Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
Odpowiedz

We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️

Oceń ten wątek:
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia111 wrote:
    Byłam dzisiaj u gina, dostałam skierowanie na Estradiol, LH, FSH, Prolaktynę i Testosteron, i na progesteron. Przynajmniej jakiś plan i progres będzie. We wrześniu dni płodne przypadną mi na urlopie w Grecji, więc na pewno będzie intensywne działanie 🤞🏻 Chociaż ginekolog powiedział, że u mnie wszystko super, a w dzisiejszych czasach trudności z zajściem są głównie ze względu na niskie parametry nasienia… No cóż

Trzymam kciuki za greckiego bobaska 🩷🩷🩷✊️✊️🤞🤞🤞
    Kiedy wyjeżdżacie?

Kasia111 lubi tę wiadomość

👱‍♀️ 25L
    AMH 7,9
    • 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
    ✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
    12/2023 klinika
    02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
    ✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
    ✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
    ✅️11/2024 CD138 i CD56

🧔 28L
    • suple zalecane od androloga •
    ❌️ morfologia 0%
    ✅️badania hormonalne
    ✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu

obecnie 20 cs
  • Cukruś Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już w Kołobrzegu, pogoda nie rozpieszcza, ale i tak jest cudownie 🥰

Paula29, Emimo, kicia_kocia, Pusshka, Olalee, Putka2022 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 25L
    AMH 7,9
    • 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
    ❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
    ✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
    ❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
    ✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
    12/2023 klinika
    02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
    ✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
    ✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
    ✅️11/2024 CD138 i CD56

🧔 28L
    • suple zalecane od androloga •
    ❌️ morfologia 0%
    ✅️badania hormonalne
    ✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
    ✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
    🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu

obecnie 20 cs
  • Alysa Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia111 wrote:
    Byłam dzisiaj u gina, dostałam skierowanie na Estradiol, LH, FSH, Prolaktynę i Testosteron, i na progesteron. Przynajmniej jakiś plan i progres będzie. We wrześniu dni płodne przypadną mi na urlopie w Grecji, więc na pewno będzie intensywne działanie 🤞🏻 Chociaż ginekolog powiedział, że u mnie wszystko super, a w dzisiejszych czasach trudności z zajściem są głównie ze względu na niskie parametry nasienia… No cóż
    To dobrze że już Ci wpisał. Ja postanowiłam poczekać jeszcze dwa cykle. Zapisałam się na wizytę w październiku, akurat gdyby nie wyszło będzie 10 Cs i wtedy poproszę o skierowanie na badania, może i męża namowie żeby też już poszedł 🙂

Kasia111 lubi tę wiadomość

23 cykl starań

👱🏻‍♀️32 lat/🧔🏻33 lata
    ♠️Niedoczynność tarczycy, mięśniaki usunięte laparoskopowo

HSG✅, Mucha✅ , hormony 3dc✅, 7dpo✅, TSH, FT3, FT4✅, Glukoza/insulina✅, nasienie 🟩 - ilość i koncentracja 4 krotnie ponad normy, morfo 3%, trochę leniwe chłopaki ale podkoksujemy
    11.04.2024 - wizyta u nowego ginekologa 👎
    24.04.2024 - wizyta w poradni leczenia niepłodności

Mówią, że nadzieja umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    My już w Kołobrzegu, pogoda nie rozpieszcza, ale i tak jest cudownie 🥰
    Kołobrzeg jest klimatyczny 😊 mieszkałam dwa lata 10km od Kołobrzegu, a w Kołobrzegu chodziłam do szkoły 😅 spędzałam tam każde wakacje za dzieciaka 🤪

Cukruś lubi tę wiadomość

• Wioleta91 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny !
    Powodzenia w nowym wątku, nazwa petarda 😂
    I ja zostawię troszkę wiruskow 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Natala26, Jagodecka, Pusshka, Olalee, Niewidzialna, Kil, Miczka, Mart768, KarolinaAnastazja, Putka2022, Cukruś, Paulina666, Aśka lubią tę wiadomość

10.2020👰🤵
    11.2020 początek starań
    01.2023 ⏸️🤞
    02.2023 bliźniaki 💙💙
    03.2023 poronienie zatrzymane 13tc 💔
    05.2023 starania 🌈
    21.06.23 ⏸️🤞
    15.02.24 Maksymilian 💙

age.png
  • Natala26 Koleżanka

Wysłany: 30 sierpnia 2023, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kobietki 😊 stwierdziłam ,że odezwę się w tym miesiącu i zapisze się na testowanie. We wrześniu mija rok odkąd zaczęliśmy się starać ze starym i nadal nic ale się nie poddajemy. U mnie właśnie 8dc i od jutra będę sikać na owulaki i zobaczymy czy coś się będzie działo. Bardzo bym chciała żeby w tym miesiącu pykło. Niech ten wrzesień będzie magiczny dla nas wszystkich 💗
    @Cukruś miłego wypoczynku 😊 możesz mnie wpisać na 20.09 chociaż pewnie będę sikać już wcześniej bo stary 18.09 ma urodziny i może coś mu w prezencie wysikam 😆

Miczka, Putka2022, Cukruś, Jagodecka lubią tę wiadomość

Starania od 09.22

👩 27
    niedoczynność tarczycy /euthyrox n125
    💊 Pueria Uno, Wit.D3, inofem, kwas foliowy

Od 03.23 dostinex

👨 27
    💊Fertilman

żel conceive plus
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @KarolinaK @Cukruś dziękuję! Zastanawiam się co pomogło odblokować pękanie - czy to kwestia supli (wdrożone od 3 miesięcy) czy tabletek na stymulacje, które pomogły ruszyć ten proces 🤔
    @Cukruś dużo wypoczynku! Pogoda nieważna, liczy się zmiana klimatu aby trochę odetchnąć 🥰

@Natala26 trzymam kciuki za prezent dla Starego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2023, 06:53

Cukruś lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze 👶 od 10/2022

❌️ endometrioza
    🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
    Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
    26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
    11.10 250g synka 🥰
    6.11 II prenatalne: misiu waży 470g

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka27 wrote:
    Mam taką cichą nadzieję bo czuję zbliżającą się 🐒 ale jakoś inaczej niż zwykle, zawsze brzuch mnie bolał i w ciągu 30 min sie zaczynał teraz jakoś czuję jak by bulgotalo mi zaraz przy wzgórku i obok jakjnikow.. plus kłucie i suchość w pochwie 🤔 ale to może to moje fixacje 🥺 🐒 za 2 dni 😖

Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby nie przyszła.

Olka27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Dokładnie, póki nie ma @ trzeba mieć nadzieję!

Dziewczyny, byłam na wizycie u ginekologa 13 dc a tam... płyn w lewym jajniku, pęcherzyk sam mi pękł- pierwszy raz 🥺 Faktycznie wczoraj wieczorem czułam duży ucisk w brzuchu, ale myślałam że tworzy mi się torbiel.
    Także nie potrzebuję w tym cyklu Ovitrelle. Szkoda tylko że wczoraj nie było przytulania... - totalnie nie spodziewałam się, że moje pęcherzyki potrafią pękać same 😅 Ale gin kazał działać dziś, także jak mus to mus 😆

@Cukruś proszę zatem o przepisanie na testowanie 10.09 ☺️

Super:) ja w tym miesiącu też czułam duży ból w 14dc - jak na mnie to szybko bo mam raczej cykle około 34-36 dni.

• Kasia111 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukruś wrote:
    Trzymam kciuki za greckiego bobaska 🩷🩷🩷✊️✊️🤞🤞🤞
    Kiedy wyjeżdżacie?

Dzięki 😘 11.09., nie mogę się doczekać 🙃

Cukruś lubi tę wiadomość

1️⃣4️⃣cs

12.02. ⏸️ beta 10,7 ❤️
    14.02. beta 68 🎊
    16.02. beta 244

age.png
  • Pusshka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Super:) ja w tym miesiącu też czułam duży ból w 14dc - jak na mnie to szybko bo mam raczej cykle około 34-36 dni.

To faktycznie szybko, ale mogło się coś poprzestawiać 🤞🤞 A zazwyczaj czujesz owulację?

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀
    7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
    11.10 250g synka 🥰

preg.png
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to jest , miałam stwierdzona owulacje 13-14 dc a teraz mam 28 dc a okresu brak tylko oczywiście plamienia od wtorku..
    czy skoro była owulacja stwierdzona to okres nie powinien się pojawić dwa tyg po? Oczywiście to nie pierwsza taka sytuacja wiec wykluczam ciąże ale nie rozumiem tego .. :/ poprzednie cykle to samo (progesteron Ok)
    wiem ze dziś nie dostanę właściwego krwawienia bo wciąż bolą mnie piersi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    To faktycznie szybko, ale mogło się coś poprzestawiać 🤞🤞 A zazwyczaj czujesz owulację?

taki mocniejszy ból zaobserwowałam dopiero pierwszy raz ( choć aż tak bardzo nie skupiałam się na objawach) wcześniej różnie to było - bardziej pobolewanie, śluz - chociaż z tym śluzem to nie zawsze.

U mnie jest tak, że takich bardzo intensywnych starań nigdy nie miałam( z monitoringiem, stymulacją itp). Z córką zaszłam w ciąże od razu po ślubie. Później nie zabezpieczaliśmy się i miałam podejście, że będę się cieszyć jak będę w ciąży ale było wszystko na luzie - bez liczenia, przytulanki, wtedy kiedy była ochota. Ale jednak nic z tego nie wychodziło. Był czas, że staraliśmy się intensywniej ale znowu się nie udawało. W pewnym momencie stwierdziłam, że co ma być to będzie - byłam w kościele i powierzyłam wszystko Bogu. I w następnym miesiącu okazało się, że jestem w ciąży - dla mnie to jak cud.

Po urodzeniu syna znów się nie zabezpieczaliśmy - mieliśmy podejście co ma być to będzie ( zawsze chciałam trójkę dzieci) No i tak od 2017 roku nic z tego.

Ostatnio znów podjęliśmy próbę intensywniejszych starań - dałam sobie czas przez wakacje na luzie a później muszę ruszyć z badaniami - podejrzewam zrosty po dwóch cesarkach.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi96 wrote:
    Dziewczyny jak to jest , miałam stwierdzona owulacje 13-14 dc a teraz mam 28 dc a okresu brak tylko oczywiście plamienia od wtorku..
    czy skoro była owulacja stwierdzona to okres nie powinien się pojawić dwa tyg po? Oczywiście to nie pierwsza taka sytuacja wiec wykluczam ciąże ale nie rozumiem tego .. :/ poprzednie cykle to samo (progesteron Ok)
    wiem ze dziś nie dostanę właściwego krwawienia bo wciąż bolą mnie piersi.

Może masz delikatnie dłuższą drugą fazę cyklu. Owulacja potwierdzona monitoringiem? Robiłaś test?

• Pusshka Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    taki mocniejszy ból zaobserwowałam dopiero pierwszy raz ( choć aż tak bardzo nie skupiałam się na objawach) wcześniej różnie to było - bardziej pobolewanie, śluz - chociaż z tym śluzem to nie zawsze.

U mnie jest tak, że takich bardzo intensywnych starań nigdy nie miałam( z monitoringiem, stymulacją itp). Z córką zaszłam w ciąże od razu po ślubie. Później nie zabezpieczaliśmy się i miałam podejście, że będę się cieszyć jak będę w ciąży ale było wszystko na luzie - bez liczenia, przytulanki, wtedy kiedy była ochota. Ale jednak nic z tego nie wychodziło. Był czas, że staraliśmy się intensywniej ale znowu się nie udawało. W pewnym momencie stwierdziłam, że co ma być to będzie - byłam w kościele i powierzyłam wszystko Bogu. I w następnym miesiącu okazało się, że jestem w ciąży - dla mnie to jak cud.

Po urodzeniu syna znów się nie zabezpieczaliśmy - mieliśmy podejście co ma być to będzie ( zawsze chciałam trójkę dzieci) No i tak od 2017 roku nic z tego.

Ostatnio znów podjęliśmy próbę intensywniejszych starań - dałam sobie czas przez wakacje na luzie a później muszę ruszyć z badaniami - podejrzewam zrosty po dwóch cesarkach.

Rozumiem. Może faktycznie to jest dobry moment na szczegółowe przyjrzenie się sprawie i badania. Trzymam kciuki za powiększenie rodziny o trzecie dzieciątko <3

Olalee lubi tę wiadomość

❌️ endometrioza
    24.06 transfer 4BA 🍀
    11.10 250g synka 🥰

preg.png
  • zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    Może masz delikatnie dłuższą drugą fazę cyklu. Owulacja potwierdzona monitoringiem? Robiłaś test?

Taak potwierdzona ..
    nie nie robię testu wiem ze ten okres przyjdzie za jakieś dwa dni 😅 bo zawsze tak mam ale właśnie nie rozumiem tego ze owulacje potwierdzone a okres przychodzi później :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi96 wrote:
    Taak potwierdzona ..
    nie nie robię testu wiem ze ten okres przyjdzie za jakieś dwa dni 😅 bo zawsze tak mam ale właśnie nie rozumiem tego ze owulacje potwierdzone a okres przychodzi później :/

może jednak zrób test;) według mnie masz dłuższą fazę lutealną - może być 16 dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusshka wrote:
    Rozumiem. Może faktycznie to jest dobry moment na szczegółowe przyjrzenie się sprawie i badania. Trzymam kciuki za powiększenie rodziny o trzecie dzieciątko <3

Dziękuję Kochana :) tak to jest dobry moment i pewnie ostatni bo już blisko 40 na karku.

Ja za ciebie też mocno trzymam kciuki - może klinika nie będzie potrzebna:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2023, 09:35

Pusshka lubi tę wiadomość

• zizi96 Przyjaciółka

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olalee wrote:
    może jednak zrób test;) według mnie masz dłuższą fazę lutealną - może być 16 dni.

Poczekam co się wydarzy dalej 🥰🥰

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 sierpnia 2023, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zizi96 wrote:
    Poczekam co się wydarzy dalej 🥰🥰

Trzymam kciuki, żeby wredota nie przyszła.

Ja bym chyba zrobiła test - czasem jest ciąża biochemiczna ( czego absolutnie Ci nie życzę) i okres może się minimalnie spóźniać. Ja właśnie z tego względu chcę w tym miesiącu zrobic test trochę wcześniej, żeby zobaczyć czy cokolwiek u mnie się dzieje ( wiele razy @ przychodziła opóźniona )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2023, 10:09

‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ