🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie też 🫂Maalwii wrote:U mnie biało niestetyStarania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Stałe leki:
▪️ Eutyrox,
▪️ Ascofer
▪️ Encorton
▪️ Acard
▪️ Inozytol
▪️ Kwas omega 3
▪️ Kwas foliowy metylowany
▪️ Wit. D3 4000
▪️ Neoparin 💉
Do owulacji :
▪️ Lametta (3-7 dc)
▪️ Olej z wiesiołka
▪️ Zioła Ojca Sroki 3
▪️ NAC(3-7)
Po owulacji :
▪️ Cyclogest -
Marcycha właśnie jadę na szkolenie i nie było szans zrobić później bo pociąg miałam o 5.36 😅
Miminka tak wiem że to wcześnie ale biorę proga i testuje zazwyczaj do 13 dpo dla pewności, co żeby proga za szybko nie odstawić 😉
Amelia ściskam Cię mocno chodź Ty masz jeszcze czas na zmianę wyniku 🫂🩷
Miminka, Elgenda lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON
• koncentracja 34,18 mln/ml
• całkowita liczba w ejakulacie 68,36 mln
• ruch postępowy a+b 41%
• ruch całkowity 47%
• morfologia 1% - wady główki 🟡
• posiew ✅ -
👑 Malwi, już myślałam, że z podniecania nie mogłaś spać 😄 Z ciekawości z czego szkolenie?
👑 Amelia, Ty to nie wiem czy nie jesteś bardziej 7 dpo skoro w piątek wieczorem miałaś zastrzyk tj. jesteśmy w podobnym momencie także innego wyniku niż biel bym się nie spodziewała 😉
Ty testujesz, a ja wlasnie czekam pod drzwiami Diagnostyki zeby zbadać proga. Jestem zdziwiona, ze otwarte od 8 dopiero 🙃
mistyreal lubi tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Marcycha wrote:👑 Malwi, już myślałam, że z podniecania nie mogłaś spać 😄 Z ciekawości z czego szkolenie?
To że nie spałam to też swoją drogą z ekscytacji 🤣 robię szkolenie na pazy 🤭
Oczywiście daj znać później jak wynik 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września, 07:53
Marcycha lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON
• koncentracja 34,18 mln/ml
• całkowita liczba w ejakulacie 68,36 mln
• ruch postępowy a+b 41%
• ruch całkowity 47%
• morfologia 1% - wady główki 🟡
• posiew ✅ -
Niby tak, bardziej z ciekawości zrobiłam czy widać jeszcze zastrzyk🫢 a Ty kiedy planujesz testować? Trzymasz się sztywno tego sobotniego terminu?Marcycha wrote:👑 Malwi, już myślałam, że z podniecania nie mogłaś spać 😄 Z ciekawości z czego szkolenie?
👑 Amelia, Ty to nie wiem czy nie jesteś bardziej 7 dpo skoro w piątek wieczorem miałaś zastrzyk tj. jesteśmy w podobnym momencie także innego wyniku niż biel bym się nie spodziewała 😉
Ty testujesz, a ja wlasnie czekam pod drzwiami Diagnostyki zeby zbadać proga. Jestem zdziwiona, ze otwarte od 8 dopiero 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września, 08:04
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza
💊💊💊 💊
Stałe leki:
▪️ Eutyrox,
▪️ Ascofer
▪️ Encorton
▪️ Acard
▪️ Inozytol
▪️ Kwas omega 3
▪️ Kwas foliowy metylowany
▪️ Wit. D3 4000
▪️ Neoparin 💉
Do owulacji :
▪️ Lametta (3-7 dc)
▪️ Olej z wiesiołka
▪️ Zioła Ojca Sroki 3
▪️ NAC(3-7)
Po owulacji :
▪️ Cyclogest -
Hej dziewczyny dlugo mnie tu nie bylo, zapiszcie mnie jako wolnego strzelca, przyszlam Wam pokibicowac i zobaczyc kto juz szczesliwy z fasolka w brzuszku a kto walczy o szczescie🌸🌸🌸
Milego dnia wszystkim!
Glorietka, mommytobe, Kompotlinka, Elgenda, Aureola94, GórskaDziewczyna, Lisia00, mistyreal, Czekająca7, Gosik0205 lubią tę wiadomość
💁🏼♀️35💁🏼36
Po operacji bariatrycznej SLEEVE
⬇️-30kilo
ANA2 1:1000
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
💁🏼- wszystkie badania ok -
Miminka wrote:Maalwii 🫂 Kochana, ale 11 dpo to nadal nie skreśla cyklu... ja bym spróbowała jeszcze jutro czy pojutrze
Marcycha no dobrze by było nie pomijać 🤣 Nie wiem co sie zadziało w tym miesiacu, wszystkiego w biegu, duzo pracy, za kilka dni wyjeżdżamy. Podziałalismy 2 dni przed owu także szansa jakas tam jest jakby nie patrzec 😂
Aleksandra kiedy kolejna beta? 🤞
Liamka jak sie czujesz? ☺️
Idę teraz w poniedziałek na betę powtórna i w piątek na wizytę u giną żeby sprawdzić czy tam wszystko jest w dobrym miejscu po tej mojej poprzedniej cc
Kompotlinka, Marcycha, Miminka, GórskaDziewczyna, Arola_87, Sara10 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzytam was tu na bieżąco i chciałam tylko napisać, że ja w tym cyklu też pierwszy raz od kiedy robię owulaki nie wyłapałam totalnie piku, więc biorę to jako dobry znak dla Was i trzymam kciuki za szczęśliwe cykle!🤞🏼🍀
Metis, GórskaDziewczyna lubią tę wiadomość
-
Malawi, Amelia96🫂🫂
Maalwii lubi tę wiadomość
👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
🍁 Maalwii 🍁 Amelia tulę za dzisiejsze biele 🫂🫂, ale nadal trzymam za Was kciuki. 🤞🤞
🍁 Marcycha kciuki za ładnego proga. 🤞
🍁 majskoko Hej, miło Cię widzieć! 😊 Co u Ciebie słychać w temacie staraniowym?
Maalwii, Marcycha, majskoko lubią tę wiadomość
👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN
10.26 krew, mocz, hormony ✅️ -
Amelia, tak, nigdy nie zrobiłam białego testu, a w zeszłym cyklu 3 i czułam jak mnie to gniecie, więc już sobie tego nie zrobię i jeśli nie przyjdzie okres, to zrobię test za tydzień tj. 14 dpo.04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
💐 Maalwii, Amelia, tule za biele 🫂, jednak kciuków nie puszczam. 🤞
💐 Liamka, jak sytuacja? Jak się czujesz?
💐 Natix, 🫶 fajnie, że Ty też tu jesteś. 🫶
💐 Marcycha, totalnie czuję to samo. Ostatnio testowałam za wcześnie. Tym razem twardo stoję przy stanowisku, że poczekam do okresu. 😉
Miłego weekendu dla wszystkich! ☀️
natix, Maalwii lubią tę wiadomość
Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
• W brzuszku kiełkuje nowy Cud 🌱 (⏸️ 09.2026) -
Ja zaczęłam robić testy owulacyjne i mierzyć temperaturę.
No i staramy się o bobaska, ale bez większego planu. Na razie chcę zobaczyć, jaki plan przygotował los 🌸
Ale ja raczej będę się zaliczała do grona tych kobiet, które test ciążowy będą chciały wykonać w dniu spodziewanej miesiączki. Jakoś na razie wizja testowania np 10 dpo mnie stresuje i chyba chcę opóźnić ten moment 🫣
Metis, mistyreal, Czekająca7, Sara10 lubią tę wiadomość
-
Moje drogie.. jest 🐒
Jak zawsze regularnie 27-28 dni.
Nowy cykl - nowa nadzieja.
PannaKota lubi tę wiadomość
👩 '00 🧒 '96 + 🐱
Starania o 1 👶🏻 rozpoczęliśmy w maju 2026 roku.
Z początkiem 5 cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę. W tym samym cyklu trafiłam na ovufriend. -
Liamka 🫂
Malwii, Amelia - też kciuków nie puszczam!
Byłam na monitoringu.
We wtorek (9dc):
Pęcherzyk 10.16 mm, endometrium 7.68 mm
Dzisiaj (sobota, 13dc):
Pęcherzyk 18.66 mm, endometrium 6.7 mm
W ogóle jakaś spora różnica w endometrium na niekorzyść dzisiaj.
Lekarz usiadł, popytał i powiedział, proszę zejść do apteki, wykupić zastrzyk i wrócić za chwilę. Zrobił mi zastrzyk Ovitrelle i przepisał progesteron dodatkowo.
Powiedział, że stosunek najwcześniej o 22:00 dzisiaj, a najpóźniej jutro o 10:00 rano 😆 w tym przedziale.
Pik LH wyszedł mi w czwartek o 13:00, więc moje stresowanie się z czwartku na piątek, że nie zdążę było niepotrzebne xd
GórskaDziewczyna, Maalwii lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
👑 Liamka 🫂 Niewątpliwie cudowne jest to, że masz regularne cykle. Rośnij nowa komóreczko 💚
👑 Szept, trzymam kciuki za postanowienie 😈
👑 Aureola, a jakiekolwiek badania robiliście czy póki co luz?
👑 Elgenda, ale jesteś ciekawym przypadkiem 😁 Przy progesteronie endometrium robi się szersze, więc pewnie pomoże. Dostałaś też skierowanie na proga 7 dpo? Daj znaka czy dostrzegłaś owulację.
Mam wyniki, progesteron 22,8 także 0,2 różnicy z poprzednim cyklem. Odpuszczam już to badanie, bo dla mnie nic nie wnosi. Gdyby dało się badaniem sprawdzić czy w pęcherzyku była komórka i jakiej jakości, to by mi bardziej odpowiadało 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września, 12:51
Kompotlinka, Liamka09, Szept_Flory, Maalwii, mistyreal lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
🍁 Liamka 🫂 za 🐒, ale grunt to dobre nastawienie. 😉
🍁 Elgenda owocnych starań! 🤞🤞 Ale macie wytyczne, oby to był strzał w dziesiątkę. 🎯
🍁 Marcycha ale ładny prog! 💪
mistyreal lubi tę wiadomość
👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN
10.26 krew, mocz, hormony ✅️ -
Hej, znikłam na jakiś czas bo dużo się działo i nie wyrabiałam na zakrętach. Dziś wracam, miałam zapał nadrobić, ale widzę że jednak za duzo pisałyście żeby sie udało 🫣
Przytulam za wszystkie biele w międzyczasie i nieprzerwanie trzymam kciuki za przyszle testujace.
Izaiza, Marcycha, mistyreal lubią tę wiadomość
-
Noga boli dużo mniej. Rany na dłoni pękają i to trochę boli, ale do przeżycia.
Czuję się dobrze.
Okres zawsze znoszę bardzo dobrze. Jedynie 1 dnia mam lekki ból.
Cieszę się, że rozpoczął się nowy cykl 😊
Kompotlinka, Szept_Flory, Marcycha, mistyreal, Lisia00 lubią tę wiadomość
👩 '00 🧒 '96 + 🐱
Starania o 1 👶🏻 rozpoczęliśmy w maju 2026 roku.
Z początkiem 5 cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę. W tym samym cyklu trafiłam na ovufriend. -
Marcycha wrote:👑 Liamka 🫂 Niewątpliwie cudowne jest to, że masz regularne cykle. Rośnij nowa komóreczko 💚
👑 Szept, trzymam kciuki za postanowienie 😈
👑 Aureola, a jakiekolwiek badania robiliście czy póki co luz?
👑 Elgenda, ale jesteś ciekawym przypadkiem 😁 Przy progesteronie endometrium robi się szersze, więc pewnie pomoże. Dostałaś też skierowanie na proga 7 dpo? Daj znaka czy dostrzegłaś owulację.
Mam wyniki, progesteron 22,8 także 0,2 różnicy z poprzednim cyklem. Odpuszczam już to badanie, bo dla mnie nic nie wnosi. Gdyby dało się badaniem sprawdzić czy w pęcherzyku była komórka i jakiej jakości, to by mi bardziej odpowiadało 🙃
Na razie luz. Nigdy się nie staraliśmy. Mój mąż nie cierpi na żadne choroby przewlekłe, ja jestem na granicy PCOS, mam niedoczynność tarczycy. Na razie zobaczymy, jeśli będą mijały miesiące bez „efektów specjalnych”, wtedy badania 🙂
Szept_Flory, Marcycha lubią tę wiadomość