wizyta u lekarza a ciąża
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, jestem tu nowa, to dlatego że dopiero teraz zdecydowaliśmy się z mężem że będziemy starać się o dziecko. chciałam się was zapytać jak wyglądała wasza pierwsza wizyta u lekarza, gdy planowałyście ciąże, u mnie było niezbyt miło. Udałam się do lekarza po wskazówki jak świadomie zajść w ciąże , jakie badania wykonać i takie ogólne sprawy, a on mnie się pyta czy nie wiem jak się dzieci robi,
szok, i opowiada mi jak małemu dziecku że trzeba się położyć , rozebrać itd, a ja mu na to że wiem jak , tylko chciałam się świadomie przygotować, zapytałam o szczepienia, i badania, a on mi na to ze będziemy się tym martwić jak zajdę. i tyle z mojej prywatnej wizyty która trwała może 5 minut, teraz został mi polecony przez koleżankę inny lekarz, pyzatym czytam fora, artykuły i się dowiaduje sama, może miałam pecha akurat ja do "miłego, wyrozumiałego" lekarza. a wy?? -
Aniqa, współczuję takiej wizyty to tylko stres i rozczarowanie. Moja Pani doktor - nie dużo lepsza, kazała po prostu robić, a jak sie nie uda to za rok przyjść i wtedy bedziemy robic badania! Najwięcej się dowiedziałam od dziewczyn z forum - bardzo pomagają i wg mnie niektóre mają wiedzę większa niż niejeden lekarz
Pozdrawiam i życzę powodzenia -
nick nieaktualny
-
Tez Ci współczuje, zmieniaj od razu lekarza.
Badania podstawowe:
-morfologia krwi i ogólne badanie moczu
-cytologia
-usg narządów
-poziom hormonów płciowych i tarczycy
Dodatkowo można:
-poziom przeciwciał
-grupa krwi (konflikt serologiczny)
-Badanie na obecność antygenu Hbs
-Badanie na obecność wirusa HIV
-toksoplazmoza
nie wiem czy o czymś nie zapomniałam.
A ja jeszcze miała prolaktynęWiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2013, 12:57
-
nick nieaktualny
-
Popieram - zmien lekarza! Jak nie potrafi traktowac powaznie czlowieka, to nie jest wart, zeby mu za to jeszcze placic. To jakas kpina! Oprocz tego co Iwka napisala - ja mialam jeszcze przeciwciala przeciw wirusowi rozyczki i zaszczepilam sie przeciw żółtaczce.
-
nick nieaktualny
-
moja pierwsza wizyta w sprawie planowani dziecka zbiegła się z nieregularna @ wiec ginekolog nawet nie mógł mnie zbadać, ale była bardzo miły powiedział, że warto zrobić cytologie i badanie bakteriologicze z powodu infekcji które wcześniej przechodziłam a resztę badań dopiero jak zajdę,w piątek byłam znów na wizycie i lekarz mnie zbadał zrobił usg sam zaproponował, że sprawdzi czy jest pęcherzyk dominujący i upewnił mnie, że wszystko ok. Dodam, że wizyta na NFZ.
-
Ja na 1 wizycie miałam usg, cytologię i zlecone podstawowe badania z toxo igg i igm na czele. Kazał przyjść po dodatnim hcg 3 tygodnie po dniu spodziewanej miesiączki czekał na mnie 7 m-cy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2013, 13:33
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-