We wrześniu złote liście zwiastują dziecka przyjście🍁🍂🍄🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Zuzlo wrote:Pakiet? I co wtedy wychodzi taniej czy jak?
Ja w 1 ciąży robiłam wszystko prywatnie i trochę na to poszło 😬
Bąbelka - A co do NFZ to boje sie jak potem zareaguje mój gin 😂
Powiem Ci tak - wyjdzie, że naprawdę jestem spamerka enel med 🤦♀️ - ale jest dużo firm medycznych, które oferują pakiety. Enel med, w Krakowie iMed24 też jest. Oferują takie pakiety, że płacisz raz na rok albo co miesiąc i masz naprawdę masę badań. Od usg przez wszystkie diagnostyczne. Ja ze swoją tarczycą, teraz cukrami etc, to nie wiem, ile bym wydała prywatnie, a tu płacę 165 PLN przez 10 miesięcy, opieka na 12.imed24 miał podobnie. Ale warto się zakręcić wokół nfzu i tam robić badania. W Krakowie mamy szpital położniczy ujastek. Tam wizytę mam dopiero na początku listopada, ale wiem, że tam chcę i będę chodzić. Wiesz, gin może sobie krzywo patrzeć, ale co za różnica, gdzie robisz badania? Przecież czy prywatnie, czy na nfz... Proszę Cię, nie ma co. Masz możliwość, rób na nfz i olej, jak się gin popatrzy. Uwierz, będziesz mieć na co kasę wydawać 😉😋 -
Zuzlo w dianostyce są fajne pakiety dla ciężarnych itd. W Alabie jest zdecydowanie drożej, u mnie na jednym badaniu jest różnica czasem kilkadziesiąt zł. Tylko w diag lepiej kupować przez internet, jest sporo taniej😊
Abrakadabra, Natis chyba pisała kiedyś że miała takie rewolucje pokarmowe od luteiny więc możliwe że u Ciebie też tak jest.Zuzlo , abrakadabra lubią tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
nick nieaktualnyabrakadabra wrote:Wybaczcie, że sie wtrące ale moze wy cos poradzicie. Codziennie ale to dosłownie każdego dnia boli mnie brzuch, czasem boli mnie jak na okres a czasem jakbym miala dostać zaraz biegunki. W nocy sie budze bo nie mogę wytrzymać z tego bolu i właśnie dostaje wtedy biegunki.. Nie wiem co mam juz jeść żeby było dobrze.. Bo cokolwiek zjem to potem mnie boli.. Nie wiem tez czy to normalne, ale widzialam ze sporo dziewczyn boryka sie z tym bolem brzucha. Czasem tak boli, że az mnie skreca ale to tez tylko brzuch a nie podbrzusze i jajniki mnie tez nie bola ani macica tylko brzuch sam, okolice żołądka 🙄 Czy to wgl kiedyś minie?
Miałam bóle żołądka w pierwszym trymestrze. Później przeszło. 🙂 Nie miałam żadnych mdłości czy wymiotów, tylko właśnie ból żołądka.
Na początku głównie zywilam się bułkami, bo mi najlepiej wchodziły.abrakadabra lubi tę wiadomość
-
Zuzlo wrote:Pakiet? I co wtedy wychodzi taniej czy jak?
Ja w 1 ciąży robiłam wszystko prywatnie i trochę na to poszło 😬
Bąbelka - A co do NFZ to boje sie jak potem zareaguje mój gin 😂
Nie ma co się krygowac, ze ginowi będzie przykro, a te pare stów dołożyć lepiej do fotelika czy wyprawki do szpitala.
Pierwszą ciążę robiłam całą prywatnie i bez sensu to było w sumie 😅Zuzlo lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Babulka wrote:Mój mi sam powiedział, żebym poszła, on nie ma profitów z tego gdzie zrobię badania krwi. Teraz zmieniłam też gina i zamierzam mu powiedzieć, że badania te pierwsze są z nfztu. I tak prowadząc ciążę prywatnie zostawiasz u gina mnóstwo kasy.
Nie ma co się krygowac, ze ginowi będzie przykro, a te pare stów dołożyć lepiej do fotelika czy wyprawki do szpitala.
Pierwszą ciążę robiłam całą prywatnie i bez sensu to było w sumie 😅
Właśnie ja tez robiłam od początku do konca! Zastanawiam się jeszcze nad rodzinnym, czy by mi nie przepisał tych badań na NFZ 🤔córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Olenkaa wrote:My dziś luz, ale jutro idziemy na imprezę rocznicowa
już myślałam co ubrać żeby się wygodnie czuć
Angellka dasz radę 😀 fale, proste, upiecie, wszystko ładne teraz 😊
Odstrzeliłam się równo. Wlosy troche upieram troche pokręciłam. Wciągnęłam obcisłe majty po pachy 😜 i dopasowana sukienkę. Bawiliśmy się do 3, a dzisiaj jeszcze w łóżku. Jedzenie bylo pycha, wszytskie moje zachcianki spełnione, śledzie, sałatka jarzynowa. No wszystko próbowałam, choć boje się że dzisiaj to od choruje. Przed snem wzelam profilaktycznie espumisan
abrakadabra wrote:Biore luteine i duphaston też i ogólnie wszystko jest wporzadku bo bylam na wizycie we wtorek i nie było sie do czego przyczepić. A bol jak był tak jest, ciagle tez mi bulgocze w tym brzuchu 🙄 Wcześniej tak nie mialam, dopiero pojawilo sie to juz jak beta potwierdziła ciążę. A w nocy jak wstanę i pojde na 🚽 to potem przestaje..
Ja ma problemy z brzuchem. Mnie boli i podbrzusze i jajniki. Z żołądkowych to mam mega wzdecia i raczej zaparcia. Pije miętę. Jak mnie dwa dni trzymają wzdecia to robie dzien czystej mich lekko strawnej i pomaga. Ryz z kurczakiem i marchewka na parze, świeże pieczywo z samym masłem. Delikatnie i w małych porcjach i pije bardzo dużo wody.
Tez biore duze dwaki dupastonu, biore 6 tab/dobę, a to tez moze wpływać. Ile ty bierzesz progesteronu ?
No i jak mam juz taki bol ze spac nie mogę to biore no-spe.
Edit: w którym mniej więcej tyg robi się te pierwsze konkretniejsze badania ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2021, 14:28
18.09.21- 13dpo ⏸ beta 84,65 prog 44,2
20.09.21- 15dpo beta 234,9
25.09.21- 20dpo beta 1676; prog 24,3
28.09.21 -pecherzyk ciazowy 0,88cm
18.10.21- 8+1 ❤ CRL 1,83cm 🥳
19.11.21 Prenatalne-ok, CRL 69,9mm💙
21.01.22 T22+1 Połówkowe 💙 486g
25.02.22 T27+1- 1100g
15.03.22 T29+5 -1700g
01.04.22 T32+1- 2125g III Prenatalne
22.04.22 T35+1- 2700g -
Zuzlo wrote:Właśnie ja tez robiłam od początku do konca! Zastanawiam się jeszcze nad rodzinnym, czy by mi nie przepisał tych badań na NFZ 🤔2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Angellka jeśli chodzi Ci o te podstawowe badania na początku ciąży, to ja w tym tyg przed wizytą robie, będę wtedy 8+0
Ale wydaje mi się że zależy kiedy pójdzie się na pierwszą wizytę
Mi teraz na wolnym tak czas zapierdziela że nie wiem kiedy ten czas ucieka:) jeszcze niedawno testy robiłam, a tu za chwilę pyknie koniec 2 miesiąca :]Basia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
Angellka wrote:Ja ma problemy z brzuchem. Mnie boli i podbrzusze i jajniki. Z żołądkowych to mam mega wzdecia i raczej zaparcia. Pije miętę. Jak mnie dwa dni trzymają wzdecia to robie dzien czystej mich lekko strawnej i pomaga. Ryz z kurczakiem i marchewka na parze, świeże pieczywo z samym masłem. Delikatnie i w małych porcjach i pije bardzo dużo wody.
Tez biore duze dwaki dupastonu, biore 6 tab/dobę, a to tez moze wpływać. Ile ty bierzesz progesteronu ?
No i jak mam juz taki bol ze spac nie mogę to biore no-spe.
Edit: w którym mniej więcej tyg robi się te pierwsze konkretniejsze badania ?
Ja biore 2 tabletki duphastonu, i 2 x100 tabletki luteiny dopochwowej. Dzisiaj tak samo mialam az z ciekawości zobaczyłam ktora godzina i bylo po 4 🙄 Tak codziennie wiec chyba juz taki moj urok bo w sumie brzuch mnie przestał bolec, jedynie w nocy obudzila mnie ta biegunka jak co dzien 😂 Doslownie przesrane 🙈
Zastanawiam sie tez czy to moze nie przez Pregne bo biorę ta wersje z żelazem i może to tak dziala?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2021, 16:26
-
InaKarolina wrote:Mi teraz na wolnym tak czas zapierdziela że nie wiem kiedy ten czas ucieka:) jeszcze niedawno testy robiłam, a tu za chwilę pyknie koniec 2 miesiąca :]
Jak ja Wam zazdroszczę, że Wam czas tak szybki leci! Mi się tak ciągnie przez to odliczanie do końca listopada, aby dostać tą umowę, a pózniej w sumie jeszcze minimum miesiąc pracy, chyba, że bede sie dobrze czuła to i dłużej 😭córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Zuzlo wrote:Jak ja Wam zazdroszczę, że Wam czas tak szybki leci! Mi się tak ciągnie przez to odliczanie do końca listopada, aby dostać tą umowę, a pózniej w sumie jeszcze minimum miesiąc pracy, chyba, że bede sie dobrze czuła to i dłużej 😭
InaKarolina zastanawia mnie do kiedy się te badania robi ? Do końca pierwszego trymestru ? Niektóre dziewczyny robia jak się starają tokso itp.
Ja jutro idę na drugą wizyte będzie to 9+1 według okresu.
Wogole trzymajcie kciuki jutro. Juz się nie mogę doczekać tej wizyty, ale z drugiej strony tak bardzo się jej boje 😔 na poprzedniej byl tylko pecherzyk ciazowy 8mmMarti1984 lubi tę wiadomość
18.09.21- 13dpo ⏸ beta 84,65 prog 44,2
20.09.21- 15dpo beta 234,9
25.09.21- 20dpo beta 1676; prog 24,3
28.09.21 -pecherzyk ciazowy 0,88cm
18.10.21- 8+1 ❤ CRL 1,83cm 🥳
19.11.21 Prenatalne-ok, CRL 69,9mm💙
21.01.22 T22+1 Połówkowe 💙 486g
25.02.22 T27+1- 1100g
15.03.22 T29+5 -1700g
01.04.22 T32+1- 2125g III Prenatalne
22.04.22 T35+1- 2700g -
Pewnie, że trzymamy kciuki za wizyty. Powiem Wam, że podróże teraz nie dla mnie. Ciągle musiałam coś jeść - paluszki, frytki z maca, gumy do żucia. Byle coś mielić. A i tak kurde wolę kocyk 🤷♀️🤷♀️ no ale dojechaliśmy, czas iść spać 🤪🤪
-
Dziewczyny te badania można zrobić od razu a można po pierwszej wizycie. Nie ma co odkładac na później jeśli np nie miało się robionych przeciwciał i tsh.
A jak się miało to spokojnie do 10 tygodnia
Marti1984 lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
Angellka wrote:A ja chce jak najdłużej pracowac. Mnie siedzenie w domu bardzo meczy psychicznie. Ale ja zawsze tak, mialam. Aktywny tryb życia i pracoholizm.
InaKarolina zastanawia mnie do kiedy się te badania robi ? Do końca pierwszego trymestru ? Niektóre dziewczyny robia jak się starają tokso itp.
Wogole trzymajcie kciuki jutro. Juz się nie mogę doczekać tej wizyty, ale z drugiej strony tak bardzo się jej boje 😔 na poprzedniej byl tylko pecherzyk ciazowy 8mm
No ja właśnie na to wszystko dostałam skierowanie i muszę już za tydzień przyjść z wynikami
A co do zwolnienia, to u mnie wcale nie oznacza tylko siedzenia w domu i leżeniakiedy tylko mam siły i chęci to działam, ale daje mi to taki plus że jak mam gorszy dzień to nie muszę kombinować i mogę wtedy odpocząć ile tylko potrzebuje
Basia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
Angellka wrote:A ja chce jak najdłużej pracowac. Mnie siedzenie w domu bardzo meczy psychicznie. Ale ja zawsze tak, mialam. Aktywny tryb życia i pracoholizm.
Wogole trzymajcie kciuki jutro. Juz się nie mogę doczekać tej wizyty, ale z drugiej strony tak bardzo się jej boje 😔 na poprzedniej byl tylko pecherzyk ciazowy 8mm
Trzymam ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻
-
Powiem Wam, że jestem z lekka przestraszona. Poprzednią ciążę poroniłam na tym etapie, na którym jestem obecnie. Wiem, że teraz jest inaczej, ale mimo wszystko strach jest 🤷♀️
-
Marti1984 wrote:Powiem Wam, że jestem z lekka przestraszona. Poprzednią ciążę poroniłam na tym etapie, na którym jestem obecnie. Wiem, że teraz jest inaczej, ale mimo wszystko strach jest 🤷♀️
UFF dobrze ze tak szybko zobaczyłam Twoja wiadomość!!
Marti proszę natychmiast odsunąć od siebie wszelkie źle myśli! Wszystko będzie dobrze, miałaś super bete, wizyta u gin wyszła ekstra, bobasek rośnie jak na drożdżach!
Raz dwa!Marti1984 lubi tę wiadomość
Basia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
InaKarolina wrote:UFF dobrze ze tak szybko zobaczyłam Twoja wiadomość!!
Marti proszę natychmiast odsunąć od siebie wszelkie źle myśli! Wszystko będzie dobrze, miałaś super bete, wizyta u gin wyszła ekstra, bobasek rośnie jak na drożdżach!
Raz dwa!
No staram się, staram, naprawdę 😉 tylko tak czasem, same wiecie... Różnie to wychodzi.
Póki co chciałam zjeść rano jogurt i szybko go odstawilam. Nie wiem, jak Wam, ale mi najlepiej wchodzi solone 🤭 -
Marti1984 wrote:No staram się, staram, naprawdę 😉 tylko tak czasem, same wiecie... Różnie to wychodzi.
Póki co chciałam zjeść rano jogurt i szybko go odstawilam. Nie wiem, jak Wam, ale mi najlepiej wchodzi solone 🤭
Rozumiem, ale i tak nie mamy na jic wpływu praktycznie, a podobno dobre nastawienie ma duże znaczenie, więc zróbmy chociaż tyle:)
Mi wchodzi wszystko jak złotomuszę chyba zacząć się kontrolować 🤣
Basia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
Marti to musi być bardzo trudne
Tym razem jednak będzie dobrze, Oby ten czas szybko ci minął. Mam nadzieję, że w późniejszych tygodniach będzie lżej
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska