Włosy :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, wiem, ze to temat z dupy...choć w czasie ciąży zdarzają sie problemy z włosami więc może któraś pomoże
Wiec tak, mam bardzo cienkie włosy, skłonne do falowania. Niestety prostuje je, ale przy odrobinie wilgoci sa skręcone..ale to nie problem, najwiekszy to ten, że sa bardzo suche..tym bardziej, ze prostuje co drugi dzien!
Znacie jakis kosmetyk/zioła czy cosik co nabłyszczy włosy i odbuduje...? tak, żeby stały się grubsze, lśniące ? -
Polecam olejowanie włosów. Najlepiej i najprościej oliwą z oliwek. Ale nadaje się w sumie każdy inny olej - nawet rzepakowy, lniany, arganowy, migdałowy, kokosowy.
Nakładasz łyżkę - dwie oleju na suche/wilgotne włosy (w zależności jak komu odpowiada), trzymasz kilka godzin, najlepiej całą noc. Myjesz delikatnym szamponem (np Babydewamem, płynem Facelle albo Hipp), nakładasz odżywkę i już.
Tyle że to przynosi efekty tylko i wyłącznie kiedy się stosuje systematycznie i często, nawet co każde mycie.Rudasek, Malenq lubią tę wiadomość
-
Dzieki...wpadne dzis do jakiejs drogerii i kuie arganowy badz kokosowy :D i zobaczymy
robie czasem jajkiem ale tak smierdzi ze sie wytrzymać nie da
Mam wrażenie ze wszyscy wokól mnie czują jajko na mojej głowie... -
Anwen to moja Bogini!
Rudasek do porad Idy mogę dołożyć jeszcze jedną i wg mnie najważniejszą: ODSTAW PROSTOWNICĘ.
Choćbyś nie wiem jak się gimnastykowała i nie wiem jakie cuda na włosy nakładałaś to działanie prostownicy jest dla włosów tak zabójcze, że nic nie pomoże.Ida lubi tę wiadomość
-
Co do anwen...Nie to ze uwazam ze robi zle. Tylko, ze ona ma wlosy farbowane. Farbowane wlosy, jesli farba jest regularnie odswierzana zawsze wygladaja lepiej niz naturalne i czasem nei potrzeba juz zadnych innych odzywek itd. Poprostu farba to farba i wlos sie swieci. W szczegolnosci czarny!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
U mnie kokos powodował jeden wielki puch! Za to sezamowy i lniany sprawdziły się rewelacyjnie.
Kotka Psotka, no jasne, że farbowane włosy się bardziej błyszczą. Ale ja dzięki Anwen doprowadziłam moją czuprynę do porządku i pierwszy raz w życiu udało mi się zapuścić porządne, długie i błyszczące włosy (bez farbowania!)
Tylko, że to już 2 lata ciężkiej pracy z olejami, wcierkami, odstawieniem prostownicy i suszaki z gorącym nawiewem. -
Potwierdzam za Itą. Doprowadzenie włosów do takiego stanu to gra tylko dla wytrwałych. To nie tylko olejowanie, ale stosowanie innych, często wielu produktów, eksperymentowanie i szykanie tego, co naszym włosom służy. A to trwa. Wiele dziewczyn woli iść do drogerii i kupić pierwszy lepszy Dove czy Pantene, bo niby uchodzą za dobre produkty.
Włosomaniactwo to coś więcejIta, Malenq lubią tę wiadomość
-
Dla mnie najlepszy jest arganowy i dziala naprawde cuda:D ostatnio kupilam sobie maseczke w hebe z olejkiem arganowym nie dosc ze byla tania to naprawde ekstra efekt pierwszy raz mam takie fajne wloskiDluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
9dpt 84.51
11dpt 210
14 dpt 765.9
18dpt 4270
32dptmamy ❤️
-
Rudasek świetny temat
Czas najwyższy zadbać o czuprynę. Rok temu miałam na tym punkcie fioła! Siedziałam, czytałam, kupowałam różne produkty, testowałam chyba wszystko na raz, a potem mi przeszło chyba z lenistwa. Ostatnie co zrobiłam, to będąc we wrześniu w Tunezji zakupiłam dużą butelkę olejku arganowego i na tym się skończyło Olejek sobie leży i czeka aż mnie znów włosomaniactwo najdzie. Dobrze, że poruszyłaś ten temat. Może jak zajmę się znów swoimi włosami, to przestanę tak intensywnie skupiać się na ciąży, a wtedy może i uda się zafasolkować
Dziewczyny podzielcie się swoimi sprawdzonymi sposobami na piękne włosy -
Ja polecam ten olejek:
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=31360
Do olejowania włosów nadaje się świetnie!
Jeśli używamy jedwabiu na końcówki to warto sprawdzić czy ma w składzie alkohol - jeśli ma (jak Bioslik chociażby) to trochę niedobrze, bo wysusza. Polecam jedwab CHI - działa genialnie - odkąd go używam właściwie nie miewam rozdwojonych końcówek a włosy mam za łopatki, więc raczej podatne na takie akcje .
Jeśli mamy drogerię Hebe po drodze to warto wpaść po kosmetyki firmy Kallos - tanie jak barszcz a działają cuda. Szczególnie odżywka proteinowa
Na porost włosów fajnie działa wcierka Jantar - może najwygodniejsza w użyciu nie jest, ale warto spróbować.Qrczak, Malenq lubią tę wiadomość
grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
...a przy tym nienormalnie tani jak na takie cudo
Ja go używam jeszcze do paznokci i skórek - też super działa
Ita wrote:vincaminor ja też miałam olejek babydreama. Jest świetny!
Wewnętrznie polecam picie skrzypokrzywy (naparu z pokrzywy i skrzypu)oraz drożdży! Dzięki drożdżom mam wysyp babyhair a włosy rosną o 2cm na miesiąc szybciej!grudzień 2013 - śpij mój Aniołku... :*
-
Rudasek wrote:Dziewczyny, wiem, ze to temat z dupy...choć w czasie ciąży zdarzają sie problemy z włosami więc może któraś pomoże
Wiec tak, mam bardzo cienkie włosy, skłonne do falowania. Niestety prostuje je, ale przy odrobinie wilgoci sa skręcone..ale to nie problem, najwiekszy to ten, że sa bardzo suche..tym bardziej, ze prostuje co drugi dzien!
Znacie jakis kosmetyk/zioła czy cosik co nabłyszczy włosy i odbuduje...? tak, żeby stały się grubsze, lśniące ?
No to przestań prostować! Nie ma to jak niszczyć sobie włosy i jednocześnie szukać sposobu by je "ratować"... zero logiki...Hashimoto, endometrioza; problemy z drożnością jajowodów; Brak hamowania...
25.03.2015 - biochemiczna.
6 nieudanych transferów in-vitro (10 zarodków), w tym jeno puste jajo (14.03.2016).
Naturalny cud w czerwcu 2020 roku Spodzewamy się synka