Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyOlaola27 wrote:Hej:) kochane staramy się od jakiś 6 miesięcy. Zastanawiam się czy u którejś z was mąż, partner stosował fertilman? Proszę o opinie:)
-
Menka888 wrote:Wstrzymaj się jeszcze. Ja robiłam bete w sumie przy okazji (progesteron i prolaktyna) w 9 dpo i wyszła negatywna, tydzień później test pozytywny i beta 189Listopad 2018 - 11 tydzień - poronienie - zabieg
1 stycznia 2019 - II kreski na teście - czekam na pierwszą wizytę u ginekologa -
nick nieaktualnyiwwk wrote:Wyszłam od lekarza, wszystko ok. Endo powyżej 14mm więc coś tam się kiełkuje. Żadnych nieprawidłowości nie stwierdził. Dzisiaj już nie plamilam, jakieś znikome ślady tylko były podczas badania. Posprawdzał jajniki, szyjke. A wyniki bety odebrałam i 261,23. Przyrost jest. Mam nadzieję, że będzie ok
Ariette1983, iwwk lubią tę wiadomość
-
Isia1986 wrote:Ogromne gratulacje !!! Bądź naszym promykiem nadzieji ze zaraz wszystkie cie dogonimy ))
-
Paulii wrote:Jak najbardziej zdaje sobie sprawę z tego że to jeszcze nie ten czas. Ginek kazał zrobić betę 24.09 i 25.09 przyjść z wynikami. Tylko to czekanie... aktualnie w moim otoczeniu co druga znajoma w ciąży, siostra także, wczoraj dowiedziałam się o kolejnych szczesciarach. Jeszcze jak słyszę od wszystkich "A na co Wy czekacie? Kiedy dziecko?" to już w ogóle... nikomu o staraniach nie mówiliśmy, bo nie chcemy robić wielkiego halo.
Tak to czekanie to masakra - jeszcze do owulacji idzie wytrzymać a potem czas ciągnie się niemiłosiernie... No wszyscy są w ciąży bo akurat nasi znajomi są w wieku rozrodczym - więc to dlatego, jak będziemy po 50-tce to pewnie już będzie mniej zaciążonych znajomych i przyjaciół.
Ja sama niestety raz zadałam znajomym takie pytanie - i do tej pory mi wstyd gdy o tym pomyślę, bo zareagowali źle więc pewnie jakoś ich to bolało/wkurzało - teraz wiem że takie pytanie to szczyt beznadziei bo to zawsze jest prywatna sprawa, no ale cóż sama jestem przykładem że czasem taka wiedza przychodzi poniewczasie...
-
czarnulka24 wrote:Super wiadomość rosnijcie zdrowo . A z ciekawości jakie testy ci wychodzily bardzo mocne te kreski?
Robiłam dwa pink testy, jeden strumieniowy, drugi płytkowy 10dp i były bardzo blade kreseczki. One są o czułości 10. Na drugi dzień przed pójściem na betę zrobiłam jeszcze ten u czułości 25, ale nie pamiętam jakiej firmy, też kreska bladziutka, beta w tym dniu 22,83. W piątek 13dp zrobiłam facelle o czułości 10 i już kreseczka była bardzo widoczna. No i dzisiaj beta 261,23, według kalkulatora belly, przyrost prawidłowy, ale i tak się wszystko okaże u lekarza na wizycieAriette1983 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję ślicznie za gratulację i przesyłam dużo wszystkiego pozytywnego, trzymam kciuki żebyście długo nie musiały czekać. Choć mi się udało w 2cs i tak są obawy, żeby nie było powtórki z poprzedniej straty. Zacznę się cieszyć jak minie pierwszy trymestr i badania prenatalne wyjdą prawidłowo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 14:17
-
Dziewczyny chcialabym dostac juz @ i zaczac nowy cykl dzis zrobiłam dla pewności 3 testy kazdy negatywny odstawiłam leki ciekawe do ilu dni przyjdzie @27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Dziewczyny ktorym sie nie udalo przenosicir sie na inny wątek czy zostajecie tu?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Maltusia gratulacje!
Iwwk, czyli beta w ile dni Ci tyle wzrosła? i jak Twoje objawy?
Czarnulka, nie masz w ogóle jak zrobić bety? mnie test przy becie 68 wyszedł ledwo widoczny, potem już nie sprawdzałam. Takie testy domowe chyba nie są dobrym wskaźnikiem, nie jest powiedziane, że stężenie w moczu będzie rosło jak i stężenie w krwi.
Ja sie trochę martwię, że będzie tak jak mowiła pani z laboratorium, jakaś ciąża pozamaciczna i nic się nie dzieje bo biorę Duphaston. Nie mam ŻADNYCH objawów poza brakiem @, żadnych wrażliwych piersi, żadnych bóli, żadnych mdłości czy odrzucania od jedzenia, nawet od fajek mnie nie odrzuciło to już zwykle jak okres później dostawałam czułam coś
Czekam na wyniki bety, powinny być wieczorem, ale już cała się trzęse co będzie dalej. Ostatnia beta w piątek wyszła 68, czyli powinno być minimum 210 żeby było ok?
-
Mika88 wrote:Moj maz bierze od okolo miesiaca narazie efektow brak ale ponoc 3 miesieczna kuracje sie zaleca
-
MaryJane wrote:Maltusia gratulacje!
4 dni. Pobolewa mnie brzuch podobnie jak na @, ale słabiej, czuje czasami jajniki, mdli mnie od czasu do czasu. A tak poza tym to czuję się normalnie, może gdybym nie wiedziała, że to ciąża to nawet bym tego z tym nie łączyła
MaryJane też bałam się pozamacicznej, dlatego dzisiaj poprosiłam żeby mnie dobrze posprawdzał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 14:42
-
Czarnulka, nie masz w ogóle jak zrobić bety? mnie test przy becie 68 wyszedł ledwo widoczny, potem już nie sprawdzałam. Takie testy domowe chyba nie są dobrym wskaźnikiem, nie jest powiedziane, że stężenie w moczu będzie rosło jak i stężenie w krwi.
Ja sie trochę martwię, że będzie tak jak mowiła pani z laboratorium, jakaś ciąża pozamaciczna i nic się nie dzieje bo biorę Duphaston. Nie mam ŻADNYCH objawów poza brakiem @, żadnych wrażliwych piersi, żadnych bóli, żadnych mdłości czy odrzucania od jedzenia, nawet od fajek mnie nie odrzuciło to już zwykle jak okres później dostawałam czułam coś
Czekam na wyniki bety, powinny być wieczorem, ale już cała się trzęse co będzie dalej. Ostatnia beta w piątek wyszła 68, czyli powinno być minimum 210 żeby było ok?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Czekam na wyniki bety, powinny być wieczorem, ale już cała się trzęse co będzie dalej. Ostatnia beta w piątek wyszła 68, czyli powinno być minimum 210 żeby było ok?czarnulka24, przedszkolanka:), Ariette1983, MałaMi90, Izaw lubią tę wiadomość
5dpo - 189
17dpo - 575
19dpo - 1598
22dpo - 5652
25dpo - 17570
03.2010 - córeczka
11.2016 - 6tc (*)
05.2017 - 11tc (*) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzarnulka bardzo mi przykro
Kal a Ty kiedy testujesz?
Ja wymyśliłam że mam guza mózgu i stąd objawy hehe.
Jeszcze dziś doszły bóle krzyża.
Muszę jeść, bo inaczej mnie mdli.
Na 2.5h spotkaniu wypiłam pół litra wody i sikalam 5 razy.
Wczorajszy test był częściowo zalany, więc sobie wkrecam, że może coś by dało się zobaczyć...
Jak jutro będzie negatyw to mam guza mózgu.
Zwłaszcza, że jestem miła i wesoła (oprócz wczorajszego dnia, kiedy czekałam na okres). Nigdy nie jestem miła przed okresem. A na początku ciąży jestem potworem.
przedszkolanka:), czarnulka24 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMaryJane wrote:Maltusia gratulacje!
Czekam na wyniki bety, powinny być wieczorem, ale już cała się trzęse co będzie dalej. Ostatnia beta w piątek wyszła 68, czyli powinno być minimum 210 żeby było ok?
66% ma wzrosnąć minimum. W necie są kalkulatory do liczenia wzrostu. Wrzuć sobie jak będziesz miała wynik. -
Sung wrote:Czarnulka bardzo mi przykro
Kal a Ty kiedy testujesz?
Ja wymyśliłam że mam guza mózgu i stąd objawy hehe.
Jeszcze dziś doszły bóle krzyża.
Muszę jeść, bo inaczej mnie mdli.
Na 2.5h spotkaniu wypiłam pół litra wody i sikalam 5 razy.
Wczorajszy test był częściowo zalany, więc sobie wkrecam, że może coś by dało się zobaczyć...
Jak jutro będzie negatyw to mam guza mózgu.
Zwłaszcza, że jestem miła i wesoła (oprócz wczorajszego dnia, kiedy czekałam na okres). Nigdy nie jestem miła przed okresem. A na początku ciąży jestem potworem.