🍁 Wrzesień już mamy, więc plan jest gotowy — majowy bobasek — cel wyjątkowy! 🎯👶
-
WIADOMOŚĆ
-
👑 Ola, cóż Ci mogę powiedzieć, strzał w 10! 🎯😄😄😄
👑 Elgenda, jesteś pewna, że chcesz czekać ze zbliżeniem do soboty wieczór? Skoro wczoraj miałaś pik, to statystyka mówi, że naprawdopodobniej owulka dziś, może nawet już jesteś po (wiem, że piszą, że w ciągu 24-36 h, ale w większości piszą 24 h). Oprócz tego, że komórka krótko żyje, to jeszcze plemnik wewnątrz potrzebuje kilku godzin by się przygotować na natarcie. Ja bym jednak pominęła tę część polecenia lekarza, bo bywa tak, że lekarze swoje, a ciało swoje. Jakbyś miała pik dzisiaj to spoko, ale skoro miałaś wczoraj to wolałbym się zabezpieczyć, choć ta środowa akcja wydaje mi się być wystarczająca, na co sama liczę, bo wygląda na to, że w tym miesiącu mamy podobną sytuację owulacyjno-zbliżeniową 😅
👑 Miminka, Ty to umiesz w wyluzowanie 🤣
👑 Foggy, a może Cię nie oszukał, a może jednak wie coś czego Ty jeszcze nie wiesz 😉
👑 Metis, a czy kiedykolwiek robiłaś testy LH? Pytam, bo w sumie ja robię je pierwszy raz od dwóch cykli i już mam obserwację, że ten największy śluz płodny mam na 3/2 dni przed owu, na dzien przed jakby bardziej sucho, więc obserwacja mogłaby mnie zmylić. Co prawda to tylko jeden dzień, ale jednak. Fakt, że czasami czuć/widać tę owulację, a czasami nie, więc myślę sobie, że jeśli nie ma zbliżeń chociażby co 2gi dzień, to warto sprawdzić z testami LH jak to jest.
👑 Malwii, a który dpo będziesz miała jutro?
Dobra, mój następny zakup to testy Facelle w Rossku 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 września, 13:13
alexxamommytobe, Miminka lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Aaleksaandraak gratulacje!

Ja wczoraj kupowałam Facelle te nowe i pierwszy raz mi je zeskanowało na samoobsługowej. Ale dziwna sytuacja, bo cena na półce to było 5,99 zł a na paragonie i ekranie miałam 4,99.
Marcycha, mistyreal, Elgenda lubią tę wiadomość
👩🦰30👨💼33
ona: niedoczynność tarczycy, hashimoto
❤️🩹03.2026 puste jajo płodowe, 8tc łyżeczkowanie
hormony ✅
TSH 1,86 ✅
AMH 8,14 ❓
problem z cienkim endometrium
💊 Euthyrox, Olej z wiesiołka, Conceive+, PRENACAPS multiplan + DHA, Ovulomed max, Up implantation, Symformin XR -
Marcycha wrote:👑 Malwii, a który dpo będziesz miała jutro?
Jutro będzie 11 dpo
Marcycha, Kompotlinka lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON
• koncentracja 34,18 mln/ml
• całkowita liczba w ejakulacie 68,36 mln
• ruch postępowy a+b 41%
• ruch całkowity 47%
• morfologia 1% - wady główki 🟡
• posiew ✅ -
Tzn, że w sklepie nie zmienili cenówki. Ja wczoraj je kupowałam i było normalnie na półce 4,99 zł.biavska wrote:Aaleksaandraak gratulacje!

Ja wczoraj kupowałam Facelle te nowe i pierwszy raz mi je zeskanowało na samoobsługowej. Ale dziwna sytuacja, bo cena na półce to było 5,99 zł a na paragonie i ekranie miałam 4,99.👩'91: niedoczynność tarczycy - Letrox
👨🦱'90: cukrzyca typu II - Siofor 500
2cs - testowanie 13.10.2026
07.2026 - cytologia, HPV, USG piersi ✅
15.06.2026 - TSH 1,68
24.03.2026 - TSH 2,43, FT4 12,87 (przeciwciała ujemne)
19.12.2025 - TSH 3,59 FT4 11,06
15.04.2021 Piotruś ♥️ -
Marcycha, no właśnie nigdy nie robiłam testów LH, ale jeśli ten cykl się nie powiedzie, to w kolejnym miesiącu zacznę, wraz z pomiarem temp. ciała, żeby zacząć zbierać więcej danych
w dni płodne staramy się tak co 1-2 dni, no ale czasem wychodzi przerwa 3 dni, tak jak obecnie, stąd myślę, że jednak będzie warto robić te testy, żeby taka nieplanowana przerwa nie wypadła na dzień owulacji, a teraz trochę mam taką obawę, jeśli moja obserwacja ciała zawiodła.
No nic, zobaczymy 🙈
Zastanawiam się też, czy mój śluz w tym cyklu nie był jakiejś "słabszej jakości", zwykle w piku jest rzeczywiście szklisty, tym razem mam wrażenie że niezależnie od etapu był jakiś mętny. A z drugiej strony - przed staraniami o dziecko nie przywiązywałam do moich cyklów większej wagi, poza tym że @ był regularny, to nie obserwowałam niczego, od paru miesięcy dopiero zwracam szczególną uwagę na wszystkie symptomy, więc mam "dane" z max. 4 miesięcy.
Marcycha lubi tę wiadomość
Starania od 05.2026 (5cs) -
💐 Metis, mam tak samo. Szukam w ciele wszystkich możliwych znaków. Czy to na owulację, czy na ciążę. I później rozkminiam, czy to w ogóle ma sens. Czy na tyle dobrze znam swoje ciało, żeby móc stwierdzić, że to to..Trochę odpuściłam, bo miałam wrażenie, że sygnały są sprzeczne. 🙃
💐 Aleksandra, pięknie! Pięknie! Gratulacje!🥳
Kusicie z tymi testami. Kusicie. 😅
alexxamommytobe, Metis lubią tę wiadomość
Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
• W brzuszku kiełkuje nowy Cud 🌱 (⏸️ 09.2026) -
Maalwii będę od rana zaglądać za Twoją wiadomością. A do tego czasu moooocno ściskam kciuki! 🤞🤞😊Maalwii wrote:Jutro będzie 11 dpo👩'91 👦'90 & 🐕 🐕
10.25 start starań
👩
08.25 histeroskopia (polipy)
07.26 krew ✅️, USG- ponownie polip ❌️
08.26 histerolaparoskopia- polip ✂️, poza tym wszystko ✅️
👦
08.26 OAT ❌️, USG- mały ŻPN
10.26 krew, mocz, hormony ✅️ -
Aaleksaandraak wrote:Szept_Flory kusimy, kusimy, teraz na Ciebie kolej 😊
Na ten sezon zaopatrzyłam się już w moje ulubione testy. A plan jest taki, żeby testować dopiero w okolicy miesiączki, a nie 10dpo. 🙈 Teraz przemówił rozsądek. Zobaczymy pod koniec miesiąca, czy nadal rozum będzie silniejszy od emocji. 🤪🤣
GórskaDziewczyna, alexxamommytobe, Marcycha, Metis lubią tę wiadomość
Ogród mojego serca:
• W ramionach pachnący Kwiat 💐 (2024)
• W sercu na zawsze Aniołek ☁️ (06.2026)
• W brzuszku kiełkuje nowy Cud 🌱 (⏸️ 09.2026) -
Szept_Flory wrote:Na ten sezon zaopatrzyłam się już w moje ulubione testy. A plan jest taki, żeby testować dopiero w okolicy miesiączki, a nie 10dpo. 🙈 Teraz przemówił rozsądek. Zobaczymy pod koniec miesiąca, czy nadal rozum będzie silniejszy od emocji. 🤪🤣
Czyli masz dużo więcej rozsądku niż ja, bo ja już próbowałam 8dpo 🤪 usprawiedliwiam się jedynie tym że nie miałam miesiączki więc dokładnie nie wiedziałam który to dzień cyklu 🙈
-
Też właśnie robiłam facelle i stąd mam duże wątpliwościami czy to cień po zastrzyku, czy cień nadzieiOna 28
Fertistim ovu
Letrox 25
11.09.2025
Ferrytyna 12,20 ng/ml [4,63-204,0]
Żelazo 38 ug/dl [50-170]
Wit B12 243 pg/ml [187-883]
Wit D (OH 25) 32,40 ng/ml [optym. >30-50]
Testosteron 52,10 ng/ml [13,84-53,35]
Estriadol 47,4 pg/ml
FSH 6,89 mIU/ml
LH 10,62 mIU/ml
Prolaktyna 24,10 ng/ml [5,18-26,53]
OB 2 mm/h [<20]
Morfologia ok
USG tarczycy ok
On 32
Fertistim
Starania od 4/2025 -
Mam jeszcze jeden, ale po pracy wejdę do rosska dokupie zapasmimi_m wrote:Bubu04 - jak masz zapasy testów zrób jeszcze dziś (tej samej firmy) jeden tylko żeby tak z 3godz przed nie sikac
Ona 28
Fertistim ovu
Letrox 25
11.09.2025
Ferrytyna 12,20 ng/ml [4,63-204,0]
Żelazo 38 ug/dl [50-170]
Wit B12 243 pg/ml [187-883]
Wit D (OH 25) 32,40 ng/ml [optym. >30-50]
Testosteron 52,10 ng/ml [13,84-53,35]
Estriadol 47,4 pg/ml
FSH 6,89 mIU/ml
LH 10,62 mIU/ml
Prolaktyna 24,10 ng/ml [5,18-26,53]
OB 2 mm/h [<20]
Morfologia ok
USG tarczycy ok
On 32
Fertistim
Starania od 4/2025 -
Ostatnio cena się zmieniła, pewnie obsługa nie zmieniła jeszcze pasków z cenami. U mnie normalnie się skanująbiavska wrote:Aaleksaandraak gratulacje!

Ja wczoraj kupowałam Facelle te nowe i pierwszy raz mi je zeskanowało na samoobsługowej. Ale dziwna sytuacja, bo cena na półce to było 5,99 zł a na paragonie i ekranie miałam 4,99.👩 '00 🧒 '96 + 🐱
Starania o 1 👶🏻 rozpoczęliśmy w maju 2026 roku.
Z początkiem 5 cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę. W tym samym cyklu trafiłam na ovufriend. -
Jak dobrze, że u mnie była ⚪.
Dziś rano jadąc do pracy poślizgnęłam się na rowerze (mokra od deszczu ulica) i przewróciłam. Kolano stłuczone, napuchnięte. Dłoń obdrapana. 😔
👩 '00 🧒 '96 + 🐱
Z początkiem 5 cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę. W tym samym cyklu trafiłam na ovufriend. -
Ze stresu i po rowerze brzuch zaczął mnie boleć okresowo. Słabo mi się zrobiło, jak byłam już w pracy.
Jak po 1 godzinie kolano nie przechodziło, pojechałam na sor.👩 '00 🧒 '96 + 🐱
Marcycha, już trudno - będę królikiem doświadczalnym. Przynajmniej dam Wam znać jak ma się szacowanie wzrostu pęcherzyka (z wyliczeń doktora wychodzi, że jutro powinien być dojrzały), do piku LH i objawów 🙈
Na razie mam za dużo na głowie na ❤️, więc w sumie bez sensu całonocny stres 😂
Jeśli faktycznie już po owulce, to plemniki jak miały, to zaatakowały 🤓
Moim zdaniem najlepsze owulaki to te easy@home, one step z allegro to zło, facelle owulaki zbyt czułe xd
33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️ -
Elgenda wrote:Marcycha, już trudno - będę królikiem doświadczalnym. Przynajmniej dam Wam znać jak ma się szacowanie wzrostu pęcherzyka (z wyliczeń doktora wychodzi, że jutro powinien być dojrzały), do piku LH i objawów 🙈
Na razie mam za dużo na głowie na ❤️, więc w sumie bez sensu całonocny stres 😂
Jeśli faktycznie już po owulce, to plemniki jak miały, to zaatakowały 🤓
Moim zdaniem najlepsze owulaki to te easy@home, one step z allegro to zło, facelle owulaki zbyt czułe xd
A czemu uważasz, że one step to zło?
Robiłam je przez dwa ostatnie cykle, ładnie się wybarwiały i pik pokrywał się z objawami i apką. Teraz już w sumie zwątpiłam 🤪
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Nikaaa_ wrote:A czemu uważasz, że one step to zło?
Robiłam je przez dwa ostatnie cykle, ładnie się wybarwiały i pik pokrywał się z objawami i apką. Teraz już w sumie zwątpiłam 🤪
Może masz lepszy mocz do nich haha. Akurat mam z nimi takie doświadczenie, że nie wybarwiały mi się dobrze - tak jakbym nigdy nie miała piku, facelle z kolei w odwrotną stronę bardzo mocne wybarwianie. Trochę sikałam do kubeczka na poczet paskowych, a resztę na strumieniowy, więc był ten sam mocz 🤣
Easy@home wygrały w moim rankingu moczowym😆33👱♀️ 34👨🦱 + 🐶
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
72 kg, 168 cm wzrostu
Czynnik męski w normie ✅️