Wrzesień będzie NASZ ! wzreśniowe II kreski
-
WIADOMOŚĆ
-
Robię notatki na zajęcia. Wreszcie mam czym zająć głowę
Ariette1983, fiorella82 lubią tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Menka888 wrote:Tak, widziałam bo są dwa monitory, jeden dla mnie drugi dla niego i wszystko widzialam. Najpierw przeprowadził ze mną wywiad, pokazałam mu wyniki bet, powiedziałam, ze martwi mnie trochę ten przyrost ponad normę, wspomniałam o zaśniadzie i tylko głową skinął. Poszliśmy na usg i trwało dosłownie kilka sekund, bo był tam tylko pusty pęcherzyk 10,7 mm, oczywiście nie komentował tego, powiedział " na pewno jest ciąża.." a ja spytałam czy dobrze widziałam, ze pęcherzyk był pusty? A on, że może jeszcze za wcześnie i kazał przyjść za 9-10 dni. Był zdenerwowany i nie patrzył mi w oczy. Wiem, że nie chciał mnie denerwować (po 2 latach starań i 2 poronieniach) chyba nie miał sumienia po mojej euforii bo jak weszła do gabinetu to chyba widział ta radość w moich oczach i spytał zanim zdążyłam cokolwiek powiedzieć "niech zgadnę - jest pani w ciaży?" Zastanawiałm się tylko dlaczego tak długo kazał mi czekać- 10 dni? Ale juz teraz wiem. Pęcherzyk rośnie 1mm na dobę, a jesli przy pęcherzyku 20mm ( 10,7 + 10 = 20,7) nie ma tam nadal nic to już nie będzie. Więc dał fasolce maksimum czasu na pojawienie się... Wizytę u niego mam w czwartek ale cięzko mi wytrzymać wieć dziś ide do innego sprawdzić, zawsze dobrze znać opinie kilku lekarzy dla potwierdzenia.
Mam nadzieję kochana że Twoje obawy były bezpodstawne i dziś już będziesz pewna że jest dobrze!
Ja chyba z tego powodu żeby uniknąć takiego stresu pójdę na usg (jeśli wczesniej nie będzie jakiś mega niepojących objawów lub lekarz nie powie inaczej) po skończonym 7 tygodniu - około 16 października...
-
Menka888 wrote:Wszystko zależy od tego kiedy nastąpiło zagnieżdżenie. Ja robiłam 9dpo rano i beta negatywna a w nocy silny ból lewego jajnika i ciągnięcie do pachwin (podejrzewam, ze to właśnie była implantacja, a po implantacji ok 48h beta zaczyna dopiero rosnąć) w 15 dpo beta 189. Myslę , że 14 dpo jest najlepszym rozwiązaniem, najbardziej wiarygodnym.
ja w 9 dniu czułam (przynajmniej tak mi się wydaje) zagnieżdżenie. a w 11 ukazał się blady bladzioch na teście o czułości 10
-
nick nieaktualny
-
No właśnie nie bardzo wizyta u androloga tez odpada bo nie chce mężowi niszczyć tego entuzjazmu wiadomo ze podejście do tematu pozytywne to 90% sukcesu będzie dobrze niby nie me dowodów ze to przeszkadza i tego się będę trzymała
Ariette1983 lubi tę wiadomość
-
kozgo wrote:Mi ostatni z wypryskami się tak porobiło ze trądzik mam przed ovu a przed okresem super gładka buzia
u mnie to totalna masakra z tym trądzikiem - mam 35 lat i ciągle coś - w normalnych cyklach często miałam w okolicach owu i w okolicach @ - ale kilka dni po owu to jednak nigdy mi się nie zdarzyło...
a przed pierwszą ciążą jak miałam torbiel to już kompletny armagedon - cała żuchwa i policzki - i to samo po zakończeniu karmienia piersią - koszmar hormony mi wtedy zwariowały - myślałam że to kolejna torbiel, ale na szczęście nie
-
Dziewczyny na trądzik polecam la roche posay i qcera(lekki kwas na noc). Można używać w ciąży,działają cuda! Qcera na pewno jest tansza na gemini (przepłacilam 20 zl)i choć nie są tanie to ja po tygodniu mam tak gładkie poliki jak nigdy! A już wszystko stosowałam na pryszcze,wągry itp..
U mnie dziwne brązowe plamienie a na papierze blady róż to się nacieszyłam..Ariette1983 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMnie tez zsypalo datego w spa powiedzieli mi ze masaz twarzy odpada na dodatek gardlo mnie boli wczoraj 3 hetbaty z cytryna wypilam dzisiaj jedna mam nadzieje ze nie rozklada mnie u mnoe ten tradzik jest spowodowany hormonami bo mam na szyi glownie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 13:20
-
Ja ogólnie mam bardzo suchą skórę, ale wyprysków miałam mało. Głównie w okolicach @ mocniej mnie sypało, ale też bez tragedii.
I na twarz w ciąży nie narzekam. Ale szyja? Co chwila nowy pryszcz. Co jeden, to większy i bardziej bolesny. Podobnie na linii włosów i przy/za uszami.
Ale twarz na pierwszy rzut oka gładka. I nawet rumiana ostatnioAriette1983 lubi tę wiadomość
Pola Róża
09.03.2019, godz. 09:10, 3410g i 52 cm
-
nick nieaktualnypatuniek86 wrote:Ja ogólnie mam bardzo suchą skórę, ale wyprysków miałam mało. Głównie w okolicach @ mocniej mnie sypało, ale też bez tragedii.
I na twarz w ciąży nie narzekam. Ale szyja? Co chwila nowy pryszcz. Co jeden, to większy i bardziej bolesny. Podobnie na linii włosów i przy/za uszami.
Ale twarz na pierwszy rzut oka gładka. I nawet rumiana ostatnio -
patuniek86 wrote:Ja ogólnie mam bardzo suchą skórę, ale wyprysków miałam mało. Głównie w okolicach @ mocniej mnie sypało, ale też bez tragedii.
Ale twarz na pierwszy rzut oka gładka. I nawet rumiana ostatnio
Ja tez mam na lini włosów i za uszami właśnie
-
kozgo wrote:Ja tez mam na lini włosów i za uszami właśnie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września 2018, 13:54
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
W ciąży mialam tak piekne wlosy ,paznokcie cere ale po ciazy jakies 8 mięs po mialam tak ze garsciami mi wlosy lecialy bałam sie ze bede lysa ale po miesiacu ustalo i teraz widac ze wloski odrastaja27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
przedszkolanka:) wrote:Dziewczyny na trądzik polecam la roche posay i qcera(lekki kwas na noc). Można używać w ciąży,działają cuda! Qcera na pewno jest tansza na gemini (przepłacilam 20 zl)i choć nie są tanie to ja po tygodniu mam tak gładkie poliki jak nigdy! A już wszystko stosowałam na pryszcze,wągry itp..
U mnie dziwne brązowe plamienie a na papierze blady róż to się nacieszyłam..
Mnie od jakiegoś czasu strasznie wysypało po twarzy i nie umiem sobie z tym poradzić. Wyglądam na prawdę źle.💊Acard, Neoparin, Pregna
PAI homo
ANA typ homogenny 1:640
IBS
09.10.2024
beta hcg 9,62 mIU/ml; progesteron 14,86 ng/ml
11.10.2024
beta hcg 30,01 mIU/ml; progesteron 17 ng/ml [acard 75 mg]
14.10.2024
beta hcg 92,54 mIU/ml; progesteron 17,62 ng/ml [neoparin 0,4 mg]
16.10.2024
beta hcg 272,33 mIU/ml; progesteron 13,53 ng/ml
24.10.2024 wizyta
06.11.2024 wizyta nfz - [7+3] jest ❤️
14.11.2024 wizyta - [8+4] 1,98 cm 🐯
27.11.2024 wizyta nfz - [10+3] 3,65 cm 🐯
09.12.2024 wizyta - [12+1] 5,65 cm 🐯
13.12.2024 prenatalne - [12+5] 6,51 cm 🐭
18.12.2024 wizyta nfz - [13+3] 7,49
02.01.2025 wizyta
15.01.2025 wizyta nfz
30.01.2025 wizyta
14.02.2025 prenatalne
04.2024 cb (7cs)
10.2023 wznowienie starań
04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
02.2020 cb (6cs)
08.2018 rozpoczęcie starań
01.2016 córka 💙
-
nick nieaktualny
-
kozgo wrote:Kurde teraz przeczytałam ze taka duża ilość plemników to tez nie dobrze
http://badanie-nasienia.pl/o-plemnikach/polizoospermia/
Może ta ilość tez wynikała z 3 tyg abstynencji ;( nie chce już mu mówić ze y nie psuć tego dobrego humoru ;(
Kozgo, a lekarz Wam tak zalecił, czy z czego wynikała taka długa abstynencja przed badaniem? Jak mąż badał to zawsze zwracali uwagę żeby przerwa była minimum 3 do max 7 dni. Ale też nie sądzę żeby liczebność była przez to super zaburzona.
A ile ma plemników na 1 ml? Bo podałaś że całkowita ilość w ejakulacie to 900 mln, a w tym artykule widzę że polizoospermia to powyżej 250 mln/ml. Sprawdź sobie to jeszcze.
Morfologia i uplynnienie się poprawiły więc głowa do góry, nie zamartwiaj się jeszcze27 lat
9cs -
czarnulka24 wrote:W ciąży mialam tak piekne wlosy ,paznokcie cere ale po ciazy jakies 8 mięs po mialam tak ze garsciami mi wlosy lecialy bałam sie ze bede lysa ale po miesiacu ustalo i teraz widac ze wloski odrastajaHashimoto
03.2018 [*] 9tc
01.2018 cb
09.2014 córcia -
Beata81 wrote:Kochana, ja pół roku po porodzie straciłam chyba 1/3 włosów, wszyscy pytali, co się stało, później okazało się, że to przez tarczycę, miałam tsh>60. Jak poszłam do endokrynologa z wynikami, dziwiła się, że sama do niej doszłam.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
nick nieaktualnyNajmłodsza_staraczka wrote:Robię notatki na zajęcia. Wreszcie mam czym zająć głowę