We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry dziewczynki
Ja już po badaniach. Ja jestem ciężki przypadek bo każda igła mnie masakrycznie stresuje, przeżywam zawsze już od poprzedniego dnia przed pobraniem krwi. Pobranie tylko na leżąco bo inaczej mdleję - nic na to nie poradzę, tak już mam od lat
Wczoraj to się nawet popłakałam wieczorem kilka razy - chyba ze stresu przed wynikami i z takiej bezsilności że muszę te badania robić bo nam nie wychodzi
Teraz trzymam kciuki żeby wyniki coś dały - zrobiłam tyle badań, że aż się pielęgniarka śmiała że nieźle uzbierałam. Wzięłam jakiś pakiet hormonalny z diagnostyki, do tego morfologię, ob, insulinę, glukozę i cholersterol bo miałam skierowanie od lekarza
Paulinaaa wrote:hejka, to ja zaczynam 6 cykl starań, od tego miesiaca bedziemy uzywac tego żelu do plemnikow ;p mam w paczkomacie do odbioru ;p dzis 9dc... zobaczymy, po ostatnim nieudanym troche sie podlamalam ale juz sie podnioslam za jakies 2-3 dni mysle ze zaczniemy dzialac
Mówisz o Conceive Plus? My stosowaliśmy w poprzednim miesiącu FertilSafe Plus ale podobno mają inne składy i właśnie się zastanawiam nad zamówieniem tego oryginalnego Conceive Plus bo tyle się o nim naczytałam że pomaga przy problemach ze śluzem
starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
07.2024 - ciąża pozamaciczna
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
tak zamowilam ten fertilsafe bo na stronie napisali " dawniej concevie plus" wiec myslalam ze to inna nazwa, a jak szukalam tego conceive to nie moglam znalezc na szybko wiec myslalam ze wycofali, wiec zmartwilas mnie ze to inny sklad. z corka zaszlam przy II cyklu z conceive, wiec mam nadzieje ze jednak dzialaja tak samo;/
Nastkaa97 lubi tę wiadomość
wrzesień 2018 - córcia 6cs
listopad 2021 - corcia 10 cs -
Paulinaaa wrote:tak zamowilam ten fertilsafe bo na stronie napisali " dawniej concevie plus" wiec myslalam ze to inna nazwa, a jak szukalam tego conceive to nie moglam znalezc na szybko wiec myslalam ze wycofali, wiec zmartwilas mnie ze to inny sklad. z corka zaszlam przy II cyklu z conceive, wiec mam nadzieje ze jednak dzialaja tak samo;/
Na tym wątku dziewczyny gdzieś porównywały skład i podobno jest inny https://ovufriend.pl/forum/temperatury-wykresy-plodnosc/conceive-plus-zel-lubrykant,1597.html
tutaj znalazłam jeszcze porównanie składów:
sklad conceive-Water,hypromeliose,sodium chloride,methylparaben,glycerol,sodium phosphate,potassium chloride,sodium dihydrogen phosphate.magnesium chloride,calcium chloride
babystart-aqua,hydroxyethylcellulose,phenoxyethanol.maris sal.ethylhexylglycerin.magnesium chloride
Tutaj https://www.conceiveplus.pl/sklep/ znalazłam sklep gdzie jest dostępny ten żel i zastanawiam się właśnie czy zamawiać i czy aplikatory różnią się składem od tubki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 12:18
starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
07.2024 - ciąża pozamaciczna
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
Kosmo wrote:Dziewczyny, ja powinnam testować w dniu @, dopiero w czwartek-piatek, ale wiadomo jak jest... Dzisiaj 10-11dpo, mam kilka dziwnych objawów, pewnie urojone. Oba testy czułość 10, ten paskowy, nie dawałam mu szans bo to jakiś gratis do testów owu a na nim ewidentnie widać kreskę, nawet mąż zauważył, więc coś jest na rzeczy, na żywo ciemniejsza niż na zdjęciu ale niestety na pinku nic a nic nie wyszło... Co myślicie o tym, wiem że trochę za wcześnie na test
https://zapodaj.net/7f043a96af2c0.jpg.html -
Lolipop wrote:..my seksy codzien od pozytywnego testu i się nie przegapi🤭 a teraz czekamy i będzie co ma być
mnie dziś to tu zaboli to tam zakluje i piersi zakuly co fakt się nie zdarzało ale i tak już jestem sceptycznie nastawiona 😆
My w sierpniu 2 razy dziennie 😂 no i brak efektów... W tym miesiącu stawiamy na co 2 dzień... 😄 Może jakość nasienia będzie lepsza dzięki temu 🤔 owulacja ma przyjść ok 19 września więc czekamy...
-
ja widzę ale chyba chce to widzieć , tak czy inaczej wykres wygląda obiecujaco:)
-
Paulinaaa wrote:hejka, to ja zaczynam 6 cykl starań, od tego miesiaca bedziemy uzywac tego żelu do plemnikow ;p mam w paczkomacie do odbioru ;p dzis 9dc... zobaczymy, po ostatnim nieudanym troche sie podlamalam ale juz sie podnioslam za jakies 2-3 dni mysle ze zaczniemy dzialac
To czekamy na relacje co do żelu😀 -
justa33 wrote:My w sierpniu 2 razy dziennie 😂 no i brak efektów... W tym miesiącu stawiamy na co 2 dzień... 😄 Może jakość nasienia będzie lepsza dzięki temu 🤔 owulacja ma przyjść ok 19 września więc czekamy...
jak to jest że częsty sex to wbrew pozorom już z antykoncepcja by wychodziło 😂
ja użyłam w tym.cyklu co zaszłam w.ciaze ten conceive ale nie wiem czy to jego zasługa bo tak naprawdę nie narzekałam.na brak śluzu ale człek już mówił..dobra, wypróbuję .co mi szkodzi 😆
w tym cyklu który jest moim 3 cyklem staran śluzu jakos mizernie i przydałby się taki żel właśnie
dziś wpadłam na zakupki I obkupilam dzieciaki na następne lato też .takie fajne przecenki że szkoda było nie skorzystać!
i mógłby mi test ciążowy wyjść na plus to miałabym prezent dla męża bo nie wiem kompletnie co mu sprawić 🙈 a urodzinki tuż tuż bo 20 wrześnian..w dzień mojego testowania 😄..torta napewno upiekę jak to jaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 12:38
-
nick nieaktualnyMiiniala wrote:Na pinku niestety nic nie widzę. A testy dołączone do owulacyjnych w gratisie nie zawiodły mnie ani w poprzedniej ciąży ani w tej. Inne testy
kupione w aptece potwierdziły ciążę, no i facelle z Rossmana mnie nie zawiodł. Nie polecam tylko Bobo testu.
hej dziewczyny ja od jutra się testuje kupiłam 3 testy firmy Pepino po 3 zł
ciekawe czy są dobre
Miiniala dlaczego nie polecasz Bobo testu?Lolipop lubi tę wiadomość
-
Lolipop wrote:trzymam kciuki !
jak to jest że częsty sex to wbrew pozorom już z antykoncepcja by wychodziło 😂
ja użyłam w tym.cyklu co zaszłam w.ciaze ten conceive ale nie wiem czy to jego zasługa bo tak naprawdę nie narzekałam.na brak śluzu ale człek już mówił..dobra, wypróbuję .co mi szkodzi 😆
w tym cyklu który jest moim 3 cyklem staran śluzu jakos mizernie i przydałby się taki żel właśnie
dziś wpadłam na zakupki I obkupilam dzieciaki na następne lato też .takie fajne przecenki że szkoda było nie skorzystać!
i mógłby mi test ciążowy wyjść na plus to miałabym prezent dla męża bo nie wiem kompletnie co mu sprawić 🙈 a urodzinki tuż tuż bo 20 wrześnian..w dzień mojego testowania 😄..torta napewno upiekę jak to ja
Ooo.. Czyli jesteś już po owulacji? Będę trzymać kciuki. Ja w zeszlym miesiącu prawie w ogóle nie miałam śluzu..
3 cykl to będzie ten... Jak to mówią do 3 razy sztuka 😄
Lolipop, ile masz lat? -
PaulaSza wrote:hej dziewczyny ja od jutra się testuje kupiłam 3 testy firmy Pepino po 3 zł
ciekawe czy są dobre
Miiniala dlaczego nie polecasz Bobo testu?
Ja cały czas myślałam że testuje w środę, ale teraz widzę że wpisałam się na wtorek, więc jutro testujemy razem!
Poprosiłam w aptece o najczulszy test i dali mi 20... 🤦♀️
-
nick nieaktualnyBatylda wrote:Ja cały czas myślałam że testuje w środę, ale teraz widzę że wpisałam się na wtorek, więc jutro testujemy razem!
Poprosiłam w aptece o najczulszy test i dali mi 20... 🤦♀️
a ile DPO będziesz jutro?
ja 12, ale akurat te 3 zużyję codziennie rano do 14 dpo i będzie wiadomo.
Pepino mają czułość 10, zobaczymy
-
Czesc dziewczyny!
Jestem tu nowa, staramy sie od kilku miesiecy. To moj drugi cykl z testami owulacyjnymi ale pierwszy z pomiarem temperatury. Stad moje pytanie: pik owulacyjny wystapil w sobote, jednak ni wczoraj ni dzis temperatura nie podskoczyla ☹️ Czy jest jeszcze szansa na skok temperatury czy raczej juz po ptakach?
🇫🇷
👩🏻 35, wszystkie wyniki w normie ✅
🧔🏻 41, OAT
IVF ICSI, pierwsze podejscie:
20.02 punkcja 🐣🐣🐣🐣
25.02 transfer B5AA 💚
9dpt - hcg 200
11dpt - hcg 457
19dpt - hcg 15020
28dpt - 1 USG - mamy serduszko! 💓 zarodek 7-8mm
20/04 - 2 USG - 3,6cm
04/05 - b.prenatalne - dzidzia 6.1cm, wszystko dobrze 🙏🏻
22/11/2021 - mamy córcię! 💓💓💓
17/11 - FET blastki 4.1.1 / 11 dpt beta <5 😞
20/12 - FET bl 3.1.1 cykl sztuczny + embryoglue + ananas
8dpt 23,1 hcg --- 10dpt 34,8 hcg
14 dpt 149,7 hcg --- 16dpt 385,9 hcg
18dpt 1015,8 hcg --- 22dpt - 3490 hcg
31dpt - 1 USG - jest serduszko !!!💓Kropcio ma 10,4mm 🥰
10w1d - 2 USG - 3,2cm 🥰
12w2d - prenatalne - wszystko w normie 🥳 bobo 6cm, prawdopodobnie dziewczynka 🎀
Została ❄️ B2 -
Paulinaaa wrote:tak zamowilam ten fertilsafe bo na stronie napisali " dawniej concevie plus" wiec myslalam ze to inna nazwa, a jak szukalam tego conceive to nie moglam znalezc na szybko wiec myslalam ze wycofali, wiec zmartwilas mnie ze to inny sklad. z corka zaszlam przy II cyklu z conceive, wiec mam nadzieje ze jednak dzialaja tak samo;/
Też w tym cyklu używaliśmy tego żelu
Ciekawa jestem ewentualnego efektu i czy to faktycznie może jakoś pomóc
U mnie ovu wyznaczyło owulację 10.09. czyli 28dc... ale jak na razie przerywana linia i tylko pionowa. Temp jakaś słaba jest więc jeśli tak by było to dzisiaj 4dpo.16.05.2021r. KLARA ❤
Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
Magda_Z wrote:Dzień dobry dziewczynki
Ja już po badaniach. Ja jestem ciężki przypadek bo każda igła mnie masakrycznie stresuje, przeżywam zawsze już od poprzedniego dnia przed pobraniem krwi. Pobranie tylko na leżąco bo inaczej mdleję - nic na to nie poradzę, tak już mam od lat
Wczoraj to się nawet popłakałam wieczorem kilka razy - chyba ze stresu przed wynikami i z takiej bezsilności że muszę te badania robić bo nam nie wychodzi
Teraz trzymam kciuki żeby wyniki coś dały - zrobiłam tyle badań, że aż się pielęgniarka śmiała że nieźle uzbierałam. Wzięłam jakiś pakiet hormonalny z diagnostyki, do tego morfologię, ob, insulinę, glukozę i cholersterol bo miałam skierowanie od lekarza
Mówisz o Conceive Plus? My stosowaliśmy w poprzednim miesiącu FertilSafe Plus ale podobno mają inne składy i właśnie się zastanawiam nad zamówieniem tego oryginalnego Conceive Plus bo tyle się o nim naczytałam że pomaga przy problemach ze śluzem
To czekamy na wyniki
Coś wiem o tym strachu.. też tak miałam. Do pewnego razu jak to Pani pielęgniarka nie umiała mi pobrać krwi... krew wgl nie leciała, zostałam pokłuta we wszystkie możliwe miejsca i wtedy doszło do mnie, że jak to przeżyłam to każde pobranie krwi już przeżyje i serio... teraz idę kompletnie bez stresuMagda_Z lubi tę wiadomość
16.05.2021r. KLARA ❤
Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
Zapisana już jestem na październik owe testowanie ale z racji tego że mam owulki i cykle regularne już się nie bawię w testy owulacyjne tylko przytulasy co 2 dzien i co ma być to będzie w tamtym cyklu byly codziennie w okresie plidnym i nic to nie dało. Ten cykl. Pełen. Luz
Lolipop lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny