We wrześniu złote liście zwiastują dziecka przyjście🍁🍂🍄🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Przed wizytą panikuję. Zawsze 😂 w 1 i 2 ciąży pamiętam, że się cieszyłam i była duża ekscytacja. A teraz są nerwy 🤷♀️🤷♀️
My mamy dwie sypialnie plus salon z kuchnią. W jednym pokoju są chłopaki i tam zostaną. Naszą sypialnię przejmie maluch później, a my się wprowadzimy do salonu 🤷♀️ mamy garderobę, więc dużych remontów nie będzie. Jedynie narożnik wymienię na taką sofę, co na noc rozkłada się łóżko z materacem. Taki półkotapczan w ścianie, ale z sofą 😉 myśleliśmy o większym mieszkaniu, ale nie mamy luźnych 800 000 😂😂 mieszkamy na pierwszym piętrze, a parter jest rowno z ziemią, więc jest nisko. Na dole wózkownia. Dwoje dzieci tak ogarnęłam, to i trzecie ogarnę 🤘
My powiedzieliśmy rodzicom i rodzeństwu. Mieszkamy nie w swoich miastach rodzinnych, więc na dobrą sprawę nie mamy jakiegoś super kontaktu z ciotkami etc, nie spotykamy się na kawki, nie wiem, czy komuś dalej mówili czy nie 😂😂😂 Ja mam brata, mama jest jedynaczką, więc wiecie, zamknięty krąg. Mąż za to ma trójkę rodzeństwa i tak naprawdę jedna siostra napisze - a jak tam? Jak się czujesz? Kiedy przyjedziecie etc. Druga siostra i brat, mimo że mieszkają w Krakowie, to odkąd mąż im powiedział (7tc),to nawet nie napisali ani nie zadzwonili do mnie, więc wtf? Nie wiem, ale się nie przejmuję 😂 mam większe problemy, więc no.
A jeszcze usg - prenatalne są przez brzuch. Ja też już teraz miałam usg przez brzuch, nikt nigdzie mi nie gmerał 😂
Jak sobie radzicie z niskim ciśnieniem? Bo jak u mnie jest 90/60 to prawie jak dobra impreza 🤦♀️🤦♀️ nic dziwnego, że ciągle chce mi się spać -
O to super to moze akurat moj bedzie mógł ze mna wejść i pooglądać 😁😁
Ja co do cisnienia sie nie wypowiem bo mam zawsze idealnie 120/70 😅
Jeszcze musze się pochwalić hemoglobina 14.1 😅
Cieszę sie, ze nie musze jeszcze żelaza brać 😁
-
Marti ja tez mam niskie ciśnienie, mój doktorek powiedział zebym Piła jedna kawkę słabiutka dziennie, ale ja wcześniej byłam mega kawoszem, a teraz jak odstawiłam to ciśnienie takie mega niskie. Kawkę pije co drugi dzień jak już naprawdę głowa mi na maksa leci i w oczach mam zapałki.
-
Ja powiedziałam tylko rodzicom ale korci mnie żeby tego nie ukrywać i powiedzieć dalszej rodzinie😊 jestem jakaś spokojna a poza tym stwierdziłam, że nawet jakby coś poszło nie tak to trudno, takie rzeczy sie zdarzają i rodzina powinna to zrozumieć, tak samo moje decyzje. Ostatnie poronienie ukrywałam a teraz żałuje, powinni wiedzieć i nie ma co tego ukrywać i robić temat tabu z tego. Ale to takie moje przemyślenia teraz i każdy podchodzi inaczej do tego😊
Przechwaliłam moje dobre samopoczucie rano😂
Po prostu kiedy wstałam to jeszcze dzieć sie nie obudził chyba i nie robił rewoulcji w żołądku😂
Co do ciśnienie to ja po godzinie stresowania sie i łażenia po sklepach miałam 110/70. Normalnie nie wiem ale zawsze miałam mega niskie typu 80/50🙈
Już sie nie moge doczekać usg przez brzuszek😍24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Milkana wrote:Marti ja tez mam niskie ciśnienie, mój doktorek powiedział zebym Piła jedna kawkę słabiutka dziennie, ale ja wcześniej byłam mega kawoszem, a teraz jak odstawiłam to ciśnienie takie mega niskie. Kawkę pije co drugi dzień jak już naprawdę głowa mi na maksa leci i w oczach mam zapałki.
No mnie właśnie od kawy odrzuca 😢😢 i to skutecznie -
Zulzo to fajnie wam się trafiło takibdom w mieszkaniu
Ja kiedyś bym chciała dom, ale jeszcze nie teraz. Myślę, że za jakieś 7 lat około czterdziestki, będziemy myśleć.
My jeszcze rodzicą nie powiedzieliśmy 😄. Powiemy w weekend po prenatalnych. W zeszłym tyg powiedzialam siostrze. Dlaszej rodzinie nie mowie, nie mamy jakiś super kontaktów, pewnie się od rodziców dowiedzą prędzej czy później 😜.
Juz się jakoś bardzo nie kryjemy, ale też się nie chwalimy. Bylismy w weekend u znajomych kolezanka w ciazy, to jej tez powiedzialam że się spodziewamy
Mi powiedzieli na że na prenatalnych nie ma miejsca w gabinecie dla dodatkowej osoby, ale będę rozmawiać z lekarzem moze sie uda. Chialam bym, żeby mąż byl przy tych trzech najważniejszych USG.
18.09.21- 13dpo ⏸ beta 84,65 prog 44,2
20.09.21- 15dpo beta 234,9
25.09.21- 20dpo beta 1676; prog 24,3
28.09.21 -pecherzyk ciazowy 0,88cm
18.10.21- 8+1 ❤ CRL 1,83cm 🥳
19.11.21 Prenatalne-ok, CRL 69,9mm💙
21.01.22 T22+1 Połówkowe 💙 486g
25.02.22 T27+1- 1100g
15.03.22 T29+5 -1700g
01.04.22 T32+1- 2125g III Prenatalne
22.04.22 T35+1- 2700g -
Marti1984 wrote:No mnie właśnie od kawy odrzuca 😢😢 i to skutecznie
Hmm, a może cola? Nie wiem co jeszcze wpływa na podniesienie ciśnienia. Mnie odrzucało od kawy, a od półtora tygodnia już mogę znowu czuć jej smak, ale nie tak jak przed ciąża, wtedy to nie mogłam się doczekać, az zaparze kawkę, a teraz to bardziej na podniesienie ciśnienia. Może za tydzień lub dwa wróci Ci również brak odrzucenia. -
Milkana wrote:Hmm, a może cola? Nie wiem co jeszcze wpływa na podniesienie ciśnienia. Mnie odrzucało od kawy, a od półtora tygodnia już mogę znowu czuć jej smak, ale nie tak jak przed ciąża, wtedy to nie mogłam się doczekać, az zaparze kawkę, a teraz to bardziej na podniesienie ciśnienia. Może za tydzień lub dwa wróci Ci również brak odrzucenia.
Ja juz ostatnie dwa Usg mialam przez brzuch
18.09.21- 13dpo ⏸ beta 84,65 prog 44,2
20.09.21- 15dpo beta 234,9
25.09.21- 20dpo beta 1676; prog 24,3
28.09.21 -pecherzyk ciazowy 0,88cm
18.10.21- 8+1 ❤ CRL 1,83cm 🥳
19.11.21 Prenatalne-ok, CRL 69,9mm💙
21.01.22 T22+1 Połówkowe 💙 486g
25.02.22 T27+1- 1100g
15.03.22 T29+5 -1700g
01.04.22 T32+1- 2125g III Prenatalne
22.04.22 T35+1- 2700g -
Milkana wrote:Hmm, a może cola? Nie wiem co jeszcze wpływa na podniesienie ciśnienia. Mnie odrzucało od kawy, a od półtora tygodnia już mogę znowu czuć jej smak, ale nie tak jak przed ciąża, wtedy to nie mogłam się doczekać, az zaparze kawkę, a teraz to bardziej na podniesienie ciśnienia. Może za tydzień lub dwa wróci Ci również brak odrzucenia.
No u mnie najbardziej wpływa mąż, jak się odezwie nie tak, jak mi pasuje i dzieci tak zaraz po 20, kiedy jakaś szajba im do głowy uderza... Jak się napilam któregoś dnia kawki, to potem latałam do kibelka co chwila 💩 -
Marti1984 wrote:No u mnie najbardziej wpływa mąż, jak się odezwie nie tak, jak mi pasuje i dzieci tak zaraz po 20, kiedy jakaś szajba im do głowy uderza...
Hahahaha 😂😂😂 -
Zuzlo wrote:Dziewczyny czy Wy przed wizytą cieszycie się, a zarazem denerwujecie czy wszystko będzie okay, czy usłyszycie serduszko? 😫
Ja się bardzo denerwuje, przez co u lekarza mam zawsze ciśnienie jakieś 125/80, a w domu jak mierze to codziennie ok 100/50 🤪 i ja mu mówię, że mam niskie ciśnienie, po czym wychodzę na kłamczuch bo u niego zawsze idealnie 🤣Basia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
Angellka wrote:Zulzo to fajnie wam się trafiło takibdom w mieszkaniu
Ja kiedyś bym chciała dom, ale jeszcze nie teraz. Myślę, że za jakieś 7 lat około czterdziestki, będziemy myśleć.
My jeszcze rodzicą nie powiedzieliśmy 😄. Powiemy w weekend po prenatalnych. W zeszłym tyg powiedzialam siostrze. Dlaszej rodzinie nie mowie, nie mamy jakiś super kontaktów, pewnie się od rodziców dowiedzą prędzej czy później 😜.
Juz się jakoś bardzo nie kryjemy, ale też się nie chwalimy. Bylismy w weekend u znajomych kolezanka w ciazy, to jej tez powiedzialam że się spodziewamy
Mi powiedzieli na że na prenatalnych nie ma miejsca w gabinecie dla dodatkowej osoby, ale będę rozmawiać z lekarzem moze sie uda. Chialam bym, żeby mąż byl przy tych trzech najważniejszych USG.
O dokładnie tak to wygląda! I bedzie tylko ten jeden budynek a reszta wokół to domy! 😀
Nam się udało, że to mieszkanko po prawej patrząc na zdjęcie to nasze z największym ogródkiem 😍 mam nadzieje ze wszystko bedzie okay, nic sie nie stanie po drodze i na wiosnę juz tam zamieszkamy! ✊🏼InaKarolina lubi tę wiadomość
córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
A mnie cały czas brzuch boli i już nie mam pomysłu co z tym zrobić. Potrafi mnie wybudzić ze snu taki ból i przechodzi troche jak sie podpieram jak na pieska 😅😝 już wole te mdłości naprawde. Niby wszystko jest dobrze ale zawsze mnie stresują te bóle. Nospy nie biore bo nie chce brać za często a te bóle czuje codziennie 🥴
Myślałam już nad jakimiś ćwiczeniami rozciagającymi czy coś🤔 nie mam pomysłu co może pomóc. Mi chyba przeszkadza to, że przed ciążą miałam dość mocno zbity i umięśniony brzuch a teraz przez to cierpie bo mi sie nie chce tam rozciągnąć wszystko😡24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
Co do dylematów dom czy mieszkanie ja jestem zdecydowanie team dom. 🙂
My powiedzieliśmy tylko rodzicom i ja dwóm koleżankom. Jednej dlatego ze mamy bliski kontakt i ona tez jest w ciąży wiec się wspieramy wspólnie a drugiej bo już nie miałam pomysłów jak kłamać bo ciagle mnie wyciągała na piwo, na drinka, na siłownie 😂😂😂 ileż można kłamać 😂😂😂Starania od 03.2020
06.2021- CB 💔
2CS: lametta+ovitrelle+duphaston
💙04.10.2021 ⏸
💚05.10.2021 beta: 142,99
💛07.10.2021 beta: 426,14
🧡12.10.2021 beta: 4422,36
❤️05.11.2021 mały człowiek mierzy 2,11 cm
💜03.12.2021 bobas ma już 6,59 cm
💖07.01.2022 raczej dziewczynka 👧🏼 198g.
🤍04.02.2022 dziewczyneczka waży już 409g.
💛25.02.2022 683g.
💚18.03.2022 1kg bobasa
🧡08.04.2022 1529g
💙25.04.2022 1926g kluseczki
💜13.05.2022 2369g
❤️27.05.2022 2800g -
KaJa wrote:A mnie cały czas brzuch boli i już nie mam pomysłu co z tym zrobić. Potrafi mnie wybudzić ze snu taki ból i przechodzi troche jak sie podpieram jak na pieska 😅😝 już wole te mdłości naprawde. Niby wszystko jest dobrze ale zawsze mnie stresują te bóle. Nospy nie biore bo nie chce brać za często a te bóle czuje codziennie 🥴
Myślałam już nad jakimiś ćwiczeniami rozciagającymi czy coś🤔 nie mam pomysłu co może pomóc. Mi chyba przeszkadza to, że przed ciążą miałam dość mocno zbity i umięśniony brzuch a teraz przez to cierpie bo mi sie nie chce tam rozciągnąć wszystko😡
A może magnezu Ci brakuje?
-
Milkana wrote:A może magnezu Ci brakuje?
Dopiero zaczęłam brać i zobaczymy czy coś pomoże. Przed ciążą miałam super poziom magnezu mimo picia kawy, teraz kawy nie pije to tym bardziej powinno być dobrze ale zobaczymy😊
Zuzlo, super domek😊 i ten ogródek fajna sprawa bo nie za duży ale i grilla można zrobić bo miejsca jest😁24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
KaJa wrote:Dopiero zaczęłam brać i zobaczymy czy coś pomoże. Przed ciążą miałam super poziom magnezu mimo picia kawy, teraz kawy nie pije to tym bardziej powinno być dobrze ale zobaczymy😊
Zuzlo, super domek😊 i ten ogródek fajna sprawa bo nie za duży ale i grilla można zrobić bo miejsca jest😁
Ale wiesz jak to jest w ciąży wszystko się zmienia, ja miałam magnez w normie a teraz oko mi lata, a kawę zaczęłam pic od półtora tyg i to jedna słabiznę, biorę magnez teraz codziennie i o wiele lepiej, ten brzuch tez mi się tak nie napina. W ogóle teraz super, zero mdłości, tylko ta pogoda taka do dupy 🥴 spacerki 40 minutowe to max jakie sobie urządzam codziennie. -
No właśnie też miałam o tym magnezie pisać. Jak byłam w czwartek z bólami brzucha, to mi powiedzieli, że mam jeść magnez 🤷♀️
Ćwiczenia raczej relaksujące chyba niż rozciągające. Są różne ćwiczenia bezpieczne dla kobiet w ciąży, może pod tym hasłem poszukaj?
Ja idę się dziś pobujać 💃🥳 już tak mi tęskno za ludźmi i w ogóle ❤️ dziś wyjdzie wszystko na jaw, bo trudno przejść obok koło takiego brzucha 😂😂😂 do tej pory wiedział tylko instruktor, bo to funfel mój jest, no i dwie osoby, a teraz to już nawet mówić nie trzeba będzie 😂😂 ale nic, idę, potrzebuję, bo się uduszę. Chyba że za chwilę usnę, no to no 🥴