We wrześniu złote liście zwiastują dziecka przyjście🍁🍂🍄🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Mia91 wrote:O, apropo wanienek, czy któraś z doświadczonych już mam miała może taka z materacykiem /poduszką? Warto? Bo na moje amatorskie oko to może znacznie ułatwić kąpiel, ale one są z kolei dość niskie o rzadko w zestawie że stelażami. I sama już nie wiem.
Ja przy córce nie miałam nic takiego 😀 wydaje mi się tak jak MojaMałaBlondyneczka pisze - zbędna robota z suszeniem itd 😀 ja takiego dzidziorka staram się szybko umyć, więc myślę, że ręka do trzymania wystarczy 😀córka - 2018 ✨
syn - 2022 ✨ -
Zuzlo wrote:Ja przy córce nie miałam nic takiego 😀 wydaje mi się tak jak MojaMałaBlondyneczka pisze - zbędna robota z suszeniem itd 😀 ja takiego dzidziorka staram się szybko umyć, więc myślę, że ręka do trzymania wystarczy 😀
Właśnie tego trzymania się na początku obawiam i liczyłam, że coś tego typu ułatwi sprawę : https://allegro.pl/oferta/skip-hop-wanienka-z-lezaczkiem-wieloryb-moby-szary-11616900531
Ale może macie rację, że wręcz przeciwnie i jeszcze bardziej skomplikuje. Ach te wyprawkowe dylematy. -
Mia91 wrote:Właśnie tego trzymania się na początku obawiam i liczyłam, że coś tego typu ułatwi sprawę : https://allegro.pl/oferta/skip-hop-wanienka-z-lezaczkiem-wieloryb-moby-szary-11616900531
Ale może macie rację, że wręcz przeciwnie i jeszcze bardziej skomplikuje. Ach te wyprawkowe dylematy.Zuzlo , Mia91 lubią tę wiadomość
09.2019 synek 😍
28.09.2021 beta 715 💙
[/url]
-
MojaMałaBlondyneczko wrote:No ale to bobo na zdjęciu to już odrosniete 😉🤪 dla noworodka raczej słabo...
No tak, dość odrośniete 🙃. Czyli nie ma alternatywy poza mocnym rodzicielskim chwytem. Muszę się oswoić z tą myślą, bo póki co nawet noszenie w pierwszych dniach planuję głównie przy wykorzystaniu rożka.
-
Ja z tą wanienką mam taki wkład dla maluszka ale plastikowy. Wygląda jak taki plastikowy leżaczek. Nie wiem czy bede używać ale był w zestawie. Fajnie że ma przyssawki takie i sobie to w wanience stabilnie leży. Mimo wszystko i tak na pewno takiego niemowlaka trzeba trzymać więc nie sądze, że jest to niezbędny zakup 😊
Mia91 lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
KaJa wrote:Kamczi, brawo tak trzymaj👌
Ja to sie śmieje z tych ludzi 😅 ale nie powiem, czasami mnie to też wkurza. Ja jakoś nigdy nie miałam chyba takiego podejścia, zawsze przepuszczałam czy starsze osoby czy w ciąży. Nigdy mi to nie przeszkadzało i teraz czuje sie jak ufoludek jakiś 😆
To ja ostatnio stoję w kolejce w biedrze, brzuch widać już z daleka 😂 i kobieta się mnie pyta czy ją przepuszczę w kolejce bo ona kwiatka trzyma i jej ciężko 😂 No trochę śmiać mi się chciało, odwróciłam się jeszcze nooo napewno zauważyła ze w ciąży jestem i ją przepuściłam 😂Starania od 03.2020
06.2021- CB 💔
2CS: lametta+ovitrelle+duphaston
💙04.10.2021 ⏸
💚05.10.2021 beta: 142,99
💛07.10.2021 beta: 426,14
🧡12.10.2021 beta: 4422,36
❤️05.11.2021 mały człowiek mierzy 2,11 cm
💜03.12.2021 bobas ma już 6,59 cm
💖07.01.2022 raczej dziewczynka 👧🏼 198g.
🤍04.02.2022 dziewczyneczka waży już 409g.
💛25.02.2022 683g.
💚18.03.2022 1kg bobasa
🧡08.04.2022 1529g
💙25.04.2022 1926g kluseczki
💜13.05.2022 2369g
❤️27.05.2022 2800g -
Podczytuję Was dziewczyny, ale coś nie miałam serca do odzywania się. Nawet nie to, że gorszy czas, ale tak jakoś nie wiem 🤷♀️
Czasem trzeba po prostu widocznie zawalczyć o swoje miejsce w kolejce i olać to, co ktoś tam sobie pomyśli. Ludzie nie widzą i nie będą widzieć. Ważne, żeby z kwiatkiem pani w kolejce nie stała, a Ty z brzuchem sobie stój 😂
KaJa może po prostu mała będzie drobna 😊 ważne, że wszystko gra i buczy. Szyjki też jeszvze kawałek jest, ale trzeba sprawdzać, żeby Maja jakiejś niespodziewajki nie odstawiła 😂
Wanienka - dziecko kąpie się ekspresowo. Serio 😂 nie można go moczyć niewiadomo ile, więc raz, dwa, trzy minuty i po sprawie 😊 byle dotrwać do momentu, w którym będzie siedzieć - wtedy już z górki. Tak samo te wszystkie wanienki z korkami i odpływami. Może to i ładne i wygodne, ale jakoś tak słyszałam tylko te negatywne opinie 😂
KaJa przepisz mnie proszę z wizyty wtorkowej na poniedziałek, 14.03. Mąż się poczuł w obowiązku zobaczyć raz na jakiś czas dziecko na usg, a tylko w poniedziałek może 😂
Poza tym u mnie praca, rwa kulszowa, praca, nieprzespana noc, bo mała się wierci, praca, chęć wiosny... I tak w kółko. Młoda sobie pozwala jak nigdy wcześniej. Jak tylko można coś gdzieś wetknąć, to czemu by nie - wetkniemy. Najlepiej w środku nocy, jak się przekręcam z boku na bok. Wtedy już jest po spaniu.
Z ciekawostek w poniedziałek straciłam słuch 🤦♀️ zatkało mnie na amen. Prawe ucho trochę puściło, ale na lewe... Szkoda gadać. Dzisiaj byłam u laryngologa, przepłukała mnie i nagle wszystko mi przeszkadza. Każdy szelest. Każde słowo. Wiem, marudzę.
Czekam na tą wiosnę i na ciepełko, żeby wreszcie ruszyć na sesję. W kurtce zimowej jakoś mnie nie rajcuje stawanie przed aparatem, więc poproszę chociaż o +10, żebym mogła ją zrzucić.
Aaa i słodycze dalej tak średnio wchodzą 😱😱tzn kwaśne żelki mogę na kilogramy... 😂 za to ogłaszam wielki powrót frytek 🥳
A jeszcze miałam o ważeniu dzieci... Abrakadabra to jak ta ginka widzi, czy dziecię się dobrze rozwija? 🙈🙈 Że popatrzy, że serce bije i ręką rusza? 🤦♀️
Jakie plany weekendowe? Coś ciekawego będziecie robić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 15:38
-
Marti ogólnie mierzy jej brzuszek, główkę itd wszystko sprawdza ale przecież jak mierzy brzuszek to powinna jej sie waga pozniej obliczyć a ona tego wcale nie robi. Jak mi nie zmierzy na następnej wizycie to zapytam po co robi mi wgl usg i po czym wnioskuje, że się dobrze rozwija..
Marti1984 lubi tę wiadomość
-
Marti, frytek to i ja bym zjadła🤪
Mnie też złapała rwa dzisiaj😐 cały pośladek aż mnie boli masakra 🤦♀️ teraz już chyba co raz więcej bedzie różnych bóli itd
A na wiosne też czekam z niecierpliwością chociaż u mnie dzisiaj pięknie 🌞 tylko zimno😆24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Anrakadabra - W sumie to obowiązkowe usg są dokładnie 3 przez cała ciąże jakby nie patrzeć + jedno potwierdzające jest zwykle jeszcze przed tym 1 trymestru.
Ale rozumiem ze jak ktos płaci prywatnie za każda wizytę i za usg tez to jednak nie po to żeby tylko sprawdzić czy dziecko żyje 😬😬
Ja prowadzę na Luxmed i faktycznie takie usg z pomiarami dokładnie miałam 5 razy - 3 trymestralne , 1 potwierdzające ciąże i z tydzień temu dodatkowe sprawdzić czy dziecko nie urosło za bardzo do porodu. Takto tylno szybko przykładała sprawdzić wody , łożysko , serduszko i to tak na oko bez dokładnych pomiarów na wizytach co miesiąc. Nie uważam żeby było trzeba więcej w sumie - chyba ze oczywiście są jakieś problemy w trakcie , dziecko odbiega od średniej itp. ☺️
No i jak mówiłam jak się płaci grube pieniądze to tez inne oczekiwania. 🤪
20+5 --> połówkowe, 350g, ALICJA
24+4 --> 700g
29+6 --> USG 3 trymestru --> 1380g
36+2 --> 2500g
-
Ja wanienkę chciałam kupić za 40 zeta w Ikei ale nie było. Chcę najprostszą, najtańszą, bo i tak zaraz dziecko z tego pewnie wyrośniestarania od 12.2019
3x IUI kwiecień-czerwiec 2021 nieudane
Lipiec start IVF ICSI, 2 ❄️❄️
30.08.21 I transfer 3.1.3 10 dpt beta 0
27.09.21 II transfer 4.2.3 + AH + encorton
8dpt II; 9dpt 45,5; 11dpt 131; 15 dpt 799 prog 31
21 dpt 2,5 mm zarodek
29 dpt 6 mm zarodek i ❤️ (6+3)
9+3 2,8 cm człowieka
12+3 5,9 cm, prenatalne ok i Nifty ok
23+2 połówkowe 523g chłopca
27+2 1100 g; 30+2 1600g; 33+2 2200g; 36+2 3200g; 39+0 3600g
06.2022 40+4 poród SN 3560 g ❤️
Powrót po rodzeństwo.
Start drugiej stymulacji 02.2025 i 2 ❄️❄️ ❤️
23.04.25 Transfer 4.2.2
4dpt II; 6 dpt 29; 12 dpt 950 🤯
6+1 zarodek i ❤️
8+4 2 cm i ❤️ 169/min
-
nat wrote:Anrakadabra - W sumie to obowiązkowe usg są dokładnie 3 przez cała ciąże jakby nie patrzeć + jedno potwierdzające jest zwykle jeszcze przed tym 1 trymestru.
Ale rozumiem ze jak ktos płaci prywatnie za każda wizytę i za usg tez to jednak nie po to żeby tylko sprawdzić czy dziecko żyje 😬😬
Ja prowadzę na Luxmed i faktycznie takie usg z pomiarami dokładnie miałam 5 razy - 3 trymestralne , 1 potwierdzające ciąże i z tydzień temu dodatkowe sprawdzić czy dziecko nie urosło za bardzo do porodu. Takto tylno szybko przykładała sprawdzić wody , łożysko , serduszko i to tak na oko bez dokładnych pomiarów na wizytach co miesiąc. Nie uważam żeby było trzeba więcej w sumie - chyba ze oczywiście są jakieś problemy w trakcie , dziecko odbiega od średniej itp. ☺️
No i jak mówiłam jak się płaci grube pieniądze to tez inne oczekiwania. 🤪
Ale w sumie żeby mozna bylo zobaczyć czy dziecko nie odbiega od normy to powinna w sumie sprawdzić ta wage, a co jeśli za malo wazy to przecież powinna to kontrolować jakos. Jak byłam na usg w luxmedzie to sprawdzał to i bez proszenia się bo to w sumie no ważne jest jakby nie było. No ale nic, zobaczymy na następnej wizycie -
AnnaMD wrote:Ja wanienkę chciałam kupić za 40 zeta w Ikei ale nie było. Chcę najprostszą, najtańszą, bo i tak zaraz dziecko z tego pewnie wyrośnie
AnnaMD lubi tę wiadomość
09.2019 synek 😍
28.09.2021 beta 715 💙
[/url]
-
MojaMałaBlondyneczko wrote:Ja kupiłam też taka najprostszą na stojaku z olx za 50 zł 😉 odkąd młody siedział to i tak kapał się już w wannie więc popieram że nie warto wydawać niewiadomo ile 👍
Pewnie ze nie warto. Ja swoją ze stelażem kupiłam za 3 opakowania chusteczek nawilżanych 😂 mam wrażenie, że to wszystko się samo nakręca i świat zgłupiał. Co warto kupić droższe i na lata, to warto, ale akurat tutaj to bym się kłóciła, czy potrzeba wydawać fortunę na wanienkę, która jest tak naprawdę na chwilę 😉nat lubi tę wiadomość
-
abrakadabra wrote:Ale w sumie żeby mozna bylo zobaczyć czy dziecko nie odbiega od normy to powinna w sumie sprawdzić ta wage, a co jeśli za malo wazy to przecież powinna to kontrolować jakos. Jak byłam na usg w luxmedzie to sprawdzał to i bez proszenia się bo to w sumie no ważne jest jakby nie było. No ale nic, zobaczymy na następnej wizycie
Mi się wydaje ze w duzej mierze lekarz z doświadczeniem też juz na "oko" potrafi ocenic czy coś go niepokoi na danym etapie i np widzi od razu ze dziecko jest duzo mniejsze niz powinno być - zwlaszcza ze mówisz ze robi pomiary brzuszka itd. tylko nie wypluwa końcowego wyniku w postaci wagi. - wiec po wymiarach brzuszka, głowki itd. może ocenia że wszystko jest okej i nie ma do niczego zastrzeżeń.
20+5 --> połówkowe, 350g, ALICJA
24+4 --> 700g
36+2 --> 2500g
-
Jak chodzi o wanienki to też wzięłam najprostszą na stojaku
Myślałam wcześniej o jakiś wyszukanych bardziej z wkładkami albo tymi typu "wiaderko", ale naczytałam sie pozniej ze nikt prawie z tych wkładek i tak nie korzystał ani plastikowych ani materiałowych które było trzeba suszyć i najpraktyczniejsza koniec końców jest najprostrsza wanienka20+5 --> połówkowe, 350g, ALICJA
24+4 --> 700g
36+2 --> 2500g
-
Marti1984 wrote:Pewnie ze nie warto. Ja swoją ze stelażem kupiłam za 3 opakowania chusteczek nawilżanych 😂 mam wrażenie, że to wszystko się samo nakręca i świat zgłupiał. Co warto kupić droższe i na lata, to warto, ale akurat tutaj to bym się kłóciła, czy potrzeba wydawać fortunę na wanienkę, która jest tak naprawdę na chwilę 😉09.2019 synek 😍
28.09.2021 beta 715 💙
[/url]
-
MojaMałaBlondyneczko wrote:My może inaczej na to patrzymy bo to nie pierwsze dziecko 😉 ale ja ogólnie ostatnio staram się żyć minimalistycznie, sprzedaje, oddaje albo wyrzucam niepotrzebne rzeczy, staram się pierdół nie kupować i jakoś się z tym tak lżej czuje 😊 tym bardziej że planuje duża przeprowadzkę to łatwiej będzie bez zbędnych rzeczy 👍
Ja ogólnie jestem fanką handlu osiedlowego 😂 są dwie grupy - jedna dla mamusiek, druga ogólna. Kto co ma do pozbycia się, najczęściej wymienia za jakieś soki, owoce, symboliczne kwoty, wino etc. Sama po chłopakach tak rzeczy oddaję, no bo po co mi to chomikować. A tu jakaś babeczka pozbywa się całej paczki pampersów 1 za 3 Kinder jajka. No nie weźmiesz? Weźmiesz 😂 bo mając w perspektywie wszystkie wydatki, oszczędza się na czym tylko można 😊 no przynajmniej ja tak mam.MojaMałaBlondyneczko lubi tę wiadomość
-
Marti1984 wrote:Ja ogólnie jestem fanką handlu osiedlowego 😂 są dwie grupy - jedna dla mamusiek, druga ogólna. Kto co ma do pozbycia się, najczęściej wymienia za jakieś soki, owoce, symboliczne kwoty, wino etc. Sama po chłopakach tak rzeczy oddaję, no bo po co mi to chomikować. A tu jakaś babeczka pozbywa się całej paczki pampersów 1 za 3 Kinder jajka. No nie weźmiesz? Weźmiesz 😂 bo mając w perspektywie wszystkie wydatki, oszczędza się na czym tylko można 😊 no przynajmniej ja tak mam.
Widziałam jak mi te wanienke z przed nosa sprzątnęłaś😅😅Marti1984 lubi tę wiadomość
AMH - 02.21 - 0.72, 10.21 - 0.49; 03.24 - 0.62
nasienie - ok
Ona: 36 lat, On: 36 lat
12.05.2021 start 1 IVF ICSI
08.08.2021 poronienie 9tc (puste jajo) 💔😥
23.10.2021(NATURALS) - 30,79 mIU/ml
25.10.2021 - 90,38 mIU/ml, prog 23,7 ng/ml 🙏✊
25.06.2022 - 2650 g i 50 cm (38+3) witaj Gwiazdeczko 😍😍
23.03.2024(NATURALS) - 28,4 mIU/ml
25.03.2024- 80,8 mIU/ml, prog 20,2 ng/ml 🙏✊
21.11.2024 - 3500 g i 53 cm (38+2) witaj Księciunio 😍😍 -
Estrella wrote:Widziałam jak mi te wanienke z przed nosa sprzątnęłaś😅😅