We wrześniu złote liście zwiastują dziecka przyjście🍁🍂🍄🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Marti1984 wrote:A do kogo tam idziesz ? Słyszałam, że Wiecheć jest dobry. Moja gin mi go poleciła. On się wyspecjalizował w prenatalnych i tylko te ciśnie. Też się nad nim zastanawiałam 😉
Też właśnie słyszałam o Wiecheć i Nocuń ale idę do Stettner-Kołodziejskiej bo tylko takie opcje były. Koleżanka u niej była i mówiła że spoko. Dokładnie opowiada co i jak no i można sobie nagrać wizytę bo osób towarzyszących nie wpuszczają... Dają też na pendrive nagranie.AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; 03.24 - 0.62
nasienie - ok
Ona: 36 lat, On: 36 lat
12.05.2021 start 1 IVF ICSI
08.08.2021 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
23.10.2021(NATURALS) - 30,79 mIU/ml
25.10.2021 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
25.06.2022 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍
23.03.2024(NATURALS) - 28,4 mIU/ml
25.03.2024- 80,8 mIU/ml, prog 20,2 ng/ml 🙏✊
21.11.2024 - 3500 g i 53 cm (38+2) witaj Księciunio 😍😍 -
Marti1984 wrote:No dobra, co drugi dzień, żeby nie było 😂😂
Już to widzę jak stoi w domu urządzenie do usg, a my uznajemy ze dzisiaj to nie, bo miało być co drugi dzień 🤣😃 ojj to by było jak nic kilka razy dziennie 🤣Marti1984, Olenkaa lubią tę wiadomość
Basia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
Natis, jak to czytasz to może podrzucisz jakąś swoją liste wyprawkową? To prośba też do innych dziewczyn. Powoli zaczyna mnie to przerażać 😆 i chciałabym wcześniej zrobić sobie taką liste zwłaszcza, że musze wydatki rozłożyć w czasie. Nie wiem zupełnie co jest hitem a co nie, co warto kupić. Jakie są dobre firmy itd. Jestem zielona w tym temacie😅😂
Ja sie nastawiam na największe wydatki w styczniu i lutym właśnie (może to i wcześnie ale to najlepsze miesiące dla mnie 😜) a później po troche cała reszta🥴😅Zuzlo , Natis lubią tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Dziewczyny, jakieś sposoby na ból gardła/angine? Dopadło i mnie😭 na razie tylko boli gardło, migdałki nie są powiększone, gorączki nie ma ale u mnie szybko zaraz sie to przerodzi w angine jak szybko nie zadziałam. Co można stosować do ssania, jakieś bezpieczne syropki?
Cudne święta mi sie szykują 😑24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
KaJa wrote:Dziewczyny, jakieś sposoby na ból gardła/angine? Dopadło i mnie😭 na razie tylko boli gardło, migdałki nie są powiększone, gorączki nie ma ale u mnie szybko zaraz sie to przerodzi w angine jak szybko nie zadziałam. Co można stosować do ssania, jakieś bezpieczne syropki?
Cudne święta mi sie szykują 😑
Do ssania to sa te pastylki prenalen, syrop też to moze na razie ratuj sie tym i cieplymi herbatkamiWiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 06:37
KaJa lubi tę wiadomość
-
KaJa wrote:Natis, jak to czytasz to może podrzucisz jakąś swoją liste wyprawkową? To prośba też do innych dziewczyn. Powoli zaczyna mnie to przerażać 😆 i chciałabym wcześniej zrobić sobie taką liste zwłaszcza, że musze wydatki rozłożyć w czasie. Nie wiem zupełnie co jest hitem a co nie, co warto kupić. Jakie są dobre firmy itd. Jestem zielona w tym temacie😅😂
Ja sie nastawiam na największe wydatki w styczniu i lutym właśnie (może to i wcześnie ale to najlepsze miesiące dla mnie 😜) a później po troche cała reszta🥴😅
Ja bym poprosiła jakieś polecajki co do ciuszków na czerwiec 😂
A co do wyprawki to:
- wózek (już wiem, że nie ma co kupować drogiej gondoli! Lepiej później zainwestować w dobrą spacerówkę - osobiście mamy spacerówkę Cybexa Mios i teraz tylko będę szukać używanej gondoli w okolicy 400 zł)
- fotelik (ja jestem wierna Cybexowi)
- kosz Mojżesza/kołyska (na początek super się sprawdzi i można mieć dziecko zawsze przy sobie czy to w kuchni czy w łazience podczas kąpieli)
- łóżeczko drewniane (my kupowaliśmy dopiero jakoś jak córa miała 3-4 miesiące)
- przewijak (w 1 ciąży nie mieliśmy 😂 przewijałam córkę na łożku, ale teraz znalazłam piękne rattanowe ♥️)
- kokon/gniazdo niemowlęce (użytkowaliśmy go do roku czasu!)
- kocyki bawełniane, otulacze muślinowe ♥️
- dużo pieluch tetrowych (u nas się mega młodej ulewało po cycu)
- laktator i chociaż jedna butelka w razie W
- chusta do noszenia
- ręczniki do kąpieli, wanienka, płyn do kąpieli, krem do ciałka, płatki bawełniane, płyn do pępka (Octenisept) - my tylko psikaliśmy, 4 dni i pięknie odpadł, nożyczki lub obcinacz do pazurków, szczotka z włosia, aspirator do noska
- pieluchy jednorazowe, chusteczki nawilżane, woreczki zapachowe na 💩, podkłady jednorazowe, maść Bepanthen
- dla nas mam: wkładki laktacyjne, biustonosz do karmienia, podkłady poporodowe, majteczki siateczkowe, krem na sutki
Na pewno o czymś zapomniałam, więc dopisujcie 😀
abrakadabra lubi tę wiadomość
córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
abrakadabra wrote:Zuzlo jeszcze na pewno przyda sie termometr z takich podstawowych rzeczy jak dla mnie 😋
Wiedziałam, że czegoś nie dopisałam 😂 na pewno znajdzie się jeszcze dużo rzeczy 😀
KaJa - może na 1 stronie wypisałabyś tą wyprawkę i mogłybyśmy sobie tam dopisywać jakby którejś coś wpadło do głowy 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 06:47
KaJa lubi tę wiadomość
córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Ja Wam powiem tak - kupuje się wiele pierdół, które nie są potrzebne i potem leżą 😂
Must have to wanienka 😂 może być silikonowa, składana, nie zajmuje wtedy miejsca.
Komplet do higieny - obcinaczka do paznokci, sprzedają w zestawach.
Do przemywania waciki i gorąca woda 😉 chusteczki nawilżane to masa chemii i zło. Dobre to może być chwilowo na wyjazd, ale ja polecam gorącą wodę 🤷♀️
Ciuchy - a proszę Was, czerwiec będzie, bodziak i heja 😂 a tak serio - body krótki rękaw, długi, coś na nozki, ja kocham rampersy ❤️ moje dzieci zimowe były, a zakładałam, bo uwielbiam 😂 skarpetki cienkie, cienka czapeczka na sam początek, potem jakaś od słońca, coś na długi rękawek. Odpadają kombinezony, szaliki, rękawiczki 🥳🥳 dla mnie to mega ulga 😂
Z przewijakiem to jest tak - fajnie mieć zwykły, który da się położyć na łóżku. Jak jesteś po naturalnym, to spoko, a weź się zginaj po cc 🤦♀️ przewijak przydaje się. Takie turystyczne zestawy dla podróżujących też są mega. Jest plecak, w którym jest rozkładany przewijak i masa kieszonek. Polecam 😉
Smoczek 🤭 warto mieć. Tak samo butle. Nigdy się nie wie 🤷♀️
Wiadomo - łóżeczko. My kupujemy drewniane plus turystyczne. Jesteśmy bardzo wyjazdowi i musimy mieć 🤷♀️
Jak drewniane, to jakiś ochraniacz na szczebelki. Bo to jednak no.
A tak moja rada - jest tyle pięknych rzeczy. I chciałoby się wszystko. A i tak połowa będzie leżała nietknięta 😂😂
Z firm polecam KinderKraft - łóżeczka, wózki, ogólnie meblowo ❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 06:51
-
Marti1984 wrote:Ja Wam powiem tak - kupuje się wiele pierdół, które nie są potrzebne i potem leżą 😂
Must have to wanienka 😂 może być silikonowa, składana, nie zajmuje wtedy miejsca.
Komplet do higieny - obcinaczka do paznokci, sprzedają w zestawach.
Do przemywania waciki i gorąca woda 😉 chusteczki nawilżane to masa chemii i zło. Dobre to może być chwilowo na wyjazd, ale ja polecam gorącą wodę 🤷♀️
Ciuchy - a proszę Was, czerwiec będzie, bodziak i heja 😂 a tak serio - body krótki rękaw, długi, coś na nozki, ja kocham rampersy ❤️ moje dzieci zimowe były, a zakładałam, bo uwielbiam 😂 skarpetki cienkie, cienka czapeczka na sam początek, potem jakaś od słońca, coś na długi rękawek. Odpadają kombinezony, szaliki, rękawiczki 🥳🥳 dla mnie to mega ulga 😂
Z przewijakiem to jest tak - fajnie mieć zwykły, który da się położyć na łóżku. Jak jesteś po naturalnym, to spoko, a weź się zginaj po cc 🤦♀️ przewijak przydaje się. Takie turystyczne zestawy dla podróżujących też są mega. Jest plecak, w którym jest rozkładany przewijak i masa kieszonek. Polecam 😉
Smoczek 🤭 warto mieć. Tak samo butle. Nigdy się nie wie 🤷♀️
Wiadomo - łóżeczko. My kupujemy drewniane plus turystyczne. Jesteśmy bardzo wyjazdowi i musimy mieć 🤷♀️
Jak drewniane, to jakiś ochraniacz na szczebelki. Bo to jednak no.
A tak moja rada - jest tyle pięknych rzeczy. I chciałoby się wszystko. A i tak połowa będzie leżała nietknięta 😂😂
Z firm polecam KinderKraft - łóżeczka, wózki, ogólnie meblowo ❤️❤️
Musiałam sprawdzić jak wygląda rampers
Ogólnie to super czas nam wychodzi na porody, bo serio jak pomyślę sobie o ubieraniu w te kombinezony czapki itd.. 🙄
Ja czekam z wyprawka do połówkowych i potem zaczynam na ostro
Muszę się w końcu zapisać na te badania, żeby się potem nie zdziwić jak będzie ciężko o terminBasia
26+3 💖 1300g
29+3 💖 1714g
34+3 💖 2500g
37+3 💖 3200g -
InaKarolina wrote:Musiałam sprawdzić jak wygląda rampers
Ogólnie to super czas nam wychodzi na porody, bo serio jak pomyślę sobie o ubieraniu w te kombinezony czapki itd.. 🙄
Ja czekam z wyprawka do połówkowych i potem zaczynam na ostro
Muszę się w końcu zapisać na te badania, żeby się potem nie zdziwić jak będzie ciężko o termin
Rampersy są mega ❤️❤️ krótko na górze, krótko na dole i zazwyczaj mają fajne wzorki 😂
Aaa jeszcze leżaczek - bujaczek. No bez tego dla mnie też życia nie ma 😂 -
Dzięki dziewczyny, jak bede miała chwile to zapisze na pierwszej stronie 😁24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
Czas na poród fajny bo to już będzie przed wakacjami lub początek wakacji. Będzie troche lżej covidowo i bezpieczniej no i cieplutko (może sie nie zmarznie w szpitalu😆)24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
KaJa wrote:Czas na poród fajny bo to już będzie przed wakacjami lub początek wakacji. Będzie troche lżej covidowo i bezpieczniej no i cieplutko (może sie nie zmarznie w szpitalu😆)
Pierwsze dziecko mam z 23. 12 😂 nie dość, że święta, to wczesniak, niezapowiedziana i nagła cesarka, to jeszcze zimno 😂😂 drugie dziecko mam z listopada, więc też od razu wpadliśmy w kombinezony. Odechciewa się wszystkiego, serio 😂😂 jestem więc wdzięczna za to, że będzie to maj 🥳 -
Ja rodziłam we wrzesniu! Było cieplutko i ogólnie super 😂 długo ubieralysmy sie tylko w bodziaka spodenki i sweterek bo jednak było długo cieplo 😀 a tu czerwiec to nie wiadomo czy szybko zrobi sie upał ze wystarczy dam bodziak, czy będzie po 18 stopni i deszcz 🥴😬
I co do leżaczka to tak! Zapomniałam napisać 😀 też się nam przydał 😀 nie ukrywam ze marzy mi się BabyBjorn ale cena powala 🥴córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Marti1984 wrote:Pierwsze dziecko mam z 23. 12 😂 nie dość, że święta, to wczesniak, niezapowiedziana i nagła cesarka, to jeszcze zimno 😂😂 drugie dziecko mam z listopada, więc też od razu wpadliśmy w kombinezony. Odechciewa się wszystkiego, serio 😂😂 jestem więc wdzięczna za to, że będzie to maj 🥳
Wow to miałaś prezent na święta 😅 mój dziadek sie rodził w wigilie ale to były takie czasy, że go wpisali dopiero w styczniu i był wg dokumentów młodszy niż w rzeczywistości 😜 ja bym nie chciała rodzić w święta jakiekolwiek 🙈 dobrze, że w czerwcu chyba żadnych nie ma 🤔😅24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
A co do wyprawki dla dziecka do szpitala to u mnie jest mega! Bo wszystko zapewnia szpital tzn ciuszki rożek tetrówki! Jedynie wiadomo trzeba mieć pieluchy i chusteczki i ciuszki na wyjście 😀 przynajmniej nie trzeba potem tego wszystkiego prać w tak wysokiej temperaturze 😀 a u Was jak jest?córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Dzień dobry dziewczyny 😉😘
Ja miałam kiepską noc, to moje krocze boli coraz bardziej 😏 i nie umiałam znaleźć sobie pozycji na boku żeby było mi wygodnie. Dobrze, ze wizyta jutro i ze mała jest aktywna bo tak to bym chyba trochę panikowała, ze coś się dzieje. 🤨
Kaja, jasne nie ma problemu wrzucę 😘
Mam taką listę pod siebie, ale ona jest zlepkiem właśnie kilku list i na podstawie doświadczeń najbliższych mi osób
Idę zrobić sobie kawkę i będę pisać 😘KaJa lubi tę wiadomość
Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
Jajowody drożne ✅
Endometrioza III stopnia.
Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️
Heparyna 0,4
Acard 75 💊
Euthyrox 37,5
Luteina + dupek 😏
16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️
31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖
-
Zuzlo wrote:A co do wyprawki dla dziecka do szpitala to u mnie jest mega! Bo wszystko zapewnia szpital tzn ciuszki rożek tetrówki! Jedynie wiadomo trzeba mieć pieluchy i chusteczki i ciuszki na wyjście 😀 przynajmniej nie trzeba potem tego wszystkiego prać w tak wysokiej temperaturze 😀 a u Was jak jest?
U mnie w mieście nawet karetek nie ma także no.. bede rodzić w Warszawie jeśli tylko sie tak uda😅 a jak tam jest to nie wiem. W ogóle nie wiem jak to działa. Zawsze myślałam, że to jest jak w filmach że rodze to jade do szpitala a tu jakieś zapisy i inne cuda. Nie chce mi sie o tym myśleć w ogóle😂24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
Zuzlo wrote:A co do wyprawki dla dziecka do szpitala to u mnie jest mega! Bo wszystko zapewnia szpital tzn ciuszki rożek tetrówki! Jedynie wiadomo trzeba mieć pieluchy i chusteczki i ciuszki na wyjście 😀 przynajmniej nie trzeba potem tego wszystkiego prać w tak wysokiej temperaturze 😀 a u Was jak jest?
U mnie jest tak samo, aby to co chcesz sobie bierzesz i te rzeczy higieniczne. Możesz wziąć swoje ciuszki i ubierać w swoje ale musisz liczyć sie z tym, że ich potem wiecej nie zobaczysz 😂Zuzlo lubi tę wiadomość