Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
Magda - mbc wrote:jeśli masz Hashimoto to wynik powinien być bliski 1
Czyli mam za dużo ? Kurcze.. przy braniu euthyroxu 37,5 miałam TSH miałam 0,91, ale wróciłam do wcześniejszej dawki, bo to 37,5 to był mój wymysł. -
Magda - mbc wrote:0,91 to był super wynik!!
Chce iść jutro do endokrynologa. Myślisz, że zwiększy mi dawkę przy moich wynikach? Teraz zerkam, że z tym wynikiem (0,91) wrócił mi okres po porodzie najprawdopodobniej poprzedzony owulacją ( ból i test pozytywny). Zastanawiam się czy jej mówić , że na własną rękę brałam 37,5 i było lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 14:07
-
makalotia wrote:Chce iść jutro do endokrynologa. Myślisz, że zwiększy mi dawkę przy moich wynikach? Teraz zerkam, że z tym wynikiem (0,91) wrócił mi okres po porodzie najprawdopodobniej poprzedzony owulacją ( ból i test pozytywny). Zastanawiam się czy jej mówić , że na własną rękę brałam 37,5 i było lepiej
Możesz powiedzieć, ale jak Ci powie, że TSH bardzo dobre, to leć na własną rękę lub zmień endo na takiego co bardziej ogarnia zachodzenie w ciążę przy Hashimoto.
Bo Twoja endo wie, że się starasz, tak?💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
Magda - mbc wrote:Możesz powiedzieć, ale jak Ci powie, że TSH bardzo dobre, to leć na własną rękę lub zmień endo na takiego co bardziej ogarnia zachodzenie w ciążę przy Hashimoto.
Bo Twoja endo wie, że się starasz, tak?
Jeszcze u niej nie byłam po porodzie. Byłam u innej , która w sumie dała mi tylko 25 euthyroxu i nie zaleciła dalszych wizyt. Badałam się później na własną rękę i po 25 miałam 1,9 więc zwiekszylam na własną rękę. Potem jak obniżyłam spowrotem to 1,15 później właśnie to 1,5 i myślę, że może lecieć w górę.
Ta co idę do niej teraz to leczyłam mnie przed pierwszą ciążą. Jednak po porodzie chciałem zmienić , ale chyba jednak wrócę do niej, bo jakoś w tą pierwszą ciążę zaszłam .Magda - mbc lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny po 5 latach stosowania mireny jestem w 3 sc w trakcie pierwszego monitoringu
Dzis 10 dc i mam dwa pecherzyki 13 mm i 10 mm natomiast martwi mnie endo bo jest tylko 3,9
Przy mirenie w ogóle nie niesiaczkowalam a teraz mam 3 dniowe skąpe krwawienia
Lekarz mój mowil dzis ze to endo jest faktycznie cieniutkie ale musi zobaczyć jak narasta zanim wprowadzi leki
Jak u was z endo w poszczególnych dniach cyklu? Miał ktoś podobne doświadczenia ? Dziekuje i pozdrawiam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa nogdy nie narzekalam na endo ponoc mam ok jesli chce sie je poprawic to sa na to sposoby. Cwiczenia szczegolnie bieganie interwaly. Wino czerwone wytrawne migdaly.
Niestety u mnie pr9blem z orzyrostem jajek i to mam 5 cykl owulacje z prawej strony nie droznej. -
Isia1986 wrote:Hej dziewczyny po 5 latach stosowania mireny jestem w 3 sc w trakcie pierwszego monitoringu
Dzis 10 dc i mam dwa pecherzyki 13 mm i 10 mm natomiast martwi mnie endo bo jest tylko 3,9
Przy mirenie w ogóle nie niesiaczkowalam a teraz mam 3 dniowe skąpe krwawienia
Lekarz mój mowil dzis ze to endo jest faktycznie cieniutkie ale musi zobaczyć jak narasta zanim wprowadzi leki
Jak u was z endo w poszczególnych dniach cyklu? Miał ktoś podobne doświadczenia ? Dziekuje i pozdrawiam
Ja po 7 latach mireny miałam podobnie endo 1-3cs 2-3mm
-
To dalej negatywny prawda ? https://naforum.zapodaj.net/thumbs/41a5811410e1.jpg
Iga66, ładny wykresIga66 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mika88 wrote:Ja nogdy nie narzekalam na endo ponoc mam ok jesli chce sie je poprawic to sa na to sposoby. Cwiczenia szczegolnie bieganie interwaly. Wino czerwone wytrawne migdaly.
Niestety u mnie pr9blem z orzyrostem jajek i to mam 5 cykl owulacje z prawej strony nie droznej.
Ja biegam,jem migdaly to liczę,że mam ok -
kozgo wrote:Ja jakoś mam tyle rzeczy teraz ze wogole nie ogarnelam ze już 8dc szkoda ze tak po ovu nie mam Haha wtedy przydałoby się nie myśleć
Mi zanim owu wyznaczyło to te 3-4 dni minęły ale już zaczyna się dłuźyć chociaż jakoś do testu mi nie spieszno bo zero objawu. -
Isia1986 wrote:I jak sobie poradziłaś z endo ? Samo narastało stopniowo czy przyjmowałas jakies leki ? Udało sie je w końcu wyrównać ?
Pozdrawiam cieplutko
Samo urosło ale tez nie ma szału 7-9mm maks -
przedszkolanka:) wrote:Mi zanim owu wyznaczyło to te 3-4 dni minęły ale już zaczyna się dłuźyć chociaż jakoś do testu mi nie spieszno bo zero objawu.
Umówmy się ze tak realnie objawy zaczynaja się 5-6 tydzień ile tu było już dziewczyn bez rzadnych objawów do okresu