X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
Odpowiedz

We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)

Oceń ten wątek:
  • Magda_Z Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)

Ja już po badaniach. Ja jestem ciężki przypadek bo każda igła mnie masakrycznie stresuje, przeżywam zawsze już od poprzedniego dnia przed pobraniem krwi. Pobranie tylko na leżąco bo inaczej mdleję - nic na to nie poradzę, tak już mam od lat :(
    Wczoraj to się nawet popłakałam wieczorem kilka razy - chyba ze stresu przed wynikami i z takiej bezsilności że muszę te badania robić bo nam nie wychodzi :(

Teraz trzymam kciuki żeby wyniki coś dały - zrobiłam tyle badań, że aż się pielęgniarka śmiała że nieźle uzbierałam. Wzięłam jakiś pakiet hormonalny z diagnostyki, do tego morfologię, ob, insulinę, glukozę i cholersterol bo miałam skierowanie od lekarza :P
    Paulinaaa wrote:
    hejka, to ja zaczynam 6 cykl starań, od tego miesiaca bedziemy uzywac tego żelu do plemnikow ;p mam w paczkomacie do odbioru ;p dzis 9dc... zobaczymy, po ostatnim nieudanym troche sie podlamalam ale juz sie podnioslam ;) za jakies 2-3 dni mysle ze zaczniemy dzialac

Mówisz o Conceive Plus? My stosowaliśmy w poprzednim miesiącu FertilSafe Plus ale podobno mają inne składy i właśnie się zastanawiam nad zamówieniem tego oryginalnego Conceive Plus bo tyle się o nim naczytałam że pomaga przy problemach ze śluzem

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
  • Paulinaaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak zamowilam ten fertilsafe bo na stronie napisali " dawniej concevie plus" wiec myslalam ze to inna nazwa, a jak szukalam tego conceive to nie moglam znalezc na szybko wiec myslalam ze wycofali, wiec zmartwilas mnie ze to inny sklad. z corka zaszlam przy II cyklu z conceive, wiec mam nadzieje ze jednak dzialaja tak samo;/

Nastkaa97 lubi tę wiadomość

f2w3yx8d4t3m5xdt.png

wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

listopad 2021 - corcia 10 cs <3
  • Magda_Z Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    tak zamowilam ten fertilsafe bo na stronie napisali " dawniej concevie plus" wiec myslalam ze to inna nazwa, a jak szukalam tego conceive to nie moglam znalezc na szybko wiec myslalam ze wycofali, wiec zmartwilas mnie ze to inny sklad. z corka zaszlam przy II cyklu z conceive, wiec mam nadzieje ze jednak dzialaja tak samo;/

Na tym wątku dziewczyny gdzieś porównywały skład i podobno jest inny https://ovufriend.pl/forum/temperatury-wykresy-plodnosc/conceive-plus-zel-lubrykant,1597.html

tutaj znalazłam jeszcze porównanie składów:
    sklad conceive-Water,hypromeliose,sodium chloride,methylparaben,glycerol,sodium phosphate,potassium chloride,sodium dihydrogen phosphate.magnesium chloride,calcium chloride

babystart-aqua,hydroxyethylcellulose,phenoxyethanol.maris sal.ethylhexylglycerin.magnesium chloride

Tutaj https://www.conceiveplus.pl/sklep/ znalazłam sklep gdzie jest dostępny ten żel i zastanawiam się właśnie czy zamawiać i czy aplikatory różnią się składem od tubki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 12:18

starania o 👶 od 1.2020 🍀

08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
    04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
    10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
    03.2024 - 10 tc 💔♀️
    07.2024 - ciąża pozamaciczna

MTHFR C677T (homo)
    PAI-1 4G/5G (hetero)

W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosmo wrote:
    Dziewczyny, ja powinnam testować w dniu @, dopiero w czwartek-piatek, ale wiadomo jak jest... Dzisiaj 10-11dpo, mam kilka dziwnych objawów, pewnie urojone. Oba testy czułość 10, ten paskowy, nie dawałam mu szans bo to jakiś gratis do testów owu a na nim ewidentnie widać kreskę, nawet mąż zauważył, więc coś jest na rzeczy, na żywo ciemniejsza niż na zdjęciu ale niestety na pinku nic a nic nie wyszło... Co myślicie o tym, wiem że trochę za wcześnie na test

https://zapodaj.net/7f043a96af2c0.jpg.html
    to że jeden nie wyszedł nie znaczy że ciąży nie ma . ja mocno trzymam kciuki aby kreseczka ciemniała bo ja widzę !

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • justa33 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    ..my seksy codzien od pozytywnego testu i się nie przegapi🤭 a teraz czekamy i będzie co ma być

mnie dziś to tu zaboli to tam zakluje i piersi zakuly co fakt się nie zdarzało ale i tak już jestem sceptycznie nastawiona 😆

My w sierpniu 2 razy dziennie 😂 no i brak efektów... W tym miesiącu stawiamy na co 2 dzień... 😄 Może jakość nasienia będzie lepsza dzięki temu 🤔 owulacja ma przyjść ok 19 września więc czekamy...

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dastiny wrote:
    Od razu mówię, ja tu nic nie widzę 😂 ale sama lubię jak wklejacie nawet wizirki :)
    645160ee4296.jpg
    ja widzę ale chyba chce to widzieć , tak czy inaczej wykres wygląda obiecujaco:)

• justa33 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:
    hejka, to ja zaczynam 6 cykl starań, od tego miesiaca bedziemy uzywac tego żelu do plemnikow ;p mam w paczkomacie do odbioru ;p dzis 9dc... zobaczymy, po ostatnim nieudanym troche sie podlamalam ale juz sie podnioslam ;) za jakies 2-3 dni mysle ze zaczniemy dzialac

To czekamy na relacje co do żelu😀

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa33 wrote:
    My w sierpniu 2 razy dziennie 😂 no i brak efektów... W tym miesiącu stawiamy na co 2 dzień... 😄 Może jakość nasienia będzie lepsza dzięki temu 🤔 owulacja ma przyjść ok 19 września więc czekamy...
    trzymam kciuki !
    jak to jest że częsty sex to wbrew pozorom już z antykoncepcja by wychodziło 😂

ja użyłam w tym.cyklu co zaszłam w.ciaze ten conceive ale nie wiem czy to jego zasługa bo tak naprawdę nie narzekałam.na brak śluzu ale człek już mówił..dobra, wypróbuję .co mi szkodzi 😆
    w tym cyklu który jest moim 3 cyklem staran śluzu jakos mizernie i przydałby się taki żel właśnie

dziś wpadłam na zakupki I obkupilam dzieciaki na następne lato też .takie fajne przecenki że szkoda było nie skorzystać!

i mógłby mi test ciążowy wyjść na plus to miałabym prezent dla męża bo nie wiem kompletnie co mu sprawić 🙈 a urodzinki tuż tuż bo 20 wrześnian..w dzień mojego testowania 😄..torta napewno upiekę jak to ja

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 12:38

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miiniala wrote:
    Na pinku niestety nic nie widzę. A testy dołączone do owulacyjnych w gratisie nie zawiodły mnie ani w poprzedniej ciąży ani w tej. Inne testy
    kupione w aptece potwierdziły ciążę, no i facelle z Rossmana mnie nie zawiodł. Nie polecam tylko Bobo testu.

hej dziewczyny ja od jutra się testuje :) kupiłam 3 testy firmy Pepino po 3 zł
    ciekawe czy są dobre :)
    Miiniala dlaczego nie polecasz Bobo testu?

Lolipop lubi tę wiadomość

• justa33 Ekspertka

Wysłany: 14 września 2020, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    trzymam kciuki !
    jak to jest że częsty sex to wbrew pozorom już z antykoncepcja by wychodziło 😂

ja użyłam w tym.cyklu co zaszłam w.ciaze ten conceive ale nie wiem czy to jego zasługa bo tak naprawdę nie narzekałam.na brak śluzu ale człek już mówił..dobra, wypróbuję .co mi szkodzi 😆
    w tym cyklu który jest moim 3 cyklem staran śluzu jakos mizernie i przydałby się taki żel właśnie

dziś wpadłam na zakupki I obkupilam dzieciaki na następne lato też .takie fajne przecenki że szkoda było nie skorzystać!

i mógłby mi test ciążowy wyjść na plus to miałabym prezent dla męża bo nie wiem kompletnie co mu sprawić 🙈 a urodzinki tuż tuż bo 20 wrześnian..w dzień mojego testowania 😄..torta napewno upiekę jak to ja

Ooo.. Czyli jesteś już po owulacji? Będę trzymać kciuki. Ja w zeszlym miesiącu prawie w ogóle nie miałam śluzu..

3 cykl to będzie ten... Jak to mówią do 3 razy sztuka 😄

Lolipop, ile masz lat?

• Batylda Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaSza wrote:
    hej dziewczyny ja od jutra się testuje :) kupiłam 3 testy firmy Pepino po 3 zł
    ciekawe czy są dobre :)
    Miiniala dlaczego nie polecasz Bobo testu?

Ja cały czas myślałam że testuje w środę, ale teraz widzę że wpisałam się na wtorek, więc jutro testujemy razem!

Poprosiłam w aptece o najczulszy test i dali mi 20... 🤦‍♀️

relgtv73ymxx11gn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batylda wrote:
    Ja cały czas myślałam że testuje w środę, ale teraz widzę że wpisałam się na wtorek, więc jutro testujemy razem!

Poprosiłam w aptece o najczulszy test i dali mi 20... 🤦‍♀️

a ile DPO będziesz jutro?
    ja 12, ale akurat te 3 zużyję codziennie rano do 14 dpo i będzie wiadomo.
    Pepino mają czułość 10, zobaczymy :)

• Koora Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!
    Jestem tu nowa, staramy sie od kilku miesiecy. To moj drugi cykl z testami owulacyjnymi ale pierwszy z pomiarem temperatury. Stad moje pytanie: pik owulacyjny wystapil w sobote, jednak ni wczoraj ni dzis temperatura nie podskoczyla ☹️ Czy jest jeszcze szansa na skok temperatury czy raczej juz po ptakach?

preg.png
    🇫🇷
    👩🏻 35, wszystkie wyniki w normie ✅
    🧔🏻 41, OAT

IVF ICSI, pierwsze podejscie:
    20.02 punkcja 🐣🐣🐣🐣
    25.02 transfer B5AA 💚
    9dpt - hcg 200
    11dpt - hcg 457
    19dpt - hcg 15020
    28dpt - 1 USG - mamy serduszko! 💓 zarodek 7-8mm
    20/04 - 2 USG - 3,6cm
    04/05 - b.prenatalne - dzidzia 6.1cm, wszystko dobrze 🙏🏻
    22/11/2021 - mamy córcię! 💓💓💓

17/11 - FET blastki 4.1.1 / 11 dpt beta <5 😞

20/12 - FET bl 3.1.1 cykl sztuczny + embryoglue + ananas
    8dpt 23,1 hcg --- 10dpt 34,8 hcg
    14 dpt 149,7 hcg --- 16dpt 385,9 hcg
    18dpt 1015,8 hcg --- 22dpt - 3490 hcg
    31dpt - 1 USG - jest serduszko !!!💓Kropcio ma 10,4mm 🥰
    10w1d - 2 USG - 3,2cm 🥰
    12w2d - prenatalne - wszystko w normie 🥳 bobo 6cm, prawdopodobnie dziewczynka 🎀

Została ❄️ B2
  • Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinaaa wrote:

Też w tym cyklu używaliśmy tego żelu :)
    Ciekawa jestem ewentualnego efektu i czy to faktycznie może jakoś pomóc :)
    U mnie ovu wyznaczyło owulację 10.09. czyli 28dc... ale jak na razie przerywana linia i tylko pionowa. Temp jakaś słaba jest :( więc jeśli tak by było to dzisiaj 4dpo.

16.05.2021r. KLARA 🩷
    Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
    27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
    Styczeń 2023r. - cb 💔
    08.11.2023r. Antoni 🩵❤️‍🩹🌈
  • Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_Z wrote:
    Dzień dobry dziewczynki :)

Ja już po badaniach. Ja jestem ciężki przypadek bo każda igła mnie masakrycznie stresuje, przeżywam zawsze już od poprzedniego dnia przed pobraniem krwi. Pobranie tylko na leżąco bo inaczej mdleję - nic na to nie poradzę, tak już mam od lat :(
    Wczoraj to się nawet popłakałam wieczorem kilka razy - chyba ze stresu przed wynikami i z takiej bezsilności że muszę te badania robić bo nam nie wychodzi :(

Teraz trzymam kciuki żeby wyniki coś dały - zrobiłam tyle badań, że aż się pielęgniarka śmiała że nieźle uzbierałam. Wzięłam jakiś pakiet hormonalny z diagnostyki, do tego morfologię, ob, insulinę, glukozę i cholersterol bo miałam skierowanie od lekarza :P

Mówisz o Conceive Plus? My stosowaliśmy w poprzednim miesiącu FertilSafe Plus ale podobno mają inne składy i właśnie się zastanawiam nad zamówieniem tego oryginalnego Conceive Plus bo tyle się o nim naczytałam że pomaga przy problemach ze śluzem

To czekamy na wyniki :)
    Coś wiem o tym strachu.. też tak miałam. Do pewnego razu jak to Pani pielęgniarka nie umiała mi pobrać krwi... krew wgl nie leciała, zostałam pokłuta we wszystkie możliwe miejsca i wtedy doszło do mnie, że jak to przeżyłam to każde pobranie krwi już przeżyje i serio... teraz idę kompletnie bez stresu :)

Magda_Z lubi tę wiadomość

16.05.2021r. KLARA 🩷
    Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
    27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
    Styczeń 2023r. - cb 💔
    08.11.2023r. Antoni 🩵❤️‍🩹🌈
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaSza wrote:
    a ile DPO będziesz jutro?
    ja 12, ale akurat te 3 zużyję codziennie rano do 14 dpo i będzie wiadomo.
    Pepino mają czułość 10, zobaczymy :)

Jutro będę 13dpo. Trochę nie mogę się doczekać, trochę się boję że znowu wyjdzie biały.

relgtv73ymxx11gn.png

• szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisana już jestem na październik owe testowanie ale z racji tego że mam owulki i cykle regularne już się nie bawię w testy owulacyjne tylko przytulasy co 2 dzien i co ma być to będzie :) w tamtym cyklu byly codziennie w okresie plidnym i nic to nie dało. Ten cykl. Pełen. Luz :)

Lolipop lubi tę wiadomość

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batylda wrote:
    Jutro będę 13dpo. Trochę nie mogę się doczekać, trochę się boję że znowu wyjdzie biały.

a długo juz sie starasz? ja dopiero drugi cykl i też się boję...

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 14 września 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa33 wrote:
    Ooo.. Czyli jesteś już po owulacji? Będę trzymać kciuki. Ja w zeszlym miesiącu prawie w ogóle nie miałam śluzu..

3 cykl to będzie ten... Jak to mówią do 3 razy sztuka 😄

Lolipop, ile masz lat?
    Screenshot-20200914-133656.png

albo 4 albo 5 dni po 🤷🏻‍♀️

ja 35🙈😄 i może tym razem uda się szybciej 😆

‹‹ 68 69 70 71 72 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ