We wrześniu złote liście zwiastują dziecka przyjście🍁🍂🍄🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
KaJa wrote:Wiem o tym, obserwowałam historie Comy na lipcowym i byłam w szoku, że takie testy mogą tyle zamieszania wprowadzić. Ja mam jeszcze czas, być może sie rozmyśle w ostatniej chwili 😅 to jest bardzo możliwe😆
No właśnie, nie mialam jej na myśli no ale mimo wszystko niech bedzie na jej przykładzie..
U Ciebie inna historia bo mialas taka osobę w rodzinie wiec to zrozumiałe, że zrobisz je pewnieKaJa lubi tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:Moja gin wgl nie mowi o czyms takim jak usg prenatalne, dla niej to jest zwykłe usg. Ma dobry sprzęt wiec moze dlatego tak 😋
Usg prenatalne to chyba tylko taki chwyt marketingowy żeby kobiety wydawały wiecej kasy a w sumie nie różni to sie od zwykłego usg09.2019 synek 😍
28.09.2021 beta 715 💙
[/url]
-
Słuchajcie, no wiadomo nie od dziś, że żyjemy w świecie, w którym wszystko chcą sprzedać. Wymyślane więc są i nazwy i nieraz jest nam wmawiane, że coś jest lepsze, bo jest droższe i się nazywa ładniej 😉 Niemniej jednak tutaj cholernie dużo zależy od lekarza i podejścia. Jeśli jest pewność, że jest taki, który nie zrobi na odwal się, to super. Trzeba naprawdę dobrze trafić. Byłam w zeszłym tygodniu w szpitalu u lekarza na wizycie. Trwała 5 minut. Chłop mnie widział pierwszy raz w życiu. No kurde myślałam, że mnie szlag trafi. Gdyby nie to, że chodzę gdzie indziej, to bym go tam zadzgala. Od razu zmieniłam lekarza na takiego, który już mi robił usg i jest chyba bardziej ludzki...
-
Ja na szczęście chodze do gin dzięki której jestem teraz w ciąży, nie czuje sie olewana ani nic innego, a wręcz przeciwnie. Ide do niej na wizytę i tłumaczy mi wszystko dokładnie co i jak, zwykła wizyta u niej nie trwa 5 minut tylko ok 20 min i nie robi nic na odwal 😋 Na usg z serduszkiem siedziałysmy i sie patrzylysmy z 5 min w ekran jak serduszko bije itd 😅
-
Angellka wrote:Zuzlo, Abrabrakadabra, Inakarolina wy wogole nie robicie prenatalnych tzn Usg i Pappy ? Czy piszecie o tych testach dodatkowych NIPTY ?
Ja się tez bije z myślami, na razie stanęło na tym że robie pappe i Usg jak coś w tych badaniach bedzie niepokojącego to robię dodatkowe.
Mam nadzieje, ze żadna z nas nie stanie przed ciezka decyzja i wszystkim nam wyjdą piekne zdrowe dzieci na Usg
Ja zapisując się na prenatalne mam w pakiecie też pappei to tylko robię, nawet prenatalnych nie do końca mi kazał, dał totalnie mi wybór gin co do tego.
Ale uznałam że wolę na wszelki wypadek zrobić, żeby móc możliwie szybko zareagować gdyby miało być coś nie takBasia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
Ja już po wizycie, ale rozczarowałam się troszkę bo ciąża rozwija się prawidłowo i potwierdziło się że owulacja była późno ale nie widać jeszcze serduszka 🥺 według ostatniej miesiączki termin wychodzi na 26.06 a według USG 07.07 🤦 dostałam skierowanie na wyniki, i kolejna wizyta 02.12 🤯 ja nie wiem jak ja tyle wytrzymam 😢 myślę czy gdzieś za 2 tygodnie nie pójść do lekarza na kasę żeby tylko zrobić USG 😄😂Monika
-
monika16332 wrote:Ja już po wizycie, ale rozczarowałam się troszkę bo ciąża rozwija się prawidłowo i potwierdziło się że owulacja była późno ale nie widać jeszcze serduszka 🥺 według ostatniej miesiączki termin wychodzi na 26.06 a według USG 07.07 🤦 dostałam skierowanie na wyniki, i kolejna wizyta 02.12 🤯 ja nie wiem jak ja tyle wytrzymam 😢 myślę czy gdzieś za 2 tygodnie nie pójść do lekarza na kasę żeby tylko zrobić USG 😄😂
O ludzie 😃 do 02.12. To serio sporo czasuzapisuj się na przyszły tydzień dla swojego spokoju, a potem może dotrwasz do grudnia
Basia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
monika16332 wrote:Ja już po wizycie, ale rozczarowałam się troszkę bo ciąża rozwija się prawidłowo i potwierdziło się że owulacja była późno ale nie widać jeszcze serduszka 🥺 według ostatniej miesiączki termin wychodzi na 26.06 a według USG 07.07 🤦 dostałam skierowanie na wyniki, i kolejna wizyta 02.12 🤯 ja nie wiem jak ja tyle wytrzymam 😢 myślę czy gdzieś za 2 tygodnie nie pójść do lekarza na kasę żeby tylko zrobić USG 😄😂
Wylicz sobie ile minelo od owulacji i zapisz się jak wyjdzie Ci co najmniej 6+3 wtedy już powinno być serduszko 😊 Do 2.12 chyba bym osiwiała jakbym miala tyle czekać 😅 -
U mnie też jest troche różnicy bo wg om mam termin 19.06 a wg usg 26.06. Też miałam późno owulke plus późne zagnieżdżenie. Nic sie nie martw, na pewno serduszko będzie😊 i tak jak dziewczyny mówią, idź gdzieś wcześniej bo oszalejesz nam tu😁24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Idź wcześniej, no zamkną Cię w domu wariatów... Jak u mnie nie było serduszka, ba z zarodkiem słabo, ale był pęcherzyk żółtkowy, to po 4 dniach byłam z powrotem na usg 🤷♀️ i wszystko już było. Nie czekaj więc do grudnia, bo oszalejesz 😊 -
Hahaha noo tak myślałam że jak napiszę o wcześniejszej wizycie to znajdę w Was poparcie 😅 wyszło na USG 5 tyg 5 dzień myślę że umowie się tak za 2 tyg bo do wizyty będę miała miesiąc więc spotkam się w połowie drogi 😅 trochę się uspokoiłam bo mój lekarz prowadził mi poprzednią ciążę i w sumie u mnie w mieście jest chyba najlepszy więc czuje się bezpiecznie tylko jak to ja , ja chcę wszystko na już a nie jakieś tam czekanie 😂 a co do owulki to ani nie mierzyłam temperatury ani nie robiłam testów tylko tak na czuja bo to był 2 CS więc dałam sobie czas a tu tak się zdarzyło 🙈 i w sumie sama nie wiem kiedy ona była także tylko czekać 🤯 nie nawidze słowa CZEKAĆ 😂Monika
-
abrakadabra wrote:Moja gin wgl nie mowi o czyms takim jak usg prenatalne, dla niej to jest zwykłe usg. Ma dobry sprzęt wiec moze dlatego tak 😋
Usg prenatalne to chyba tylko taki chwyt marketingowy żeby kobiety wydawały wiecej kasy a w sumie nie różni to sie od zwykłego usg
U mnie identycznie! Ja chodzę do ordynatora naszego szpitala, ma prywatną klinikę i mega sprzęt. Dla niego usg prenatalne to naciąganie kasy - wprost mi to powiedział. Mówił, że przy dobrym sprzęcie to normalne usg na którym wszystko widać i to jakiś wymysł nazywać tak usg prenatalne i naciąganie kobiet na dodatkowe koszta!abrakadabra lubi tę wiadomość
córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Zuzlo, abrakadabra a czy lekarze wyliczają Wam w specjalnym programie ryzyka? To na tym polegają prenatalne ze dostaje się też statystyczne ryzyko. Jeśli mają wasi lekarze certyfikat FMF to ok, nie musicie iść gdzieś indziej w 12 tyg i to jest zrozumiałe ze "śmieją się" że to naciaganie, ale jeśli nie to jednak radzę się wybrać, bo tylko tacy powinni robić pomiary w tym czasie
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Monika nie podpuszczam Cie ale... Nie wytrzymasz do 2. 12 😂
09.09.2021 ⏸️
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
A ja sie tak zastanawiam bo mój gin ma ten certyfikat ale w gabinecie ten sprzęt ma średni. Na pewno dużo gorszy niż u gina, który też ma ten certyfikat i robi w warszawie. Zastanawiam sie czy jakość sprzętu też tu jest ważna czy dobry gin nawet na gorszym sprzęcie sobie poradzi🤔24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
KaJa wrote:A ja sie tak zastanawiam bo mój gin ma ten certyfikat ale w gabinecie ten sprzęt ma średni. Na pewno dużo gorszy niż u gina, który też ma ten certyfikat i robi w warszawie. Zastanawiam sie czy jakość sprzętu też tu jest ważna czy dobry gin nawet na gorszym sprzęcie sobie poradzi🤔
Skoro szkolił się w tym kierunku to powinien dać radę, chyba że aż tak kiepskie ma to usg że nie zmierzy dokładnie przezierności czy reszty rzeczy bo musi mieć dokładność chyba 0,05mm. Mój mi mierzy wszystko a wysłał mnie i tak żeby ktoś inny zobaczył, zwłaszcza że miałam to na NFZKaJa lubi tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
abrakadabra wrote:Ja dopiero jestem przed tym usg wiec sie wszystko okaże. Ale skoro tak twierdzi to pewnie wie co robi itd. w koncu to Pani Profesor 🙈
Pewnie! Na pewno chce najlepiej dla swoich pacjentek. A prof. przed nazwiskiem zobowiązuje 😀
09.09.2021 ⏸️
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Tylko powiem tak, mi ta przezierność nic nie da, bo po pierwsze wiecie jak to wychodzi - coś tam wychodzi kobieta się stresuje, a koniec końców dzieci rodzi się zdrowe. Ja mimo wszystko co by wyszło ciąże bym utrzymywała, nie wiem jak Wy? Hmm?córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨