We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
zizi96 wrote:Mam dokładnie tak samo, w jednej chwili ze na pewno się uda musi w końcu i czuje to podświadomie a gdy znów sie nie udało to mam takie ehh już nidy sie nie uda bo czemu miałoby sie udać …23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia... -
Alysa wrote:Ale ja takie wahania mam kilka razy dziennie, normalnie nic mnie od tych myśli nie odciąga
Ja tez ciagle myśle o tym i nie mogę się przez to cieszyć z innych rzeczy straszne to jest. Próbuje odciągać myśli, gdy tylko zaczyna pojawiać się w głowie mój problem niepłodności zaraz próbuje myśleć o czymś inny. Na początku ciezko, ale po kilku próbach pomaga. Myśle tez sobie ze jak tak się będę ciagle zadręczać to tym bardziej się nie uda … ale No ciezko jest rozumiem cie -
zizi96 wrote:Ja tez ciagle myśle o tym i nie mogę się przez to cieszyć z innych rzeczy straszne to jest. Próbuje odciągać myśli, gdy tylko zaczyna pojawiać się w głowie mój problem niepłodności zaraz próbuje myśleć o czymś inny. Na początku ciezko, ale po kilku próbach pomaga. Myśle tez sobie ze jak tak się będę ciagle zadręczać to tym bardziej się nie uda … ale No ciezko jest rozumiem cie23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
Alysa wrote:Taki już nasz los niestety. Ale podjęłam wczoraj decyzję że daje sobie jeszcze dwa cykle i idę do mojej gin, nawet już się zapisałam. Jak do tego czasu nie będzie ⏸️ to poproszę ją o badania. Niby będzie to dopiero 10 Cs, ale ja jestem po dwóch operacjach, a do tego nigdy jakoś mocno się nie zabezpieczaliśmy, zawsze tylko prowadziłam obserwacje i się wstrzymywalismy 2-3 dni przed i po owu.
Taak badania to dobry pomysł jak się zacznie działać w tym kierunku to tez trochę innego podejścia się nabiera podchodzi się trochę zadaniowo do pewnych kwestii:)Pusshka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAlysa wrote:Taki już nasz los niestety. Ale podjęłam wczoraj decyzję że daje sobie jeszcze dwa cykle i idę do mojej gin, nawet już się zapisałam. Jak do tego czasu nie będzie ⏸️ to poproszę ją o badania. Niby będzie to dopiero 10 Cs, ale ja jestem po dwóch operacjach, a do tego nigdy jakoś mocno się nie zabezpieczaliśmy, zawsze tylko prowadziłam obserwacje i się wstrzymywalismy 2-3 dni przed i po owu.
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny a jak często robicie testy owulacyjne? Raz dziennie, dwa?👩🏻 27
👦🏻 33
Starania od 08.2023 🤞🏼
Podstawowe badania w normie.
Badania nasienia dobre
Jajowody drożne
Suplementujemy- wit. D 4000, inozytol, NAC, magnez, cynk, B complex, metylowany kwas foliowy, olej z czarnuszki, estrovita, tran. -
Cały czas się biłam z myślami czy nie robić ich na własną rękę, ale ni tak stwierdziłam że będę musiała iść je skonsultować więc zrezygnowałam. Z resztą jestem zielona 2 tych sprawach, nawet nie wiem gdzie u mnie w mieście dalej się udać gdyby coś było nie tak.23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
Alysa wrote:Cały czas się biłam z myślami czy nie robić ich na własną rękę, ale ni tak stwierdziłam że będę musiała iść je skonsultować więc zrezygnowałam. Z resztą jestem zielona 2 tych sprawach, nawet nie wiem gdzie u mnie w mieście dalej się udać gdyby coś było nie tak.
Tez na początku chciałam na własna rękę ale potem jak się zaczęłam interesować co i jak to zgłupiałam i stwierdziłam ze lepiej żeby mnie pokierował specjalista -
Rosalia ja nie robię testów, mierzę codziennie temperaturę i obserwuję śluz, do tego mam mocne bóle owulacyjne. Więc myślę że dość dokladnie wiem kiedy mam owu. Dodatkowo kilka razy byłam na USG w połowie cyklu i mi się później owu zgadzała z obserwacjami. Myślałam aby w tym miesiącu testować, ale niektóre dziewczyny pisały że często i się piki nie pokrywały z właściwą owu więc zrezygnowałam coby sobie w głowie nie mieszać
Zizi96 dokładnie, dużo tego jest. Z resztą i tak musi ktoś na to fachowym okiem spojrzeć później. Daje sobie jeszcze te dwa cykle, będę się starać wyluzować, może w końcu zapisze się do biblioteki.
Wiecie że od 3 miesięcy mieszkam mając bibliotekę w budynku obok bloku i nie miałam czasu się do niej zapisać? 🤣
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
zizi96 wrote:Tez na początku chciałam na własna rękę ale potem jak się zaczęłam interesować co i jak to zgłupiałam i stwierdziłam ze lepiej żeby mnie pokierował specjalista
Robię raz dziennie, ale gdy zaczyna ciemnieć zwiększam ilość testowania do czasami nawet 3 razy 😁 I testujemy do pierwszego PIK. Ważne aby test owu nie był robiony z 1 sikańca 😊
Możesz też dołożyć mierzenie temperatury rano.
Chociaż też dawno nie używałam testów owu.
A od tego miesiąca jestem wolnym strzelcem przez jakiś czas więc też porzuciłam mierzenie temp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2023, 17:21
👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
A tym czasem przesyłam widoczki.
Rano trochę popadało więc wtedy popływaliśmy w basenie i pomoczylismy dupki w jacuzzi i później się zrobiło fajnie 😊
zizi96, Angi90 , Kasia111, Putka2022, Paulina666, Pusshka, kicia_kocia, aśś, Erdene, Emimo, Natala26, Niewidzialna, Rybeńka lubią tę wiadomość
👱♀️ 25L
AMH 7,9
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
12/2023 klinika
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
Tak tak to wiem, robię wieczorem test. Też zdecydowanie bardziej wierzę obserwacji siebie, ale mam wrażenie, że od kiedy biorę to ,,na serio” to nagle nie ma śluzu owulacyjnego albo cykl nagle się skrócił o kilka dni, a wszystko zawsze bylo jak w zegarku.
Temperaturę też mierzę od początku cyklu. Czy wzrost temperatury będzie oznaczał, że owulacja była dzień przed nim?👩🏻 27
👦🏻 33
Starania od 08.2023 🤞🏼
Podstawowe badania w normie.
Badania nasienia dobre
Jajowody drożne
Suplementujemy- wit. D 4000, inozytol, NAC, magnez, cynk, B complex, metylowany kwas foliowy, olej z czarnuszki, estrovita, tran. -
Rosalia_ wrote:Tak tak to wiem, robię wieczorem test. Też zdecydowanie bardziej wierzę obserwacji siebie, ale mam wrażenie, że od kiedy biorę to ,,na serio” to nagle nie ma śluzu owulacyjnego albo cykl nagle się skrócił o kilka dni, a wszystko zawsze bylo jak w zegarku.
Temperaturę też mierzę od początku cyklu. Czy wzrost temperatury będzie oznaczał, że owulacja była dzień przed nim?
Różnie, u neiktorej jest tak, że spadek temperatury przed owu to dzień owu a u innej owu jest w dniu skoku temp, a u jeszcze innej ta temp będzie powoli rosła z dnia na dzieńRosalia_ lubi tę wiadomość
👱♀️ 25L
AMH 7,9
12/2023 klinika
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
obecnie 20 cs -
Cukruś wrote:Różnie, u neiktorej jest tak, że spadek temperatury przed owu to dzień owu a u innej owu jest w dniu skoku temp, a u jeszcze innej ta temp będzie powoli rosła z dnia na dzień
Rosalia_, Cukruś lubią tę wiadomość
23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
Mam kolejna nauczkę, żeby wyrzucać zrobione testy.. zagladnelam po może pół godziny i widzę drugą kreskę.. a raczej cień cienia.Kopnijcie mnie w tyłek..
Boli, bo wiem, że to nic nie znaczy. Głupia ja.. gdyby to było kilka dni wcześniej to miałabym nadzieje..Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2023, 20:48
-
Tule, wiem co to za ból. Ja też kiedys zajrzałam po godzinie i pokazała się druga kreska, a że był to wieczór to w aptece po koljny test byłam 5 minut przez zamknięciem 🙄23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
Zazdroszczę tym z Wam, które umieją czytać swoje ciało i wytypować owulację 😍. U mnie z tym średnio, śluzu plodnego mam niewiele, nie odróżniam bo od śluzu z podniecenia. Boli owulacyjnych nie mam ani krwawienia. Tylko temperatura rośnie, ale nie gwałtownie, więc dopiero po paru dniach jestem w stanie wiedzieć, czy to owulacja... Ale wtedy jest za późno.
Więc wolę sobie pomóc testami. -
Erdene wrote:Zazdroszczę tym z Wam, które umieją czytać swoje ciało i wytypować owulację 😍. U mnie z tym średnio, śluzu plodnego mam niewiele, nie odróżniam bo od śluzu z podniecenia. Boli owulacyjnych nie mam ani krwawienia. Tylko temperatura rośnie, ale nie gwałtownie, więc dopiero po paru dniach jestem w stanie wiedzieć, czy to owulacja... Ale wtedy jest za późno.
Więc wolę sobie pomóc testami.23 cykl starań
👱🏻♀️32 lat/🧔🏻33 lata
Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...