wiesiołek
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Od dwóch cykli przyjmuję olej z wiesiołka w tabletkach 3 x dziennie do momentu owulacji.
W pierwym cyklu nie zauważyłam większej ilości śluzu.
Teraz zaczą mi się drugi cykl i znowu łykam 3 x dziennie, może teraz zadziała.
Nie wydaje mi się aby wiesiołek wpływał na temperaturę czy wchłanianie innych leków.
-
Lila84 wrote:Kobietki bierzecie tabletki czy pijecie napar ? i tylko do owu czy jak?
ja miałam kilka miesiecy zawieszenia wiec na poczatku brałam do ovu a potem cały cykl- bo w ciazy nie byłam i jaki efekt po 3 cyklach? niewiarygodny zalewało mnie poprostu taki miałam piekny śluz i mega ilosci jak nigdy;) no i pic duzo wody wtedy sa efektyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 16:15
-
julita wrote:Mam nadzieje, że w końcu wiesiołek i mi poprawi śluz. Codziennie wypijam przynajmniej 4 kubki herbaty (chyba można uznać to za wodę?) + trochę wody
herbata minialnie (zielona) tak kiedys wyczytałam -
dziekuje pierwszy raz mam taki wykres
co do wiesiołka zależne od firmy , opearol nawet 6 sztuk mozna łyknac
ja potem przeszłam na tanszy i też dał rade i brałam 3 sztuki ważne jest i tu sie powtórzam picie wody pij duzo a sama zobaczysz roznice tylko troszke cierpliwosci -
adzia88 wrote:dziewczyny dlaczego pijemy wiesiołka tylko do owu?
Olej z wiesiołka należy przyjmować jedynie w fazie folikularnej (pierwszej fazie cyklu), aż do wystąpienia owulacji. W fazie lutealnej (druga faza cyklu) istnieje możliwość zapłodnienia, a ponieważ olej z wiesiołka może wywoływać skurcze macicy u kobiet w ciąży, najlepiej jest wstrzymać przyjmowanie, aż do wystąpienia miesiączki, kiedy to wznawiamy przyjmowanie preparatu.adzia88, gosiunia lubią tę wiadomość
-
OvuFriend
-
Dziewczyny czy wiesiołek może wydłużać cykl? Brałam go pierwszy raz od 1 dc zawsze były regularne, teraz okres spóźnia mi się już 6 dzień. Ciąża wykluczona , od ok. dwóch tygodni mam lekkie bóle w podbrzuszu. Podejrzewam ze to przez ten wiesiołek...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagt wrote:Dziewczyny czy wiesiołek może wydłużać cykl? Brałam go pierwszy raz od 1 dc zawsze były regularne, teraz okres spóźnia mi się już 6 dzień. Ciąża wykluczona , od ok. dwóch tygodni mam lekkie bóle w podbrzuszu. Podejrzewam ze to przez ten wiesiołek...
-
Dziewczyny, zażywam wiesiołek 4 cykl i owszem śluz pojawił się i to bardzo ładny tylko że... mam go praktycznie przez cały cykl! Nie non stop, ale w przeróżnych momentach cyklu, zaraz po okresie, parę dni po owulacji, przed okresem... teraz nawet nie wiem kiedy mam dni płodne właściwie. Czym może to być spowodowane? Mam się martwić? Gdzieś czytałam, że to przewaga estrogenów i na dłuższą metę może być groźna ze względu na wyższe prawdopodobieństwo raka