We wrześniu w lesie parzymy się jak dziki 🐗 A potem już grzecznie sikamy na teściki ⏸️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nowa_Ola wrote:Z metforminą wiele zależy od stadium, wyników badań itp. Ja po schudnięciu, unormowaniu wyników mam zalecenie, by odstawić metforminę w ciąży. W ogóle mogłabym zejść z tak dużej dawki, ale łatwiej mi utrzymywać wagę, a chciałabym jeszcze z 10 kg w dół zejść 😅
Oczywiście wszystkim życzę owocnego września 🤞🤞🤞
Super. A trzeba pamiętać też, że każdy organizm jest inny. Coś sie moze sprawdzać u jednej, a drugiej będzie szkodzić. Więc wszystko trzeba mieć po kontrola lekarza, tak jak ty.
Może wrzesień będzie owocny 🤣 ja już nie liczę nawet na cud 😅🤣Nowa_Ola lubi tę wiadomość
-
Paula29 wrote:Dzięki dziewczyny za rady.
Zdecydowałam się na L-argininę i mam nadzieję że po tym będzie ❤️🔥 . Zamówione jest, mam nadzieję że dojdzie szybko i zaskoczę starego na urlopie😈
Co do korzenia maca - wyczytałam że nie jest wskazany dla osób z chorobami tarczycy więc chyba w ogóle nie będę tego próbować.
Edit. Aha i zamówiłam też miovelie pro tym razem. Wcześniej brałam babystart i mi się skończył. Jedyny minus chyba to brak żelaza w miovelii🧐 suplementujecie żelazo osobno jeśli nie ma go w preparacie ? Ja w ogóle zauważyłam duża poprawę wyglądu paznokci przy braniu tych przeciążowych witaminek 😊
Jeżeli chodzi o zelazo, to zbadaj go sobie najpierw, zeby wiedzieć, jak on u ciebie wygląda. Jeśli jest w normie, nie ma potrzeby dodatkowo go suplementowac. Dużo żelaza jest w produktach spożywczych. Chyba że naprawdę źle się odżywiasz. Ale najpierw bym zbadała zelazo. Bo jeśli będzie go za dużo, to naprawdę bardzo zle można się czuc.Paula29 lubi tę wiadomość
-
To ja tez wysyłam Wam wiruski 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠❤️
Olalee, Putka2022, Aśka, Mart768, Niewidzialna, Lipcowa, Olka27, Pusshka, Miczka, Cukruś, Kil lubią tę wiadomość
👩🏼❤️💋👨🏼 31.12.2014r.
💒 2020r.
👱🏻♀️
Endometrioza III stopnia ❌
21.10.2023- 26.01.2023 ureaplasma ✅
31.01.2023r. Hycosy i biopsja endometrium- jajowody drożne, ✅zapalenie endometrium ❌
Hormony ✅
🧔♂️30
badanie nasienia✅
07.05.2023r. ⏸️🙊
08.05.2023r. Beta 789 mlU/ml
10.05.2023r. Beta 1717 mIU/ml
25.12.2023r. Olcia, Nasz Świąteczny Cud 🎄✨
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Paula29 wrote:Dzięki dziewczyny za rady.
Zdecydowałam się na L-argininę i mam nadzieję że po tym będzie ❤️🔥 . Zamówione jest, mam nadzieję że dojdzie szybko i zaskoczę starego na urlopie😈
Co do korzenia maca - wyczytałam że nie jest wskazany dla osób z chorobami tarczycy więc chyba w ogóle nie będę tego próbować.
Edit. Aha i zamówiłam też miovelie pro tym razem. Wcześniej brałam babystart i mi się skończył. Jedyny minus chyba to brak żelaza w miovelii🧐 suplementujecie żelazo osobno jeśli nie ma go w preparacie ? Ja w ogóle zauważyłam duża poprawę wyglądu paznokci przy braniu tych przeciążowych witaminek 😊
Jako że mam problemy z żelazem, to poczułam się do odpowiedzi 😆
Mi lekarka kazała przyjmować żelazo osobno lub tylko z witaminą C, najlepiej na czczo lub wieczorem po co najmniej 2-3 h od ostatniego posiłku. W ten sposób przyswajalność będzie najlepsza.
Ale haczyk jest taki, że czasem w takiej sytuacji może dojść do podrażenia żołądka, szczególnie jeśli dawka jest duża.
Wrogami wchłaniania żelaza są: wapń, błonnik, herbata, kawa - więc trzeba pamiętać o właściwym odstępie pomiędzy braniem żelaza a ich spożywaniem. Słabe jest to, że w niektórych suplementach w składzie jest i wapń, i żelazo, to totalnie nie ma sensu.
A, no i ważne, żeby nie mieszać żelaza z innymi lekami, np. ja biorę Euthyrox, więc miałam zalecenie, żeby rano brać Euthyrox, a przed snem żelazo.Paula29 lubi tę wiadomość
-
Erdene wrote:Jako że mam problemy z żelazem, to poczułam się do odpowiedzi 😆
Mi lekarka kazała przyjmować żelazo osobno lub tylko z witaminą C, najlepiej na czczo lub wieczorem po co najmniej 2-3 h od ostatniego posiłku. W ten sposób przyswajalność będzie najlepsza.
Ale haczyk jest taki, że czasem w takiej sytuacji może dojść do podrażenia żołądka, szczególnie jeśli dawka jest duża.
Wrogami wchłaniania żelaza są: wapń, błonnik, herbata, kawa - więc trzeba pamiętać o właściwym odstępie pomiędzy braniem żelaza a ich spożywaniem. Słabe jest to, że w niektórych suplementach w składzie jest i wapń, i żelazo, to totalnie nie ma sensu.
A, no i ważne, żeby nie mieszać żelaza z innymi lekami, np. ja biorę Euthyrox, więc miałam zalecenie, żeby rano brać Euthyrox, a przed snem żelazo.
Dzięki za informacje.
W takim razie zbadam po urlopie żelazo i ewentualnie zacznę suplementowac. A jakiej firmy bierzesz żelazo ? 😊 -
Cześć, wklejam prośbę z sierpniowego 🙏🫶KarolinaAnastazja wrote:Dziewczyny !
Jako, że Lipcowa będzie Waszą prowadzącą, proszę o usunięcie postów z pierwszej i 2 strony wątku
@Milcia2397
@rozalaa
@ASiA91
@Kasia111
@Beige
@Cukruś
@olail
@Niaha
@Putka2022
Powinna Lipcowa wskoczyć na 1 stronę 😊😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2023, 17:10
Putka2022, Cukruś lubią tę wiadomość
👩🏻'90 🧔🏻'84 🩷'14
Niedrożność jajowodów/Czynnik męski
IVF '24🍀
💉Bemfola 300+Orgalutran+Decapeptyl
🪄21🥚=>12 MII=>ICSI=>11=>❄️❄️❄️
🔹FET 31/07 💉 bHCG 10 dpt <2,3 mlU/ml ❌
🔹FET 02/09🍀blastka 4CC🍀▫️7 dpt bHCG 19,65 prog 14,38▫️9 dpt bHCG 70,43▫️11 dpt bHCG 162 prog 18,09▫️14 dpt bHCG 687,23 prog 28,01
5t5d 21dpt GS 0,93 cm + YS🍀6t1d 24dpt CRL 0,47 cm ❤️ 174 bpm GS 1,44 cm 🔺krwiak 35 mm
7t5d CRL 1,44 cm ❤️159 bpm🔻krwiak 30 mm
10t6d CRL 4,8 cm, krwiaka brak
12t6d CRL 6,65 cm prenatalne ⌚
28/11 wizyta ⏳
PTP 20.05.2025
"Rób wszystko z jedną myślą w głowie:
Zasłużyłam na szczęście!"
-
Paula29 wrote:Dzięki za informacje.
W takim razie zbadam po urlopie żelazo i ewentualnie zacznę suplementowac. A jakiej firmy bierzesz żelazo ? 😊
Zamiast/oprócz żelaza zbadaj ferrytynę i morfologię. Żelazo jest bardziej zmienne i jego wynik jest mniej miarodajny.Paula29 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Olalee wrote:Mnie juz boli brzuch okresowo więc pewnie nic z tego. Apka mi zmieniła cykl na bezpwulacyjny.
Pamiętaj że dopuki nie ma 🐒 to jest nadzieja,03.2013 córka
11.2022⏸️
12.2022:💔9t4d łyżeczkowanie 👼
1️⃣3️⃣Cykl starań o👶
,, Upadek podczas walki o marzenia jest o wiele lepszy niż poddanie się bez prób zdobycia tego, czego pragniesz" -
Olalee wrote:8 dpo to wcześnie. Jeszcze dużo się może zdarzyć
Mam taką cichą nadzieję bo czuję zbliżającą się 🐒 ale jakoś inaczej niż zwykle, zawsze brzuch mnie bolał i w ciągu 30 min sie zaczynał teraz jakoś czuję jak by bulgotalo mi zaraz przy wzgórku i obok jakjnikow.. plus kłucie i suchość w pochwie 🤔 ale to może to moje fixacje 🥺 🐒 za 2 dni 😖Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2023, 20:01
-
Dokładnie, póki nie ma @ trzeba mieć nadzieję!
Dziewczyny, byłam na wizycie u ginekologa 13 dc a tam... płyn w lewym jajniku, pęcherzyk sam mi pękł- pierwszy raz 🥺 Faktycznie wczoraj wieczorem czułam duży ucisk w brzuchu, ale myślałam że tworzy mi się torbiel.
Także nie potrzebuję w tym cyklu Ovitrelle. Szkoda tylko że wczoraj nie było przytulania... - totalnie nie spodziewałam się, że moje pęcherzyki potrafią pękać same 😅 Ale gin kazał działać dziś, także jak mus to mus 😆
@Cukruś proszę zatem o przepisanie na testowanie 10.09 ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2023, 20:47
Cukruś lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶 od 10/2022
❌️ endometrioza
🍍IVF: 22.05 punkcja. Pobrano 20 🥚, dojrzałych 15, zapłodniono 11.
Mamy 6: ❄️❄️❄️4BA, ❄️❄️❄️3BB
24.06 transfer 4BA 🍀
7 dpt beta 79,7 mIU/ml ❤️, 9 dpt 212 mIU/ml , 11 dpt 584 mIU/ml, 15 dpt 3948 mIU/ml
19.07 wizyta 25 dpt: 0,58 cm zarodka z serduszkiem ❤️
26.08 prenatalne: bobo ma 5,88 cm
11.10 250g synka 🥰
6.11 II prenatalne: misiu waży 470g
-
Byłam dzisiaj u gina, dostałam skierowanie na Estradiol, LH, FSH, Prolaktynę i Testosteron, i na progesteron. Przynajmniej jakiś plan i progres będzie. We wrześniu dni płodne przypadną mi na urlopie w Grecji, więc na pewno będzie intensywne działanie 🤞🏻 Chociaż ginekolog powiedział, że u mnie wszystko super, a w dzisiejszych czasach trudności z zajściem są głównie ze względu na niskie parametry nasienia… No cóż
Cukruś, Alysa lubią tę wiadomość
-
Pusshka, super ! Mam nadzieję że działania będą owocne ❤️❤️❤️
Dzięki dziewczyny za rady odnośnie metforminy. Umówiłam się do diabetologa-endokrynologa. Poprzednia lekarka przepisała mi glucophage ale bez żadnych wskazań co dalej gdyby się udało i kazała przyjść po 4 miesiącach 🤷 to wolę na spokojnie pogadać z diabetologiem, bo wiecznie słyszę że mam na granicy a może ktoś postawi jakaś konkretną diagnozę.Cukruś, Pusshka lubią tę wiadomość
-
KarolinaK wrote:Pusshka, super ! Mam nadzieję że działania będą owocne ❤️❤️❤️
Dzięki dziewczyny za rady odnośnie metforminy. Umówiłam się do diabetologa-endokrynologa. Poprzednia lekarka przepisała mi glucophage ale bez żadnych wskazań co dalej gdyby się udało i kazała przyjść po 4 miesiącach 🤷 to wolę na spokojnie pogadać z diabetologiem, bo wiecznie słyszę że mam na granicy a może ktoś postawi jakaś konkretną diagnozę.
Mi ginka przepisała glucophage bo podobno przy Pcos miało pomoc na owu, brałam pol roku cały czas ta sama dawkę, i powiedziała jeśli ujrzę dwie kreski to mam zaraz odstawić i tak tez zrobiłam. -
KarolinaK wrote:Pusshka, super ! Mam nadzieję że działania będą owocne ❤️❤️❤️
Dzięki dziewczyny za rady odnośnie metforminy. Umówiłam się do diabetologa-endokrynologa. Poprzednia lekarka przepisała mi glucophage ale bez żadnych wskazań co dalej gdyby się udało i kazała przyjść po 4 miesiącach 🤷 to wolę na spokojnie pogadać z diabetologiem, bo wiecznie słyszę że mam na granicy a może ktoś postawi jakaś konkretną diagnozę.
I dobrze zrobiłaś. Moim zdaniem najlepiej żeby spojrzal na Ciebie diabetolog i jeżeli poczujesz z nią wspolny vibe to jej posłuchaj bo każda jest inna. Jedna może mieć takie wskazania a drugą może mieć inne, ale lekarz wie co robi👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs -
Pusshka wrote:Dokładnie, póki nie ma @ trzeba mieć nadzieję!
Dziewczyny, byłam na wizycie u ginekologa 13 dc a tam... płyn w lewym jajniku, pęcherzyk sam mi pękł- pierwszy raz 🥺 Faktycznie wczoraj wieczorem czułam duży ucisk w brzuchu, ale myślałam że tworzy mi się torbiel.
Także nie potrzebuję w tym cyklu Ovitrelle. Szkoda tylko że wczoraj nie było przytulania... - totalnie nie spodziewałam się, że moje pęcherzyki potrafią pękać same 😅 Ale gin kazał działać dziś, także jak mus to mus 😆
@Cukruś proszę zatem o przepisanie na testowanie 10.09 ☺️
Super wiadomość 💓 także wiesz co robić, proszę partnera wykorzystać do ostatniego tchu 😆😁Pusshka lubi tę wiadomość
👱♀️ 25L
AMH 7,9
• 2x fertistim • glucophage XR 1500 mg •
❌️ PCOS, IO, F5 hetero, MTHFR hetero, SERPINE1 hetero,
✅️ badania hormonalne, przeciwciała przeciwplemnikowe, p/c. p. antyg. jajnika, MUCHA
❔️ANA3 - histony graniczny (+) 🔜 reumatolog
✖️ 2023 - 2x stymulacja CLO
12/2023 klinika
02/2024 sonoHSG - lewy niedrożny
✅️ 03/2024 laparoskopia - lewy jajowód odklejony od otrzewnej + oba jajowody drożne
✖️ 7x stymulacja lametta 2x1 + ovitrelle (2x pęcherzyk pękł bez ovi)+2 cykle z estrofem 11-13 dc
✅️11/2024 CD138 i CD56
🧔 28L
• suple zalecane od androloga •
❌️ morfologia 0%
✅️badania hormonalne
✅️ 06/2024 fragmentacja DNA 14%
✅️ 10/2024 zabieg usunięcia żpn
🔜 01/2025 badanie nasienia po zabiegu
obecnie 20 cs