We wrześniu złote liście zwiastują dziecka przyjście🍁🍂🍄🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny piękne bobasy 😍♥️
My mamy dziś wizytę, ale tak mega źle się czuje! Złapał mnie chyba wirus ten co miała córka, bo ciagle chce mi się wymiotować i boli mnie w dołku 😭
Co do mieszkań i domów to teraz jest tragedia. U mnie siostra się buduje i przyjaciółka - kredyty masakrycznie wysokie mimo, że działkę już mieli swoją, a i tak dobierali już kredyt i nie wiadomo czy starczy na środek, bo tak wszystko szybko idzie do góry.
My mieszkanko z ogródkiem mamy zaklepane od tamtego roku i udało się z ceną, bo koleś mówił, że teraz minimum 30-40% do góry ceny mieszkań - a nie mieszkam w dużej miejscowości 🙄 przerażające! Ceny kredytów też w przeciągu dwóch tygodni poszły do góry np w naszym przypadku o około 150 zł 🤬córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
U nas mąż też chciałby budować dom ale chyba nie jestem psychicznie na to gotowa.. 😱 Chyba bardziej wolałabym kupić gotowy i coś podremontowac. A znowu w mieszkaniu już mnie koleżanka straszy ze zejdę 5 razy z wózkiem, czegoś zapomnę i będę miała dość 🥴 i będę zmieniać na dom. I teraz w kropce jestem
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Olenkaa wrote:U nas mąż też chciałby budować dom ale chyba nie jestem psychicznie na to gotowa.. 😱 Chyba bardziej wolałabym kupić gotowy i coś podremontowac. A znowu w mieszkaniu już mnie koleżanka straszy ze zejdę 5 razy z wózkiem, czegoś zapomnę i będę miała dość 🥴 i będę zmieniać na dom. I teraz w kropce jestem
Szukaj mieszkanka z ogródkiem! Ja już nie mogę się doczekać! Teraz mieszkamy na 1 pietrze, nie jest źle, ale jednak noszenie tego wózka było lekko męczące, chyba, że ktoś ma miejsce na dole w klatce i może sobie trzymać w dzień wtedy nie ma ograniczeń czy chcesz iść raz, dwa czy trzy razy na spacer w ciągu dnia 😀córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Zuzlo, mam nadzieję że szybko Ci przejdzie 😘 strasznie Cie męczą te mdłości widze.
U mnie dzisiaj jest lepiej 🤭 przynajmniej wstałam z łóżka z dobrym nastawieniem a nie jak flaczek 😅
Mi sie marzy jakaś mała działeczka w górach i nieduży drewniany domek 🤪 alee to jeszcze nie ten czas, póki co praca trzyma mnie w mieście🥴
Dzisiaj sobie robiłam zdjęcie brzuszka bo tak co tydzień robie i jednak jest większy niż na tamtym zdjęciu😂 fajnie już sie odznacza 😜
Miłego dnia brzuchatki 😘24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
KaJa wrote:Zuzlo, mam nadzieję że szybko Ci przejdzie 😘 strasznie Cie męczą te mdłości widze.
U mnie dzisiaj jest lepiej 🤭 przynajmniej wstałam z łóżka z dobrym nastawieniem a nie jak flaczek 😅
Mi sie marzy jakaś mała działeczka w górach i nieduży drewniany domek 🤪 alee to jeszcze nie ten czas, póki co praca trzyma mnie w mieście🥴
Dzisiaj sobie robiłam zdjęcie brzuszka bo tak co tydzień robie i jednak jest większy niż na tamtym zdjęciu😂 fajnie już sie odznacza 😜
Miłego dnia brzuchatki 😘
Wiesz co mdłości ciążowe mam cały czas, ale córa w czwartek zaczęła nam wymiotować i dostała biegunki, w sumie dziś jest lepiej bo pomału wraca apetyt, ale co z tego jak ja teraz mam tego wirusa! Calutką noc bolało mnie w dołku, ciągnie mnie do 🤢 i biegunkę również mam.. nie wiem jak pojadę dziś na wizytę 😭córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Zuzlo wrote:Szukaj mieszkanka z ogródkiem! Ja już nie mogę się doczekać! Teraz mieszkamy na 1 pietrze, nie jest źle, ale jednak noszenie tego wózka było lekko męczące, chyba, że ktoś ma miejsce na dole w klatce i może sobie trzymać w dzień wtedy nie ma ograniczeń czy chcesz iść raz, dwa czy trzy razy na spacer w ciągu dnia 😀
Właśnie mamy swoje na 2 piętrze.. I jak już zmieniać to z przytupem raczej na domek 😊Zuzlo lubi tę wiadomość
09.09.2021 ⏸️
5.11 - 1 prenatalne, synek 💙
31.12 - polowkowe ✊🙏
26+0- 996g
30+5- 2010g
Euthyrox, Clexane, Acard
04.2021 17tc 💔 -
Zuzlo wrote:Szukaj mieszkanka z ogródkiem! Ja już nie mogę się doczekać! Teraz mieszkamy na 1 pietrze, nie jest źle, ale jednak noszenie tego wózka było lekko męczące, chyba, że ktoś ma miejsce na dole w klatce i może sobie trzymać w dzień wtedy nie ma ograniczeń czy chcesz iść raz, dwa czy trzy razy na spacer w ciągu dnia 😀
Moj chcial jako alternatywę mieszkanie ogródkiem, ale ja nie lubie parterów 😑 nawet nawakacjach potrafię zmieniać parter na wyższe piętra, bo nie lubie jak mi ktoś chodzi pod oknem.
Olenkaa znowu na dom nie jesteśmy gotowi. Lubimy mieszkać w mieszkaniu, zamknąć je i wyjechać. Duzo pracujemy malo mamy czasu.(moze przy dziecku to się zmieni) No i nie lubimy prac domowych. Ja tez lubie mieć wszystko pod nosem, sa domy w cenach ok ale na zadupiu ok 15 km od miasta, ale to tez na razie nie dla nas.
Z drugiej strony większość naszych znajomych sie buduje i mam takie myśli że mo,e tez powinniśmy, że jak bedzie dziecko to docenię ta działkę. No i ze teraz za cenę mieszkania w centrum mielibyśmy dom pod miastemehh dylematy.
Zuzlo masz jeszcze dużo czasu żeby się podkurowanie.
Trzymam kciuki za wizytę.
18.09.21- 13dpo ⏸ beta 84,65 prog 44,2
20.09.21- 15dpo beta 234,9
25.09.21- 20dpo beta 1676; prog 24,3
28.09.21 -pecherzyk ciazowy 0,88cm
18.10.21- 8+1 ❤ CRL 1,83cm 🥳
19.11.21 Prenatalne-ok, CRL 69,9mm💙
21.01.22 T22+1 Połówkowe 💙 486g
25.02.22 T27+1- 1100g
15.03.22 T29+5 -1700g
01.04.22 T32+1- 2125g III Prenatalne
22.04.22 T35+1- 2700g -
Angellka wrote:Moj chcial jako alternatywę mieszkanie ogródkiem, ale ja nie lubie parterów 😑 nawet nawakacjach potrafię zmieniać parter na wyższe piętra, bo nie lubie jak mi ktoś chodzi pod oknem.
Olenkaa znowu na dom nie jesteśmy gotowi. Lubimy mieszkać w mieszkaniu, zamknąć je i wyjechać. Duzo pracujemy malo mamy czasu.(moze przy dziecku to się zmieni) No i nie lubimy prac domowych. Ja tez lubie mieć wszystko pod nosem, sa domy w cenach ok ale na zadupiu ok 15 km od miasta, ale to tez na razie nie dla nas.
Z drugiej strony większość naszych znajomych sie buduje i mam takie myśli że mo,e tez powinniśmy, że jak bedzie dziecko to docenię ta działkę. No i ze teraz za cenę mieszkania w centrum mielibyśmy dom pod miastemehh dylematy.
Zuzlo masz jeszcze dużo czasu żeby się podkurowanie.
Trzymam kciuki za wizytę.
Ja również nie chciałabym zeby mi ktoś chodził pod oknami, ale nam się udało z mieszkaniem, bo mamy tylko taki 'blok' jakby dwupiętrowy i 8 mieszkań (nawet klatki nie mamy, kazdy ma swoje wejście do mieszkania) a w koło a nawet dalej niż w koło same domy 😂 i polne uliczki 😀 wiec jest cisza i spokoj, a miasto wiec my sie mega cieszymy! 😀 no i działkę mamy również duża wiec daleko jest do okien 😀
Z tym domem wszystko super tylko tak jak piszesz trzeba lubić roboty domowe itp. Mieszkanie można zamknąć i wyjechać i spokój! Ale kto co lubi oczywiście 😀 nie dla każdego jest dom i to samo z mieszkaniem w bloku 😀córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
KaJa możesz mnie tam uzupełnić, 26.11 prenatalne, 14.12 wizyta 😉
Musiałam wyjść do sklepu po colę i kwaśne żelki 🤷♀️KaJa lubi tę wiadomość
-
Super, że wszystkie wczorajsze wizyty udane ❤️😊
Do mojej został tydzień i zaczynam chodzić po ścianach 😛
My mamy swoje wyremontowane od ruiny mieszkanie 80m, ale w małym mieście. Chcieliśmy się przenieść do dużego miasta, ale koronawirus i teraz bobas trochę pokrzyżował nam plany. Pewnie zostaniemy tu do porodu i odchowamy parę miesięcy i zobaczymy co dalej, ale ja już się tu męczę strasznie..
Poza tym, mieszkamy na 3 piętrze w starej kamienicy z wysokimi sufitami, więc już sobie wyobrażam to wdrapywanie się w czerwcowym upale z mega bebzolem. O wózku potem nawet nie wspomnę 🙄 A dzielnica nieciekawa, więc nie wiem czy będę go zostawiać na dole 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2021, 11:28
8cs o pierwsze 👶🏻🍀
10.10 11dpo ⏸️❤️
13.10 beta HCG 140,12 💫
15.10 beta HCG 322,29 ✨
21.10 beta HCG 4202,94 🌟
03.11 6t3d mamy ❤️
24.11 9t3d CRL 2.94cm, ❤️ 150
04.12 10t6d CRL 4.25cm, ❤️ 147
17.12 prenatalne: USG 👌🏻, Sanco: zdrowy synek 🧒🏻 💙
27.12 CRL 9.38cm, ❤️ 147, 120g syna 🤭
14.01 ❤️ 150, 201g
8.02 połówkowe: prawidłowe 💙, 400g
4.03 702g łobuza
1.04 1266g klopsika 😊
22.04 31t4d 1934g malucha
13.05 34t4d 2751g WaFelka ❤️
27.05 36t4d 3200g KartoFelka ❤️
23.06.2022 19:49 3380g 55cm
Feliks 😍
3cs 🍀
16.06.2024 12:14 3650g 54cm
Emma 🌸 -
Z tymi mieszkaniami i domami to strasznie ciężko temat, ceny są porażające 😟 my póki co mamy kawalerkę, ale my jesteśmy przyzwyczajeni do ciasnoty, ja się wychowywałam w 6 na 45 m2 więc chyba dlatego nie jest to dla mnie takie straszne
Nie ukrywam że mamy w planach mały domek lub mieszkanie większe, ale wstępnie dajemy sobie czas do ukończenia roku przez Dziecko, zobaczymy co nam los daBasia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
Zuzlo wrote:Dziewczyny czy Wy przed wizytą cieszycie się, a zarazem denerwujecie czy wszystko będzie okay, czy usłyszycie serduszko? 😫
Ja sie bardzo denerwuje🙈 aż czasem mi sie nogi trzęsą na tej leżance 😂24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Zuzlo wrote:Dziewczyny czy Wy przed wizytą cieszycie się, a zarazem denerwujecie czy wszystko będzie okay, czy usłyszycie serduszko? 😫
Mi sie rece trzesa a jak jestem na lezance to zadyszke mam z tego wszystkiego bo zapominam oddychać 😅
Dziewczyny a na prenatalnych robia usg juz przez brzuch czy dalej dowcipnie? 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2021, 13:10
-
abrakadabra wrote:Mi sie rece trzesa a jak jestem na lezance to zadyszke mam z tego wszystkiego bo zapominam oddychać 😅
Dziewczyny a na prenatalnych robia usg juz przez brzuch czy dalej dowcipnie? 😅09.2019 synek 😍
28.09.2021 beta 715 💙
[/url]
-
Ja tez mam stres przed wizytami.
Prenatalne miałam przez brzuch.
A mieszkanie czy dom, to właśnie podchodzę do tego tez w ten sposób ze lubię mieć wszystko pod nosem, mieszkanie większe będziemy odbierac dopiero w połowie 2023 roku, ale wiedząc ze wkrótce wyprowadzimy się na większe to perspektywa roku w ciasnocie nie jest zła, zreszta gdybyśmy mieli zostać na starym, to pewnie bysmy to jakoś podzieliło żeby każdy miał swój kat mimo wszystko, z dwóch pokoi zrobiliśmy trzy, a teraz chcemy w dużym pokoju ściankę postawić taka z castoramy już widzieliśmy żeby wyodrębnić mini pokoik dla dziecka na ten rok. -
Dziewczyny a już powiedziałyscie rodzinie o ciąży? W sensie dalszym wujkom, ciotkom itp?
Pytam bo my powiedzieliśmy tylko rodzicom i mojej siostrze, ale powiedzieliśmy żeby narazie zachowali dla siebie, bo czekamy do 12 tyg, jak wszystko okaże się ok to wtedy powiemy reszcie rodziny, wczoraj dałam zielone światło, mojej mamie żeby powiedziała ciotce, a ona do mojej mamy z pretensjami za kogo ja uważamy ze ona już od miesiąca wie, ze chociaż jedna lojalna osoba jest w tej rodzinie i okazało się ze moja siostra wszystkim powiedziała już i teraz kwasy wyszły, ze ja ukrywam przed wszystkimi i z nikim się nie liczę 😱🥴Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2021, 13:25
-
Co do mieszkań i domów to ja po ponad 20 latach w samym centrum miasta kiedyś byłam zdania 'nigdy w życiu domu, nigdy w życiu na wieś'😂
No ale życie tak się poukładało że postanowiliśmy sprzedać moje 32 M2 w mieście i kupić dom do remontu pod miastem 😀 wszystko sami remontowaliśmy więc roboty, nerwów i momentów zwątpienia było w ch** ale teraz jest super 😊 no i udało się mieć zamiast kawalerki 160 M2 domu i to bez kredytu💪 też myślałam że nie lubię zajęć koło domu, a teraz to ja się zastanawiam czy ludzie w blokach to się nie nudzą bo nie mają co koło domu robić 😂😂😂
No ale wies wsi nie równa, ja u siębie mam całą potrzebna infrastrukture, sklepy, poczty, przedszkole, szkole,banki itp plus super dojazd do miasta. No ale wiem że ciezko nowy dom w takim miejscu, większość nowych osiedli w polach 😉
No ale podsumowując jednak polecam dom 👍09.2019 synek 😍
28.09.2021 beta 715 💙
[/url]