Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne wędrująca szyjka
Odpowiedz

wędrująca szyjka

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2013, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Wiem, że nie jesteście lekarzami, ale do ginekologa wybieram się dopiero za 2 tygodnie, a niepokoi mnie moja szyjka. To jest końcówka mojego 7 cyklu starań i nadal nic, więc zaczynam dopatrywać się nieprawidłowości wszędzie. Od jakiś 3 dni (dzisiaj jest 24dc) obserwuje, że zmienia ona swoje położenie i twardość w zależności od pory dnia. Około godziny 15 jest miękka i bardzo wysoko (teoretycznie jestem po owulacji!), ale już koło 18 jest nisko i jest twarda. Nie wiem co mam o tym myśleć. Po owulacji powinna być chyba twarda cały czas? Czy któraś z Was spotkała się z czymś takim? Czy powinnam się niepokoić?

ckai3e3kq5o7xu9o.png

• Makak Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2013, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

cytat z Bazy Wiedzy:
    "sprawdzaj szyjkę codziennie, mniej więcej o tej samej porze (na przykład rano lub wieczorem po wzięciu prysznica), gdyż szyjka może zmieniać pozycję w ciągu dnia, np. często szyjka jest wyżej rano, a niżej wieczorem;"

Czyli chyba wszystko ok :)

A tak poza tym, to Ci gratuluję. Ja za chiny nie mogę się połapać o co chodzi z szyjką. Dla mnie jest prawie zawsze taka sama ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2013, 09:28

Iwka, mia6 lubią tę wiadomość

20110812580114.png
  • mia6 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2013, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, uspokoiłaś mnie :) Mój błąd, nie doczytałam :) Ja już 7 cykl ją badam i wydaje mi się, że idzie mi coraz lepiej z określaniem położenia szyjki.

Póki co interpretacja temperatury jest jeszcze dla mnie zawiła, bo to pierwszy cykl, kiedy ją mierzę.

Pewnie potrzebujesz tylko wprawy :)

Makak lubi tę wiadomość

ckai3e3kq5o7xu9o.png

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ