WINNY KARNAWAŁ... czyli styczeń z przymrużeniem oka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAniu, nie ogarnęłam tematu a niebardzo mi idzie poszukiwanie na forum. Opowiedz prosze, czy Twój mąż ma w końcu nasienie? Jaki był powód jego braku przez tak długi czas? Jesli nie chcesz mówić, to zignoruj pytanie. Pamiętam Ciebie z wątku o problemie męskim. Trzymam kciuki Buziaki i pozdrowienia Dziewczyny.
Ania_84 lubi tę wiadomość
-
Marta spoko luzik ja nie mam problemu z mówieniem o naszym przypadku
nie u mojego męża nie powróciła spermatogeneza wiec nie ma dalej plemników
zdecydwoaliśmy sie na dawce nasienia
a ze ja generlanie jestem zdrowa to dr powieziała zebysmy spróbowali najpierw IUI
u nas głównym powdem jest wada genetyczna meza .. o której dowiedział sie dopwiero teraz ma dodatkowy zenski chromosom 47XXY
zawsze sie zbijamy ze to dlatego sie nie kłócimyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 20:51
-
emaj wrote:Noooooooo!!! Ja tylko mocna w gębie jestem, jak nie ma bezpośredniego starcia Jak to mówią "gwiazda w necie, pi.zda w świecie"
-
nick nieaktualnyA mozesz opowiedziec, jak wygląda wybór dawcy? Masz jakieś "parametry" do wglądu? Chociażby wiek w momencie dawstwa, wzrost, wykształcenie itp?
Rozumiem, ze naturalnie nie zaskoczyło nic, żadnej biochemicznej, żadnych wariactw? Wiadomo dlaczego plemników nie ma? Mój M miał w przeszlosci laparoskopowy zabieg na żylaka, po którym wówczas wróciła znaczna część nasienia. Ja wiem, że zbadaliscie pewnie wszytsko, macie diagnozę? -
od mometu potwierdzenia diagnozy minie 14 lutego 2 lata , prez ten czas szukalismy mozliwosci, kuracje badania, wizyty mielismy podhcodzic do mTESE ale z racji bardzo wysokiego FSH u meza lekarz po pół rocznej kuracji hormonalnej nam odradził bo przy tej wadzie genetycznej ty;ko u jednego pacjenta na 6 znalezli plemniki ale ciazy póki co w Pl nie uzyskano ..a koszt niestety 9300 za sam zabieg a pózniej za IVF w innych państwach jest udokumentowanych kilkadziesiat ciaz..niestet czesc z tych dzieci jest narazona na wieksze ryzko wad genetycznych , oraz dedziczenia po tacie bezpłodnosci ..po długich rozmoawach maz powiedział ze on nie chce patrzc na dziecko i wiedziec ze przez niego jest chore..
rozpoznanie to zespół klinefeltera 47 XXY - wada która wykształciła sie w 7 tyg ciazy w 99% mezczyzni z ta wada sa całkowiecie bezpłodni zdarzaja sie osoby które maja plemniki ale bardzo czesto wtedy gdy wystepuje mozajka 47xxy/46XY
co do dawcy dobieraja na podsatwie gr krwi nastepnie z teoretycznych dawców wybieramy najbardziej fenotypowo podobnego dawce do meza oczy , włosy, budwa ciała waga, wzrost , do tego mamy informacje o wykształceniu , genetyce i badaniach jakie miał, oraz o tym czy any dawca ma juz dzieci i czy sa one zdrowe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 21:06
Marta.83 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Marta.83 wrote:Jejku, świetnie, ze możecie fenotypowo wybrać "pod siebie". Wspaniała wiadomość.
Ja właśnie straciłam 6tyg "ciążę" i jak czytam, że cokolwiek sie wykształca w 7tyg... wierzę oczywiście, ale nie ogarniam
ale ta info dała duzo mojemu mezowi bo usłyszał ze nie byo to w żaden sposob zalezne od niegoMarta.83 lubi tę wiadomość
-
Aniu ja też Wam bardzo kibicuje. Podziwiam za hart ducha na pewno doczekacie się maleństwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2016, 21:52
Marta.83 lubi tę wiadomość
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
nick nieaktualny
-
emaj wrote:Noooooooo!!! Ja tylko mocna w gębie jestem, jak nie ma bezpośredniego starcia Jak to mówią "gwiazda w necie, pi.zda w świecie"
To tak jak jaemaj lubi tę wiadomość
"I jaśniejsze niż południe wzejdzie ci życie,
a choćby ciemność zapadła, będzie ona jak poranek.
Możesz ufać, bo jeszcze jest nadzieja..."
Księga Hioba -
emaj wrote:Kobity ja chcę wKOŃcu jakiegoś różowego jednorożca wlepić! Co jest z Wami?!?
-
nick nieaktualnyEmaj wróż wróż
Czas i pora na nagrody
Żadna nie chce?????
A tyle chętnych było hihi
Ja dziś mało będę mówić a to dlatego że język mi się plącze hahahha
to chyba od tej herbatki zielonej wczorajszej i przespanej całej nocki ! W końcu
W dodatku z koszmarami
Tak się przejęłam naszą Ania wczoraj, że śniło mi się że bete robiłam i wynik wynosił 81,..... nie pamiętam. Sen porąbany gdyż śnili mi się dwóch byłych oższ!!! a męża mego tam brak
I nie mogę się dogadać dzisiaj z mężem
Bedę was czytać żeby się nie narażać hahah
Miłego dnia