wędrująca szyjka
-
Dziewczyny!
Wiem, że nie jesteście lekarzami, ale do ginekologa wybieram się dopiero za 2 tygodnie, a niepokoi mnie moja szyjka. To jest końcówka mojego 7 cyklu starań i nadal nic, więc zaczynam dopatrywać się nieprawidłowości wszędzie. Od jakiś 3 dni (dzisiaj jest 24dc) obserwuje, że zmienia ona swoje położenie i twardość w zależności od pory dnia. Około godziny 15 jest miękka i bardzo wysoko (teoretycznie jestem po owulacji!), ale już koło 18 jest nisko i jest twarda. Nie wiem co mam o tym myśleć. Po owulacji powinna być chyba twarda cały czas? Czy któraś z Was spotkała się z czymś takim? Czy powinnam się niepokoić? -
Hej,
cytat z Bazy Wiedzy:
"sprawdzaj szyjkę codziennie, mniej więcej o tej samej porze (na przykład rano lub wieczorem po wzięciu prysznica), gdyż szyjka może zmieniać pozycję w ciągu dnia, np. często szyjka jest wyżej rano, a niżej wieczorem;"
Czyli chyba wszystko ok
A tak poza tym, to Ci gratuluję. Ja za chiny nie mogę się połapać o co chodzi z szyjką. Dla mnie jest prawie zawsze taka samaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 09:28
Iwka, mia6 lubią tę wiadomość
-
Dziękuję, uspokoiłaś mnie Mój błąd, nie doczytałam Ja już 7 cykl ją badam i wydaje mi się, że idzie mi coraz lepiej z określaniem położenia szyjki.
Póki co interpretacja temperatury jest jeszcze dla mnie zawiła, bo to pierwszy cykl, kiedy ją mierzę.
Pewnie potrzebujesz tylko wprawyMakak lubi tę wiadomość
-