X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne wizyta u lekarza a ciąża
Odpowiedz

wizyta u lekarza a ciąża

• AUTOR
    WIADOMOŚĆ
Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2013, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jestem tu nowa, to dlatego że dopiero teraz zdecydowaliśmy się z mężem że będziemy starać się o dziecko. chciałam się was zapytać jak wyglądała wasza pierwsza wizyta u lekarza, gdy planowałyście ciąże, u mnie było niezbyt miło. Udałam się do lekarza po wskazówki jak świadomie zajść w ciąże , jakie badania wykonać i takie ogólne sprawy, a on mnie się pyta czy nie wiem jak się dzieci robi,
    szok, i opowiada mi jak małemu dziecku że trzeba się położyć , rozebrać itd, a ja mu na to że wiem jak , tylko chciałam się świadomie przygotować, zapytałam o szczepienia, i badania, a on mi na to ze będziemy się tym martwić jak zajdę. i tyle z mojej prywatnej wizyty która trwała może 5 minut, teraz został mi polecony przez koleżankę inny lekarz, pyzatym czytam fora, artykuły i się dowiaduje sama, może miałam pecha akurat ja do "miłego, wyrozumiałego" lekarza. a wy?? :)

• Natalia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa, współczuję takiej wizyty to tylko stres i rozczarowanie. Moja Pani doktor - nie dużo lepsza, kazała po prostu robić, a jak sie nie uda to za rok przyjść i wtedy bedziemy robic badania! Najwięcej się dowiedziałam od dziewczyn z forum - bardzo pomagają i wg mnie niektóre mają wiedzę większa niż niejeden lekarz :)
    Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

relgh371zv6v421k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2013, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie na forach dowiaduje się najwięcej, i chyba to jest najlepsze, a tego lekarza omijam już, tyle się mówi o świadomym macierzyństwie, a tu mały zawód ... eh

• Iwka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2013, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez Ci współczuje, zmieniaj od razu lekarza.
    Badania podstawowe:
    -morfologia krwi i ogólne badanie moczu
    -cytologia
    -usg narządów
    -poziom hormonów płciowych i tarczycy
    Dodatkowo można:
    -poziom przeciwciał
    -grupa krwi (konflikt serologiczny)
    -Badanie na obecność antygenu Hbs
    -Badanie na obecność wirusa HIV
    -toksoplazmoza

nie wiem czy o czymś nie zapomniałam.
    A ja jeszcze miała prolaktynę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2013, 12:57

f2w3dqk36k0lr0xc.png
    17.07.2011[*] Zosia
    Synuś <3 11 dpt - 622 bhcg; 14 dpt - 1292 bhcg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2013, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dużo tego, ale wiadomo że trzeba, za niedługo idę do innego lekarza to poproszę o skierowanie na te badania, cytologie zrobiłam sobie już prywatnie także jedno przynajmniej jest, zależy mi tez na tych hormonach tarczycy,

• Konwalia Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2013, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popieram - zmien lekarza! Jak nie potrafi traktowac powaznie czlowieka, to nie jest wart, zeby mu za to jeszcze placic. To jakas kpina! Oprocz tego co Iwka napisala - ja mialam jeszcze przeciwciala przeciw wirusowi rozyczki i zaszczepilam sie przeciw żółtaczce.

l22nroeq1zznmx65.png
    l22ntv73nfpjjdx8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2013, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy istnieje możliwość żeby lekarz na to wszystko dał skierowanie?

• ecencia Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2013, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja pierwsza wizyta w sprawie planowani dziecka zbiegła się z nieregularna @ wiec ginekolog nawet nie mógł mnie zbadać, ale była bardzo miły powiedział, że warto zrobić cytologie i badanie bakteriologicze z powodu infekcji które wcześniej przechodziłam a resztę badań dopiero jak zajdę,w piątek byłam znów na wizycie i lekarz mnie zbadał zrobił usg sam zaproponował, że sprawdzi czy jest pęcherzyk dominujący i upewnił mnie, że wszystko ok. Dodam, że wizyta na NFZ.

0034e1d86d.png
    km5szbmhrutvp4cd.png
  • moni_c Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 1 wizycie miałam usg, cytologię i zlecone podstawowe badania z toxo igg i igm na czele. Kazał przyjść po dodatnim hcg 3 tygodnie po dniu spodziewanej miesiączki :) czekał na mnie 7 m-cy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2013, 13:33

mc1d28t.png
    zabawa.gif
    20100828580113.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2013, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieję że mój będzie czekała na mnie krócej, ale to nigdy nie wiadomo, wynik cytologii jest ok więc to mam za sobą ,więc teraz pozostałe badania

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2013, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam u innego lekarza, okazał się ok, dostałam skierwanie na podstawowe badania,

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ