Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)
Odpowiedz

We wrześniu testujemy i na dwie kreski oczekujemy :)

Oceń ten wątek:
  • Miiniala Ekspertka

Wysłany: 21 września 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastkaa97 wrote:
    Hmm.. kurcze to może pójdę sobie w razie czego sprawdzić kwas foliowy.
    Miiniala - kiedy poszłaś pierwszy raz zbadać betę ?
    Jak wyszedł cień na teście, robiłam na drugi dzień był to 9/10dpo i beta 18.55, do tego trójkę tarczycową, witD, B12, żelazo, kwas foliowy i w ten sam dzień wieczorem w piątek rozmowa przez telefon z ginekologiem. Ale to już wynik mojego mózgu, ginekolog byl uprzedzany, że będę wariować.
    Najpierw badania poziomu, potem suplementacja, chociaż nie jest to niestety zbyt popularne.

Nastkaa97 lubi tę wiadomość

ug37upjyobsofvny.png

⏸️ 03.09.2020 - 3+0 22dc
    🅱️ 04.09.2020-3+1, 18.55 23dc
    🅱️09.09.2020- 3+6, 426.16 28dc

17+0, 206g.❗Won, hipotrofio. 🖕

Pai homo
    Mthfr hetero
    Obniżone białko S

Leki:
    Encorton 10mg
    Neoparin 0.6, od 7.12 - 0.4
    Luteina
    Letrox
    Kelp (jod)

Córka 2014. ❤️
    Córka 2021. ❤️

cb439623ad8e2425527c26b17f65e5c7.png
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jeny dziewczyny, ile nowych wiadomości!

Nastkaa97 gratuluję całym sercem, trzymam kciuki, żeby beta rosła 😘

Szczęściara, oby wszystko było w porządku, koniecznie daj jutro znać! Może starania na ten miesiąc jeszcze nie są przekreślone :)

Okres mi się kończy, zestaw owulaków z allegro już przyszedł, ile czasu trzymacie te paski w moczu? Miałam kiedyś takie z domowego laboratorium i chyba było 15 sekund, myślicie że będzie ok?

Ja od października przyjmuję femibion planowanie ciąży (kwas foliowy), także 3 miesiące wyprzedzenia zachowane z górką 😂

Nastkaa97 lubi tę wiadomość

relgtv73ymxx11gn.png

• Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miiniala wrote:
    Jak wyszedł cień na teście, robiłam na drugi dzień był to 9/10dpo i beta 18.55, do tego trójkę tarczycową, witD, B12, żelazo, kwas foliowy i w ten sam dzień wieczorem w piątek rozmowa przez telefon z ginekologiem. Ale to już wynik mojego mózgu, ginekolog byl uprzedzany, że będę wariować.
    Najpierw badania poziomu, potem suplementacja, chociaż nie jest to niestety zbyt popularne.

Dzięki. Hmm.. to może sprawdzę sobie ta bete.. dla świętego spokoju hehe i ten kwas foliowy tez 🙂

16.05.2021r. KLARA ❤
    Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
    27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
    Styczeń 2023r. - cb 💔
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie robilam w 3dc jak mialam to krwawienie progesteron i byl 0.293 a teraz robilam w 10 dc i mam wynik 0.15 normay w fazie folikularnej 0.057-0.893 myslisscie ze jest ok? martwie sie...

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Batylda Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczesciara30 wrote:
    Dziewczyny a ja mam takie pytanie robilam w 3dc jak mialam to krwawienie progesteron i byl 0.293 a teraz robilam w 10 dc i mam wynik 0.15 normay w fazie folikularnej 0.057-0.893 myslisscie ze jest ok? martwie sie...

Nie martw się, najważniejsze to jakoś wytrzymać do jutra i zobaczyć co powie lekarz. Każdy przypadek jest inny, a my mamy głownie tylko wiedzę opartą na własnych doświadczeniach, dlatego lepiej nie denerwować się na zapas i poczekać na opinie specjalisty. Łatwo mi mówić, wiadomo, wyobrażam sobie jak bardzo musisz się denerwować, ale za 24 godziny wszystko będzie wiadomo ❤️

relgtv73ymxx11gn.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2020, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goldlemon wrote:
    Testy tez wykryja pewnie bete dopiero powyzej 10, moze powtórz za 2 dni znow, ale to narazie bardzo niskie wartosci, ledwo wylapywalne

To było robione w pt, taki wynik byl, możliwe se implantacja byla w czw i temu taka niska wartość.

• justa33 Ekspertka

Wysłany: 21 września 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie wyszłam od ginekologa. Powiedział, że owulacja prawdopodobnie była wczoraj i dodał, że stosunek powinien być co drugi dzień bo inaczej nasienie będzie słabe.

Nastkaa97, Magda_Z lubią tę wiadomość

• szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justa33 wrote:
    Dziewczyny właśnie wyszłam od ginekologa. Powiedział, że owulacja prawdopodobnie była wczoraj i dodał, że stosunek powinien być co drugi dzień bo inaczej nasienie będzie słabe.
    to samo mi moja gin kiedys mowila

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siilike wrote:
    Spróbuj proszę kliknąć w ten link:

https://m.facebook.com/groups/928142860922631?group_view_referrer=profile_browser
    dołaczyłam :)

Nastkaa97, Siilike, Magda_Z lubią tę wiadomość

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • Szyszka90 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

U mnie się dziś @ rozkręciła na dobre i tak ze mnie leci, że po prostu dramat.

Zamówiłam termometr, mam nadzieję, że jutro dojdzie i będę mogła już bez problemu mierzyć.

Ja podchodzę optymistycznie i wiem, że październik będzie mój :)

Nastkaa97, Lolipop, Magda_Z, Miiniala, Batylda lubią tę wiadomość

Starania od 03.2020

09.2021 👼🏼 Agatka - trisomia 22.

ONA
    Hormony OK
    Wymazy OK

ON
    Mofrologia 3%
    HBA 21%
    fDNA 11%

mhsv3e5exoqxv630.png
  • _Inka_ Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2020, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Testowaczki :)

i ja dziś dołączyłam do testowania, pierwszy test od bardzo dawna..

Z mężem od ponad roku staramy się o nasze pierwsze dziecko. W tym czasie przerobiliśmy sporo badań, na początku września miałam drożność jajowodów. Jutro powinnam dostać okres, ale dziś pokusiło zrobić test i taki o to wynik:

https://ibb.co/CtMy8gK

Jutro chce wybrać się na betę.
    Ale do tych Was, które już mają ciążę za sobą, testowanie - czy to może być w końcu upragniona ciąża? Czy Wy również widzicie tam drugą kreseczkę? Czy ja już sobie wmawiam, bo bardzo tego chcę?

Wiem, że to tylko test i ciążę tylko lekarz może potwierdzić, ale czy jest cień nadziei na dzidziusia?

Jak to u Was z testowaniem było / jest?

Chętnie poczytam o Waszym doświadczeniach.

Pozdrawiam cieplutko 🤗

Nastkaa97, unify, Magda_Z, Ewciia, Batylda lubią tę wiadomość

0d1ydqk3vrcgc5xl.png
  • Nastkaa97 Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Inka_ wrote:

Z mężem od ponad roku staramy się o nasze pierwsze dziecko. W tym czasie przerobiliśmy sporo badań, na początku września miałam drożność jajowodów. Jutro powinnam dostać okres, ale dziś pokusiło zrobić test i taki o to wynik:

Ale do tych Was, które już mają ciążę za sobą, testowanie - czy to może być w końcu upragniona ciąża? Czy Wy również widzicie tam drugą kreseczkę? Czy ja już sobie wmawiam, bo bardzo tego chcę?

Wiem, że to tylko test i ciążę tylko lekarz może potwierdzić, ale czy jest cień nadziei na dzidziusia?

Pozdrawiam cieplutko 🤗

Hej ! Moje oczy mówią, że krecha jest jak byk !

Pare komentarzy dodawałam zdjęcia moich testow.. w 9dpo i 10 dpo (tj dzisiaj) i są bardzo blade, ale coś tam widac.. natomiast u ciebie to tym bardziej widac ! Koniecznie idź zrobic bete ! Tdzymam kciuki i daj znać! 🙂

_Inka_ lubi tę wiadomość

16.05.2021r. KLARA ❤
    Starania o drugiego maluszka od 05.2022r. ❤
    27.07.2022r. 10+2 - Aniołek [*] (wada genetyczna )
    Styczeń 2023r. - cb 💔
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka! Test ewidentnie wskazuje, że jesteś w ciąży! Gratuluję!!! Piękny czas przed Tobą. Jeśli ma Cię to uspokoić idz na betę, umow sie do gina. Wszystko będzie dobrze 😊

_Inka_ lubi tę wiadomość

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Majaaa Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka a powiedz proszę, co mowili lekarze przez ten rok? Xo wychodziło na badaniach? No i przede wszystkim zdradź receptę 😊 Ja co prawda mam juz jedno dziecko, ale tamten sposób chyba stracił datę ważności 🤭

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • _Inka_ Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oki Dziewczyny, nie wiecie jak ja bym tego chciała, żeby w końcu się udało. Jutro na pewno na betę! Trzymacie kciuki :)

@Nastkaa97 też planujesz betę?

0d1ydqk3vrcgc5xl.png
  • _Inka_ Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Inka a powiedz proszę, co mowili lekarze przez ten rok? Xo wychodziło na badaniach? No i przede wszystkim zdradź receptę 😊 Ja co prawda mam juz jedno dziecko, ale tamten sposób chyba stracił datę ważności 🤭

Ja mam niedoczynność tarczycy i Hashimoto. Do tego miałam podwyższoną prolaktynę, ale podobno mi nie zakłócała owulacji.
    W każdym razie przez rok regulowałam pracę tarczycy. Od tego cyklu zaczęłam brać bromergon na obniżenie prolaktyny, no i miałam w tym cyklu drożność jajowodów robioną (i jak się okazało, wszystko tam było ok). Ale czy to zadziałało.. nie wiem..
    Mąż jeszcze suplementował profertil i przez ostatni miesiąc androvit.

0d1ydqk3vrcgc5xl.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 21 września 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Inka_ wrote:

Pozdrawiam cieplutko 🤗

Gratulacje!!!

i lekarz mało co potwierdzi na tym etapie😄 tylko beta ale tak czy inaczej ciąża jest!! widać ją :) testy ciążowe służą wyłapywaniu HCG ;) jest jest jest ..teraz niech wszystko się ładnie zagniezdzi😍

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • _Inka_ Przyjaciółka

Wysłany: 21 września 2020, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop wrote:
    Gratulacje!!!

i lekarz mało co potwierdzi na tym etapie😄 tylko beta ale tak czy inaczej ciąża jest!! widać ją :) testy ciążowe służą wyłapywaniu HCG ;) jest jest jest ..teraz niech wszystko się ładnie zagniezdzi😍

Dziękuję ❤️

Oby wszystko było dobrze!!
    Jutro z rana biegnę na betę. Już nie mogę się doczekać..😳

Lolipop lubi tę wiadomość

0d1ydqk3vrcgc5xl.png
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 22 września 2020, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miiniala wrote:
    Oj, oj! Nie! Nadmiar kwasu foliowego nie jest dobry, wcale nie pozostaje obojętny dla naszego organizmu. Ponieważ zbijałam homocysteinę i jestem pod opieką hematologa trochę już się tych badań narobiłam. Doszło do tego, że miałam przekroczony kwas foliowy aż o kilkadziesiąt jednostek i musiałam zmniejszyć dawkę. Kiedy zaszłam w ciąże również od razu zbadałam poziom kwasu foliowego, byl w normie (ok 20 norma do ok 26)więc zostałam przy dawce sprzed ciąży.
    nie zapominajcie że z pożywieniem też go dostarczamy:)

PaulaSza trzymam kciuki!

Miiniala, PaulaSza lubią tę wiadomość

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Miiniala Ekspertka

Wysłany: 22 września 2020, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka to jest kreska wyraźna i wielka jak byk. Gratulacje!
    To mój test ciążowy z drugą kreską:
    https://naforum.zapodaj.net/bbee70a4194a.jpg.html
    Kilka dni później był taki wyraźny jak Twój. Spokojnej, nudnej ciazy życzę. :)

ug37upjyobsofvny.png

⏸️ 03.09.2020 - 3+0 22dc
    🅱️ 04.09.2020-3+1, 18.55 23dc
    🅱️09.09.2020- 3+6, 426.16 28dc

17+0, 206g.❗Won, hipotrofio. 🖕

Pai homo
    Mthfr hetero
    Obniżone białko S

Leki:
    Encorton 10mg
    Neoparin 0.6, od 7.12 - 0.4
    Luteina
    Letrox
    Kelp (jod)

Córka 2014. ❤️
    Córka 2021. ❤️

cb439623ad8e2425527c26b17f65e5c7.png
‹‹ 91 92 93 94 95 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ