We wrześniu złote liście zwiastują dziecka przyjście🍁🍂🍄🤰👶
-
WIADOMOŚĆ
-
Angellka, piękne imie i już wpisuje ❤
Angellka, InaKarolina lubią tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Mia91 wrote:Dziewczyny, jakie macie BPD na tym etapie? Bo u mnie o 3 tygodnie większe niż FL i trochę się zmartwiłam chociaż lekarz nic nie mówił i dopiero w domu to przeanalizowałam.
U mnie w drugą stronę - bpd mniejsze o dwa tygodnie niż fl. Ale mała główkę zawsze miała do tyłu w porównaniu z resztą, odkąd tylko mierzą. Za to fl zawsze była dłuższa 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2022, 07:33
-
Miłego dnia dziewczyny 😊🌺
Pogoda nie rozpieszcza a ja miałam ciężką noc😖 o 2 w nocy znowu musiałam iśc do wanny😔 ja czuje, że coś sie dzieje bo to nie jest normalne. Dodatkowo parcie na 💩 i po godzinie byłam tak zmęczona że prawie zasnęłam w tej wannie🙈24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
KaJa wrote:Miłego dnia dziewczyny 😊🌺
Pogoda nie rozpieszcza a ja miałam ciężką noc😖 o 2 w nocy znowu musiałam iśc do wanny😔 ja czuje, że coś sie dzieje bo to nie jest normalne. Dodatkowo parcie na 💩 i po godzinie byłam tak zmęczona że prawie zasnęłam w tej wannie🙈
Jak Cię cokolwiek niepokoi, to do lekarza. Nie ma co gdybać i już!!
Ja dziś też wkraczam z Blondyneczką w nowy tydzień, tylko o tydzień wcześniejszy 😜🤭 -
Kaja jeśli faktycznie jest coś nie tak to skontaktuj się z lekarzem! Bo jeśli przy skurczach masz takie parcie to nigdy nic nie wiadomo, lepiej działać wcześniej.
U mnie noc tez tragiczna, mało spałam. Głowa mnie ciągle boli, w nocy musiałam brać tabletkę i pomogła ale tylko na chwile bo odkad sie obudziłam to dalej jest to samo.. -
Witam kochane !
Marti - twoja Alicja to kawał dziewczyny ☺️ Najważniejsze ze zdrowa, przy cesarce u ciebie nawet duża waga nie jest straszna 🤪
Kaja - nie brzmi to dobrze ! Ja uważam ze przeczucie to naprawdę jest ważna sprawa, wiec jak mówisz ze czujesz ze coś jest nie tak to tym bardziej powinnaś się skontaktować z lekarzem ! Uczucie parcia i skurcze na tym etapie to na pewno nie jest normalne wiec każdy zrozumie powód przyjścia a ciebie to uspokoi jak będzie wszystko w porządku !
Nie uda mi się cofnąć do wszystkich postów sprzed kilku dni bo miałam trochę przerwy w forum ale mam nadzieje ze u każdej z Was wszystko w porządku ☺️
Ja niestety nadal w dwupaku 😬 dzisiaj 40+6. Wczoraj byłam na ktg. Dalej tylko skurcze przepowiadające, stan szyjki taki sam jak kilka dni temu a główka dalej wysoko… tak wiec na razie nic nie zwiastuje porodu aczkolwiek wiadomo ze skurcze jak się zaczną to wszystko pójdzie do przodu.
Narazie jestem umówiona na kolejne ktg na czwartek , jak nic nie ruszy to w niedziele przyjęcie i od razu balonik na noc, poniedziałek oksytocyna i wywoływanie. 😭 tak wiec Alicja ma czas do niedzieli 🙄🙄🙄20+5 --> połówkowe, 350g, ALICJA
24+4 --> 700g
29+6 --> USG 3 trymestru --> 1380g
36+2 --> 2500g
-
nat wrote:Witam kochane !
Marti - twoja Alicja to kawał dziewczyny ☺️ Najważniejsze ze zdrowa, przy cesarce u ciebie nawet duża waga nie jest straszna 🤪
Kaja - nie brzmi to dobrze ! Ja uważam ze przeczucie to naprawdę jest ważna sprawa, wiec jak mówisz ze czujesz ze coś jest nie tak to tym bardziej powinnaś się skontaktować z lekarzem ! Uczucie parcia i skurcze na tym etapie to na pewno nie jest normalne wiec każdy zrozumie powód przyjścia a ciebie to uspokoi jak będzie wszystko w porządku !
Nie uda mi się cofnąć do wszystkich postów sprzed kilku dni bo miałam trochę przerwy w forum ale mam nadzieje ze u każdej z Was wszystko w porządku ☺️
Ja niestety nadal w dwupaku 😬 dzisiaj 40+6. Wczoraj byłam na ktg. Dalej tylko skurcze przepowiadające, stan szyjki taki sam jak kilka dni temu a główka dalej wysoko… tak wiec na razie nic nie zwiastuje porodu aczkolwiek wiadomo ze skurcze jak się zaczną to wszystko pójdzie do przodu.
Narazie jestem umówiona na kolejne ktg na czwartek , jak nic nie ruszy to w niedziele przyjęcie i od razu balonik na noc, poniedziałek oksytocyna i wywoływanie. 😭 tak wiec Alicja ma czas do niedzieli 🙄🙄🙄
No to się zasiedziała dziewczyna! Czeka chyba na wiosnę 🤭🤭 a tak serio - mam nadzieję, że samo się jakimś cudem bujnie 🤞❤️ -
Marti1984 wrote:No to się zasiedziała dziewczyna! Czeka chyba na wiosnę 🤭🤭 a tak serio - mam nadzieję, że samo się jakimś cudem bujnie 🤞❤️
Jeżeli się skończy na indukcji i się urodzi 11.04 to będę dokładnie 41+5 w ciąży 😂😂😂 chyba najdłuższa ciąża w historii, powoli się czuje już jak słonica 🙄20+5 --> połówkowe, 350g, ALICJA
24+4 --> 700g
29+6 --> USG 3 trymestru --> 1380g
36+2 --> 2500g
-
Nat ja myslalam ze już urodziłaś 😅 nie było Cię i byłam pewna ze weszłas na f żeby sie pochwalić, a Ty dalej dwupaczek, ale sie nachodzisz z brzuszkiem, za dobrze jej, zreszta zobacz jaka pogoda, gdzie ona w taka zimnice będzie sie pchała, czeka aż sie pogoda zmieni 😂
-
nat wrote:Jeżeli się skończy na indukcji i się urodzi 11.04 to będę dokładnie 41+5 w ciąży 😂😂😂 chyba najdłuższa ciąża w historii, powoli się czuje już jak słonica 🙄09.2019 synek 😍
28.09.2021 beta 715 💙
[/url] -
Marti piękna sesja i Alicja pięknie zapozowała, widzę nawet oko już „pomalowane” 😆 córka Pani Fotograf od razu widać 😆
Dziewczyny piękne brzuszki macie, mój jakiś kwadratowy przez to ułożenie posladkowe. Dzisiaj idziemy na sesje, jakoś nie mam weny do niej.
Co do skurczy to niestety dołączam tez 😓 dwie noce pod rząd już się mecze, ale zmotywowało mnie to do zamknięcia sprawy wyprawki. W pierwszej ciąży w ogóle nie miałam żadnych skurczy, nic, jak już się pojawiły to się okazało ze to poród 😂 a ja czekałam na przepowiadające. Teraz już wiem jak wyglądają wiec mogłyby odpuścić 🤨 -
-
Kaja jestem tego samego zdania co dziewczyny, skontaktuj się z lekarzem. Ja miałam tylko pobolewania brzucha i napinania i jak zadzwoniłam się poradzić co robić żeby nie panikować powiedział „jechać na szpital z ciąża nie ma żartów”. Nie chce Cię straszyć ale mi np bardzo pomogło te kilka dni w szpitalu, dobrze to na mnie zadziałało i fizycznie i psychicznie. Lepiej zadziałać wcześniej 🙂
Nat życzę szybkiego rozpakowania 😁Starania od 03.2020
06.2021- CB 💔
2CS: lametta+ovitrelle+duphaston
💙04.10.2021 ⏸
💚05.10.2021 beta: 142,99
💛07.10.2021 beta: 426,14
🧡12.10.2021 beta: 4422,36
❤️05.11.2021 mały człowiek mierzy 2,11 cm
💜03.12.2021 bobas ma już 6,59 cm
💖07.01.2022 raczej dziewczynka 👧🏼 198g.
🤍04.02.2022 dziewczyneczka waży już 409g.
💛25.02.2022 683g.
💚18.03.2022 1kg bobasa
🧡08.04.2022 1529g
💙25.04.2022 1926g kluseczki
💜13.05.2022 2369g
❤️27.05.2022 2800g -
Zobacze jak bedzie dzisiaj po końskiej dawce magnezu. Śluzu też mam więcej i jest dziwny w sensie że glutowaty albo taki ciągnący jak przy owulacji. Wydaje mi sie, że u mnie sporo robi stres ostatnio a poza tym z moim mamy kryzys w związku i w ogóle szkoda gadać. Już wolałam sie z nim pokłócić niż to milczenie😔 może ta przeprowadzka i wszystko na wariackich papierach tak na nas oboje działa.
Ważne, że malutka sie rusza bez zmian i oby nic sie w tej kwesii nie zmieniło.
Poprawiłam sobie humor zakupami, wynalazłam na allegro fajne skarpeteczki i czapeczki do szpitala bo nie miałam dla małej 😜 no i zamówiłam sobie na próbe staniki ale wzięłam z innej firmy, najtańsze chyba jakie były i jestem całkiem zadowolona. Jeden to widać, że to stanik na "jeden sezon" bo myśle że sie zmechaci ale za to super leży i trzyma cycki 🤪 jest troche sztywniejszy ale o to mi chodziło. No i drugi taki bardziej sportowy czarny ale też wygodny 😊
Przepraszam, że wam tak smęce ale teraz to autentycznie nie mam z kim nawet o tym wszystkim pogadać🙈
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
Marti, u mnie to wygląda troche inaczej. Jak mnie złapało o 2 w nocy to przez godzine miałam skurcze dosłownie co minute bardzo bolesne. Później to przechodzi i np cały dzien jest ok. U Ciebie to te skurcze takie bardziej rozłożone w czasie jakby ale tak czy inaczej obie sie nieźle nacierpimy 😖24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
KaJa wrote:Zobacze jak bedzie dzisiaj po końskiej dawce magnezu. Śluzu też mam więcej i jest dziwny w sensie że glutowaty albo taki ciągnący jak przy owulacji. Wydaje mi sie, że u mnie sporo robi stres ostatnio a poza tym z moim mamy kryzys w związku i w ogóle szkoda gadać. Już wolałam sie z nim pokłócić niż to milczenie😔 może ta przeprowadzka i wszystko na wariackich papierach tak na nas oboje działa.
Ważne, że malutka sie rusza bez zmian i oby nic sie w tej kwesii nie zmieniło.
Poprawiłam sobie humor zakupami, wynalazłam na allegro fajne skarpeteczki i czapeczki do szpitala bo nie miałam dla małej 😜 no i zamówiłam sobie na próbe staniki ale wzięłam z innej firmy, najtańsze chyba jakie były i jestem całkiem zadowolona. Jeden to widać, że to stanik na "jeden sezon" bo myśle że sie zmechaci ale za to super leży i trzyma cycki 🤪 jest troche sztywniejszy ale o to mi chodziło. No i drugi taki bardziej sportowy czarny ale też wygodny 😊
Przepraszam, że wam tak smęce ale teraz to autentycznie nie mam z kim nawet o tym wszystkim pogadać🙈
A smęć, ile tylko chcesz. Każda z nas miewa chwile do 🍑, więc nie martw się tym i nie przepraszaj. Dużo się zbiera na głowie podczas ciąży, a 3 trymestr niestety nie pomaga - nie oszukujmy się, że jest pięknie i cudownie, bo kurde nie jest 😂 musisz się zrelaksować - powiedziała jedna ociężała do drugiej 😉KaJa lubi tę wiadomość
-
Gdzieś się naczytałam że najlepiej jakby był najbardziej płaski- szczególnie przy podstawie🤔 więc ten drugi w kształcie jak bibs chyba gorszy... Więc kupiłam suavinex, ale finalnie to pewnie będę używać taki jaki dziecku przypasuje 😂😂09.2019 synek 😍
28.09.2021 beta 715 💙
[/url] -
Zuzlo, ja znowu gdzieś wyczytałam że lepsze te spłaszczone czyli pierwszy ale nie zagłębiam sie nawet w temat. Wzięłam smoczek z lovi bo miał generalnie dobre opinie i tyle 😅 a wiadomo, że jednemu coś przypasuje a drugiemu nie. Opinii zarówno zwykłych ludzi jak i specjalistów tez jest bardzo dużo i są bardzo różne więc no🤷♀️😂 trzeba próbować😅24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️