Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWiedziałam, że wysoki progesteron i podwyższony estradiol zwiastuje ciążę. No i mam wyniki bety 14.16 mIU/ml a jest 26dc. Nie mam pojęcia kiedy była owulacja. W środę lecę na powtórkę.
patuniek86, Meggs, speakyourmind93, przedszkolanka:), Ariette1983, alex0806, Agucha90s, Niezapominajka2, Iga66, Maltusia, czarnulka24, agniecha2101, Renes, Nona, Izaw, MałaMi90, MałaMi90, Sung, moyeu, didi123 lubią tę wiadomość
-
szemkel wrote:Byłam dzisiaj u normalnego lekarza (a właściwie dwóch, bo pierwszy mnie zlał i powiedział, że on mi ciąży nie poprowadzi, bo na trzustce to on się nie zna, żebym sobie poszła do internisty) i miałam USG, tym razem transwaginalne. Pęcherzyk jest, zarodek jest, ale bardzo mały, dużo za mały. Nie wiem, jak mały i nie wiem, jaki powinien być. Dostałam wydruk i są tu wymienione jakieś parametry, ale nie potrafię ich rozszyfrować. W zasadzie od zeszłotygodniowej wizyty u tamtego konowała-buca, który już na starcie mi powiedział, że "z tego nic nie będzie przy takiej glikemii", żeby sobie nadziei nie robiła cały czas byłam w dużym stresie i chociaż wiem, ze nie miał podstaw tak powiedzieć, to się bardzo bałam, że jednak coś będzie nie tak - skoro nie pozamaciczna, to pewnie puste jajo albo obumarcie. No i dzisiaj prawie na pewno już wiem, chociaż jeszcze się łudzę, ze może jednak zagnieżdżenie było później, że może owulację miałam 2-3 dni później niż liczę... Znacie się na tych parametrach z USG? Za tydzień mam iść znowu na USG i zdecydować (bo łudzić się łudzę, ale nie wierzę, że nagle się tam coś więcej pojawi), czy czekać, czy iść do szpitala.
Wpisz parametry wszystkie jakie tam miałaś, może akurat któraś już coś podobnego miała mogę spytać zresztą siostry, która w miarę siedzi w temacie i łatwo się mówi, ale nic sie nie martw i czekaj cierpliwie. Zarodek jest to i szanse są. Chociaz sama ciągle myślę o pustych jajach, pozamacicznych itd jak daleko w ciąży teraz jestes?
Majaaa, mi testy owulacyjne wychodziły ciągle negatywne. Jak byłam u gina pęcherzyk miał 20mm i miał lada chwila pęknąć, no i pęknął bo mimo, że nie wiem co będzie dalej to do zapłodnienia na pewno doszło. A testy i wtedy i 2 kolejne dni były też negatywne całkiem.
almond97, ekstra, gratuluję! beta jest to i ciąża na pewno jest!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 18:09
almond97, Majaaa lubią tę wiadomość
-
MaryJane wrote:Wpisz parametry wszystkie jakie tam miałaś, może akurat któraś już coś podobnego miała mogę spytać zresztą siostry, która w miarę siedzi w temacie i łatwo się mówi, ale nic sie nie martw i czekaj cierpliwie. Zarodek jest to i szanse są. Chociaz sama ciągle myślę o pustych jajach, pozamacicznych itd jak daleko w ciąży teraz jestes?
Majaaa, mi testy owulacyjne wychodziły ciągle negatywne. Jak byłam u gina pęcherzyk miał 20mm i miał lada chwila pęknąć, no i pęknął bo mimo, że nie wiem co będzie dalej to do zapłodnienia na pewno doszło. A testy i wtedy i 2 kolejne dni były też negatywne całkiem.
Na zdjęciu z zarodkiem mam zaznaczony zarodek i jest
d1 2,62 cm (to chyba pęcherzyk)
d2 0,21 cm (to chyba właśnie zarodek)
d3 0,00 cm
GS 0,00 cm OORWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 18:16
-
almond97 wrote:Wiedziałam, że wysoki progesteron i podwyższony estradiol zwiastuje ciążę. No i mam wyniki bety 14.16 mIU/ml a jest 26dc. Nie mam pojęcia kiedy była owulacja. W środę lecę na powtórkę.
Piekne wiesci! Gratulacje!almond97 lubi tę wiadomość
-
Szemkel pewnie lekarzowi chodziło o to,że na tym etapie są juź widoczne serduszka (aczkolwiek nie zawsze!) Pomiary są teź liczone od dnia @ a owu przecież mogla sie przesunąc. A po trzecie na tym etapie jeden ruch ręką milimetr a na zdjeciu na wymiarach to kosmos. Jest zarodek,teraz czekaj na kolejne usg,wtedy wszystko (a na pewno więcej) sie wyjasni
Ja znalazłam zdj Poli to miałam tak:
6+2
4.6 cm.
Crl 0.47cm.
Almond gratuluje bardzo młodziutka ciąźa;)almond97, Ariette1983 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAriette1983 wrote:Almond wspaniałe wieści - serdecznie gratuluję! robiłaś wcześniej sikańce czy tylko betę?
czarnulka24, Ariette1983, Izaw lubią tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Szemkel pewnie lekarzowi chodziło o to,że na tym etapie są juź widoczne serduszka (aczkolwiek nie zawsze!) Pomiary są teź liczone od dnia @ a owu przecież mogla sie przesunąc. A po trzecie na tym etapie jeden ruch ręką milimetr a na zdjeciu na wymiarach to kosmos. Jest zarodek,teraz czekaj na kolejne usg,wtedy wszystko (a na pewno więcej) sie wyjasni
Ja znalazłam zdj Poli to miałam tak:
6+2
4.6 cm.
Crl 0.47cm.
Almond gratuluje bardzo młodziutka ciąźa;)
Crl w ogóle nie mam, a 4,2 cm pewnie masz pęcherzyk, ja mam 2,6 cm
Jak tak patrzę na bellybestfriend, to wszystkie ciąże nawet w 6 tc są większe. Ja w ogóle nie liczę terminu z miesiączki, bo każdy pyta o datę ostatniej, a nigdy o długość cykli, a ja mam 33 dni. 7 tc to u mnie data z owulacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 18:54
-
nick nieaktualnyszemkel wrote:Crl w ogóle nie mam, a 4,2 cm pewnie masz pęcherzyk, ja mam 2,6 cm
Jak tak patrzę na bellybestfriend, to wszystkie ciąże nawet w 6 tc są większe. Ja w ogóle nie liczę terminu z miesiączki, bo każdy pyta o datę ostatniej, a nigdy o długość cykli, a ja mam 33 dni. 7 tc to u mnie data z owulacji. -
Beata81 wrote:Dziewczyny, w kolejny cyklu chciałabym spróbować pierwszy cykl z niepokalankiem możecie napisać, czy można go brać bez konsultacji z lekarzem i jak długo można go stosować, czy przed zastosowaniem najpierw zbadać poziom hormonów? Zawsze mam bardzo obfite @, czytałam, że niepokalanek na to pomaga, a gdyby pomógł zajść w ciążę... ☺
-
almond97 wrote:Wiedziałam, że wysoki progesteron i podwyższony estradiol zwiastuje ciążę. No i mam wyniki bety 14.16 mIU/ml a jest 26dc. Nie mam pojęcia kiedy była owulacja. W środę lecę na powtórkę.
almond97 lubi tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e861d1a89bb.jpg
Dziewczyny, dziś zrobiłam badania. Mam 23 dc, ok. 6 dpo. Co sądzicie? Jest ok?
Uprzedzając pytania o tarczycę: obecnie jestem 3 tyg po zwiększeniu dawki, więc jeszcze pewnie trochę spadnie (teraz jest 2,3).Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 19:43
-
Renes wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0e861d1a89bb.jpg
Dziewczyny, dziś zrobiłam badania. Mam 23 dc, ok. 6 dpo. Co sądzicie? Jest ok?
Uprzedzając pytania o tarczycę: obecnie jestem 3 tyg po zwiększeniu dawki, więc jeszcze pewnie trochę spadnie (teraz jest 2,3). -
przedszkolanka:) wrote:Progesteron ok,prolaktyna ciut za wysoka
No właśnie ta prolaktyna nieszczęsna...
Jutro idę z wynikami do ginki, myślicie, że to jest poziom na tyle niepokojący, że trzeba będzie coś brać? Czy raczej do obserwacji?Agucha90s lubi tę wiadomość
-
Renes wrote:No właśnie ta prolaktyna nieszczęsna...
Jutro idę z wynikami do ginki, myślicie, że to jest poziom na tyle niepokojący, że trzeba będzie coś brać? Czy raczej do obserwacji?
Renes lubi tę wiadomość
-
Gratuluję wszystkim co się udało dziś zarówno testy jak i beta.
Czy osoby, którym się udało mogłyby napisać, kiedy planują albo kiedy była pierwsza wizyta u gin? W którym tyg?
Ja planuje dopiero 3.10. wiec to bedzie juz 7 tydzien, Was juz pewnie tu nie bedzie, wiec sie nie podzielę co i jak.
Tym, które czekają na kolejny cykl/owu- mocno Was ściskam i naprawdę wierzę, że się uda.
Dziewczyny, mnie internet zgubił...
Naczytałam się tyle o cp, + jeszcze Wasze doświadczenia, aż wczoraj zaczęły boleć mnie ramiona, a właściwie tylko prawa ręka.. potem skojarzyłam, że gdzieś czytałam, że to przecież tak w cp jest.. pół nocy nie spałam.. dziś to ramię nadal boli.. Jestem walnięta...
Nie mam plamien, brzuch prawie juz nic nie boli, czasem lekko jak na @
A ja jak głupia sie zastanawiam, do ktorego tygodnia cp moze sie objawic..
Trzymajcie sie dzielnie, bo jak widac, ja juz swiruje ..natalia000, Nona lubią tę wiadomość
-
Nulqa wrote:Gratuluję wszystkim co się udało dziś zarówno testy jak i beta.
Czy osoby, którym się udało mogłyby napisać, kiedy planują albo kiedy była pierwsza wizyta u gin? W którym tyg?
Ja planuje dopiero 3.10. wiec to bedzie juz 7 tydzien, Was juz pewnie tu nie bedzie, wiec sie nie podzielę co i jak.
Tym, które czekają na kolejny cykl/owu- mocno Was ściskam i naprawdę wierzę, że się uda.
Dziewczyny, mnie internet zgubił...
Naczytałam się tyle o cp, + jeszcze Wasze doświadczenia, aż wczoraj zaczęły boleć mnie ramiona, a właściwie tylko prawa ręka.. potem skojarzyłam, że gdzieś czytałam, że to przecież tak w cp jest.. pół nocy nie spałam.. dziś to ramię nadal boli.. Jestem walnięta...
Nie mam plamien, brzuch prawie juz nic nie boli, czasem lekko jak na @
A ja jak głupia sie zastanawiam, do ktorego tygodnia cp moze sie objawic..
Trzymajcie sie dzielnie, bo jak widac, ja juz swiruje ..27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity