Forum Starając się - ogólne Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
Odpowiedz

Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16060 11966

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 09:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona27091991 wrote:
    15i9myq.png
    2w58v49.png

    Tego nie widać ;/

    Co do wyników to tarczyca trochę do ogarnięcia i zawyzony kwas foliowy. Co do reszty to dziewczyny może coś więcej powiedzą :)

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Iwona27091991 Autorytet
    Postów: 865 474

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 09:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 09:54

    starania od 09.2017
    03.2018 naturalny cud [*] 8 tydz. pjp
    1 IVF 03.2019 [*] 8 tydz.
    2 IVF 08.2019 beta ;(
    3 IVF 12.2019 brak zarodków
    4 IVF 02.2020 beta ;(
    5 IVF 07.2020 cb
    09.2020 naturalny cud cb
    02.2021 naturalny cud
    dhi4vfxmyee8b5a7.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 10:25

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    u mnie serducha tylko w 10 i 13dc, owu chyba w 13dc, dzis juz 15dc to anwte mi sie nie chce. Serducha po owu to juz nie ma sensu? W sumie mam cykle 27 dni, musze wczesniej po @ zaczynac, u mnie niby plamienie po @ jest a zaraz juz sluz plodny, moze nawet owu mam 11-12dc sama nie wiem. Np z 2 krotnego sexu w miesiacu nic nie bedzie, za mało się staramy, ciagle cos do zrobienia i nei ma sily, czasu..
    Nona to bie prawda zobacz sobie na wykresy cykli z ciazami tam kobiety niektore nawet raz wspólzyly i to 3 dni przed i sie udalo. A niektore codzinnie co dwa dni i sie nie udaje. Mysmy ostatnio probowali praktyczniw codzinnie i co dwa dni i sie nie udalo. Teraz tez mialam 3 razy 13 dc 16dc i 17dc owulka byla 15 albo 16 ale teraz nie bardzo chce zeby sie udalo czekam na @ bo zaczynam stymulacje

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 09:59

    przedszkolanka:), Nona lubią tę wiadomość

  • Ewelina92 Autorytet
    Postów: 669 404

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 09:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Ewelina 92 ale to jakoś szybko nie?

    Iwona wrzucaj,może pomożemy ;)

    Makalotia przepisz mnie proszę na 6.09. Bo to bedzie i tak dopiero 12dpo a wtedy mam wizyte u gin.to bezsensu wcześniej. I tak nie licze że coś będzie ;)
    Ja już sama nie wiem... Wg usg owulacyjnego miałam mieć długi cykl, ok 40 dni. Dziś jest 32 dc. Zastanawiam się czy nie iść do gina, żeby jeszcze raz spróbować z Clo...

    Synek ❤️

    ex2b3e5e83c3bu23.png

    11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16060 11966

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona przecież pamiętasz z sierpniowych jak mama miala 1 serducho i sie udalo ;) u mnie tez tylko jedno dzien przed.

    Iwona u meza mysle ze ok ;)

    Ewelina u mnie to samo i jak sie nie uda to dupek i clo chce.

    Nona lubi tę wiadomość

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Iwona27091991 Autorytet
    Postów: 865 474

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 09:54

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

    starania od 09.2017
    03.2018 naturalny cud [*] 8 tydz. pjp
    1 IVF 03.2019 [*] 8 tydz.
    2 IVF 08.2019 beta ;(
    3 IVF 12.2019 brak zarodków
    4 IVF 02.2020 beta ;(
    5 IVF 07.2020 cb
    09.2020 naturalny cud cb
    02.2021 naturalny cud
    dhi4vfxmyee8b5a7.png
  • Menka888 Autorytet
    Postów: 987 1166

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    inaczej jest-jest presja żeby róznica nie była za duża, pytania rodzinki kiedy drugie...u mnie jak sie uda to już będa 4 lata...
    to i tak jeszcze dobrze, u mnie córka ma już prawie 9 lat a u nas dalej nic...

    3jvzbd3mxm57un6k.png
    5dpo - 189
    17dpo - 575
    19dpo - 1598
    22dpo - 5652
    25dpo - 17570
    03.2010 - córeczka
    11.2016 - 6tc (*)
    05.2017 - 11tc (*)
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6947 5291

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona27091991 wrote:
    badane w 2 dniu cyklu:
    tsh 1.64 (0.27-4.2)
    FT3 5.5 (3.1-6.8 )
    FT4 22.6 (12-22 )
    Prolaktyna 373.6 (102-496)
    fsh 7.2 (3.5-12.5)
    LH 4.6 (2.4-12.6)
    Estriadol 55 (24.5-195)
    Testosteron 0.26 (0.06-1)
    DHEA-s 170.3 (35-407)
    anty- TPO 7.59 (0-34)
    anty- TG <10 (0-115)
    Toxoplazmoza IgG 0.19
    Toxoplazmoza IgM 0.23
    ALT 18 (0-41)
    AST 29 (0-38)
    SHBG 71 (26-110)
    Kreatynina 0.89 (0.6-1.1)
    Magnez 2.09 (1.6-2.5)
    Żelazo 103 (45-170)
    Kwas foliowy 20 (3.1-17.5)
    Witamina B12 595 (191-663)
    Witamina D3 45.56 (20-100)
    AMH 1.20
    Czekam jeszcze na wyniki androstedionu,17-OH-progesteron oraz estriadolu i progesteronu badanego w 7 dpo.
    Szukam przyczyny naszych dalszych niepowodzeń i dziękuję za każdą wskazówkę.

    Iwona, kwas foliowy ponad normę, zacznij brać taki, gdzie jest metylowany, bo może go nie metylujesz. Możesz zrobić jeszcze badanie MTHFR+trombofilię wtedy będziesz miała pewność co do metylacji. (Test dostępny na testdna.pl)

    Zbadaj homocysteinę, jeśli jest wysoko, to metyle koniecznie.

    Z AMH powinno zbadać się Inhibinę B (na początku cyklu).
    Jakie masz zakresy AMH dla swojego wieku na wyniku, bo nie wiem, czy nie masz ciut za nisko. Z tym co prawda nic nie zrobisz. Ale ważny jest też obraz jajników na usg. Jak obraz jest ok, to i AMH jest ok.

    Widzę, że brakuje krzywej cukrowej i insulinowej 3 punktowej, to też wiele Ci powie.

    Hormony nadnerczy ładnie, 17-oh-progesteron pewnie też będzie dobry.

    Jeśli dalej chcesz szukać to polecam dorobić:
    ANA3
    mthfr+trombofilię

    i koniecznie krzywe :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 10:47

    J. 💙 11.06.2019
    J. 💙 05.08.2021
    h84fl6d8kr38ixjk.png
  • Iwona27091991 Autorytet
    Postów: 865 474

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 09:55

    Magda - mbc lubi tę wiadomość

    starania od 09.2017
    03.2018 naturalny cud [*] 8 tydz. pjp
    1 IVF 03.2019 [*] 8 tydz.
    2 IVF 08.2019 beta ;(
    3 IVF 12.2019 brak zarodków
    4 IVF 02.2020 beta ;(
    5 IVF 07.2020 cb
    09.2020 naturalny cud cb
    02.2021 naturalny cud
    dhi4vfxmyee8b5a7.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6947 5291

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona, widzę że jesteś po poronieniu, tym bardziej zrobiłabym tę trombofilię, jeśli ją masz, tak jak ja to od pozytywnego testu lub już od owulacji powinnaś brać heparynę.

    https://www.poronienie.pl/medycyna/badania-po-poronieniu-2/badania-po-poronieniu/

    J. 💙 11.06.2019
    J. 💙 05.08.2021
    h84fl6d8kr38ixjk.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona jesteś na lekach tarczycowych?
    Odstawilaś wit b przed badaniem? I d?
    Tak na przyszłość: badanie magnezu nie na sensu. Podobno sens ma tylko magnez rbc, które u nas robi 1 lab...

    Najmlodsza... poplakalam się czytając Twój wpis.
    Mój 1 poród miał być piękny a był taką traumą, że nie jestem w stanie o nim opowiadać. Zakończył się cc i też gdzieś z tyłu głowy mam, że to moja wina... I też miłość przyszła później... teraz wiem, ze mialam depresję poporodową...

    A mi się dziś całą noc śniło niemowlę. Dziewczynka. Pogodna, spokojna. Tylko jadła i spała. A ja ją ciągle nosiłam i w koncu stwierdziłam, że przydałby się wózek.

    Nona lubi tę wiadomość

  • kozgo Autorytet
    Postów: 4426 3339

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    inaczej jest-jest presja żeby róznica nie była za duża, pytania rodzinki kiedy drugie...u mnie jak sie uda to już będa 4 lata...
    U mnie 5,5:/

    qb3cpiqv120x7xhb.png
  • Iwona27091991 Autorytet
    Postów: 865 474

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 09:55

    starania od 09.2017
    03.2018 naturalny cud [*] 8 tydz. pjp
    1 IVF 03.2019 [*] 8 tydz.
    2 IVF 08.2019 beta ;(
    3 IVF 12.2019 brak zarodków
    4 IVF 02.2020 beta ;(
    5 IVF 07.2020 cb
    09.2020 naturalny cud cb
    02.2021 naturalny cud
    dhi4vfxmyee8b5a7.png
  • Iwona27091991 Autorytet
    Postów: 865 474

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2020, 09:55

    starania od 09.2017
    03.2018 naturalny cud [*] 8 tydz. pjp
    1 IVF 03.2019 [*] 8 tydz.
    2 IVF 08.2019 beta ;(
    3 IVF 12.2019 brak zarodków
    4 IVF 02.2020 beta ;(
    5 IVF 07.2020 cb
    09.2020 naturalny cud cb
    02.2021 naturalny cud
    dhi4vfxmyee8b5a7.png
  • makalotia Autorytet
    Postów: 974 643

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja o coś zapytam, bo widzę, że tu się znacie. Czy wynik TSH 1,5 i FT4 0,85 przy braniu euthyroxu jest ok?
    Mam stwierdzoną niedoczynność tarczycy i Hashimoto. Mam kontrolować tylko TSH i FT4.

    8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

    Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

    n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6947 5291

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwona27091991 wrote:
    Magda-mbc jeśli chodzi o mthfr+trombofilię to wystarczy że zamówię ze strony testdna.pl: warianty (C677T i A1298C) genu MTHFR?

    nie, musisz zamówić ten pakiet trombofilia za 330zł tam masz MTHFR i trombofilię.

    Iwona27091991 lubi tę wiadomość

    J. 💙 11.06.2019
    J. 💙 05.08.2021
    h84fl6d8kr38ixjk.png
  • Majaaa Autorytet
    Postów: 971 715

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na badaniach w ogóle się nie znam, wiec nie pomogę:(

    Mam dzisiaj czarne myśli, czuje, ze się nie udało. Wiem, ze psychika jest tak ważna, ze nie powinno się dopuszczać do siebie negatywnych myśli, ale dzisiaj jakoś ciężko. Nie lubię tego okresu po potencjalnej owulce, kiedy już nic nie zależy ode mnie...
    Myśle, ze muszę wybrać się na monitoring, zrobić ten panel tarczycowy...a potem wziąć się za męża. Może to jednak jego nasienie. Nie spodziewałabym sie, ze kiedykolwiek tak będę coś przeżywać:(

    Naturalny Cud - 2015 rok ❤

    Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

    W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

    Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

    Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6947 5291

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    makalotia wrote:
    To i ja o coś zapytam, bo widzę, że tu się znacie. Czy wynik TSH 1,5 i FT4 0,85 przy braniu euthyroxu jest ok?
    Mam stwierdzoną niedoczynność tarczycy i Hashimoto. Mam kontrolować tylko TSH i FT4.

    jeśli masz Hashimoto to wynik powinien być bliski 1

    J. 💙 11.06.2019
    J. 💙 05.08.2021
    h84fl6d8kr38ixjk.png
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6947 5291

    Wysłany: 29 sierpnia 2018, 12:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majaaa wrote:
    Na badaniach w ogóle się nie znam, wiec nie pomogę:(

    Mam dzisiaj czarne myśli, czuje, ze się nie udało. Wiem, ze psychika jest tak ważna, ze nie powinno się dopuszczać do siebie negatywnych myśli, ale dzisiaj jakoś ciężko. Nie lubię tego okresu po potencjalnej owulce, kiedy już nic nie zależy ode mnie...
    Myśle, ze muszę wybrać się na monitoring, zrobić ten panel tarczycowy...a potem wziąć się za męża. Może to jednak jego nasienie. Nie spodziewałabym sie, ze kiedykolwiek tak będę coś przeżywać:(

    https://mamaginekolog.pl/slow-o-nieplodnosci/

    przeczytaj sobie ten artykuł, może Ci się coś ułoży w głowie na temat badań :)

    Majaaa lubi tę wiadomość

    J. 💙 11.06.2019
    J. 💙 05.08.2021
    h84fl6d8kr38ixjk.png
‹‹ 14 15 16 17 18 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego