WIECZORNICA WINEM ZAKRAPIANA
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymała_mi wrote:biedronka a ja chce przepis na zapiekankę z brokułami... Aż zglodnialam, no
Skladniki:
6 srednich ziemniakow
1 brokul
ok 400 g miesa mielonego
fix do zapiekanki z brokulami (od biedy moze byc do ziemniaczanej czy jakiej tam badz)
ser
W wyzej wymienionej kolejnosci ukladamy skladniki w naczyniu do pieczenia (ziemniaki obrac i pokroic w talarki, a brokula poporcjowac w tzw. rozyczki), zalewamy fixem wymieszanym z woda wg przepisu na opakowaniu, zakrywamy serem i pieczemy ok 45 min w 200-220 stopniach. Ewentualnie mozna wszystko jeszcze sypnac sola i pieprzem, jak ktos lubi bardziej wyraziste smaki.
Tyle!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 15:09
kookana1987, Ania_84, MalutkaEve, cedr697 lubią tę wiadomość
-
hmmm fixa mam do serowej, sądzę ze ujdzie. Tak wiec jutro jemy zapiekankę z brokułami
Byłaby dziś, no ale obiadek mam gotowy juz dawno.
fenkju wery macz biedronkaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 15:13
-
nick nieaktualnymała_mi wrote:hmmm fixa mam do serowej, sądzę ze ujdzie. Tak wiec jutro jemy zapiekankę z brokułami
Byłaby dziś, no ale obiadek mam gotowy juz dawno.
fenkju wery macz biedronka
Wlasnie wcinam, co zrobilam. I wiecie co? Soli i pieprzu nie zalowac! Szczegolnie na ziemniaki!
Edit po paru minutach: no i sie przezarlam jak ta swinia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2013, 15:24
Ania_84, mała_mi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Spóżnione smacznego ja zrobie w czwartek lub piatek jak juz mnie zluzuje od pracy
biedronka1982 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dobra ja wlasnie wszamałam filet z piersi kurczaka + brokuły, kalafior i marchewe ugotowane na parze
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
biedronka1982 wrote:Cos sie nam wieczornica w ksiazke kucharska zamienia. Malutka Eve! Wracaj! Polewaj!
Ja dzis pije herbatke z miodem i cytrynabiedronka1982 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja ostatnio mało co jjem - jakos odebralo mi apetyt ..;/
Ale jesli za 2-3 dni malpa przyjdzie to powracam do naszego rytuałuwińczacho
-
paszczakin wrote:ja se nawet nie popije jak @ przyjdzie przez ten antybiotyk
w leb se tylko strzelic.. -
nick nieaktualny
-