X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
Odpowiedz

Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agucha90s wrote:
    Ja mialqm wyższa prolaktyne w 6dpo i lekarz dał mi bromergeron na jej zbicie.. Biorę od piątku wieczora.
    I jak sie po jiej czujesz? Mi juz przeszly mdlosci czasami mam zawroty i obnizone cisnienie

• Renes Przyjaciółka

Wysłany: 17 września 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też świruję powoli. Miałam nadzieję, że wyjdzie mi wyższy progesteron, że niby ciąża ;) ale to jest dopiero 6 dni po owulacji, jeszcze jest spokojnie czas na ew. implantację. Ale człowiek sobie już coś wbije do głowy, i koniec. I się tak męczy sam ze sobą.

m3sxyx8dxjr56vmf.png
  • MaryJane Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulqa, Jesuuu mam to samo :| koszmar, czytam od 3 dni, już mam wizję jak mi usuwają jajowody z cp :| boli mnie ciągle cos, tylko nie to co powinno na ciążę, jeszcze czytałam, że operację brzuszne mogą powodować potem cp, a ja miałam operację wyrostka i mam mega zrosty na jelitach, które kiedyś bardzo dały mi popalić :| ale ja miałam niską betę bardzo, dzisiaj wciąż czekam na wyniki więc nie wiem jeszcze czy jest przyrost.

gann3e3k0unlohxb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulqa wrote:
    Gratuluję wszystkim co się udało dziś zarówno testy jak i beta.
    Czy osoby, którym się udało mogłyby napisać, kiedy planują albo kiedy była pierwsza wizyta u gin? W którym tyg?
    Ja planuje dopiero 3.10. wiec to bedzie juz 7 tydzien, Was juz pewnie tu nie bedzie, wiec sie nie podzielę co i jak.

Tym, które czekają na kolejny cykl/owu- mocno Was ściskam i naprawdę wierzę, że się uda.

Dziewczyny, mnie internet zgubił...
    Naczytałam się tyle o cp, + jeszcze Wasze doświadczenia, aż wczoraj zaczęły boleć mnie ramiona, a właściwie tylko prawa ręka.. potem skojarzyłam, że gdzieś czytałam, że to przecież tak w cp jest.. pół nocy nie spałam.. dziś to ramię nadal boli.. Jestem walnięta...
    Nie mam plamien, brzuch prawie juz nic nie boli, czasem lekko jak na @
    A ja jak głupia sie zastanawiam, do ktorego tygodnia cp moze sie objawic..

Trzymajcie sie dzielnie, bo jak widac, ja juz swiruje ..
    Nie mysl tyle cp ciezko zdiagnozowac mi wykryli kolo 8/9 tc ale jak juz byl plyn i pekniety jajowod mnie nie bolalo zadne ramie mialam natomiast plamienia i zle przyrosty bety.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Nulqa, Jesuuu mam to samo :| koszmar, czytam od 3 dni, już mam wizję jak mi usuwają jajowody z cp :| boli mnie ciągle cos, tylko nie to co powinno na ciążę, jeszcze czytałam, że operację brzuszne mogą powodować potem cp, a ja miałam operację wyrostka i mam mega zrosty na jelitach, które kiedyś bardzo dały mi popalić :| ale ja miałam niską betę bardzo, dzisiaj wciąż czekam na wyniki więc nie wiem jeszcze czy jest przyrost.
    O ktorej wyniki? Bedzie dobrze ;) a ja Wam powiem ze ja w ogole w tej cp nie kyslalam o cp i sie wlasnie okazala ale zawsze powinno myslec pozytywnie a nie negatywnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 20:08

• Meggs Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kozgo wrote:
    Powiem Wam ze wogole mnie nie ciągnie na październikowe forum lurde przecież dopiero co środek września.

Almond super wiadomość gratuluje :)
    Mnie też nie ;) mogłabym zostać tutaj.

Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Ja tez jestem po 2 lyzeczkowaniach i CC

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika88 wrote:
    I jak sie po jiej czujesz? Mi juz przeszly mdlosci czasami mam zawroty i obnizone cisnienie
    Teraz już trochę lepiej ale wzięłam to na sposób.;) zamiast od razu brać cała biorę po pół tak żeby w ciągu dnia wyszły mi 2:)
    Czuje się ciut lepiej ale w brzuchu czuje jakby ciężar... A w nocy miałam turbo skurcze jelit.

8599skjo9dvue7er.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika88 wrote:
    O ktorej wyniki? Bedzie dobrze ;) a ja Wam powiem ze ja w ogole w tej cp nie kyslalam o cp i sie wlasnie okazala ale zawsze powinno myslec pozytywnie a nie negatywnie...
    A jak bylo z ta ciąża pozamaciczna? Testy byly pozytywne,beta przerastala normalnie?

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozgo mam tak samo,mam i tak zastój więc tu kibicuje wiernie..

Oj ja miałam to samo dziewczyny..nie czytajcie! Ja poczytalam o kłóci żebra,objadłam się i bolało i juz schiza. Za chwile ramie to ja już oblana potem ze strachu..każde kłócie czy coś to już cp..masakra..

Nona lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    A jak bylo z ta ciąża pozamaciczna? Testy byly pozytywne,beta przerastala normalnie?
    Testy mi w ogole nie wychodzily juz kiedys pisalam. U mnie taka sytuacja nie typowa jeden pecherzyk byl w macicy Beta zle przyrostala
    278
    335,5
    514,7
    1005
    Urosla do 4 ts i pekla jesli chidzi o pecherzyk w macicy mial 3mm pozniej 5 mm i nastepnie 1.77 cm dostalam skierowanie do szpitala z podejrzeniem pustego jaja ale poszlam to skonsultowac wyzej u innego lekarza ten potwierdzil i tez mi wypisal skierowanie do szpitala ale lepszego w szpitalu mi pekla a objawialo sie to bardzo silnym bolem po ktorym zemdlalam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 20:28

• Nulqa Ekspertka

Wysłany: 17 września 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Kurczę mnie tez chyba nakrecilyscie dzis mnie lekko jajnika pobolewa i brzuch jak na @@@ zaczęłam sobie wkrecac ze moze to cp
    bo ta niepewność jak to wszystko się potoczy jest straszna..

1c9d649ec9752ed178aec608a57423f4.png

30tc- 06.06.2018 [*]
    8tc - 15.10.2018 [*]
    7tc- 12.09.2019 - ciąża bezzarodkowa
  • MałaMi90 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond A jakieś objawy ciążowe? :)

Pokrótce:

Ona: niedoczynność tarczycy, endometrioza II stopnia, trombofilia wrodzona, brak KIR z DS allo po szczepieniach 23% co 2 mc doszczepienie

On: MSOME- 1% klasa II, 30mln plemników, Morfologia 1,61% RP 11%

I Procedura
    II Transfer
    9w1d 💔 CRL 24,1 Aniołku Kochamy Cię
    II Procedura
    Zaczynamy
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 4x4AA/4BA
    2 przebadane i zdrowe
    Czas start III Procedura 06.2024
    ❄️❄️❄️❄️❄️ 3x4AA/2x4BA
    22.07 beta 59,70 prog 69,91 (6dpt)
    24.07 beta 163,80 prog 68,30 (8dpt)
    26.07 beta 359,60 prog 59.55 (10dpt)
    29.07 beta 1415,40 (13 dpt)
    30.07 pęcherzyk ciążowy 0,43cm
    31.07 beta 3050,40 (15 dpt)
    09.08 CRL 0,51 cm <3 ok 151/min (24dpt)

preg.png[/url]
  • Nulqa Ekspertka

Wysłany: 17 września 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    Mary Jane.. no to witaj w klubie, ja jestem po lyzeczkowaniu, mialam je w czerwcu i juz sie boje, ze dostane opieprz od mojej pani dr, ze za szybko..
    Ja nie jestem na tyle odwazna zeby zrobic bete, czekam te 3 tyg do wizyty i sie okaze..
    Moj maz powiedzial, ze zaraz zabroni mi czytania forum, bo sie ciagle nakrecam :D

30tc- 06.06.2018 [*]
    8tc - 15.10.2018 [*]
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulqa wrote:
    bo ta niepewność jak to wszystko się potoczy jest straszna..
    No przy drugiej ciąży poronionej miałam mega bóle jajników i w ogóle od razu myślę poza maciczna ale na szczęście nie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 20:31

07.06.2019 synek

• Nulqa Ekspertka

Wysłany: 17 września 2018, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika88 wrote:
    Wiem, trzeba myslec pozytywnie, chociaz w pierwszej ciazy, ani na sekunde przez mysl mi nie przeszlo, zze cos mozze byc nie tak, bylam wrecz mega szczesliwa, a los i tak swoje.

30tc- 06.06.2018 [*]
    8tc - 15.10.2018 [*]
  • Nulqa Ekspertka

Wysłany: 17 września 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaryJane wrote:
    a POZA TYM tez juz mialam wizje, ze peka mi jajowod, i bede bezplodna, no nic tylko mnie strzelic w leb za takie myslenie...

30tc- 06.06.2018 [*]
    8tc - 15.10.2018 [*]
  • natalia000 Znajoma

Wysłany: 17 września 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulqa wrote:
    Gratuluję wszystkim co się udało dziś zarówno testy jak i beta.
    Czy osoby, którym się udało mogłyby napisać, kiedy planują albo kiedy była pierwsza wizyta u gin? W którym tyg?
    Ja planuje dopiero 3.10. wiec to bedzie juz 7 tydzien, Was juz pewnie tu nie bedzie, wiec sie nie podzielę co i jak.

Tym, które czekają na kolejny cykl/owu- mocno Was ściskam i naprawdę wierzę, że się uda.

Dziewczyny, mnie internet zgubił...
    Naczytałam się tyle o cp, + jeszcze Wasze doświadczenia, aż wczoraj zaczęły boleć mnie ramiona, a właściwie tylko prawa ręka.. potem skojarzyłam, że gdzieś czytałam, że to przecież tak w cp jest.. pół nocy nie spałam.. dziś to ramię nadal boli.. Jestem walnięta...
    Nie mam plamien, brzuch prawie juz nic nie boli, czasem lekko jak na @
    A ja jak głupia sie zastanawiam, do ktorego tygodnia cp moze sie objawic..

Trzymajcie sie dzielnie, bo jak widac, ja juz swiruje ..

Zamiast cytuj kliknelam lubię

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie nakrecajcie sie na cp kurcze ja mialam a mimo to proboje zajsc jeszcze

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nulqa wrote:
    a POZA TYM tez juz mialam wizje, ze peka mi jajowod, i bede bezplodna, no nic tylko mnie strzelic w leb za takie myslenie...
    Ja nie jestem bezplodna jajowod mam zszyty pradem fakt jest nie drozny ale nie droznosc moze byc i w zdrowych jajowodach

‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ