We wrześniu złote liście zwiastują dziecka przyjście🍁🍂🍄🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzisiaj niestety mam wewnętrzne przeczucie, że @ nadchodzi... 😥
Niby temperatuta delikatnie spadła nadal wyższa ale pojawił się też delikatny ból jak na @.
Więc chyba zacznę szykować listę badań do wykonania.💑+😺
11 cs - 2cs z CLO.
3.12 - 12 dpo ⏸
5.01 Dwa maluszki 🥰
👶 1,99 cm 💕👶 1,92 cm 💕
07.07.2022 (34+4)
💖Oliwia 1920g 💖Lilianna 2620g -
A jakie macie doświadczenia z testami z superpharm?
Mąż mi kupił strumieniowy i płytkowy bo okazuje się ze tam nie ma innych marek.
Nie chce mi się opowiadać całej historii z sikaniem jeszcze na test dzisiaj ale long story short: nasikałam w końcu na ten super czuły bo Pani w aptece zapewniła męża ze na 100% coś pokaże nawet popołudniu, ale nasikałam tez na okienko I kreska jest dość wyraźna ale chyba nie mogę go brać pod uwagę bo jest cały zalany? Tego tak nie widać ale jest zalany opór.
Mąż zadowolony bo „moje testy nic nie warte” a na jego coś widać ale to chyba niemożliwe żeby taka różnica
https://zapodaj.net/7ee65efbee8bd.jpg.html
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Babulka wrote:Ja tak raz na rok badam, suplementuje cały czas, więc jest w normie. A bierzesz wit D?
Brałam pół roku,ale od połowy lipca zaprzestalam,bo dużo na słońcu na łódce byłam. Po powrocie z urlopu zapomniałam brać,ale od dziś znowu zaczęłam 😉Babulka lubi tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
a.ky.ska wrote:Dzisiaj niestety mam wewnętrzne przeczucie, że @ nadchodzi... 😥
Niby temperatuta delikatnie spadła nadal wyższa ale pojawił się też delikatny ból jak na @.
Więc chyba zacznę szykować listę badań do wykonania.
A który masz dzień cyklu? Ja na temp sie nie znam ale bóle @ są też przy pozytynym zakończeniusyn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
_Hania wrote:A jakie macie doświadczenia z testami z superpharm?
Mąż mi kupił strumieniowy i płytkowy bo okazuje się ze tam nie ma innych marek.
Nie chce mi się opowiadać całej historii z sikaniem jeszcze na test dzisiaj ale long story short: nasikałam w końcu na ten super czuły bo Pani w aptece zapewniła męża ze na 100% coś pokaże nawet popołudniu, ale nasikałam tez na okienko I kreska jest dość wyraźna ale chyba nie mogę go brać pod uwagę bo jest cały zalany? Tego tak nie widać ale jest zalany opór.
Mąż zadowolony bo „moje testy nic nie warte” a na jego coś widać ale to chyba niemożliwe żeby taka różnica
https://zapodaj.net/7ee65efbee8bd.jpg.html
No tu kreseczka już ładna ale lepiej powtórzyć jeśli zalany. Mimo wszystko jak ja zasikałam test to jak nie było ciąży to nie było😜_Hania, Wiedźma lubią tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Dopiero rozpoczynamy starania, wpisz mnie proszę na 22. 09
Stresuje się jak cholera
Lepiej byłoby się nie nastawiać i się miło zaskoczyć, ale kto tak potrafi? 🤗KaJa, Marti1984, a.ky.ska lubią tę wiadomość
Basia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
_Hania rzeczywiście, kreska jest widoczna,ale nie wiem czy przez zalanie poprawnie pokazuje...też miałam kiedyś taką sytuację i wtedy nie pokazał mi ani kontrolnej ani testowej kreski...Tak że tak..mam nadzieję, że jutro rano na teście wyjdą dwie ładne, które rozwieją Twoje wątpliwości 🤗❤️✊✊
_Hania, Wiedźma lubią tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
Wit.D3 na granicy
On:
32 lat
Żylaki p.n. III stopnia
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
InaKarolina wrote:Dopiero rozpoczynamy starania, wpisz mnie proszę na 22. 09
Stresuje się jak cholera
Lepiej byłoby się nie nastawiać i się miło zaskoczyć, ale kto tak potrafi? 🤗
Witamy😊 już wpisałam Cie na liste😁24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
Gwiazdeczka 93 wrote:_Hania rzeczywiście, kreska jest widoczna,ale nie wiem czy przez zalanie poprawnie pokazuje...też miałam kiedyś taką sytuację i wtedy nie pokazał mi ani kontrolnej ani testowej kreski...Tak że tak..mam nadzieję, że jutro rano na teście wyjdą dwie ładne, które rozwieją Twoje wątpliwości 🤗❤️✊✊
Ja to myślę, że to jakiś barwnik się rozlał, chociaż nie mam pojęcia jak to działa. Kreska jest za mocna, jak na rano blady cień na facelle, a przecież beta mi nie skoczyła z 5 na 20 w ciągu kilku godzin.
No chyba muszę męża sprowadzić na ziemię i nie przywiązywać się do tego.
A tak mi się marzy pizza i wino dziś... Obie pozycje zakazane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2021, 14:50
syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
InaKarolina wrote:Dopiero rozpoczynamy starania, wpisz mnie proszę na 22. 09
Stresuje się jak cholera
Lepiej byłoby się nie nastawiać i się miło zaskoczyć, ale kto tak potrafi? 🤗
Powodzenia!syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
a.ky.ska wrote:Dla mnie też to jest czarna magia 🙆♀️
Próbuje ale nic nie ogarniam 😅
Ja nawet się nie zabieram za badanie szyjki, przerasta mnie to 🥴 Ale kiedyś chciałabym się nauczyć 😅 -
_Hania wrote:Ja to myślę, że to jakiś barwnik się rozlał, chociaż nie mam pojęcia jak to działa. Kreska jest za mocna, jak na rano blady cień na facelle, a przecież beta mi nie skoczyła z 5 na 20 w ciągu kilku godzin.
No chyba muszę męża sprowadzić na ziemię i nie przywiązywać się do tego.
A tak mi się marzy pizza i wino dziś... Obie pozycje zakazaneWiedźma lubi tę wiadomość
2019 💝👶💖
2021 💔
2022 💔💔
2023 💝👶💖
"Wszystkim głosić będę jak dobrotliwie obeszłaś się ze mną 💙" Nowenna Pompejańska -
Dziewczyny, nie bede wam pisać jak sprawdzać szyjke dokładnie bo dopiero jak zaczniecie to bedziecie sie uczyć. A z 3 cykle na to by sie przydały 😝 Po krótce jak wsadzicie palec 🖕o ten właśnie najlepiej😆 to wyczujecie taką kulke jakby i to jest szyjka😂 czasami jest ta kulka bardziej miękka jak taka materiałowa piłeczka a czasami twarda jak piłka do tenisa. A później już same znajdziecie sobie wejście czyli tą dziurke😝 często jest blisko ścianki pochwy (ja tak mam) z lewej lub z prawej. W każdym razie nie jest to łatwe zwłaszcza z tym czy jest zamknięta czy nie ale wysokość łatwo zbadać. W internecie jest nawet rysunek że jak wchodzi cały palec to wysoko jak mniej to średnio itd
No to sie napisałam i sorki za idiotyczne porównania. U mnie one pasują u was nie muszą🙈 tak naprawde każda z nas jest inna a jak rodziłyście to jeszcze jest inaczej i tu już nie pomoge. No i bada sie zawsze o tej samej porze jak z temperaturą. No i nie badamy od razu po seksiea.ky.ska, Annie13, niecierpliwa93, Mel11, MałaMi*, Wiedźma lubią tę wiadomość
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
KaJa wrote:Dziewczyny, nie bede wam pisać jak sprawdzać szyjke dokładnie bo dopiero jak zaczniecie to bedziecie sie uczyć. A z 3 cykle na to by sie przydały 😝 Po krótce jak wsadzicie palec 🖕o ten właśnie najlepiej😆 to wyczujecie taką kulke jakby i to jest szyjka😂 czasami jest ta kulka bardziej miękka jak taka materiałowa piłeczka a czasami twarda jak piłka do tenisa. A później już same znajdziecie sobie wejście czyli tą dziurke😝 często jest blisko ścianki pochwy (ja tak mam) z lewej lub z prawej. W każdym razie nie jest to łatwe zwłaszcza z tym czy jest zamknięta czy nie ale wysokość łatwo zbadać. W internecie jest nawet rysunek że jak wchodzi cały palec to wysoko jak mniej to średnio itd
No to sie napisałam i sorki za idiotyczne porównania. U mnie one pasują u was nie muszą🙈 tak naprawde każda z nas jest inna a jak rodziłyście to jeszcze jest inaczej i tu już nie pomoge. No i bada sie zawsze o tej samej porze jak z temperaturą. No i nie badamy od razu po seksie
No i czasem trzeba się wysilić troszkę. Ja mam szyjkę daaaaleeeekoooo, nawet przy badaniu gin z wziernikiem to jest jakaś masakra i gin też mówi, że dalej się chyba nie dało 😂 więc trzeba czasem "dokopać się" 😂Wiedźma lubi tę wiadomość
-
Hania, czasami to właśnie po południu lepiej wychodzą np jeśli pracujesz i malo pijesz w ciągu dnia a nadrabiasz picie wieczorem to rano może wyjsć słaba kreska 😁 trzymam kciuki😍
Wiedźma lubi tę wiadomość
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
Marti1984 wrote:No i czasem trzeba się wysilić troszkę. Ja mam szyjkę daaaaleeeekoooo, nawet przy badaniu gin z wziernikiem to jest jakaś masakra i gin też mówi, że dalej się chyba nie dało 😂 więc trzeba czasem "dokopać się" 😂
No ja mam to samo. Ostatnio ledwo mi cytologie pobrał🤣 i nawet przy okresie jest dość wysoko a nie tak na pół palca jak u niektórych osób. Dlatego trzeba sie troche poobserwować i zobaczyć jak u nas to wygląda😁Wiedźma lubi tę wiadomość
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
Babulka wrote:No prolaktyna to skoczy jak się zmęczysz idąc do labu, także to bardzo ciężko zbadać. Ktoś Cię wnerwi i też zaraz skok 😉[/QUOTE
Właśnie! Prolaktynę rzeczywiście ciężko zbadać..za pierwszym razem,ale wtedy nie wiedziałam, że nie można od razu po spaniu zbadać, zamówiłam upacjenta i miałam 1779 mIU/l przy normie w laboratorium 102-496.
Za drugim razem było niecałe 1100 mlU/l. Później wstałam,przestraszona wynikami. Pani Endokrynolog kazała mi zbadać,bo żadnych objawów nie mam,owulacje występują...jej się wydaje, że mam makroprolaktynemie przez niedoczynnośc tarczycy (Hashimoto). Któraś z Was bierze coś za obniżenie Prolaktyny? Lekkostrawnie zaczęłam jeść i ruszałam z jogą hormonalna Gosi Mostowskiej 😉jestem ciekawa jutrzejszych badań czy udało się coś obniżyć 😉 ale Joga pomogła mi na bóle miesiączkowe,bo zazwyczaj pierwszego dnia miałam całkiem mocny ból,a dziś prawie nie czuję 😉Babulka lubi tę wiadomość
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
Wit.D3 na granicy
On:
32 lat
Żylaki p.n. III stopnia
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
KaJa wrote:No ja mam to samo. Ostatnio ledwo mi cytologie pobrał🤣 i nawet przy okresie jest dość wysoko a nie tak na pół palca jak u niektórych osób. Dlatego trzeba sie troche poobserwować i zobaczyć jak u nas to wygląda😁
Też tak mam😃 nawet nie myśli iść niżej.. Kaja ma rację,trzeba ze 3 cykle nauczyć się jej,aby później móc wyczuwać zmiany położenia😉.Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
Wit.D3 na granicy
On:
32 lat
Żylaki p.n. III stopnia
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Gwiazdeczka 93 wrote:Mi Pani ginekolog powiedziała, żebym badania hormonalne robiła w 2-3 dniu cyklu. Z racji na nieczynne laboltorium obok mnie w soboty, prolaktynę i TSH idę zbadać jutro ( 2dc).
Ostatnio koleżanka powiedziała mi, że przy staraniach powinnam zbadać Wit. D,bo u niej był to jeden z powodów niepowodzeń, miala na krytycznie niskim poziomie. Któraś z Was też ją badała??
Badalam witaminę D dwa razy w tym roku - raz w marcu po całej zimie suplementacji i ostatnio w lipcu. W marcu wyszedl mi skrajny niedobór. Zamienilam suplement na lek (Vigalex max) i od marca do teraz suplementuje po 4 tysiące jednostek dziennie + jeszcze mam witaminę D w składzie Fertistimu i supli z Omega 3.
Gdy znowu zbadalam w lipcu (po wakacjach i naprawdę częstym przebywaniu na słońcu) wyszło mi dopiero stężenie w normie ale to ledwo. Więc dalej nie zmniejszylam dawki i powtórzę gdzieś w grudniu pewnie. Niektorzy mają słabą syntezę skórną a niedobory witaminy D działają bardzo prozapalnie, więc koleżanka miała rację - naprawdę warto to badać, bo może wyjść słabo mimo suplementacji jak u mnie.Olaola lubi tę wiadomość