We wrześniu złote liście zwiastują dziecka przyjście🍁🍂🍄🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Rozumiem, więc wszystko przede mną ale mm jeszcze dużo czasu
No i właśnie o to chodzi że nie tylko praca ale i cała ta otoczka jest stresująca. Wszystko okaże się w poniedziałek, zobaczymy czy mi da czy nie
Basia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
InaKarolina wrote:Rozumiem, więc wszystko przede mną ale mm jeszcze dużo czasu
No i właśnie o to chodzi że nie tylko praca ale i cała ta otoczka jest stresująca. Wszystko okaże się w poniedziałek, zobaczymy czy mi da czy nie
Powiem Ci, że mnie stresuje obecnie autentycznie wszystko 🤷♀️ zwariować idzie. We wtorek lekarz, mam nadzieję, że trochę będzie lepiej, bo oszaleć można z tej niewiedzy -
MojaMałaBlondyneczko wrote:Bleee zaczęło się u mnie 🤢🤢🤮🤮
Jak sobie pomyślę że będzie trwało tyle ile ostatnio to az mi się słabo robi 😂
A wy jak się czujecie?
No mi wiecznie niedobrze, ale bez 🤮 zapycham migdałami i jakoś leci 😂 właśnie odgrzewam zupę i zasypiam na stojąco 🤷♀️ -
Marti1984 wrote:Powiem Ci, że mnie stresuje obecnie autentycznie wszystko 🤷♀️ zwariować idzie. We wtorek lekarz, mam nadzieję, że trochę będzie lepiej, bo oszaleć można z tej niewiedzy
Mam dokładnie to samo, przez to że nie wiem czy wszystko ok, zaczynam wariować
Chciałabym żeby jutro był poniedziałek 🤣
Miałam tak trudny tydzień w pracy że będę lekarza błagać na kolanach o l4 🤗
Co do samopoczucia, to rano czasem robi mi się słabo, niedobrze jest mi non stop, pomaga zazwyczaj położenie się, przegryzienie, ale nie zawsze jest kiedy.. Np. Teraz przede mną 3.5 h jazdy samochodem 🙄😬Basia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
Współczuję dziewczyny, ja nie mam żadnych objawów, może trochę bardziej senna jestem, ale równie dobrze to może być kwestia pogody. W pierwszej ciąży nie miałam objawów, oprócz zmęczenia cały pierwszy trymestr. Nie muszę dodawać, że mnie to stresowalo 😆 Chyba jestem jakimś ewenementem 😳2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Jezusie ja dziś miałam takie straszne sny, jakieś krwawienia itp 😖
Dobrze że mnie młody obudził 😊
A samopoczucie słabo, już zaliczam objęcia 🚽, głowa boli... No ale za kilka tygodni będzie lepiej 😂09.2019 synek 😍
28.09.2021 beta 715 💙
[/url]
-
Oj u mnie też dziś słabo. Strasznie mi niedobrze, aż się słabo robi. Senność to już norma. Ale pognałam dzisiaj na usg, bo mnie bardzo bolało z prawej strony. Nadal w sumie czasem zaboli, taki pulsujacy ból. Z lewej mniej. Pęcherzyk ciążowy 14 mm, pęcherzyk żółtkowy 4 mm, może gdzieś tam na brzegu widać kropeczkę, ale usg do kontroli w czwartek, więc no. Grunt że impreza jest w macicy, a nie w bliźnie po cc czy innym mniej fajnym miejscu, więc leżę i czekam.
BuBu90 lubi tę wiadomość
-
Marti1984 wrote:Oj u mnie też dziś słabo. Strasznie mi niedobrze, aż się słabo robi. Senność to już norma. Ale pognałam dzisiaj na usg, bo mnie bardzo bolało z prawej strony. Nadal w sumie czasem zaboli, taki pulsujacy ból. Z lewej mniej. Pęcherzyk ciążowy 14 mm, pęcherzyk żółtkowy 4 mm, może gdzieś tam na brzegu widać kropeczkę, ale usg do kontroli w czwartek, więc no. Grunt że impreza jest w macicy, a nie w bliźnie po cc czy innym mniej fajnym miejscu, więc leżę i czekam.
Btw miałaś dwie CC?09.2019 synek 😍
28.09.2021 beta 715 💙
[/url]
-
MojaMałaBlondyneczko wrote:Hehe czyli nie dotrwalas do przyszłego tygodnia 😉 ja taka panikę miałam w pierwszej ciąży, w tej dalej dziwny spokoj...
Btw miałaś dwie CC?
Nawet nie tyle, że nie dotrwałam, co mnie wystraszyły te bóle 🤷♀️
Tak, miałam dwie cc. Pierwsze, bo to ogólnie ciąża z problemami była. Leżałam na patologii ciąży długo, na końcu młody się zakręcił w pępowinę i w 34 tc była cc. Druga cc była, bo 3 lata wcześniej była pierwsza, więc 🤷♀️ -
Ja w sumie jako tako dobrze się czuje.
Poza tym że jest mi niedobrze i trochę mniej siły
Żeby zdążyć na pociąg do domu biegłam z torba 🙄 wystraszyłam się bo w pewnym momencie mnie zabolalo w podbrzuszu. Nie wiem co mi strzeliło do głowy że z ciężka torba gnalam żeby się tylko nie spóźnić.
Nie mogę doczekać się poniedziałku, może będzie lżej na sercu i w głowie
Całe szczęście nie wymiotuje, ale już ostatnio myślałam że jest bardzo blisko 🙈
To moje pierwsze 👶 i w sumie wszystko dla mnie nowe, nie wiem czy wgl dałabym radę rozpoznać co jest dobrym objawem a co już powinno budzić niepokoj.
Sorki ze cała moja wiadomość taka chaotyczna, ale dzisiaj znów cały dzień w biegu i ciężko zebrać myśli
Basia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
Jezu dziewczyny ja tylko marzę żeby przeżyć kolejny dzień z mdlosciami, już wolałabym zwymiotować i mieć spokój a tak leżę i pije ten ohydny imbir. Ale jak przechodzą na chwile to znowu się zastanawiam czy wszystko ok 😀
Marti oo jak już jest żółtko to bobek to kwestia 2 dni super 😊 a który miałaś tydzień jak byłaś na usg?
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Blondyneczko a te mdłości to ile miałaś poprzednio do którego tyg ??
Dla mnie to nowość bo w poprzedniej nie miałam żadnych objawów
09.09.2021 ⏸️
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Olenkaa wrote:Jezu dziewczyny ja tylko marzę żeby przeżyć kolejny dzień z mdlosciami, już wolałabym zwymiotować i mieć spokój a tak leżę i pije ten ohydny imbir. Ale jak przechodzą na chwile to znowu się zastanawiam czy wszystko ok 😀
Marti oo jak już jest żółtko to bobek to kwestia 2 dni super 😊 a który miałaś tydzień jak byłaś na usg?
No właśnie... Wg OM 5+1,wg gin i długości cyklu 5+4. Tak czy siak 6 tydzień 😉
Mnie mdłości też doprowadzają do szału. Też bym wolała 🚽 niż się męczyć. Ale powiem Wam, że ja tak dwie poprzednie ciążę przejechałam. Ani jednego rzygu, non stop mdłości 🤦♀️ -
Olenkaa wrote:Blondyneczko a te mdłości to ile miałaś poprzednio do którego tyg ??
Dla mnie to nowość bo w poprzedniej nie miałam żadnych objawów
09.2019 synek 😍
28.09.2021 beta 715 💙
[/url]
-
Olenkaa wrote:Jezu dziewczyny ja tylko marzę żeby przeżyć kolejny dzień z mdlosciami, już wolałabym zwymiotować i mieć spokój a tak leżę i pije ten ohydny imbir. Ale jak przechodzą na chwile to znowu się zastanawiam czy wszystko ok 😀
Mam to samo, doprowadzają do szału kiedy są, a gdy ustępują mdłości na jakiś czas to myśli czy to nie jest zły znak 🙈
U mnie właśnie gorzej bo nie mam porównania, chociaż czytając wasze wpisy, to i tak każda ciąża jest inna.
Ja najchętniej poszłabym spać i obudziłabym się z chęcią jutro o 9, akurat na wizytęno już tak mnie stres zjada ze szok.
Basia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
InaKarolina wrote:Mam to samo, doprowadzają do szału kiedy są, a gdy ustępują mdłości na jakiś czas to myśli czy to nie jest zły znak 🙈
U mnie właśnie gorzej bo nie mam porównania, chociaż czytając wasze wpisy, to i tak każda ciąża jest inna.
Ja najchętniej poszłabym spać i obudziłabym się z chęcią jutro o 9, akurat na wizytęno już tak mnie stres zjada ze szok.
Koniecznie daj znać po wizycie ❤️ jakąś foteczke może ❤️ -
Mam nadzieję że od jutro zacznę się już cieszyć pełna para, bo póki jestem przed j jeszcze nic nie sprawdzone przez lekarza to się powstrzymuje
Dam znać na pewno ❣️❣️Marti1984 lubi tę wiadomość
Basia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
MojaMałaBlondyneczko wrote:Po 12 tyg było trochę lepiej, a całkiem się skończyły w 14 🙈🤪
Takie trochę pocieszenie 😂
Marti już doświadczona z mdlosciami 😁 czyli żaden Cię nie oszczędzał 😀
InaKarolina kciuki będzie dobrze nie stresuj się 😊 daj znać po 😊
09.09.2021 ⏸️
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔