We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Unify gratulacje!
Szczeciara30 kciuki za lekarza.
Byłam dzisiaj na USG. Jest serduszko bijące. Tylko niestety krwiak również. 😩unify lubi tę wiadomość
-
Miiniala wrote:Byłam dzisiaj na USG. Jest serduszko bijące. Tylko niestety krwiak również. 😩
Nie martw się za zapas, znam kilka osób które bez problemu donosił ciążę z krwiakiem, który sam z siebie zniknąłMiiniala lubi tę wiadomość
Córka 07.08.2014
Córka 05.04.2016
Córka 28.03.2019
23.10.2020 pozytywny test.
30.10.2020 spadek bety.
1.11. 2020 krwawienie. -
Więc tak mówiła że to nawet nie poronienie tylko biochemiczna ale ze niska beta i że progesteron z tego jajnika po laparoskopii muszę uważać bo mogę mieć niski a teraz mam dwa nawarstwiajace się pęcherzyki 21 i mowi że marna szansa żeby pękły ale ze może jakiś cud się stanie ale to wszystko z tego jajnika po laparoskopii.
-
Miiniala wrote:Unify gratulacje!
Byłam dzisiaj na USG. Jest serduszko bijące. Tylko niestety krwiak również. 😩
Przykro mi.. Cos sie z tym robi? Co lekarz powiedzial?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 15:03
-
Wtrącę się ja tez mam krwiaka, wykryty w 6+4 tc jak dostałam krwotoku i wylądowałam w szpitalu. Mój jest już zorganizowany, tzn jest to skrzep i nie stanowi już zagrożenia. Wchłania się, im ciaza starsza tym on ma być podobno mniejszy. W 2 tyg zmalał o 1,2 cm, jest daleko od dziecka, które jest od Niego 2x większe i w tym lepszym położeniu bo nie nad dzieckiem, a pod, czyli nad ujściem wewnętrznym szyjki.
Licze, ze na kolejnej wizycie będzie jeszcze mniejszy lub zupełnie go już nie będzie. Zazwyczaj te poimplantacyjne wchłaniają się do końca 1 trymestru.
Na forum jest masa dziewczyn, niektórym krwiaki się opróżniają i krwawią, plamią, aż się nie opróżni, a innym się organizują i wchłaniają. Będzie dobrze grunt to zachować spokój i oszczędzający tryb życia, ale nie trzeba leżeć plackiem
Według najnowszych badan krwiaki nie zwiększają ryzyka poronienia.
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie bezwzględnie kazano odstawić przy krwiaku acard.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2020, 18:48
Miiniala lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Hej Dziewczynki!
Mam wyniki bety: 199 mIU/ml 😊😊😊
chyba jest kropeczka, oby teraz dalej było tak pięknie ☺️
W czwartek zrobię kolejną i zobaczę czy przyrasta odpowiednio. Na poniedziałek umówiłam się już do lekarza.
Chyba zaczynam powoli wierzyć w to szczęście 😊Karenira, Miiniala, unify, Magda_Z, Majaaa, Nastkaa97, kredka, Paulinaaa, Lolipop, joka789, Batylda, Olinka1329 lubią tę wiadomość
-
belldandy wrote:Wtrącę się ja tez mam krwiaka, wykryty w 6+4 tc jak dostałam krwotoku i wylądowałam w szpitalu. Mój jest już zorganizowany, tzn jest to skrzep i nie stanowi już zagrożenia. Wchłania się, im ciaza starsza tym on ma być podobno mniejszy. W 2 tyg zmalał o 1,2 cm, jest daleko od dziecka, które jest od Niego 2x większe i w tym lepszym położeniu bo nie nad dzieckiem, a pod, czyli nad ujściem wewnętrznym szyjki.
Licze, ze na kolejnej wizycie będzie jeszcze mniejszy lub zupełnie go już nie będzie. Zazwyczaj te poimplantacyjne wchłaniają się do końca 1 trymestru.
Na forum jest masa dziewczyn, niektórym krwiaki się opróżniają i krwawią, plamią, aż się nie opróżni, a innym się organizują i wchłaniają. Będzie dobrze grunt to zachować spokój i oszczędzający tryb życia, ale nie trzeba leżeć plackiem
Według najnowszych badan krwiaki nie zwiększają ryzyka poronienia.
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie bezwzględnie kazano odstawić przy krwiaku acard.
Mi lekarz powiedział, że mam nie dźwigać ale poza tym mam zachować normalny tryb życia. Tzn. taki jak w ciąży ale nie leżeć plackiem, tak jak napisałaś. Zlecił mi dodatkowo duphaston rano (biorę jeszcze luteinę) oraz zastrzyki prolutex. Jutro mam hematologa to dowiem się co z acardem, do tej pory brałam 75mg, ale ginekolog powiedział, że pod względem heparyny i acardu, mam się bezwzględnie słuchać hematologa i jeśli zaleci jutro coś inaczej to tak robimy (panowie się znają dobrze).
Ewciia Tobie też dziękuję za słowa otuchy. ;*
Unify - brać leki i czekać. Tylko tyle. Podobno dość często się to zdarza, nie jest to rzadkość.
Szczeciara30 niestety ja się na tym nie znam, nie miałam nigdy monitorowanego cyklu ani sprawdzenia pęcherzyków. Mam nadzieję jednak, że któryś z nich pęknie i plemnik z sukcesem się zadomowi w komórce jajowej.
Inka - gratuluję po raz kolejny.
-
_Inka_ wrote:Hej Dziewczynki!
Mam wyniki bety: 199 mIU/ml 😊😊😊
chyba jest kropeczka, oby teraz dalej było tak pięknie ☺️
W czwartek zrobię kolejną i zobaczę czy przyrasta odpowiednio. Na poniedziałek umówiłam się już do lekarza.
Chyba zaczynam powoli wierzyć w to szczęście 😊
Gratulacje! 🙂
Miniala - ciesze się ze serduszko bijące 🙂 a co do tego krwiaka to mam nadzieje ze wszystko bedzie dobdze 🙂
Miiniala lubi tę wiadomość
16.05.2021r. KLARA ❤
Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
Styczeń 2023r. - cb 💔 -
Miiniala koleżanka też aż płakała jak się dowiedziała o krwiaku (zaszlysmy na innym forum w tym samym cyklu), a w efekcie ona urodziła w terminie albo po, a u mnie było niby ok a urodziłam półtora miesiąca przed terminem. Ja też przez kilkanaście tygodni miałam już wchłaniający się pęcherzyk po bliźniaku i też nic złego się nie działo na początku ciąży. Więc na pewno będzie u ciebie wszystko dobrze!
Lolipop, Miiniala lubią tę wiadomość
Córka 07.08.2014
Córka 05.04.2016
Córka 28.03.2019
30.10.2020 spadek bety.
1.11. 2020 krwawienie. -
Trzymaj się kochana i myśl pozytywnie, wszystko się ułoży zobaczysz. Jesteś pod opieką lekarzy którzy wiedzą co robią, wszystko się ładnie wchłonie i będzie później nuuuuudno aż do rozwiązania. Trzymam kciuki ❤Miiniala lubi tę wiadomość
starania o 👶 od 1.2020 🍀
08.2021 - 16 tc 💔 ♀️
04.2023 - 11 tc 💔 ♀️
10.2023 - 14 tc 💔 ♂️
03.2024 - 10 tc 💔♀️
07.2024 - ciąża pozamaciczna
MTHFR C677T (homo)
PAI-1 4G/5G (hetero)
W końcu będzie dobrze 💚 jeśli jeszcze nie jest dobrze to znaczy, że to jeszcze nie koniec 💪 -
Gratuluje wszystkim dwóch kreseczek, co do krwiaków to tez slyszalam, że sie wchłaniają wiec glowa do góry ❤
Wczoraj bylam u lekarza (6+0), ciaza potwierdzona, ale o 10 dni mlodsza. Dostalam skierowanie na bete - wynik prawie 12 tys. Z kalkulatora wynika przyrost 108%.
Jednak dalej sie martwię tym, że jest mlodsza, albo co gorsza, ze sie zatrzymala, a tylko Duphaston ja trzyma. juz takie historie z nerwów wymyślam.
Myślicie, że przy takiej becie jest wszystko okej, a mlodsza ciaza wynika z przesunięcia owulki ? 🥺Nastkaa97 lubi tę wiadomość
-
Paulaxz wrote:Gratuluje wszystkim dwóch kreseczek, co do krwiaków to tez slyszalam, że sie wchłaniają wiec glowa do góry ❤
Wczoraj bylam u lekarza (6+0), ciaza potwierdzona, ale o 10 dni mlodsza. Dostalam skierowanie na bete - wynik prawie 12 tys. Z kalkulatora wynika przyrost 108%.
Jednak dalej sie martwię tym, że jest mlodsza, albo co gorsza, ze sie zatrzymala, a tylko Duphaston ja trzyma. juz takie historie z nerwów wymyślam.
Myślicie, że przy takiej becie jest wszystko okej, a mlodsza ciaza wynika z przesunięcia owulki ? 🥺
Wydaje mi się, że powinno być wszystko dobrze. Mi zawsze ciążę wychodziły młodsze o około 5 dni. Może miałas później owulacje? Lub dłuższa wędrówka do macicy? Albo kruszy ka ci rośnie...Paulaxz lubi tę wiadomość
Córka 07.08.2014
Córka 05.04.2016
Córka 28.03.2019
30.10.2020 spadek bety.
1.11. 2020 krwawienie. -
Cześć dziewczyny, po długim czasie wracam na forum, gdyż staramy się o potomstwo dla córeczki śledzę ten wątek od tygodnia i gratuluję wszystkim którym się udało zobaczyć II kreseczki.
Początkiem tego miesiąca wstrzelilismy się z przytulaniem w owulacje, i chciałabym jeszcze we wrześniu zatestować - około 25.09/26.09. Nie planowaliśmy starać się o kolejne dziecko już teraz, ale fakt że ❤ byłyby w owu , skłonił do rozmowy i postanowiliśmy że to dobry czas na kolejne maleństwo. 😊 Marzy nam się 3 lub 4.
Także starania czas zacząć!
Pozdrawiam i trzymam kciuki za każdą z Was z osobna! 😘joka789 lubi tę wiadomość
13.11.2018 Aniołek-13/14 tydzień 💔
25.09.2019 Córeczka ❤--42 tydzień
Starania o rodzeństwo - czas start! 08.2020 🙂 -
Ewciia, Nastka97, MagdaZ, Paulaxz - dziękuję Wam. 💚 Tak, jestem tym razem pod opieką dobrych lekarzy. Lata się naszukałam odpowiednich.. wczoraj specjalnie mi dużo nie mówił. Tylko jak przyszłam to powiedział: "No i co? Miniala do boju? Musi mi Pani zaufać. Mi i hematologowi. Musi Pani nas słuchać. Ja Panią proszę, dla mnie i dla siebie. Pani za dużo czyta, za dużo wie, ale to ja mam praktykę, jasne?" 🙈
Paulaxz - ciąża młodsza nie oznacza, że coś się dzieje na pewno złego. Na tym etapie, jak napisała Ewciia, mogła być przesunięta owulacja. Niemniej, tutaj z mojej strony takie zwrócenie uwagi na przyszłość, żeby ta różnica nie była większa niż dwa tygodnie ( z USG na podstawie którego wyznaczamy termin porodu), w późniejszej ciąży, na to zwracaj uwagę sobie i każda z Was.
Paula203 - witamy, życzymy dwóch kreseczek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2020, 06:56
Magda_Z, Nastkaa97 lubią tę wiadomość
-
Miałam testować w piątek ale wczorajsze skurcze w podbrzuszu mi spokoju nie dawały....
https://zapodaj.net/d3e88f2375d67.jpg.html
10dpo
Stokrotka027, unify, POLA203, Miiniala, Paulaxz, Karenira, Nastkaa97, Japoneczka z Porcelany, joka789 lubią tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie” -
Achna wrote:Miałam testować w piątek ale wczorajsze skurcze w podbrzuszu mi spokoju nie dawały....
https://zapodaj.net/d3e88f2375d67.jpg.html
10dpoAchna lubi tę wiadomość
-
Paulaxz wrote:Gratuluje wszystkim dwóch kreseczek, co do krwiaków to tez slyszalam, że sie wchłaniają wiec glowa do góry ❤
Myślicie, że przy takiej becie jest wszystko okej, a mlodsza ciaza wynika z przesunięcia owulki ? 🥺
Nie masz się czym martwić. Moja ciąża jest młodsza od dwa tygodnie w stosunku do om.
12 lipca miałam om. Czyli powinnam być teraz ok 10 tygodnia a z usg wychodzi 8 fasolka jest zupełnie zdrowa serduszko bije tylko jest nniejsza moja Pani doktor mówi że była późna owulacja co ja z resztą wiem bo z wykresu wyszła mi 30 dc.Paulaxz, Nastkaa97, Japoneczka z Porcelany lubią tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Właścicielki dwóch kresek- gratulacje!
Wrzesień się dzięki Wam robi weselszy
Ja ja wiecie do starań czy niestarań (nieostrożności raczej) staram się podchodzić z chłodna głowa, ale teraz już nie jestem zbyt chłodna.
Po tabsach już 4cykle, każdy okres to dosłownie dwa dni. Nie boli prawie wcale ( to akurat spoko zamiast 2-3dni zwijać się z bólu).
Cykle na pierwszy rzut oka książkowe, jest śluz, jest skok. Kiedyś ok 34 dni a teraz 31.
Faza lutealna 10-11 dni
Coś jest niehalo.
Jak się zabieracie do diagnostyki?
Co łykacie wspomagającego?
Kiedy do dohtora? Teraz, na początku, czy w okolicach owu, żeby podejrzał „Na żywo” co się tam dzieje? -
unify wrote:Bliźniaczko jeszcze urodzimy tego samego dnia jak wszystko bedzie w porzadku😍🙏
Razem zaczęłyśmy cykl juz kolejny... W tym samym dniu miałyśmy owu i teraz mamy kreseczki 😍😍😍unify lubi tę wiadomość
04.11.2021 ⏸️🍀
28.06.2022 Blanka 🥰 Julia 🥰
👼11.2020r. 11tc💔
👱♀️ 29 lat
3dc:
AMH- 5,53
Tsh-1.55-->2,1 -->1,73-->2,02
Lh-7.78-->6,84✔️
Fsh-7.48-->8,57✔️
Estradiol-59.54--> <20 ❌
Prolaktyna-11.45--> 7,17✔️
Testosteron-0.27✔️
👱♂️29 lat
morfologia 4 %--->5%✔️
Koncentracja 58.70 mln/ml --->88.61mln/ml✔️
“Dalej. Otwórz drzwi, o których mówiono, że nie da się ich otworzyć. Tam czeka życie”