X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA
Odpowiedz

WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA

Oceń ten wątek:
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJJJO :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Martuśka Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gin kazał zrobic betę 3 więc zrobiłam ,a dziś juz palmienie i mega ból brzucha, WITAJ @! beta <0,100

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 22:48

0d229c8bca0a7a37441a14a4db12ea32.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczyny! w końcu mam chwilkę aby coś naskrobać. własnie wróciłam z przychodni gdzie zostawiłam siusiu i krew, miałam do zrobienia tsh i ft4 (co wiem, że znaczą tyle że coś z tarczycą) no i zrobiłam sobie ten HIV, nie taki drogi dzięki Bogu jak mi tam sugerowały, 36zł zapłaciłam. Widziałam u nich na liście badań możliwych do refundowania na nfz, że jest i tsh i hbs, ale tamta lekarka twierdzi, że nie wtedy jak się jest w ciąży tylko jak się ma podejrzenia o te choroby, to ja nie wiem. Wizytę u ginki mam dopiero za 1,5 tyg. Jestem słaba jak cholera po tym pobraniu krwi... Wcięłam właśnie pół bułki z dżemem z czarnej porzeczki, genialny jest :D
    Powiedziałam w pracy o ciąży. Heh nie zdziwiła się że jestem, ale że już tak długo, bo skończyłam pierwszy trymestr, a ciąża moja jest starsza dwa dni jak w suwaczku :D
    Martuśka, szkoda, że betka nie wyszła i trzeba czekać do następnego cyklu. Trzymam kciuki kochane za zielone ogoneczki, bo coś ostatnio zastój.

MalutkaEve, Martuśka lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • kierzynka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello... co tu tak mało stron do czytania? Wszystkie sie wątkiem znudziły już?

Ania_84 lubi tę wiadomość

qdkko7eso4id4zg9.png
    (02.02.2015 - 17t 5d)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie chciałam sie porzywitać :)
    myślałam że spędzę na czytaniu 3 godz. a tu takie pustki...
    :)

zaczynam się o Was martwić :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helloł :)

ja pracuje :D hehe ;)
    jutro ide do gina. zobaczymy co mi ciekawego powie ;)

MalutkaEve, Martuśka lubią tę wiadomość

Bezplemnikowcy też mają dzieci ;) 35odc.
    1 podejście (31.12.15) - cb
    2 Podejście (24.05.16) :) 13dpo beta 66,72/ 15dpo 183,22 19dpo 1432,94
    74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    Helloł :)

ja pracuje :D hehe ;)
    jutro ide do gina. zobaczymy co mi ciekawego powie ;)

Kochana ja tez pracuję :) i jeszcze w łikend muszę iść ....

a z jakim zamiarem idziesz do ginka?

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze sprawdzic czy wsio ok po tym możliwym zapaleniu jajnika.. dwa ze po antybiotyku dopadla mnie mala infekcja bułeczki :P i powiedziala mi polozna ze zrobia mi biocenoze i usg akurat to 12 dc wiec mniej wiecej zobazca czy cos tam urosło przez te antybiotyki ;)
    pokaze mu pierwszy raz wykresy ,a dwa chce wreszcie wiedziec co oni planuja.. bo poki co to tak naarwde nic nie robia ;/ ostatnie badania od nich mialam w maj 2013 wiec nawet nie wiadomo nic.. gdyby nie to ze sama robie sobie TSh to od maja 2013 nie mialabym wogole badan .. ;/

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    musze sprawdzic czy wsio ok po tym możliwym zapaleniu jajnika.. dwa ze po antybiotyku dopadla mnie mala infekcja bułeczki :P i powiedziala mi polozna ze zrobia mi biocenoze i usg akurat to 12 dc wiec mniej wiecej zobazca czy cos tam urosło przez te antybiotyki ;)
    pokaze mu pierwszy raz wykresy ,a dwa chce wreszcie wiedziec co oni planuja.. bo poki co to tak naarwde nic nie robia ;/ ostatnie badania od nich mialam w maj 2013 wiec nawet nie wiadomo nic.. gdyby nie to ze sama robie sobie TSh to od maja 2013 nie mialabym wogole badan .. ;/
    na badania do ginka to Ty chodzisz na nfz czy jkak? ja wyleczylam sie z chodzeia na nfz. jak bralam tabsy anty i chcialam isc do gina tylko po recepte to termin ze 2 miesiace po glupia recepte. prwatnie wchodzilam praktycznie bez kolejki. a na nfz jak chcialam szybko dostac sie dogina, to sie czekalo np. od 6 rano w kolejce, po pierwsze 5 osob ktore stalo bez rejestracji w kolejce to tez rejestrowali na dany dzien. czyli np. rejestracja czynna od 9, lekarz przyjmuje np. od 11 a ja musialam stac w kolejce od 6, czasem nawet budynek nie byl otwarty jeszcze, a i to w sumie nie zawsze bylam pierwsza i nie zawsze lapalam sie do pierwszej piatki. teraz prywatnie to rok w rok mam systematycznie robione badania: usg piersi, ginekologiczne, cytologie, ogolne badanie, na wizyte nie czekam dluzej jak tydzien

MalutkaEve, Ania_84 lubią tę wiadomość

relgi09k4o218c6j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to nieźle..
    mam nadzieję, że wszystko tam u Ciebie dobrze wyjdzie :)
    i w końcu zafasolkujecie :)

• Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kajoni wrote:
    na badania do ginka to Ty chodzisz na nfz czy jkak? ja wyleczylam sie z chodzeia na nfz. jak bralam tabsy anty i chcialam isc do gina tylko po recepte to termin ze 2 miesiace po glupia recepte. prwatnie wchodzilam praktycznie bez kolejki. a na nfz jak chcialam szybko dostac sie dogina, to sie czekalo np. od 6 rano w kolejce, po pierwsze 5 osob ktore stalo bez rejestracji w kolejce to tez rejestrowali na dany dzien. czyli np. rejestracja czynna od 9, lekarz przyjmuje np. od 11 a ja musialam stac w kolejce od 6, czasem nawet budynek nie byl otwarty jeszcze, a i to w sumie nie zawsze bylam pierwsza i nie zawsze lapalam sie do pierwszej piatki. teraz prywatnie to rok w rok mam systematycznie robione badania: usg piersi, ginekologiczne, cytologie, ogolne badanie, na wizyte nie czekam dluzej jak tydzien
    do pordani leczenia nieplodnosci na NFZ - ale tu nie problemu - ide i zostaje przyjeta :) na miejscu mam robione usg co miesiac - no oprocz ostatnich dwoch miesiecy bo byly swieta a wczesniej jakos nie poszlam :P ja chodze tam tylko dlatego zeby miec udokumentowane leczenie bo i inseminacje sa tam refundowane.. choc co do wykonania ich jest sporo zastrzezen ale w razie co mozna sprobowac ..dwa odrazu moj Maz tam ma robione badania wiec poki co chce ich wykorzystac jak moge -a swoja droga zaczynam od nastepnego miesiaca jak cos chodzic prywatnie .. a jesli do maja nic to jedziemy do wawy prywatnie do kliniki

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    do pordani leczenia nieplodnosci na NFZ - ale tu nie problemu - ide i zostaje przyjeta :) na miejscu mam robione usg co miesiac - no oprocz ostatnich dwoch miesiecy bo byly swieta a wczesniej jakos nie poszlam :P ja chodze tam tylko dlatego zeby miec udokumentowane leczenie bo i inseminacje sa tam refundowane.. choc co do wykonania ich jest sporo zastrzezen ale w razie co mozna sprobowac ..dwa odrazu moj Maz tam ma robione badania wiec poki co chce ich wykorzystac jak moge -a swoja droga zaczynam od nastepnego miesiaca jak cos chodzic prywatnie .. a jesli do maja nic to jedziemy do wawy prywatnie do kliniki
    mam nadzieje, ze zadne inseminacje nie beda potrzebne:) tego Ci a raczej Wam zycze :)
    ja niedawno tez zalapalam jakas infekcje i leczylam sie globulkami, w sumie dosyc fajne byly i szybko mi po nich przeszlo, ale ginka kazala stosowac 10 dni zeby nie przeleczyc samych objawow wiec stosowalam. ja na nastepnej wizycie mam miec tez cytologie, dzis sie nie moge doczekac wynikow badan z krwi ale to pewnie dopiero jutro na necie cos wyswietla.
    ja w pracy, moja mala spi, smaze sobie pierozki ruskie i popijam cieple mleko :)

relgi09k4o218c6j.png
  • Ania_84 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalutkaEve wrote:
    no to nieźle..
    mam nadzieję, że wszystko tam u Ciebie dobrze wyjdzie :)
    i w końcu zafasolkujecie :)
    ehh..zobaczymy juz przestałam sie nastawiac.. widze ze ciagle jest pod górke..jak nie infekcja meza, jak nie zle wyniki, o znowu ja chora,.. pozniej ten jajnik..

74dii09kx3vbi21s.png
    Novum Wawa
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) znow jakos rzadko zagladam ale czasami odpoczywam od ovu...

zagladam tu, ale sie nie udzielam...

jutro juz piateczek a ja weekend zaczełam juz dzisiaj bo jutro mam wolne :)
    taka fajna pogoda, prawie czuje wiosne :)
    mezu jutro przyjezdza w sobote imprezka urodzinowa Piotra kolegi z pracy i tak weekend minie :)

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_84 wrote:
    ehh..zobaczymy juz przestałam sie nastawiac.. widze ze ciagle jest pod górke..jak nie infekcja meza, jak nie zle wyniki, o znowu ja chora,.. pozniej ten jajnik..
    ja wiem kochana ze u mnie szybko poszlo, ale jak juz postanowilismy ze chcemy dzidzi to ja tez zalapalam zapalenie jajnika i infekcje. niedawno rozmawialam z kolezanka ktora juz w sumie urodzila ale zeszlysmy na temat czasu staran i ona mi mowila, ze probowali, probowali ale sie nieudawalo. Jak w koncu postanowili sobie darowac i przeszli na tryb "co ma byc to bedzie i nic na sile" to zaszla. a chce podkreslic ze ona zdrowa, nigdy zadnych tabsow anty czy cos, zawsze tylko kalendarzyk.... roznie bywa. przyjdzie i na Ciebie czas:P

relgi09k4o218c6j.png
  • Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    witam :) znow jakos rzadko zagladam ale czasami odpoczywam od ovu...

zagladam tu, ale sie nie udzielam...

jutro juz piateczek a ja weekend zaczełam juz dzisiaj bo jutro mam wolne :)
    taka fajna pogoda, prawie czuje wiosne :)
    mezu jutro przyjezdza w sobote imprezka urodzinowa Piotra kolegi z pracy i tak weekend minie :)
    ale Ci dobrze. ja w pracy do 18 conajmniej ale podobno maja mnie odwiezc do domu. jak im powiedzialam o ciazy to mam jakies takie ulgowe traktowanie :D w krakowie tez prawie wiosna, roztopy, choc wczoraj bylo ladniej i cieplej. bylam z mala na sankach a raczej na lodzie :P
    my mozliwe ze jutro pojedziemy do babci na weekend ale to zalezy czy brat nas zabierze, czy bedzie jechal jutro rano czy po poludniu

relgi09k4o218c6j.png
  • Martuśka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Kajoni :* ogólnie brzucho mnie nawala i to ostro.. wieczorkiem jadę popilnować moja chrześniaczkę i tak oto dzień minie. tęskno mi za tymi czasami kiedy był tutaj taki ruch i mozna było sikać ze śmiechu :/

• Kajoni Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martuśka wrote:
    dzięki Kajoni :* ogólnie brzucho mnie nawala i to ostro.. wieczorkiem jadę popilnować moja chrześniaczkę i tak oto dzień minie. tęskno mi za tymi czasami kiedy był tutaj taki ruch i mozna było sikać ze śmiechu :/
    taaa, przerzedzilo sie mocno. Czesc ma dosc nakrecania sie, czesc tych w ciazy czerpie informacje z ciazowego forum (ale to nie pisze tak aby komus robic na zlosc!!), a czesc to nie wiem co

relgi09k4o218c6j.png
  • Martuśka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poszły w pi*du :P nie na joke :)
    ja chyba też zrobie sobie przerwę, może pomoże

• Maka Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :* Po dłuższej nieobecności melduję się, że żyję.. Ale poza tym nic nie jest ok.

ckaik0s3070dl07t.png
‹‹ 1162 1163 1164 1165 1166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ