Forum Starając się - ogólne Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu
Odpowiedz

Wielkanocne jakeczka. !Testujące w kwietniu

Oceń ten wątek:
  • Pati88 Autorytet
    Postów: 879 314

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 06:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Dibolek sikaj!!!

    pati a jakie masz tsh? Mnie usypiali 3 fazy przy tsh 0.005 ;)

    Ale mnie bolą brodawki
    mam tsh 0,08 więc juz wiem że mnie kurka nie uśpią. Bylam w tamtym roku na usuwaniu polipa z dwunastnicy to mnie odesłał anestezjolog do domu żebym podniosła tsh tak do 1-2. Mowił ze przy takim niskim tsh grozi mi przełom tarczycowy i nie poda narkozy. I faktycznie zmniejszylam euthyrox a tsh mialam wyżze i mnie uśpili:) Więc teraz też mam powtórkę z rozrywki. Dziś mam dzwonić do lekarza i ustalić termin konkretnie (mówił na wizycie że w maju)

    07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
    hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450)
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 246 102

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 07:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.
    Mialam testowac rowniez dzisiaj ale niestety @ zawitala do mnie z rana. Cykl krotszy. Z jednej strony okey bo nie musze czekac i sie nakracac. Z drugiej - tak bardzo czulam ze tym razem jednak sie udalo, powoli mam dosc :(

    Assunta lubi tę wiadomość

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 07:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marilen wrote:
    To u mojego męża 53 mln, ale 1% prawidłowych i tylko 10% ruchliwych, co pewnie wynika jedno z drugiego, bo jak plemnik witki nie ma, to siłą woli się nie poruszy ;P
    Ja się boję też, że nawet zaszłabym jakimś cudem teraz, to po prostu poronię...

    Nas czeka androlog.
    Ciekawa jestem tylko czy przebyta choroba miesiąc temu, mogła mieć duży wpływ. W sumie wg aktualnych wytycznych WHO 4% prawidłowych to już norma..
    Ja tego się boję też, że nie spróbują nawet leczyć, tylko od razu z in vitro wyskoczą...

    A powtarzaliście badania? Mój partner miał pierwsze wyniki bardzo kiepskie, morfologia też 1%, ale w ogóle całe były do niczego. W zasadzie nawet do in vitro się nie nadawały. I też robił je po przebytej chorobie. Zaczął brać Fertilman, Wit C, po dwóch miesiącach powtórzył badania i wynik był dużo lepszy. A teraz jesteśmy w 7 tygodniu ciąży.
    ☺️

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 07:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIKA12 wrote:
    Witam.
    Mialam testowac rowniez dzisiaj ale niestety @ zawitala do mnie z rana. Cykl krotszy. Z jednej strony okey bo nie musze czekac i sie nakracac. Z drugiej - tak bardzo czulam ze tym razem jednak sie udalo, powoli mam dosc :(

    Nie poddawaj się. Ja się właśnie przekonałam, że dla każdej z nas w końcu wychodzi słońce. I to w najmniej spodziewanym momencie właśnie. U mnie wyszło jak się podałam.
    ☺️

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • kłot Autorytet
    Postów: 798 910

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 07:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie test negatywny :/ w sumie nie spodziewałam się niczego innego tylko zdziwiło mnie to że teoretycznie owu była w 10-11 dc, dzisiaj mam 26dc i zero plamien a piersi bolą i za nabrzmiale. Czy to możliwe że faza lutealna tyle trwa ? Zazwyczaj w 26dc dostaje @ ale jest poprzedzona conajmniej 2 dniowym plamieniem...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 07:58

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1810 573

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 07:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    A powtarzaliście badania? Mój partner miał pierwsze wyniki bardzo kiepskie, morfologia też 1%, ale w ogóle całe były do niczego. W zasadzie nawet do in vitro się nie nadawały. I też robił je po przebytej chorobie. Zaczął brać Fertilman, Wit C, po dwóch miesiącach powtórzył badania i wynik był dużo lepszy. A teraz jesteśmy w 7 tygodniu ciąży.
    ☺️


    Super ! dajesz nadzieje, u mojego też była morfologia 1% a wszystkie wyniki grubo poniżej normy z takimi wynikami mówią że tylko in vitro. ja 21 testuję no zobaczymy co to będzie narazie od samej owu jajniki mnie ciągną tak jak na @ .

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 07:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kłot wrote:
    U mnie test negatywny :/ w sumie nie spodziewałam się niczego innego tylko zdziwiło mnie to że teoretycznie owu była w 10-11 dc, dzisiaj mam 26dc i zero plamien a piersi bolą i za nabrzmiale. Czy to możliwe że faza lutealna tyle trwa ? Zazwyczaj w 2idc dostaje @ ale jest poprzedzona conajmniej 2 dniowym plamieniem...

    Ja w szczęśliwym cyklu kochałam się 10d.c. właśnie i wtedy musieliśmy zrobić dzidziusia bo potem już nic. Fazę lutealną też musiałam mieć długą bo ostatnio moje cykle trwały 30-31 dni. Plamienia przed okresem miałam zanim rozpoczęłam leczenie i u mnie oznaczało zbyt szybki spadek progesteronu i mogły być przyczyną problemów z zajściem w ciążę, także lepiej jak ich nie ma.

    kłot lubi tę wiadomość

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 07:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Ja bym skala w najszybszym terminie jaki jest :)
    Kurde of znowu zmieniło mi owulacje. Najbliższy termin do gina to 24.04. ;(
    I To prywatnie bo na NFZ dopiero maj :(

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 07:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Super ! dajesz nadzieje, u mojego też była morfologia 1% a wszystkie wyniki grubo poniżej normy z takimi wynikami mówią że tylko in vitro. ja 21 testuję no zobaczymy co to będzie narazie od samej owu jajniki mnie ciągną tak jak na @ .

    W razie czego powtórz cię badania, najlepiej w jakimś poleconym laboratorium, które badania robi na miejscu, nie przewozi materiału do badań.
    Wiesz ja w zasadzie nie mam objawów. Tylko te nieszczęsne plamienia, czasami mnie pobolewa brzuch i czuję leciutko skurcze, ale raczej to z bałaganu w hormonami wiązałam. Permanentne zmęczenie zwalałam raczej na Hashimoto. Odrzuciła mnie od słodyczy, ale myślałam, że to przez to, że trochę się rozchorowałam. W ogóle nie mam apetytu.

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • KlaudyŚ Autorytet
    Postów: 4286 2472

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 07:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Kurde of znowu zmieniło mi owulacje. Najbliższy termin do gina to 24.04. ;(
    I To prywatnie bo na NFZ dopiero maj :(
    Kurde no to rzeczywiście długo :(

    p19uskjonvbututx.png

    relgwn15ul8mpggj.png

  • kłot Autorytet
    Postów: 798 910

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 08:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek jak Twoje testowanie? :>

    Dibolek lubi tę wiadomość

    cb7w9jcgx8lte4p1.png
    29l.
    Wyniki męża- ok
    HSG- jajowody drożne
    Histeroskopia - usunięte zrosty przy szyjce macicy. Najprawdopodobniej czynnik maciczny
    Po ponad 2 latach starań
    16.01 BetaHCG - 195,10 <3
    20.01 Beta 896,40 <3 <3
    24.01 Beta 2646 <3 <3 <3
    Czekamy na synka 💙 termin 30.09.20r.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    A powtarzaliście badania? Mój partner miał pierwsze wyniki bardzo kiepskie, morfologia też 1%, ale w ogóle całe były do niczego. W zasadzie nawet do in vitro się nie nadawały. I też robił je po przebytej chorobie. Zaczął brać Fertilman, Wit C, po dwóch miesiącach powtórzył badania i wynik był dużo lepszy. A teraz jesteśmy w 7 tygodniu ciąży.
    ☺️
    Mój też bierze Fertilman, co prawda nie robił żadnych badań ale mam nadzieję że nie zaszkodzi :)

  • kasiulka1082 Autorytet
    Postów: 502 228

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 08:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klamka82 wrote:
    Mój też bierze Fertilman, co prawda nie robił żadnych badań ale mam nadzieję że nie zaszkodzi :)

    Na pewno nie zaszkodzi, a w naszym przypadku wierzę, że jednak pomógł

    ☺️

    Klamka82 lubi tę wiadomość

    13.05.2005 - córka <3
    11.06.2008 - syn
    <3gannqqmzrgeqpltq.png

    05.06.2017 - zaczynamy się leczyć po 11 cyklach starań o trzeci skarb <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 08:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Kurde of znowu zmieniło mi owulacje. Najbliższy termin do gina to 24.04. ;(
    I To prywatnie bo na NFZ dopiero maj :(
    Ja też kochana na 24.04 dopiero mam prywatnie wizytę :(

  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 08:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/19210f0d2587.jpg

    Mam słaby aparat ale jest słaba kreska . Już byłam na becie jeśli w pon wzrośnie to dopiero zacznę się cieszyć :***** ale w łazience rano to sie tak upocilam że hoho :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 08:44

    MałaMi90, futuremama, Klamka82, MOJE, usia89, agniecha2101, Marryy, Katti, ams, Iseko, Pati88, Grzechotka, Sung, Dominisia883, Tekana, Multiwitamina, pumka1990, katepr lubią tę wiadomość

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1810 573

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 08:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiulka1082 wrote:
    W razie czego powtórz cię badania, najlepiej w jakimś poleconym laboratorium, które badania robi na miejscu, nie przewozi materiału do badań.
    Wiesz ja w zasadzie nie mam objawów. Tylko te nieszczęsne plamienia, czasami mnie pobolewa brzuch i czuję leciutko skurcze, ale raczej to z bałaganu w hormonami wiązałam. Permanentne zmęczenie zwalałam raczej na Hashimoto. Odrzuciła mnie od słodyczy, ale myślałam, że to przez to, że trochę się rozchorowałam. W ogóle nie mam apetytu.


    Lekarz nam zalecił badania, M dzisiaj idzie, 2 miesiace brał Profertil i nie pracował przy chemii mam nadzieje że to to i wyniki będą lepsze

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1810 573

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 08:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/19210f0d2587.jpg

    Mam słaby aparat ale jest słaba kreska . Już byłam na becie jeśli w pon wzrośnie to dopiero zacznę się cieszyć :***** ale w łazience rano to sie tak upocilam że hoho :D


    Ja widzę ! trzymam kciuki!

    Dibolek lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Dibolek Autorytet
    Postów: 1027 775

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Ja widzę ! trzymam kciuki!
    dziękuję , tylko mocno ! <3

    xnw4yx8ds1tp7cez.png
    2ciaze stracone
    17 cykl starań
    16.03.2018 drugi cykl CLO - <3 !
    13.04.2018 beta 55,56
    16.04.2018 beta 221,50
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek też widzę. ;-)

    Dibolek lubi tę wiadomość

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 kwietnia 2018, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dibolek wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/19210f0d2587.jpg

    Mam słaby aparat ale jest słaba kreska . Już byłam na becie jeśli w pon wzrośnie to dopiero zacznę się cieszyć :***** ale w łazience rano to sie tak upocilam że hoho :D
    No i pięknie! Kreseczka jest jak najbardziej :)

    P.s. piękne pazurki! :)

    Dibolek lubi tę wiadomość

‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego