
    jak to jest że częsty sex to wbrew pozorom już z antykoncepcja by wychodziło 😂

ja użyłam w tym.cyklu co zaszłam w.ciaze ten conceive ale nie wiem czy to jego zasługa bo tak naprawdę nie narzekałam.na brak śluzu ale człek już mówił..dobra, wypróbuję .co mi szkodzi 😆
    w tym cyklu który jest moim 3 cyklem staran śluzu jakos mizernie i przydałby się taki żel właśnie

dziś wpadłam na zakupki I obkupilam dzieciaki na następne lato też .takie fajne przecenki że szkoda było nie skorzystać!

i mógłby mi test ciążowy wyjść na plus to miałabym prezent dla męża bo nie wiem kompletnie co mu sprawić 🙈 a urodzinki tuż tuż bo 20 wrześnian..w dzień mojego testowania 😄..torta napewno upiekę jak to ja

Ooo.. Czyli jesteś już po owulacji? Będę trzymać kciuki. Ja w zeszlym miesiącu prawie w ogóle nie miałam śluzu..

3 cykl to będzie ten... Jak to mówią do 3 razy sztuka 😄

Lolipop, ile masz lat?

• Batylda Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaSza wrote:
    hej dziewczyny ja od jutra się testuje :) kupiłam 3 testy firmy Pepino po 3 zł
    ciekawe czy są dobre :)
    Miiniala dlaczego nie polecasz Bobo testu?

Ja cały czas myślałam że testuje w środę, ale teraz widzę że wpisałam się na wtorek, więc jutro testujemy razem!

Poprosiłam w aptece o najczulszy test i dali mi 20... 🤦‍♀️

relgtv73ymxx11gn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batylda wrote:
    Ja cały czas myślałam że testuje w środę, ale teraz widzę że wpisałam się na wtorek, więc jutro testujemy razem!

Poprosiłam w aptece o najczulszy test i dali mi 20... 🤦‍♀️

a ile DPO będziesz jutro?
    ja 12, ale akurat te 3 zużyję codziennie rano do 14 dpo i będzie wiadomo.
    Pepino mają czułość 10, zobaczymy :)

• Koora Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    Jestem tu nowa, staramy sie od kilku miesiecy. To moj drugi cykl z testami owulacyjnymi ale pierwszy z pomiarem temperatury. Stad moje pytanie: pik owulacyjny wystapil w sobote, jednak ni wczoraj ni dzis temperatura nie podskoczyla ☹️ Czy jest jeszcze szansa na skok temperatury czy raczej juz po ptakach?

preg.png
    🇫🇷
    👩🏻 35, wszystkie wyniki w normie ✅
    🧔🏻 41, OAT

IVF ICSI, pierwsze podejscie:
    20.02 punkcja 🐣🐣🐣🐣
    25.02 transfer B5AA 💚
    9dpt - hcg 200
    11dpt - hcg 457
    19dpt - hcg 15020
    28dpt - 1 USG - mamy serduszko! 💓 zarodek 7-8mm
    20/04 - 2 USG - 3,6cm
    04/05 - b.prenatalne - dzidzia 6.1cm, wszystko dobrze 🙏🏻
    22/11/2021 - mamy córcię! 💓💓💓

17/11 - FET blastki 4.1.1 / 11 dpt beta <5 😞

20/12 - FET bl 3.1.1 cykl sztuczny + embryoglue + ananas
    8dpt 23,1 hcg --- 10dpt 34,8 hcg
    14 dpt 149,7 hcg --- 16dpt 385,9 hcg
    18dpt 1015,8 hcg --- 22dpt - 3490 hcg
    31dpt - 1 USG - jest serduszko !!!💓Kropcio ma 10,4mm 🥰
    10w1d - 2 USG - 3,2cm 🥰
    12w2d - prenatalne - wszystko w normie 🥳 bobo 6cm, prawdopodobnie dziewczynka 🎀

Została ❄️ B2
  • Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:

Też w tym cyklu używaliśmy tego żelu :)
    Ciekawa jestem ewentualnego efektu i czy to faktycznie może jakoś pomóc :)
    U mnie ovu wyznaczyło owulację 10.09. czyli 28dc... ale jak na razie przerywana linia i tylko pionowa. Temp jakaś słaba jest :( więc jeśli tak by było to dzisiaj 4dpo.

16.05.2021r. KLARA ❤
    Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
    27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
    Styczeń 2023r. - cb 💔
  • Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_Z wrote:
    Dzień dobry dziewczynki :)

Ja już po badaniach. Ja jestem ciężki przypadek bo każda igła mnie masakrycznie stresuje, przeżywam zawsze już od poprzedniego dnia przed pobraniem krwi. Pobranie tylko na leżąco bo inaczej mdleję - nic na to nie poradzę, tak już mam od lat :(
    Wczoraj to się nawet popłakałam wieczorem kilka razy - chyba ze stresu przed wynikami i z takiej bezsilności że muszę te badania robić bo nam nie wychodzi :(

Teraz trzymam kciuki żeby wyniki coś dały - zrobiłam tyle badań, że aż się pielęgniarka śmiała że nieźle uzbierałam. Wzięłam jakiś pakiet hormonalny z diagnostyki, do tego morfologię, ob, insulinę, glukozę i cholersterol bo miałam skierowanie od lekarza :P

Mówisz o Conceive Plus? My stosowaliśmy w poprzednim miesiącu FertilSafe Plus ale podobno mają inne składy i właśnie się zastanawiam nad zamówieniem tego oryginalnego Conceive Plus bo tyle się o nim naczytałam że pomaga przy problemach ze śluzem

To czekamy na wyniki :)
    Coś wiem o tym strachu.. też tak miałam. Do pewnego razu jak to Pani pielęgniarka nie umiała mi pobrać krwi... krew wgl nie leciała, zostałam pokłuta we wszystkie możliwe miejsca i wtedy doszło do mnie, że jak to przeżyłam to każde pobranie krwi już przeżyje i serio... teraz idę kompletnie bez stresu :)

Magda_Z lubi tę wiadomość

16.05.2021r. KLARA ❤
    Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
    27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
    Styczeń 2023r. - cb 💔
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaSza wrote:
    a ile DPO będziesz jutro?
    ja 12, ale akurat te 3 zużyję codziennie rano do 14 dpo i będzie wiadomo.
    Pepino mają czułość 10, zobaczymy :)

Jutro będę 13dpo. Trochę nie mogę się doczekać, trochę się boję że znowu wyjdzie biały.

relgtv73ymxx11gn.png

• szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisana już jestem na październik owe testowanie ale z racji tego że mam owulki i cykle regularne już się nie bawię w testy owulacyjne tylko przytulasy co 2 dzien i co ma być to będzie :) w tamtym cyklu byly codziennie w okresie plidnym i nic to nie dało. Ten cykl. Pełen. Luz :)

Lolipop lubi tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batylda wrote:
    Jutro będę 13dpo. Trochę nie mogę się doczekać, trochę się boję że znowu wyjdzie biały.

a długo juz sie starasz? ja dopiero drugi cykl i też się boję...

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa33 wrote:
    Ooo.. Czyli jesteś już po owulacji? Będę trzymać kciuki. Ja w zeszlym miesiącu prawie w ogóle nie miałam śluzu..

3 cykl to będzie ten... Jak to mówią do 3 razy sztuka 😄

Lolipop, ile masz lat?
    Screenshot-20200914-133656.png

albo 4 albo 5 dni po 🤷🏻‍♀️

ja 35🙈😄 i może tym razem uda się szybciej 😆

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ