X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne We wrześniu złote liście zwiastują dziecka przyjście🍁🍂🍄🤰👶
Odpowiedz

We wrześniu złote liście zwiastują dziecka przyjście🍁🍂🍄🤰👶

Oceń ten wątek:
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, że sie wtrące ale moze wy cos poradzicie. Codziennie ale to dosłownie każdego dnia boli mnie brzuch, czasem boli mnie jak na okres a czasem jakbym miala dostać zaraz biegunki. W nocy sie budze bo nie mogę wytrzymać z tego bolu i właśnie dostaje wtedy biegunki.. Nie wiem co mam juz jeść żeby było dobrze.. Bo cokolwiek zjem to potem mnie boli.. Nie wiem tez czy to normalne, ale widzialam ze sporo dziewczyn boryka sie z tym bolem brzucha. Czasem tak boli, że az mnie skreca ale to tez tylko brzuch a nie podbrzusze i jajniki mnie tez nie bola ani macica tylko brzuch sam, okolice żołądka 🙄 Czy to wgl kiedyś minie?

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Wybaczcie, że sie wtrące ale moze wy cos poradzicie. Codziennie ale to dosłownie każdego dnia boli mnie brzuch, czasem boli mnie jak na okres a czasem jakbym miala dostać zaraz biegunki. W nocy sie budze bo nie mogę wytrzymać z tego bolu i właśnie dostaje wtedy biegunki.. Nie wiem co mam juz jeść żeby było dobrze.. Bo cokolwiek zjem to potem mnie boli.. Nie wiem tez czy to normalne, ale widzialam ze sporo dziewczyn boryka sie z tym bolem brzucha. Czasem tak boli, że az mnie skreca ale to tez tylko brzuch a nie podbrzusze i jajniki mnie tez nie bola ani macica tylko brzuch sam, okolice żołądka 🙄 Czy to wgl kiedyś minie?
    Taki silny ból brzucha nie jest wg mnie klasycznym objawem. Może lepiej, żebyś podeszła do lekarza? Bierzesz luteinę?

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babulka wrote:
    Taki silny ból brzucha nie jest wg mnie klasycznym objawem. Może lepiej, żebyś podeszła do lekarza? Bierzesz luteinę?

Biore luteine i duphaston też i ogólnie wszystko jest wporzadku bo bylam na wizycie we wtorek i nie było sie do czego przyczepić. A bol jak był tak jest, ciagle tez mi bulgocze w tym brzuchu 🙄 Wcześniej tak nie mialam, dopiero pojawilo sie to juz jak beta potwierdziła ciążę. A w nocy jak wstanę i pojde na 🚽 to potem przestaje..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2021, 16:45

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • MojaMałaBlondyneczko Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Ja tak mam ale od czasu do czasu, takie rewolucje 😳 szczerze to nie wiem czy jakoś można zaradzic... A bóle jak na okres skończyły mi się jakos tak tydzień po terminie kiedy miałam dostać okres

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2021, 16:47

09.2019 synek 😍

28.09.2021 beta 715 💙

UgcQp2.png[/url]
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:

Ja miałam poprzednio silny ból w nocy ale macicy. Dostałam Luteinę dopochwowo i duuuzo dupka i po tym przeszło. Jeśli nie boli Cię macica tylko jelita i żołądek to może masz jelitowke? Próbowałaś miętę pić? Najlepiej jakbyś się zgłosiła do lekarza nawet rodzinnego, bo to nie jest raczej objaw ciąży

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔

Wysłany: 16 października 2021, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak co do samopoczucia i planów na weekend to ja co rano mam coś w stylu cytatu z Hey "muszę to przespać, przeczekać, przeczekać trzeba mi"... 🤮🤢🤮

09.2019 synek 😍

28.09.2021 beta 715 💙

UgcQp2.png[/url]

Wysłany: 16 października 2021, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olenkaa wrote:
    Ja miałam poprzednio silny ból w nocy ale macicy. Dostałam Luteinę dopochwowo i duuuzo dupka i po tym przeszło. Jeśli nie boli Cię macica tylko jelita i żołądek to może masz jelitowke? Próbowałaś miętę pić? Najlepiej jakbyś się zgłosiła do lekarza nawet rodzinnego, bo to nie jest raczej objaw ciąży
    Ciężko powiedzieć czy to może być objawem... Ja np podczas okresu też miewałam takie rewolucje 💩 no ale wiadomo nie powinno być to jakoś bardzo uporczywe...
    W ogóle początek ciąży to jak połączenie kaca z jelitowką🤢

09.2019 synek 😍

28.09.2021 beta 715 💙

UgcQp2.png[/url]
  • Zuzlo Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti1984 wrote:
    Kurcze, umawiaj się 😊 powiedz mu, w którym tygodniu jesteś i wyznaczy Ci termin 😊

Chyba tak zrobię! Napisze, że chce się umówić na wizytę i potwierdzić ciąże i z moich wyliczeń jestem równo w 5 tc 😀 Zobaczymy co odpisze!

Marti1984 lubi tę wiadomość

córka - 2018 ✨
    syn - 2022 ✨
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jelitowki raczej nie mam bo takie bóle lapia mnie albo w nocy albo pod wieczór jak juz klade się do łóżka. Tylko, że łapią mnie codziennie. Mi dopiero w sumie minal tydzień od terminu @ wiec moze to minie za kilka dni. Nie mowie, że jem bardzo zdrowo bo czasem wiadomo złapie gdzies jakiegoś chipsa czy cos i moze to przez to 🙄 Ale tez nie jem tego codziennie.. Nie są to jakies niepokojące bole, ale juz dla mnie nieznosne że musze wstawać w środku nocy na 🚽..

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • InaKarolina Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym spróbowała teraz coś delikatnego jesc, nietlustego i zobaczysz czy będzie poprawa :)
    Raczej wygląda mi to na problemy żołądkowe :) ja na samym początku też mocno czułam żołądek, pomogło lżejsze jedzenie, często, w małych porcjach :)

Moj weekend fatalny, dzisiaj po południu gorączka, ogólnie taka rozbita jestem, piję herbatki, wodę i leżę pod kocem.
    Mam nadzieję że jutro bedzie dużo lepiej i bobasowi nic nie zaszkodzi :(

Basia
    26+3 💖 1300g
    29+3 💖 1714g
    34+3 💖 2500g
    37+3 💖 3200g
  • KaJa Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:

O to ja też tak mam. Czasami jest lepiej ale czuje sie taka obolała w brzuchu 🙈 uczucie jakby nic mi sie tam nie mieściło i uciskało. Wydaje mi sie, że nasze jelita i inne narządy muszą sie przyzwyczaić a Ty jeszcze bierzesz luteine to dodatkowo utrudnia.

Miłego wieczoru brzuchatki😊😘

24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
    13.10.22 ➡️ II kreski
    27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
    01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨‍👩‍👧‍👧❤
    08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
    11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
    17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️
  • Mel11 Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abrakadabra na bóle brzucha spokojnie możesz zażyć nospe, na biegunkę to nie pomoże ale brzuch rozluźni

Starania od 03.2020

06.2021- CB 💔

2CS: lametta+ovitrelle+duphaston

💙04.10.2021 ⏸
    💚05.10.2021 beta: 142,99
    💛07.10.2021 beta: 426,14
    🧡12.10.2021 beta: 4422,36
    ❤️05.11.2021 mały człowiek mierzy 2,11 cm
    💜03.12.2021 bobas ma już 6,59 cm
    💖07.01.2022 raczej dziewczynka 👧🏼 198g.
    🤍04.02.2022 dziewczyneczka waży już 409g.
    💛25.02.2022 683g.
    💚18.03.2022 1kg bobasa
    🧡08.04.2022 1529g
    💙25.04.2022 1926g kluseczki
    💜13.05.2022 2369g
    ❤️27.05.2022 2800g
  • abrakadabra Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KaJa wrote:
    O to ja też tak mam. Czasami jest lepiej ale czuje sie taka obolała w brzuchu 🙈 uczucie jakby nic mi sie tam nie mieściło i uciskało. Wydaje mi sie, że nasze jelita i inne narządy muszą sie przyzwyczaić a Ty jeszcze bierzesz luteine to dodatkowo utrudnia.

Miłego wieczoru brzuchatki😊😘

O właśnie tak mam, moze to sprawka jelit że sie to wszystko tam jakos układa i tak bulgocze.. a tez na watku październikowym dziewczyna mowila, że to przez proga takie rewolucje?

Zastanawiam sie nad herbata mietowa czy moze ona jakos załagodzi delikatnie chociaż?

2022 r. - córeczka 🩷

2025.r - synek 🩵

preg.png
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    O właśnie tak mam, moze to sprawka jelit że sie to wszystko tam jakos układa i tak bulgocze.. a tez na watku październikowym dziewczyna mowila, że to przez proga takie rewolucje?

Zastanawiam sie nad herbata mietowa czy moze ona jakos załagodzi delikatnie chociaż?

Mięta na problemy żołądkowe działa fajnie, na pewno nie zaszkodzi :)

abrakadabra lubi tę wiadomość

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 16 października 2021, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    abrakadabra wrote:
    Biore luteine i duphaston też i ogólnie wszystko jest wporzadku bo bylam na wizycie we wtorek i nie było sie do czego przyczepić. A bol jak był tak jest, ciagle tez mi bulgocze w tym brzuchu 🙄 Wcześniej tak nie mialam, dopiero pojawilo sie to juz jak beta potwierdziła ciążę. A w nocy jak wstanę i pojde na 🚽 to potem przestaje..
    Może właśnie na luteinę tak reagujesz? 🤔

Bo same bóle miesiaczkowe są normalne we wczesnej ciąży, ale nie powinny być bardzo silne chyba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2021, 22:54

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska
  • Zuzlo Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Jest tu na pewno kilka dziewczyn, które są już po tych pierwszych badaniach? I mogłybyście powiedzieć jak to wygląda cenowo np w Alab albo Diagnostyka? Może robiłyście rozeznanie? 😀

córka - 2018 ✨
    syn - 2022 ✨
  • Olenkaa Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:
    Cześć dziewczyny! Jest tu na pewno kilka dziewczyn, które są już po tych pierwszych badaniach? I mogłybyście powiedzieć jak to wygląda cenowo np w Alab albo Diagnostyka? Może robiłyście rozeznanie? 😀

Zuzlo ja teraz robiłam vit d, hbs, mocz, wymaz z szyjki i pochwy i za to w diagnostyce 191 zł (z kartą stałego klienta, tak by wyszło 10 więcej). Pozostałe miałam z luxmedu :)
    Ale robiłam poprzednio (w lutym) to za te podstawowe plus wymazy koło 400 zł (ponad nawet), dokładnie nie pamiętam

eiktflw1q59xy68t.png
    09.09.2021 ⏸️
    31.12 - polowkowe ✊🙏
    26+0- 996g
    30+5- 2010g

Euthyrox, Clexane, Acard

04.2021 17tc 💔
  • Marti1984 Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzlo wrote:

Powiem Ci, że ja w poprzednich ciążach robiłam wszystko prywatnie. Majątek zszedł.... Bo to zaraz oprócz podstaw na dzień do dobry toxoplazmoza, kila, różyczka, koniecznie grupa krwi, jeśli nie masz gdzie zrobionej i potwierdzonej, HIV, etc. A potem powtórka niektórych. Ech, droga zabawa. Jeśli masz możliwość, wykup sobie jakiś pakiet w jakimś centrum medycznym, gdzie będziesz mieć te badania, a może i usg czy jakieś wizyty, bo inaczej to idzie zbankrutować 😊

age.png

Rocznik '84

Trojka dzieci na stanie :
    👨‍👩‍👦 2008 Jakub
    👨‍👩‍👦‍👦 2011 Michał
    👨‍👨‍👧‍👦 2022 Alicja

Niedoczynność tarczycy (letrox 75, TSH 1,5)
    Hashimoto (anty TPO >600 🤦‍♀️)

13.05.2022 Alicja ❤️

Joga 🧘‍♀️ taniec 💃 vege 🥦
  • Babulka Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na jedną wizytę na nfz, żeby dostać skierowanie na te badania. Każdej z nas to przysługuje :)

2019 💝👶💖
    2021 💔
    2022 💔💔
    2023 💝👶💖

• Zuzlo Autorytet

Wysłany: 17 października 2021, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti1984 wrote:
    Powiem Ci, że ja w poprzednich ciążach robiłam wszystko prywatnie. Majątek zszedł.... Bo to zaraz oprócz podstaw na dzień do dobry toxoplazmoza, kila, różyczka, koniecznie grupa krwi, jeśli nie masz gdzie zrobionej i potwierdzonej, HIV, etc. A potem powtórka niektórych. Ech, droga zabawa. Jeśli masz możliwość, wykup sobie jakiś pakiet w jakimś centrum medycznym, gdzie będziesz mieć te badania, a może i usg czy jakieś wizyty, bo inaczej to idzie zbankrutować 😊

Pakiet? I co wtedy wychodzi taniej czy jak?
    Ja w 1 ciąży robiłam wszystko prywatnie i trochę na to poszło 😬

Bąbelka - A co do NFZ to boje sie jak potem zareaguje mój gin 😂

córka - 2018 ✨
    syn - 2022 ✨
‹‹ 291 292 293 294 295 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ